Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 12 juli 2011 14:56


Vi packade ihop lite matsäck och åkte ut för att sätta oss och fika på en badstrand som ligger vid "Rolstorpasjön" den ligger söder om Hubbesta. Vi var dit förra året också, plus en massa andra små badstränder.


     Det är så vackert med långsträckta sandstränder.Vi var helt ensamma på badstranden och det kändes lite ödsligt. Det är som att förflyttas till Norrland då jag växte upp och vi var med föräldrarna på liknande badplatser.


     Det är lite kallare och blåser så vi var inte kvar så länge.


 Tyvärr hade jag glömt att ta med muggar så vi fick turas om att dricka kaffet från termoslocket... 


Klicka här för att läsa om denna termos

 Bakom Mr T så är det en härlig tallskog där sanden fortsätter och man kan sitta om man vill ha lite lä.

   


Det ligger en del kanoter på marken som är för uthyrning. Förra sommaren när vi var där så var det flera som höll på att sätta i kanoter i sjön.Här sitter jag och myser.


 Här ett tecken på att nån varit på badstranden nyligen. Resterna efter ett sandslott.


Klicka här för att komma in på en sida som heter "Barnkällar´n" 
När vi åkte vidare så dök små strandremsor upp där det fanns förtöjda ekor.

 

 


 


En vattenfylld rosa eka vid en liten strandremsa


 

Två ungkor som nyfiket tittade på oss men sen såg lite rädda ut.


   Nu är vi hemma igen och har fått i oss lite mat. Solen skiner och vi har fått planterat lite nya blommor i krukor på trappen. Än har dom inte börjat med kabelarbeten så datan funkar ett tag till ser det ut som. 


   

   

En låt i repris från min förra blogg. Lorrie Morgan & The Beach Boys. Klicka här för att komma in på Lorrie Morgans hemsida. Klicka här för att komma in på The Beach Boys hemsida   

 

Av Malin wiper - 12 juli 2011 07:50

Bilden kommer från Cinas design


I dag skall det bli lite svalare och det välkomnas av mig som inte är mycket för värme över 25 grader. Fast solen är framme redan och vi skall gå ut och tömma ur krukorna med dom utblommade blommorna. Min man köpte två blommor i går på Fagerghults plantskola. Han var ute efter Rosenskära men dom var slut. Resten köper vi på vår egen Handelsträdgård som är ett toppenställe.


Klicka här för att komma in på Fagerhults plantskola

   

Vi gjorde en dum grej för ett tag sen och sa upp vårt fasta teleabonemang för att endast ha mobilen och även ringa över nätet. När dom sen kopplat ifrån telefon så ångrade vi oss för man är så van vid en vanlig trådlös telefon så det är svårt att vänja sig. Vi ringde telia och dom kopplade tillbaka telefonen på en gång i går och det kostade ingenting. Hade vi väntat i tre månader så hade vi fått betala 975 kr för så dyrt har det blivit. Hela dan i går så funkade allt jättebra men i morse när jag skulle ringa så var det helt dött. Nåt kan ju ha hänt med nätet här också men nu får vi ringa igen och kolla. telefonkön kan vara hur lång som helst.

    


Den här bilen såg vi sist vi var till Jönköping. Det är rena monsterbilen som är av märket "Hummer". Det är ett bilmärke som tillverkas av General Motors. Klicka här för att komma in på en sida med detta bilmärke


Dom här typiska 70-talsburkarna börjar man se mer och mer på second hand nu. Jag själv hade en med röda hjärtan som användes till sillburk. 

En sån här burk hade jag själv på 70-talet att förvara mitt kaffe i och jag kan känna känslan när man skruvade av locket. Klicka här för att komma in på en sida som heter "butikretro" . Där finns det även små emaljerade kaffepannor som då var jätteinne. Det blev populärt igen att koka sitt kaffe...   

En fin sillburk från 50-talet. Klicka här för att komma in på en blogg som heter "Clinen´s ljuva 50-tal" 


Nu önskar jag er alla en fin dag med denna "Surrealistiska" bild. Klicka här för att läsa om surrealism.


 


Klicka här för att komma in på Jacek Yerkas hemsida. Klicka här för att se mer av Jacek Yerka
 

Av Malin wiper - 11 juli 2011 21:56


I lördags när vi åkte hem från mamma så gjorde vi ett stopp i Jönköping för att ta en fika på Café Lakatos.  Vi såg dessa fantastiska smörgåstårtbitarna som vi inte kunde motstå. Jag blir alltid lite besviken på smörgåstårta ute för det är för mycket majonnäs och annat konstigt som magen reagerar på. Man blir dessutom äckligt mätt men denna var en av dom godaste jag någonsin ätit i mitt liv. Receptet hade Maria fått av en kund som är stammis där så jag bad henne hälsa till honom och berömma tårtan. Den var stor men inte ett dugg mäktig och smakerna var fantastiska utan att vara för mycket. Det var rena fräscha ingredienser och brödet var superbt. Ovanpå var det både räkor, osst, svart rom, skinka mm.


 

Här har Maria komponerat en godsak i en liten kaffekopp som består av pannacotta, cappuccino, grädde, choklad och en kaffeböna doppad i chokladkräm.

 

  


Klicka här för att komma in på CarmenMc Raes hemsida. Hon föddes 1920 i Harlem, New York City, New York. Carmen gick ur tiden 1994 i Beverly Hills, Los Angeles, Kalifornien. Hon var en amerikansk jazzsångerska och pianist.

 

 


Satt in två inlägg om jag inte kan blogga i morgon p.g.a kabelarbete. Jag har bara vilat i dag och kollat på film. Gräset börjar växa igen men vår gräsklippare har gått sönder så vi har fått beställa reservdelar som kommer nu i veckan förhoppningsvis. Gräsklipparen är 10 år gammal men har funkat perfekt och vi har haft den på service varje år. Alla våra blommor på bron har blommat ut så jag tänkte köpa Rosenskära men dom verkar vara utsålda på många ställen. Man förstår ju att dom är populära när dom är både vackra och hållbara.Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild

 

 

Av Malin wiper - 11 juli 2011 21:49

 


Nu har jag äntligen sett filmen "Svinalängorna" från 2010 i regi av Pernilla August. Huvudrollerna spelas av Noomi Rapace, Ola Rapace mfl. Filmen är ett drama.

 

 

  

HANDLINGEN:

 
Lena lever i en kärnfamilj med man och två barn. När hon en dag får ett samtal från ett sjukhus om att hennes mor, som hon inte träffat på länge, är svårt sjuk ger hon sig motvilligt iväg för att träffa henne. Hennes resa blir också en resa tillbaka till barndomen där hon vuxit upp i en alkoholistfamilj med rötter i Finland. Hennes minnen kring sin utsatta situation blandas med sorgen över en bortgången bror och ilskan över den maktlöshet hon känt.
En gripande, vacker och mörk historia om en ung kvinnas konfrontation med sina
minnen från en trasslig och dramatisk barndom, om hennes sorg över sin förlorade
barndom och kampen om att våga går vidare. SVINALÄNGORNA är baserad på den
August-prisbelönade romanen med samma namn av Susanna Alakoski. Noomi Rapace
spelar huvudrollen, i sin första film efter succéfilmatiseringen av Stieg
Larsson trilogin, och hon spelar mot Ola Rapace
 
 
Filmen är helt fantastisk allrahelst för det otroliga skådespeleriet. Rollbesättaren har gjort ett bra arbete för att få filmen att glänsa. Både dom vuxna och barnskådespelarna gör ett makalöst jobb. Fast Noomi Rapace är som vanligt ett med sin roll och verkar ha en medfödd inlevelseförmåga som går utanför det vanliga. Hon är så bra så jag får gåshud, hon spelar inte utan är personen som hon skall gestalta. Filmen är välgjord och visar med stor realism hur barndomen gestaltade sig med både glädje men stor tragik när hon som barn fick ta hand om allt i hemmet inklusive sin bror när allt krackelerade för föräldrarna. Jag blev väldigt påverkad av filmen och skall inte sticka under stol med att jag fick använda mig av rätt många pappersnäsdukar.  Vilken regidebut för Pernilla August... Jag vill inte berätta mer om ni vill se filmen.
 
     
 
Av mig får den 4 filmrullar av 5 möjliga
 
 

Av Malin wiper - 11 juli 2011 12:45

 


Om jag inte är här och bloggar i morgon så beror det på att det blir avbrott i vårt bredbandsbolag "Navnet" p.g.a tunnelbygget vid järnvägen. Dom måste flytta kablar. Det står på papperet vi fått att det blir antingen 12/7 eller 13/7. Avbrottet beräknas vara helt färdigt onsdag 13/7 på eftermiddagen.


 

Av Malin wiper - 11 juli 2011 08:05

 


Jag är inte i form så jag tar en bloggfri dag. Dessutom har jag lite svårt att skriva, har antagligen skadat handen lite när jag packade hos mamma. Har värk mellan tummen och pekfingret. Har en svag känsla av att jag slog i handen men kommer inte ihåg vart för jag var så inne i packningen.


 


  

Klicka här för att komma in på Beth Harts hemsida. Hon föddes 1972 i Los Angeles, Kalifornien och är en amerikansk sångerska. Hon hade 2000 en hit med låten "L.A. song" från albumet Screamin´for my supper". Vilken fantastisk röst hon har.

 

Av Malin wiper - 10 juli 2011 17:07

 


Tack till min bloggvän Maya som talade om för mig syrrans och svågerns växt är en "Rosenskära".Klicka här för att läsa om Rosenskära och se fina bilder. Jag måste köpa en sån växt till oss också för våra blommor på bron har snart blommat ut nu. Klicka här för att läsa mer om Rosenskära

  

klicka här för att komma in på Ragnehidur Gröndals hemsida

 

Av Malin wiper - 10 juli 2011 16:05

  

 


Klicka här för att komma in på Rodney Crowells hemsida. Han föddes 1950 och är en Grammy Award -vinnande musiker, mest känd för sitt arbete som sångare och låtskrivare i countrymusik. Jag hörde låten på WWR Internetradion där min väninna ia spelar musik.

 

 

Jag kunde inte följa med till Jönköping så min man fick åka ensam för att lämna in min kamera. Det kommer att ta 2 veckor innan jag får tillbaka kameran...   Han fick med sig en lånekamera men den var helt väck också. En gammal kamera som man måste sätta vanliga batterier i. När man knäpper på kameran så stänger och öppnar den sig hela tiden utan att man gör nåt... Vi ses om 2 veckor känns det som.... . Nu har jag verkligen otur med kameror. När man nyss köpt en ny kamera så skall man inte behöva vänta i 2 veckor på att få tillbaka den. Först går det på garantin men dom borde ha en hel kamera som dom lånar ut.

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se