Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin wiper - 24 februari 2013 08:00

    

Detta är väl ett bra sätt att visa hur man känner sig i dag....  Dessa tulpaner har jag bara haft i 2 dagar men ibland kan det bli så här och jag som inte ens hann sätta i en sockerbit som gör att dom kan resa sig igen. Det lärde jag mig av mamma. Jag har i alla fall lärt mig att ta det lugnt och försöka gilla läget när dom dåliga dagarna sätter in. Tur att det finns film och lite annat småplock att hålla på med. Jag njuter desto mer dom bra dagarna och försöker då göra det jag vill och längtar efter. 

 

 

Min man kom iväg till Betel för Gospelkonserten i går så han kommer att göra ett gästinlägg ang detta. Jag skickade med honom kameran så han även kan spela in lite när dom sjunger. Ingen idé att gräma sig för det går fler tåg. 

 

   

Inte skall ni tro att min pyssliga man slängde tulpanbuketten...  När jag kom ut i köket så hade han kapat av stammarna och satt resten i ett glas...   

 

   

 

Det var en bukett med tio tulpaner som jag delade upp i tre vaser och denna som står på min mans byrå har klarat sig rätt bra, det är bara att kapa av dom lite och bjuda på en sockerbit...  

 

   

Buketten min man fick på museieföreningens årsmöte håller sig bra och är jättefin. 

 

 

    

Eftersom jag jag måste vila ryggen i går så fixade Mr T maten och det blev pasta med denna läckra sås som består av kyckling, morötter, purjolök och lite till.

  

 

    

Så här ser det ut på tallriken. Det var jättegott.

 


The Tulips med "Summer song". Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att komma in på en sida där man får se hur gruppen ser ut.  

 

 

 

 

 

   

Av Malin wiper - 23 februari 2013 17:45

  

Ledtråd nr 3 i min gissningstävling. Här ser ni hela föremålet som är mer brett nertill men det kommer inte fram på bilden riktigt.  Klicka här för att komma in på "Gissningstävlingen". Tävlingen avslutas 25/2 10.00

 

 

En person har redan svarat rätt innan detta inlägget kom in så jag behöver en person till för andra priset.  

 


Charlie Winston med låten "Hello Alone" 

 

Av Malin wiper - 23 februari 2013 15:00

  

Jag var inne på Selmas klädbutik för att köpa ett klädesplagg för några dagar sen, och här ser ni den söta ägarinnan som håller upp en av vårens jackor. Jackan finns i olika färger och kostar bara lite över 400 kr. Jag passade på att fota lite när jag ändå var därinne.


  

Här ser ni samma jacka men i blått och tyget är så där lagomt tjockt och den är lite figursydd. 


  

Såna här koftkavajer har verkligen kommit tillbaka. Jag hade nåt liknande sent 60-tal.


   


  

Orange ett av vårens färger.


  

Rutigt går alltid hem.


  

Prickigt kom jag ihåg att mamma hade mycket på 60-talet i form av både klänningar och blusar.

  

Lite mer färgstarkt ändå sobert


  

Jeansblått går alltid hem.


  

Azymetriskt snyggt.      

 

   

   

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.   

 

     

Trots att jag är överviktig så är mina handleder så smala så jag har svårt ibland att få tag på arband men detta passade ypperligt och satt som ett smäck.  

 

     

Köpte detta blåa i samma märke förra gången hos Selma.     

 

  

Av Malin wiper - 23 februari 2013 10:15


  

Här får ni en ny ledtråd i form av bild ang min gissningstävling. Ingen har än svarat rätt därför får ni se lite mer av prylen. Jag är så glad att så många är med och gissar och ni är så härligt påhittiga så det är ett nöje att se era gissningar.   

 

 

Jag kan inte sitta här så mycket i dag för jag har fått en låsning i ryggen. Har några förskrivna inlägg som kommer senare. Hoppas jag blir bättre till kvällen för vi hade tänkt gå på en "Gospelkonsert" i Betelkyrkan. Mimmi som var på min "Tjejkväll" är med i kören och dom sjunger otroligt bra. Alltid är det nåt men kan inte jag gå så kommer ändå min man att ta sig dit.

 

 

Av Malin wiper - 23 februari 2013 09:45

 

 

I går fick jag en utmärkelse av bloggvännen Lambergsfrua. Tack snälla du. Utmärkelsen innebär också, att jag ska berätta 8 sanningar om mig själv, alltså något som ni kanske inte känner till om mig. Jag brukar ha svårt för såna här utmaningar som man skall skicka vidare eftersom jag inte kan välja ut ett antal bloggvänner. Gillar alla och det kommer upp så mycket skit från skoltiden. Gör ett undantag nu och väljer ut dom  som jag kännt längst på nätet.  

 

  


Åtta sanningar om mig själv1.   Jag bytte förnamn när jag var 15 år gammal från Margareta till Malin på grund av att jag blev kallad för "Svarta Malin" i skolan, jag hade det mörkaste håret och började gilla namnet. Jag var inte döpt så jag passade även på att döpa mig och få namnet Malin och få konfirmera mig.  Det var så ovanligt att heta Malin då så ingen trodde på mig när jag sa vad jag hette och det var jättekul. Jag blev inte glad när namnet började bli populärt. 

 


2. När jag var 6 år så åkte jag i ilfart med ambulans med brusten blindtarm. Det året drabbades jag även av var i öronen, tog bort körteln bakom näsan,  hade vattkoppar, var förkyld så många gånger så det blev mycket ligga i sängen det året. Kom ihåg att vår husläkare var till oss jätteofta.  

 

3. När jag var 5 år fick jag följa med min morbror till Göteborg och vistas vid havet i sol som förhoppningsvis skulle läka ut mina barneksem. Där fick jag en kompis som jag lekte med och nu undrar jag vad det blev av henne och hur hon har det.


4. Jag har testat att spela altsaxofon några år på 80-talet och det gick rätt bra men sen flyttade jag från hus till lägenhet och fick andra intressen.  5. Jag hade en bra sångröst som ung flicka och alla trodde jag skulle bli sångerska. Fick sjunga på julfester men en gång tappade jag texten och sen vågade jag inte mer.  Då var jag ca 11 år och var så blyg så jag stod bakom ett draperi när jag skulle sjunga när mamma och pappa hade främmande. Fick sen en slant för besväret.  


6. Jag har träffat Roy Brown på en klubb i Göteborg i slutet av 70-talet. Han skrev låten Good Rocking Tonight som bl.a Elvis spelat in. Roy Brown dog redan 1981 56 år gammal. Han var musiker och låtskrivare. Klicka här för att läsa om honom. Jag stod framme vid scenen med min manliga autografkompis. Klicka här för att höra Elvis framföra den låten.    


  
7. Jag har dansat på det legendariska danspalatset Wivex i Sundsvall och även gått på danskurs där på Runes Dansskola när jag var riktigt ung. Lärde mig dansa alla danser som tänkas kan och det gjorde att jag varit ute mycket och dansat och behärskat dom flesta danserna, älskar att dansa. Hade jag varit ung nu så hade jag velat bli dansare eller skådespelerska. Wivex sjöng på sista versen och la ner 1979. Klicka här för att se en bild på Wivex. Klicka här för att se vad som hänt med Wivex nu. 

  
8. Jag såg Tom & Mick & Maniacks på en klubb i Stockholm när jag var en period där för att arbeta på Postbankens girobokföring endast 17 år gammal. Tom är Tommy Körberg och dom var hur bra som helst live. I det gänget spelade även Bernt Liljegren som jag har kontakt med på facebook.  

Detta var bara en bråkdel av allt som ni inte vet om mig...   och nåt måste man ha för sig själv.

 

 

Jag skickar som sagt vidare denna utmärkelse till 2 av dom jag kännt längst på nätet som har blogg och det är: Cattis, Pisan. Kan inte komma ihåg vilken jag sen har kännt längst än dom två som har blogg så det blir bara två stycken.  

  

 

 

       

Av Malin wiper - 22 februari 2013 15:00    


Då var det dags för en gissningstävling igen och den avslutas tisdag 25/2 kl 10.00 Kommentarerna godkänns först när tävlingstiden gått ut. Då först ser man vilka som vunnit. Alla är välkomna att vara med även ni som inte har nån blogg men då måste jag ha en adress vid ev vinst.  Ni som har bloggar och är med får gärna länka till mitt tävlingsinlägg.


  

Denna sak har jag hittat på second hand och nu undrar jag vad det är?. Visar saken på detta sätt för att försvåra lite.      

Den som gissar rätt först vinner denna kökshandduk som Helena på Gretas Butik håller upp. Den har ett cupcakerecept tryckt på.


    

Klicka på bilderna så blir dom större.


  

Första pristagaren får även två skohorn från "City Skor" på kul...  eftersom jag nyss varit dit och köpt en massa skohorn till min hallinredning. Det lilla går att ha med sig i väskan eller på resa.

 

 

   


Andra pris är en diskduk från  Malin Westberg collections. 

 

     

Även andrapristagaren får två skohorn. 

 


Mnozil Brass. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Det är en österrikisk mässing septett. Dom spelar klassisk, jazz och andra musikstilar med traditionella mässings instrument, och det mer ovanliga instrumentet nyckelharpa, trumpet och Wagner tuba. Musiken presenteras med en typisk östrrikisk stil med humor, som kan ungefär beskrivas som "Kolsvart" och "här och där" absurt. Lite inslag av slapstick finns bredvid virtuosa mässing spela.Av Malin wiper - 22 februari 2013 09:45


Så passande låten "Girls! Girls! Girls!" Med Elvis Presley. Jag tycker vi är tjejer så länge vi lever och avskaffar härmed det hemska ordet "Tant"....  ingen kallar män för "farbröder". Vi är bara lite äldre tjejer som ändå kan ha kul och roa oss. Jag tror healingen sitter kvar för det flödar positiv energi ...  Att bli kallad för kvinna tycker jag är jättevackert. Gumma är inte heller så tokigt utan rätt gulligt. 

 

   

Girls! Girls! Girls! är en komedifilm från 1962 med Elvis Presley och Laurel Goodwin. I denna film spelar Elvis en fiskare som blir utan sitt hem då ägaren av båten, som även Elvis bor på, behöver sälja den på grund av att de skall flytta, då frun blivit sjuk. båten har Elvis rollfigur Ross Carpenter byggt med sin far men båden såldes då fadern dog. Elvis vill ha tillbaka båten och det uppstår tvister med den nya ägaren och mitt i alltihopa står den rika kvinnan Laurel Dodge som vill betala båten och vinna Elvis hjärta. 

 

Av Malin wiper - 22 februari 2013 09:00

  

Tjejkvällen gick jättebra och vi hade så kul. Dom kom 18.30 och vi umgicks i över 4 timmar, tiden gick så fort. Vi skulle ha varit 5 men en person fick förhinder men kommer nästa gång istället. Precis som förra gången så glömde jag nästan helt bort att fota så jag kom inte med på bild denna gång heller...  Nästa gång skall jag försöka lägga kameran framför mig på bordet så jag får lite mer bilder.   

 

   

Jag hade dukat klart långt i förväg och min man gick iväg på årsmötet hos museieföreningen. Jag gillar att vara förberedd eftersom jag har tendenser att stressa och bli genomsvettig annars. Jag har en bloggvän som håller på med "Healing" och har så gjort i 15 år. Hon healar även genom nätet eller över telefon och jag verkar vara en person som är mottaglig för sånt för nu har jag fått healing av henne före varje "Tjejkväll" och det har funkat för jag har varit helt cool och avslappnad. Klicka här för att komma in på hennes blogg. En del kanske tänker att det är humbug men betänk vad  det tänktes om akupunktur för ett antal år sedan och nu är det helt accepterat som behandlingsmetod. Vi måste nog bli mer öppna för alternativa metoder eftersom det tydlingen hjälper.  

 

 

 

 

                            

 


    

   

Här sitter vi nu för att njuta av kaffe, tilltugg och varandras sällskap. Med var min väninna A-G, Mrs B och Mimmi från fd Mimmis Magasin.

 

 

En bild från utsidan av Mimmis Magasin där nu Gretas Butik ligger  

 

   

Här ser ni det jag bjöd på som blev 3 olika slags snittar och på mellanplanet en hembakad morotskaka med topping. Morotskakan gillade dom till tusen och jag hittade receptet på toppingen på nätet och den var verkligen supergod för jag smakade av lite innan jag bredde på den. Högst upp på fatet ser man Vaniljhorn som jag köpt hos Malmborgs Lilla för dom gör dom bästa vaniljhornen.    

 

     

Av Mrs B fick jag denna fina rosa blomma som gick ihop med kläderna jag hade för kvällen som gick i cerice och rosa.  

 

    

 

Av Mimmi fick jag denna fina bukett. A-G fick jag en jättefin blomkruka förra gången och det räcker att dom tar med sig en gång annars blir det jobbigt...   

 

   

Sen satt vi oss i soffan och det stickades lite och här ser ni B:s stickning som skall bli en tröja. 

 

   

Min väninnan A-G stickade sockar som hade samma färg som hennes nygga tröja hon hade på sig. 

 

      

Mimma stickade också sockar. Jag själv kan inte sticka för min dåliga nacke och rygg så jag satt och pratade och slappnade av. 

 

   

 

Här ser ni B längst fram och Mimmi längst in. 

 

   

Här sitter vi och dricker lite olika drycker och det fanns både choklad och nötter. 

 

    

 

Sen hade jag en liten gissningstävling med mina vänner och den som svarade rätt vann denna nåldynekopp som jag tillverkat.

 

Dom fick varsit papper och penna för att gissa på hur många städer jag bott i under mitt liv.

 

Jag har bott i dessa städer och mindre samhällen: 

  

 

Sundsvall

Stockholm

Göteborg

Gävle

Falun

Hällefors

Katrineholm

Vaggeryd

   

 

Den som kom närmast var A-G som svarade 6 st. B svarade 4 och Mimmi 12. Dom andra två fick tröstpris som bestod av två små skohorn var som man kan ha med på resa eller i handväskan. Jag hade ju nyss varit och fotat på City skor och själv köpt ett antal...   

 

   


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en servettvikt skjorta  

 

 

Efter det så vek vi lite servetter som dom fick ta med sig hem så dom kan göra likadana hemma. Tyvärr så glömde jag fota när vi stod där vid barbordet i köket och vek och skrattade och hade roligt. Nästa gång vi har träff så skall jag ha lärt mig en mer avancerad vikning i form av en kavaj med fluga som jag då skall lära ut till dom andra. Den finns på Youtube och man behöver bara leta på ordet "servettvikningar" kavaj.       

 

 

Tack tjejer för att ni förgyllde min kväll 

 

     

 

Sen kom min man hem och hade även han fått blommor för sitt jobb i museieföreningen och dom var jättefina. 

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se