Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 17 juli 2011 08:50


I fredags åt vi på sushibaren "Samurai" som har otroligt god sushi och ägarparet är jätteroliga och trevliga. Det var ett helt år sedan vi var dit sist för vi äter inte ute lika mycket och då vill vi variera oss. Kom ihåg första gången jag åt sushi på en bar inne i centrum av Jönköping. Den baren finns inte längre. Jag var livrädd och trodde det skulle smaka hemskt och rått. Det är ju så att fisken är nedfryst i ett dygn innan dom börjar skära tunna skivor. Servitören sa precis hur jag skulle göra och han var lite road av min hjärtklappning....  Sen kom då sushin in och jag tänkte att jag får aldrig in denna stora bit i min lilla mun. Sen stoppade jag då in sushin och det var som en explosion av njutning som bara ramlade över mig...  Det var inte alls som jag hade trott. Den bara smalt i munnen och smakerna var fantastiska ihop med soyan och wasabin. Sen äter man en bit ingefära efter varje tugga som gör att man blir fräsch i munnen och det är även nyttigt.


Klicka här är för att kolla på olika USB- sushi 


Klicka här för att komma in på deras hemsida. Tyvärr är det nåt fel på sidan men man ser ändå adressen men sen är det tomt. Klicka här för att komma in på sushikartanVi brukar för det mesta sitta på barstolarna för att kunna titta ut på folk och dom fina husen mittemot.
    Mittemot i det gula gamla fina huset finns ett galleri som heter "Galleri 701" som brukar ha Vernissage och dom ramar även in tavlor.  Jag gillar den konst som brukar vara representerad där.


Klicka här för att komma in på galleriets hemsidaDet går även att sitta vid ett barbord för två.Det är en liten trapp upp dit där man beställer sin mat.
Sen kom då sushin in och min man tog en blandad tallrik.Jag kände för bara laxbitar. När vi var dit sist så hade dom gröna plasttallrikar men nu hade dom specialbeställt dessa läckra i glas. Praktiskt med soyakippen i mitten så slipper man ha en på sidan.


   

   

   

 

 


Här ser ni det gulliga ägarparet. Bilden är från 4/9 2009 


Vi hade fuskätpinnar förut som vi köpte i Västerås på "Design house" Tyvärr har dom gått sönder och vi har inte sett några liknande sen dess. Dom var helt suveräna att äta med. Hittade en annan variant som synes på bilden ovan. Klicka här för att komma in och se vart såna finns. Det bästa vore ju att man lärde sig att äta med vanliga pinnar. På Samurai så sålde dom fuskpinnar för barn med olika motiv upptill. 4 st för 100 kr.  

Av Malin wiper - 16 juli 2011 18:46

 


Vi  hittade många smultronställen i går när vi var ute på vår avslappningstur. Vid den lilla vägen fanns en ännu mindre väg som tog oss till en liten gårdsloppis.


 


Det fanns fullt med får på en stor äng och jag fick zooma rejält för att få med fåret och lammet. Där fanns flera svarta "får" också...  En gammal fin traktor som likt en installation på en äng.Ko och hästhagar finns det gott om och det är tur att det finns bönder som låter sina kor vara ute. Kom ihåg för några år sedan då en storbonde sa att korna mår bäst inomhus och köttet blir bättre och mörare...  Det kröp ju fram senare att det blev  för dyrt att ha dom utomhus. Han var totalt iskall och såg på dom endast som en köttbit. Här har vi då kommit fram till den lilla loppisen som även hade saker inomhus men det var ingen hemma i det röda boningshuset. Det stod en burk där man kunde lägga en slant om man ville ha nåt. Under sakerna stod pris men inte på alla. Dom hade betonggjutna fågelfat som var rätt fina men inget pris under. En liten klocka fanns att vifta med men ingen kom. Två bilar stod på tomten men ingen syndes till. Sånt kan hända på landet och det är charmigt. Det stod skrivet på en lagg att man kunde skriva i gästboken men den hittade vi inte.Det fanns inget där som jag behövde men köpte ändå för syns skull två ljushållarglas för 5kr/st och la pengarna i koppen. Efterråt kom jag att tänka på att jag borde ha skrivit en lapp om vad jag köpte för nåt.... snurrig är bara förnamnet.En liten fin kalv som stod och stirrade på mig....I Huskvarna utanför en villa såg jag denna fina duva som gick omkring så orädd. Min man sa att det är en ringduva. Tordes inte gå ur bilen för då hade jag kunnat skrämma bort duvan men det hade varit kul att få en riktig närbild. Näbben var lite gulorange.


En sån här kugghjulsring hade inte varit helt fel att ha när jag arbetade som NC-operatör på stålindustrin i mitt sista yrke. Klicka här för att komma in på sidan där den finns 

 


Ringduva är  den största och mest utspridda duvarten i Europa. Ringduvan förekommer i de flesta typer av skog och har på senare år förflyttat sig till mänskliga bebyggelser, såsom parker och trädgårdar. (källa wikipedia). Klicka här för att läsa mer om ringduva. Jag tycker att ringduvor är väldigt fina.

Klicka här för att se lite mer bilder på Ringduva


 


Vi åkte även förbi Tenhultsbadet där vi var några gånger förra året på utflykt med fika.


   


Dom har en liten lekplats för barn och en badmintonbana för vuxna. Det är en välskött liten

badplats.


   

De


Den här gula bilen såg ut som en installation i den lummiga trädgården. Man får se mycket utefter småvägar.  Nu har det blivit mycket av djur och natur...  


Klicka här för att komma in på Marimekkos sida. Det märket har funnits så länge jag kan minnas. Jag hade en baddräkt som ung där det var som en bullig kjol rutom längst ner.

 


 

Nu önskar jag er alla en fin och njutbar lördagskväll


 

Jag har en dröm att få åka en färd med helikopter men hittills har jag missat massor av tillfällen. Hoppas ändå att jag kan förverkliga detta fortfarande. Jag är höjdrädd men skulle vilja utmana mig själv

    


 

Av Malin wiper - 16 juli 2011 13:45

  

Klicka här för att komma in på en rolig sida med hundkojor 

Min bloggvän Maya löser ofta mysterier åt mig... Hon tror att det är en Curly Coated Retriver. Klicka här för att komma in på en sida där dom är representerade. Klicka här för att se inlägget med hundrasen jag frågade om

När man ser bilderna på google så måste det vara en Curly Coated Retriver.


 

 

Av Malin wiper - 16 juli 2011 12:26


Vi stötte på en lustig hund i går som jag inte fattar vad det är för ras. Ser ut som en kungspudel som dom rakat av allt hår på....  Fast det är det nog inte. Den är brun med lite rött i.  Jag har aldrig sett den rasen förut.  Hunden satt där så fint och väntade på husse eller matte. Själv skulle jag aldrig våga lämna en hund utanför, men dom hade nog uppsikt över hunden och jag är lite stirrig när det gäller sånt....   Hunden befann sig utanför second hand i Huskvarna dit vi var in och kollade lite i går.


 


  Här har vovven satt sig ner och ser så fin och lugn ut.  Man lär sig väldigt mycket av att blogga för frågar man så får man alltid svar av nån. Bara det att leta upp saker själv också är berikande. "Man lär så länge man lever" som dom sa så fint förr...  


 

    


 

Av Malin wiper - 16 juli 2011 10:05


Naturligtvis gick vi in och kollade på konsthantverken också på Rogberga Hembygdsgård. Denna fina gamla cykel stod utanför så inbjudande.


   


Klicka här för att komma in och läsa om Rogberga hembygdsgård


Mannen som skötte om stället var konstnär själv och har målat dessa tavlor. I går hade jag ett minne som en "Vandrande pinne" för jag fick inte med mig lappen på alla konsthantverkare som var representerade i huset. 


        


Det kanske är just en vandrande pinne jag skulle ha till husdjur för dom kan väl ändå inte kräva så mycket skötsel?....  Vandrande pinne är en familj av insekter i ordningen spökskrackor som innehåller cirka 2500 arter. Närbesläktade med de vandrande pinnarna är vandrande blad. Klicka här för att kolla på vandrande pinnar som är till salu....   Ingången till den upprustade ladan kändes inbjudande och allt  var så stilfullt och fint utplacerat. som ni ser så finns det trasmattor där också.Tygväskor grytlappar, löpare mm fanns det massor avLäckra välkommen- skyltar målade på takpannor.


   


  


Ännu en interiörbild på ena sidan av lokalen. Det fanns hur mycket som helst såsom kuddar, mössor, tavlor, saft, sylt, tovat mm. Fick bara med en bråkdel med i inlägget  


Dessa tygdockor var helt fantastiska med ett härligt uttryck i ansiktet. Dom var mjuka i kroppen.


     


  En närbild på en av mästerverken


Här en del av alla smycken som fanns. 

Här en av tavlorna som är målade på bomullstyg med textilfärg. Quiltade och handbroderade. Det blev ett härligt djup i tavlorna.Själv köpte jag en keramikkopp med en orm som slingrar sig på ena sidan. Hon som tillverkat den heter Marianne nåt?. Måste ringa till hembygdsgården för att fylla på vad konstnärerna heter i efterskott.  Man kan dricka ur koppen eller lägga nåt smått där mm. Jag har den nu på mitt databord. 


 

      

 

   Ha en underbar lördag 


Av Malin wiper - 16 juli 2011 07:32


Vi skulle ha åkt bort i går man jag mådde inte bra så vi åkte ut med bilen på småvägar och det är rena lisan för själen och man glömmer sig själv och bara är i nuet. Vi hamnade till slut på Rogberga Hembygdsgård i Tenhult där vi åkt förbi många gånger förra året men det var så fullt med folk då. Nu var det helt lagomt och ingen satt ute eftersom det regnade lite smått.


  

  Klicka här för att läsa om Rogberga hembygdsgård som ligger i Tenhult. Klicka här för att läsa om Tenhult som framförallt tillverkat "KABE husvagnar" under många år. Klicka här för att läsa om detta med husvagnstillverkningenKolla vilken enkel och kul konstruktion på en liten sittplats. Känns lite Ernst Kirchsteiger över det hela...  Det fanns några såna på gräsmattan och det gav känsla.


  

  


Många gamla fina välskötta byggnader fanns på tomten.  


Bakom huset fanns en sagostig för barn med saker från sagor som var uppbyggda.En av dom sakerna man gick förbi på stigen var "Trollmors stol"....  med mossa på.
Klicka här för att läsa vad det står på sidan där jag hittade denna trollbild    Längre upp på stigen sängen från "Prinsessan på ärten" och mycket mer


   Min man står framför själva hembygdsgården där man kan fika och köpa hembakt.


  Det var jättefint och tidstypiskt därinne och hon som serverade oss var hur trevlig som helst. Vi tog några lotter också. Min man vann 25 kr att spendera i hantverkshuset.


   En liten översiktsbild på uteplatsen. I byggnaden längst fram på bilden säljs hantverk.Det går att sitta på sidan av huset också. plus i en dunge om man vill


 Dom hade jättefint hembakt kaffebröd men vi tog en smörgås som var hembakt med vassla i som gjorde att min mage lugnade ner sig. Det var supergoda smörgåsar.  Här är platsen där vi intog vårt fika.Ibland har dom musikcafé också.


 Ett helt skåp med hembakt bröd till försäljningVi köpte detta som är ett grovt bröd, en hjärtformad sockerkaka, mandelskorpor och fläderblomssaft.


  Allt detta tillverkas av Gudrun Johansson i Tenhult.Det såg så personligt ut med alla olika och fina blommor på borden i varierande kärl och vaser


  


   En lite lustig och annorlunda bordsdekoration.
   


 

  


   


 

FORTSÄTTNING FÖLJER........................... 

Av Malin wiper - 15 juli 2011 08:43


Som jag skrev förut så är min son hos sin pappa och han fick önska en låt i går i min blogg. Nu är det faderns tur och han önskar en låt och han valde Candy Dulfer. Mitt ex är själv saxofonist och har spelat på både altsax, tenorsax och barrytonsax. Även tvärflöjt och piano mm. Han har liksom min son varit med i både storband och små orketrar i hela sitt liv. Han gillar mest Funk, jazz och soul- musik.


Bilden på altsaxofonen hittade jag här 


 


Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Candy Dulfer. Hon föddes 1969 och är en holländsk Jazz altsaxofonist.  Hon började spela redan vid 6 års ålder. Hon grundade sitt band, Funky Stuff, när hon var fjorton år gammal. Dulfer fick en grammy 1990. Klicka  här för att läsa lite mer om henne. Hon är dotter till legendaren Hans Dulfer som är tenorsaxofonist. Klicka här för att komma in på hans hemsida

Av Malin wiper - 15 juli 2011 07:53

 


 

Denna stavmixer är ett second handfynd för endast 20 kr som jag köpte för ett år sedan. Det var en märklig prissättning för en sak som verkade helt ny och funktionsduglig. Vi mixar både soppor och annat och den funkar perfekt. Märket är Philips "Billy". Ju oftare man går på second hand ju lättare har man chansen att få tag på ett fynd. Jag har hittat många saker genom åren som visat sig vara riktiga guldkorn. Har inte varit så mycket på second hand på sista tiden som jag brukar vara  men det är sommar nu och en del kommer att ha sommarstängt. Jag har gjort ett stort fynd på second hand för 250 kr som jag sen sålde och fick 2.500 kr för. Det kändes lite konstigt men den som köpte saken tyckte det var ett fynd. Saken var till och med mer värd än jag fick för den. Det är aldrig lätt för mig att sälja saker för jag vill helst ge bort grejerna och skulle bli en urusel försäljare...  

 

 

Klicka här för att kolla dom nya modellerna där den billigaste kostar 399 kr.


Vill man ha nåt extra så kanske denna stavmixer är nåt men svindyr med sina 2.190 kr. Klicka här för att komma in på sidan där den finns


   


Free Orkut and My Space dance Graphics Glitters

Hoppas er fredag blir som ni har tänkt er....  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se