Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 7 juli 2011 07:30


Då vaknar man upp till ytterligare en dag som verkar gå i solens tecken. Nu sitter jag vid min egen data och det går blixtsnabbt mellan klicken. Allt verkar funka bra och det går nu att ta in bilder utan krångel. Min man har lagt ner nästan 2 dagars arbete på detta... och det är jag tacksam för. 

 

FÖRE:



Vi håller på att fixa till i trädgården och så här hemskt och igenväxt var det vid trappan från altanen. Man har ju fått skämmas eftersom alla som går förbi ser hela tomten.

Trappen började bli helt igenväxt. Första året vi hade huset så målade jag trappen med en impregneringsfärg och nu är det dags igen. Under trappen låg en massa engångskrukor och även grillgaller.... 



Jag använde mig av både trimmer, kantsax och grensax.

    

EFTER:


   

Här är det slutliga resultatet. Nu skall jag bara snygga till trappen lite med olja som vi har hemma.

     

 

Av Malin wiper - 6 juli 2011 08:44


Vi var in på Mio möbler i Jönköping för nån vecka sen och dom har så snygga möbler och ett bra urval med sånt som passar till alla. Fotöljen ovan med Marilyn Monroe kudden skulle jag inte ha nåt emot att äga. Klicka här för att komma in på Mio möbler

 

Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Marilyn Monroe


Här en lite robustare fotölj också i en lila färgnyans.

Dessa fotöljer passade min man som är lång och stor. Han satt så skönt så han höll på att nicka till...   


Här en svart skinnsoffa med läckra kuddar. Den med bild föreställer skådespelerskan Grace Kelly

Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Grace Kelly


Hade man ett extra rum så hade det varit roligt med nåt färgstarkt i soffväg för nu finns det många färger att välja mellan

Här en soffa i skrikande orange och tunna lite sladdriga kuddar

Eller varför inte lite sobert grått. Nu börjar sofforna bli lite lätt svängda 

   

Här ser man den lilla svängningen. En vit är ju inte heller helt fel

Röd läcker skinnfotölj

    


Lampa med lite marint tema.


En sån här lampa hade vi i köket när jag växte upp men då var det inte samma glansiga tyg utan mamma sydde alltid nya tyger till lampan och det var mönster på.


Just nu säljer Mio kvalitetsstearinljus, man får 10 st för 70 kr. Jag har själv köpt 10 st i olika färger till ett ljusstakepar som jag har på rumsbordet.

Hyllplan i läckra färger som heter "Flower" då tänker jag på flower power. 



Jag har lite dåligt med bilder så det tar lite tid att blogga. Tar en liten paus tills min egen data är klar för denna är ingen höjdare....  Min man har inte haft tid att fixa in en ny hårddisk som han har liggande.


Det är The Beatles som sjunger i klippet. Klicka här för att komma in på Svenska Beatlessidan

Av Malin wiper - 5 juli 2011 16:14

 


Nu har min man tagit hand om min data och det kommer att ta lite tid att få till allt. Jag skriver nu på hans data för att tala om att jag kommer tillbaka så fort allt funkar igen. Jag är tvungen att ta en vila från datan under tiden för jag hetsar upp mig så när saker inte fungerar. Har hyrt en film och skall bara slappa så nån syning blir det inte i dag....  Hela gräsmattan är nu klippt och i morgon skall jag ut med trimmern och snygga till ytterligare. 


 

Av Malin wiper - 5 juli 2011 13:26

Nu har vi båda jobbat rätt mycket i trädgården. Jag har klippt gräs och Mr T har rensat bort allt bråte utanför staketet och en massa grenar som växt okontrollerat. Sen började det regna så vi får fortsätta senare med trimmern. Vi skall få hjälp att fixa till vår gräsklippare som går så trögt just nu. Det är en kille från projektet som kan sånt. Nu blir det lite inomhusarbete istället.



Jag har 4 Cultkuddar kvar som jag köpte hos Mimmis när dom reade ut dom. Syrran hade ett fint tyg med sig som jag skall klä dom med och sen sätta på olika kantband runtom tyget. Hon skall ha kuddarna i deras nya soffa. Nu skall symaskinen få stå framme lite så jag får undan lite klädnypeklänningar också.  Det är svalare på kvällen så då skall jag passa på att sy.

 

Nu har jag fått ytterligare ett par Eccoskor av syrran som hon inte kan ha...  Dom ser helt nya ut. Jag har fått 2 st såna här sen förut i olika färger som jag haft flera år och jag sliter aldrig ut skor. Hon hade tack och lov fått tag på två nya par skor som hon kunde ha och dom var jättefina också. Jag har dessutom fått en massa sandaler  som jag använder flitigt.

 

Det var så länge sen nu jag var till Ritz Konditori så jag kände abstinens...  Tog mig en god smörgås med skinka och ost.

 


Detta stod på matsedeln i dag hos Ritz 



En gammal skrivmaskin som fanns sist vi var till Samhjälpen i Huskvarna. Nu har folk dom till inredningsdetaljer.


Klicka här för att komma in på en häftig inredningsblogg där även denna bild fanns 



Jag såg även detta tidningsställ hos Samhjälpens second hand. Jag tror det är 50-60 talet. 


Jag fick tre fina kaktusar av grannen Mr J för ett tag sen och nu har jag köpt 4 st plåtkrukor på ICA och har dom på altanen tills vidare. Det är han som brukar ha öppen trädgård och vi besökte den förra året och jag skrev några inlägg ang detta. Jag vattnar dessa var fjortonde dag och hoppas detta räcker. Jag skall fråga honom om dom behöver nån slags näring.   

 

Av Malin wiper - 5 juli 2011 08:26


Det blev inget kukkeliku klockan är sju... . Visserligen var jag uppe tidigt men att använda mig av min mans data fast jag sitter vid min egen tar sån tid eftersom jag inte kan spara ner på mina egna mappar, det är svårt att förklara men det tar dubbelt så lång tid så nu får mannen sätta sig ner och fixa till min egen data. I går hade jag en morgonrocksdag men i dag skall jag skicka iväg ett paket, sy på maskin, klippa gräset och sköta hemmet. Det blir inga utflykter eller flykt från verkligehten. Vi har gjort så mycket kul på sista tiden som bara glädjer kropp och själ. Gräset är så högt nu så man kan nästan gömma sig där....  



Här ser man porta Pottin som syrran och svågern köpte På Jula till sin husvagn. Toaletten är jättefräsch precis som övriga husvagnen trots att den är från 1989. Jag har själv agerat mögelhund och det fanns inte tillstymmelse till mögel eller annat som går att klaga på. Dom kommer att byta gardiner till något roligare och fixa vagnen så den passar dom.



Nere vid ån är det i alla fall nyklippt och fint. Ha nu en härlig tisdag....  

    

Av Malin wiper - 4 juli 2011 18:10

Nu använder jag Mr T:s partition (avdelning) för att kunna blogga och hämta bilder. Det har tydligen blivit nåt fel i min mjukvara och det tar för lång tid för att göra iordning nu och min man är för trött.




Shivaree är en amerikansk alternativ pop / rockband bildades 1997. Låten är från filmen Kill Bill 2 . Det skall sägas att jag har inte sett Kill Bill filmerna men förstår att dom är våldsamma. Gillar ändå låten med Shivaree.  

 

Av Malin wiper - 4 juli 2011 13:30

 


Sen hamnade vi oundvikligen på Café Lakatos...  Här får männen och Axa sitta ute och vänta medans syrran och jag beställer in godsakerna...  Vi har inte sparat på kruten så det har varit kört med dieten några dagar.


  


Godsaken till vänster är ett recept som Maria Lakatos dotter hittat på och den kakan smakar helt ljuvligt. Min man tog den andra som Maria Lakatos själv bakat med mörk chokladtryffel och annat gott. Man får välja om man vill ha en kula glass eller grädde till.    


  


Svågern tog  glass till sin och syrran tog bara kaffe för hon är allergisk mot nötter och det finns i nästan allt.


  


På Caféet fanns flera hundar bl.a denna stora Dalmatiner. Klicka här för att läsa om Dalmatiner. Klicka här för att läsa på ytterligare en sajt


  


Dom hade även en liten valp.  Paret som hade hundarna är föräldrar till sångaren Jonathan Fagerlund som arbetar där ibland och jag nyss skrivit om. Han var med i melodifestivalen 2009. Klicka här för att läsa vad jag skrivit om honom. Både han och hans föräldrar är supertrevliga. Tyvärr så fick jag inte så bra bilder som jag hade velat ha på dessa fina hundar. Dom hade bruna fläckar och jag har bara sett svartvita Dalmatiner förut.


  


  


Denna fina hund var också på caféet och satt med en ung kille som sa rasen på hunden men det var så svårt namn så jag inte kommer ihåg.


  


På eftermiddagen fick vi vara med när min svåger tränade med Axa. Det var jättekul. Dom går på kurs några dagar i/veckan och hon är ovanligt lättränad.

   


   


Jag skall skaffa några till batterien till kameran så jag kan filma lite också till nästa gång vi träffar dom.  


 


När jag tänker på Dalmatiner så dyker även denna film upp i min hjärna "102 Dalmatians" från 2000.  Den är producerad av Walt Disney Pictures och i huvudrollen ser vi Glenn Close mfl. Jag har själv inte sett filmen men blir nu sugen....  Klicka här för att läsa om Glenn Close



Nu skall min man jobba med min data för att se vad som felar. Ha en fin kväll och sköt om er...  

Av Malin wiper - 4 juli 2011 12:49

 


Den här skylten gjorde att man hajade till lite....  Den fanns att skåda på väg ner mot Dunkehallaravinen dit vi åkte för att visa syrran och svågern hur fint det var. Antikaffären "Stallkvarn" som både har gammalt och nytt var öppet men stängde bara 10 minuter efter att vi kommit tyvärr. Klicka här för att komma in på Stallkvarns diversehandels hemsida.



Jag har testat hur det blir på min mans data  när jag bloggar. Då funkar det med animeringarna och är helt normalt så vi får installera om och optimera datan. Bilden ovan är en animering men blir en stillbild hos mig men inte på min mans data.


  

Klicka här för att se bilder från Stallkvarn


  


  


Människa och djur i vila....    



Klicka här för att komma in på BAHA mens hemsida som sjunger denna låt.


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards