Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 12 juli 2011

Handelsträdgården i Vaggeryd!

Av Malin wiper - 12 juli 2011 18:58

  

Min man köpte denna blomman i går på Fagerhults plantskola men han glömde fråga vad et är för sort. Klicka här för att komma in på Fagerhults plantskolas hemsida

 


En salvia som vi köpte på vår egen Handelsträdgård och den lyser verkligen upp.

Salviaskäktet (Salvia) är ett släkte i familjen kransblommiga växter, vilket omfattar närmare tusen arter örter, halvbuskar och buskar, hemmahörande i tempererade och varma klimatzoner. Klicka här för att läsa mer och se bilder



Vi köpte några olika pelargonior också som är en hållbar växt.  Klicka här för att komma in på sidan "Pelargoner för nybörjare". Jag önskar att jag orkat göra mer i vår trädgård som det är nu så köper vi bara färdiga växter och planterar i krukor. Det ser lite tomt och tråkigt ut i vår trädgård. Än har ingen visat intresse för vårt hus men man vet aldrig. Rätt som det är så kommer en köpare som ser dess potential.

 


Vi köpte även en pelargon som heter "Mårbacka"



En röd behövdes också för att det skulle bli komplett. förr om åren hade jag även blommor i snygga plåthinkar i olika färger så det har varit lite variation i alla fall.



Först rev Mr T upp dom gamla utblommade blommorna ur  sina krukor. 



Jag har köpt en dyna till stolen jag köpte på rea för ett tag sen på IKEA. Dynan kostade bara 49 kr och finns på Rusta i olika färger. Jag har stolen på den inbyggda altanen som extraplats. Den är lite lik en regissörsstol och det passar mig.



Vi hade verkligen varit hjälpta av en robotgräsklippare som har sån stor tomt. Fast jag vet inte om en sån klarar av en sån ojämn tomt som våran. Klicka här för att komma in på sidan där det står om just såna.

 

Rosor är mina favoritblommor nr 1, men på senare år så har jag fått fler favoriter.  



 
 
Stefan Falkelind

Stefan Falkelind

12 juli 2011 21:29

Underbart vacker blomma.
Vinn en konsertbiljett till Patti Smiths Polarpriskonsert i Sth.
http://falkelind.favs.se/2011/06/vinn-konsertbiljett-till-patti-smith-.html

http://falkelind.favs.se

Malin wiper

13 juli 2011 09:24

Kul att du tycker det. Då går jag in och anmäler mig till tävlingen

Ha en fin dag
Mvh Malin

 
Cattis

Cattis

12 juli 2011 22:07

Vilken härlig färg på Salvian. Jag la ju ut en bild för ett tag sen på min som är blå och som hade som små bananer på blomman. Du får kolla om det kommer några sådan på din röda. :)))

Mårbacka är verkligen en underbar pelargon.
Försök att övervintra den så blir den kanske dubbelt så stor nästa år. Gamla sorter är lättare att övervintra än de nya förädlade.

Kram

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

13 juli 2011 09:43

Ja men nu kom jag ihåg att det var en salvia du har. Hoppas jag får såna bananer på ;) passar en bananälskare som mig än om man inte kan äta dom. Vi skall försöka övervintra alla pelargonior ;) om det går. Får läsa på lite

Ha en fin dag
kramar

 
Monica

Monica

12 juli 2011 23:05

Hej vännen!
Ser att ni har det bra, tråkigt att ni inte heller haft intressenter på huset. Här står det också still, så våra planer om samboskap innan hösten verkar gå i stöpet :(
Har fortfarande inte fått tillbaka lusten att blogga, allt lullar på som vanligt tycker jag, ja, förutom då att min andre son nu flyttat hemifrån också. Nu är det bara jag och dottern hemma, och hela övervåningen står oanvänd. Måste ta mig i kragen nu och börja röja i vindorna och rummen upp så står det tomt iaf vid en eventuell flytt...
Blir det att åka norrut i sommar för er?
Själv åker jag ett par dagar till Örebro och sonen den 25 augusti, ska bli så kul att se hur han har det i sin nya hemstad.
Önskar er en fortsatt fin vecka, tänker på er!
Många kramar Monica

http://www.blackpearl.bloggplatsen.se

Malin wiper

13 juli 2011 09:42

Vad trist att du inte har fått sålt huset än.Förstår att du och din man vill bli sambor så fort som möjligt och det blir ju så tomt i huset när två barn är utflugna. Ibland tappar jag lusten också att blogga men jag har ju inget annat mer än msn så jag är beroende. Du är ju på facebook och har fullt upp med jobb och annat. Vi kan inte åka norrut just nu för det händer för mycket här och pengarna har gått till annat som vi skulle använda.

Vad kul att du åker ner och hälsar på din son. Örebro är lite nostalgi för mig. Jag åkte ofta dit när jag bodde i Hällefors.

Ha en fin vecka själv goa du
kramar

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

12 juli 2011 23:32

Så fint ni gör det med alla växter, det är så jag blir grön av avund, jag vill också ha lite nytt men det finns verkligen ingenstans där jag har en lucka och kan fylla upp trots mina två nya (redan proppfulla) blomhyllor.
Det är så kul att se bilder från när ni gör om där hemma, man ser verkligen skillnad och det blir ju så himla bra. Hur går det med husförsäljningen förresten? Har ni haft alla visningarna?
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

13 juli 2011 09:38

Vi har ju inga växter alls i jämförelse med dig och andra med gröna fingrar. Nu fick vi byta ut alla dom vi köpt i våras och dom har stått länge. Du har ju så lummigt och fint hos dig. Husförsäljningen går inget bra alls. Det finns ingen intresserad så vi har inte haft vår andra visning än. Min man fortsätter att måla fönster.

kram goa du

 
Annelie

Annelie

13 juli 2011 09:15


Vi håller på och rycker upp massor i stugan och ska så gräsmatta istället,, ingen av oss vill ju ha det hängandes över oss att vi måste stå på alla fyra så fort vi kommer dit. Så, nästa år äré en massa urnor & amplar som gäller istället..
Såååå mysigt med det.
Å sen lite odling i växthuset.
Blir allt.

Ha en finfin dá gulliga du.. // Kramen

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

13 juli 2011 09:32

Jag har försökt kommentera på din blogg och skrev en jättelång kommentar. När jag skulle skicka den så var det ur funktion.

Vad skönt att fixa till det så det blir bekvämare och att ni har ett växthus.

Det låter bra
Ha en fin dag
kramar

 
Lena

Lena

13 juli 2011 10:39

Undrar om inte blomman är nån sorts lejongap(tror jag)
Det är helt ok att vänta på klänningen, mamma blev så glad när jag sa att hon skulle få en sån senare. Men hon väntar gärna:)

ha en bra dag.

kram

http://wilenas.blogspot.com

Malin wiper

13 juli 2011 11:16

Tack för tipset om vad blomman kan vara för nåt. Den ser faktiskt ut som en sån när du säger det. Vad bra att hon kan vänta lite för det är mycket på gång hos oss just nu.

Ha en bra dag själv

kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards