Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 14 juli 2011 07:42

 


Såna här pappersvikningar sitter instuckna i träd bredvid kulturhuset på Tändsticksområdet i Jönköping. Det såg iögonfallande ut och dom var i olika former och färger. I dag har vi i alla fall vaknat i rimlig tid så dagen får lite längd. Jag har lite på agendan men ingen idé att skriva det här för det kan bli ändringar. I går skulle vi göra så mycket hemma men jag är rastlös och måste åka ut ibland för att få ro och lugn i kroppen. Jag mår jättebra av såna turer som är rena mindfulnessen.


     


Jag fick mig tillsänt min sons senaste skiva han spelat in själv hemma. Jag har lyssnat på några av låtarna och det är en som jag gillar bäst som  han hade på en musiksida som han inte har kvar längre. Han har tagit ledigt en vecka och åkt till sin pappa som bor 3 mil utanför Sundsvall i ett hus på landet som han nyss köpt. Det är rena paradiset där säger min son. Tomten är otroligt stor med tillhörande skog och lador.  Jag pratade med min son i går och dom hade haft ett hemskt skyfall där och även stora hagel. Han och hans pappa var inne i Sundsvall dan efter och det var stor förödelse. Klicka här för att läsa i Sundsvalls Tidning om detta



Klicka här för att komma in på min sons myspace


Här kommer önskemusik från min son. Denna låt "Out of the Blue" finns i många versioner men här är det en klassisk version med "System F" meets "Orchestre Cyber France De Paris". Min son gillar många olika musikstilar precis som mig. Ibland gör han musik som låter lite som detta med en melankolisk slinga. Det är väldigt vackra bilder till klippet.

 

Klicka här för att läsa om System F. Klicka här för att komma in på System F:s hemsida

Klicka här för att komma in på en sida med Orchestra Cyber France De Paris. Vad jag kan förstå så är allt elektroniskt i denna musik.


Av Malin wiper - 13 juli 2011 17:17

Utanför toaletterna fanns dricksfontän som var vanliga förr lite överallt. Dom fanns i olika utföranden och på varje skola fanns även ett antal.

Jag känner mig som en historiebok när jag skriver dessa inlägg... Dom hade en liten utställning bakom glas på Caféet. Detta är en handlampa som tågpersonalen använde sig av.     

En uniformsmössa.

En fin skylt som satt på ena långsidan av stationsbyggnaden.  

Framför stationen så finns en jättefin park med blommor och massor av bänkar.

Här ser man en utomhusscen med bänkar och en fin rund blomrabatt i mitten.


En jättefin liten damm med ett hav av blommor framför sig

I kväll hade vi velat åka tillbaka till Stockaryd för att uppleva denna "Berättarkväll" men jag tror inte att vi orkar åka sammanlagt 8 mil igen när vi redan varit där.

   

Klicka här för att komma in på en sida där jag hittade denna bild. Där finns mer att se   


Min mammas hade 4 bröder varav 2 arbetade vid Sj. Den ena brodern var stins och den andra lokförare. Själv var mamma sekreterare åt Sj chefen i  staden där vi växte upp. Min morfar var tågmästare.


  

Stefan Demert, född den 15 december 1939 i Nyköping, är en svensk trubadur

Gertrud Agneta (Jeja) Sundström, född 27 september 1943 i Storuman som dotter till Per Herman S. och hans hustru Inez Gunborg, f. Pettersson. Trubadur och skådespelerska

Klicka här för att se vart jag hittade denna restaurangvagn. Jag kan förstå att det blir rörigt i mina inlägg eftersom dom är på tok för långa och omständiga... Jag blir helt snurrig själv och det tar aldrig slut...  Vet inte hur jag skall få nåt grepp om detta och få lite kortare inlägg. 

 

Den här låten har jag spelat förut men den är så passande till inläggen 

Av Malin wiper - 13 juli 2011 16:45

  


Vi tog en utflykt till Stockaryd i dag där dom har ett café i en gammal järnvägsstation. Det heter "Stockaryds Stations Café" Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att läsa om Stockaryd. Klicka här för att komma in på Caféets facebook

Här går man in till Cafeét och det kändes pampigt.

Man beställer sitt fika  där det förut sålts biljetter och inhysts gods. Det är så härligt att dom bevarat det gamla. Deras smörgåsar och kaffebröd såg jättefräscha ut. Dom hade även sallad och creps.

Vi var hungriga och det var lunchdags så det blev en creps med sallad för vår del. En jättestor fin pannkaka med bl.a räkfyllning och en god sallad till. Dom två kvinnorna som arbetade där var gästvänliga och berättade lite om Stockaryds historia. Vi fick lite material att läsa i medans vi fikade. 

Alla dessa affärer har funnits på 50-talet men nu finns bara några kvar och Stockaryd är inte som förr. Befolkningen har minskat och det känns lite tomt och ödsligt. Känns tråkigt för det är ett fint litet samhälle som man önskade skulle blomma upp igen. Folk orkar inte engagera sig längre. Det verkar lite som att alla skall bo utanför stora samhällen.

Det var så pass fint väder att man egentligen skulle sitta ute, men vem vill det när man får sitta på gamla vänthallsbänkar från en svunnen tid?. Jag ville insupa den härliga atmosfären inomhus. Annars finns det uteplats framför huset och på ena kortsidan med både partytält och parasoller.

  

Dom har även sparat dörren till "Resgods" och man blir riktigt nostalgisk när man är i min ålder och upplevt gamla Sj tider då det var ett nöje att åka tåg. Då fanns det vattenkaraffer i varje vagn som satt på en vägg och pappersmuggar att dricka i, inte så hygeniskt. Jag kan även känna den mogna banandoften som spred sig genom vagnarna. Banan var populärt att äta på tåg för det var mättande och nyttigt.


Klicka här för att läsa lite Svensk järnvägshistoria

I ett hörn står en tidsenlig resväska och en portfölj.

 

Här ser man dörrarna till dom tidstypiska toaletterna.

Orginalhantag med myntinkast fanns kvar på dörrarna. Förr fick man stoppa in 25 öre för att komma in på toaletterna   

Här är jag nu på damernas och första rummet där tvättstället finns. 

När jag sen öppnar  dörren till själva toalettdelen så ser jag nåt som får mig att uppfyllas av nostalgi. Jag har letat efter en bild på en sån här toalett på nätet flera gånger men inte funnit nån. Min mormor och morfar hade en precis likadan toalett. Vi barn älskade att leka med spolanordningen när vi var hos mormor och morfar uppe i Umeå

En lite närmare titt på toalettstolen som är i tjockt trä, inte som dom veka sitsarna som finns nu där man kan skada sig rejält när dom åker ur läge. Jag blev lyrisk av att se toaletten...  och många minnen dök upp. 

     

 Fortsättning följer i nästa inlägg...................................



Av Malin wiper - 13 juli 2011 10:26


I dag har vi sovit alldeles för länge för klockan stod på 09.15 när vi slog upp våra ögon. Har inte hunnit blogga än för jag har varit ute och bloggvandrat och svarat på era härliga kommentarer. Trodde nätet skulle vara utslaget i dag eftersom vi fick ett brev att dom höll på med kabelarbeten 12-13/7 men inget har hänt än. Min man skall ut och sätta i den nya reservdelen i vår gräsklippare sen skall jag klippa gräset medans han fortsätter med fönstren i vardagsrummet. Han tar ett i sänder, skrapar, kittar och målar.



Hittade två läckra bilder på motorcyklar min man fotat. Detta är en Harley Davidson. Klicka här för att komma in på Harley Davidson Sweden AB. Klicka här för att läsa en intervju med en man som har en Harley Davidson.  



Även denna Duckati 999 fanns bland bilderna. Klicka här för att läsa om motorcykeln. Klicka här för att läsa lite mer. Klicka här för att se den in action.


En fartfylld och givande dag önskar jag alla mina läsare.... 

 

Klicka här för att komma in på The Byrds hemsida. The Byrds var en amerikansk grupp som slog igenom i mitten av 60-talet. Gruppens musik var ofta nyskapande och de hörde till de mer inflytelserika grupperna inom rocken under 1960-talet och 1970-talet. De var viktiga i utvecklingen av subgenrer som folkrock, psykedelisk rock och countryrock. 


 

Klicka här för att läsa mer om gruppen.



Klicka här för att se mer bilder på The Byrds


 

Av Malin wiper - 12 juli 2011 18:58

  

Min man köpte denna blomman i går på Fagerhults plantskola men han glömde fråga vad et är för sort. Klicka här för att komma in på Fagerhults plantskolas hemsida

 


En salvia som vi köpte på vår egen Handelsträdgård och den lyser verkligen upp.

Salviaskäktet (Salvia) är ett släkte i familjen kransblommiga växter, vilket omfattar närmare tusen arter örter, halvbuskar och buskar, hemmahörande i tempererade och varma klimatzoner. Klicka här för att läsa mer och se bilder



Vi köpte några olika pelargonior också som är en hållbar växt.  Klicka här för att komma in på sidan "Pelargoner för nybörjare". Jag önskar att jag orkat göra mer i vår trädgård som det är nu så köper vi bara färdiga växter och planterar i krukor. Det ser lite tomt och tråkigt ut i vår trädgård. Än har ingen visat intresse för vårt hus men man vet aldrig. Rätt som det är så kommer en köpare som ser dess potential.

 


Vi köpte även en pelargon som heter "Mårbacka"



En röd behövdes också för att det skulle bli komplett. förr om åren hade jag även blommor i snygga plåthinkar i olika färger så det har varit lite variation i alla fall.



Först rev Mr T upp dom gamla utblommade blommorna ur  sina krukor. 



Jag har köpt en dyna till stolen jag köpte på rea för ett tag sen på IKEA. Dynan kostade bara 49 kr och finns på Rusta i olika färger. Jag har stolen på den inbyggda altanen som extraplats. Den är lite lik en regissörsstol och det passar mig.



Vi hade verkligen varit hjälpta av en robotgräsklippare som har sån stor tomt. Fast jag vet inte om en sån klarar av en sån ojämn tomt som våran. Klicka här för att komma in på sidan där det står om just såna.

 

Rosor är mina favoritblommor nr 1, men på senare år så har jag fått fler favoriter.  



Av Malin wiper - 12 juli 2011 14:56


Vi packade ihop lite matsäck och åkte ut för att sätta oss och fika på en badstrand som ligger vid "Rolstorpasjön" den ligger söder om Hubbesta. Vi var dit förra året också, plus en massa andra små badstränder.



Det är så vackert med långsträckta sandstränder.



Vi var helt ensamma på badstranden och det kändes lite ödsligt. Det är som att förflyttas till Norrland då jag växte upp och vi var med föräldrarna på liknande badplatser.



Det är lite kallare och blåser så vi var inte kvar så länge.



Tyvärr hade jag glömt att ta med muggar så vi fick turas om att dricka kaffet från termoslocket... 



Bakom Mr T så är det en härlig tallskog där sanden fortsätter och man kan sitta om man vill ha lite lä.



Det ligger en del kanoter på marken som är för uthyrning. Förra sommaren när vi var där så var det flera som höll på att sätta i kanoter i sjön.



Här sitter jag och myser.





När vi åkte vidare så dök små strandremsor upp där det fanns förtöjda ekor.


  

En vattenfylld rosa eka vid en liten strandremsa




Två ungkor som nyfiket tittade på oss men sen såg lite rädda ut.




Nu är vi hemma igen och har fått i oss lite mat. Solen skiner och vi har fått planterat lite nya blommor i krukor på trappen. Än har dom inte börjat med kabelarbeten så datan funkar ett tag till ser det ut som. 


   

En låt i repris från min förra blogg. Lorrie Morgan & The Beach Boys. Klicka här för att komma in på Lorrie Morgans hemsida. Klicka här för att komma in på The Beach Boys hemsida   

 

Av Malin wiper - 12 juli 2011 07:50

Bilden kommer från Cinas design


I dag skall det bli lite svalare och det välkomnas av mig som inte är mycket för värme över 25 grader. Fast solen är framme redan och vi skall gå ut och tömma ur krukorna med dom utblommade blommorna. Min man köpte två blommor i går på Fagerghults plantskola. Han var ute efter Rosenskära men dom var slut. Resten köper vi på vår egen Handelsträdgård som är ett toppenställe.


Klicka här för att komma in på Fagerhults plantskola

Vi gjorde en dum grej för ett tag sen och sa upp vårt fasta teleabonemang för att endast ha mobilen och även ringa över nätet. När dom sen kopplat ifrån telefon så ångrade vi oss för man är så van vid en vanlig trådlös telefon så det är svårt att vänja sig. Vi ringde telia och dom kopplade tillbaka telefonen på en gång i går och det kostade ingenting. Hade vi väntat i tre månader så hade vi fått betala 975 kr för så dyrt har det blivit. Hela dan i går så funkade allt jättebra men i morse när jag skulle ringa så var det helt dött. Nåt kan ju ha hänt med nätet här också men nu får vi ringa igen och kolla. telefonkön kan vara hur lång som helst.

    

Den här bilen såg vi sist vi var till Jönköping. Det är rena monsterbilen som är av märket "Hummer". Det är ett bilmärke som tillverkas av General Motors. Klicka här för att komma in på en sida med detta bilmärke


Dom här typiska 70-talsburkarna börjar man se mer och mer på second hand nu. Jag själv hade en med röda hjärtan som användes till sillburk. 

En sån här burk hade jag själv på 70-talet att förvara mitt kaffe i och jag kan känna känslan när man skruvade av locket. Klicka här för att komma in på en sida som heter "butikretro" . Där finns det även små emaljerade kaffepannor som då var jätteinne. Det blev populärt igen att koka sitt kaffe...    

Av Malin wiper - 11 juli 2011 21:56


I lördags när vi åkte hem från mamma så gjorde vi ett stopp i Jönköping för att ta en fika på Café Lakatos.  Vi såg dessa fantastiska smörgåstårtbitarna som vi inte kunde motstå. Jag blir alltid lite besviken på smörgåstårta ute för det är för mycket majonnäs och annat konstigt som magen reagerar på. Man blir dessutom äckligt mätt men denna var en av dom godaste jag någonsin ätit i mitt liv. Receptet hade Maria fått av en kund som är stammis där så jag bad henne hälsa till honom och berömma tårtan. Den var stor men inte ett dugg mäktig och smakerna var fantastiska utan att vara för mycket. Det var rena fräscha ingredienser och brödet var superbt. Ovanpå var det både räkor, osst, svart rom, skinka mm.


 

Här har Maria komponerat en godsak i en liten kaffekopp som består av pannacotta, cappuccino, grädde, choklad och en kaffeböna doppad i chokladkräm.

 

  


Klicka här för att komma in på CarmenMc Raes hemsida. Hon föddes 1920 i Harlem, New York City, New York. Carmen gick ur tiden 1994 i Beverly Hills, Los Angeles, Kalifornien. Hon var en amerikansk jazzsångerska och pianist.

 

 


Satt in två inlägg om jag inte kan blogga i morgon p.g.a kabelarbete. Jag har bara vilat i dag och kollat på film. Gräset börjar växa igen men vår gräsklippare har gått sönder så vi har fått beställa reservdelar som kommer nu i veckan förhoppningsvis. Gräsklipparen är 10 år gammal men har funkat perfekt och vi har haft den på service varje år. Alla våra blommor på bron har blommat ut så jag tänkte köpa Rosenskära men dom verkar vara utsålda på många ställen. Man förstår ju att dom är populära när dom är både vackra och hållbara.



Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards