Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 10 juli 2011 10:07


Vi beökte syrran och svågern en stund och katten Pip-Larsson kom smygande på vägen med sin skugga...  . Deras katt Nisse var ute på äventyr så honom såg man inte till.


 

Dom har så fint i sina planteringar utanför staketet. Fina krukor och växter i sand och småsten som ger effekt.


 


Buskarna i denna rabatt skall bli svarta vinbär.

Detta är väl påhittigt för i stenen har dom lagt små snäckor av olika slag och former som ger en kul effekt.


 

På ett ställe dyker en läcker blompinne upp med en keramikko på toppen. Det är min brors fru som tillverkat den. Hon är så konstnärlig och duktig på många hantverk. Klicka här för att kolla på Keramikern Lisa Larsson som bl.a skapat en ko.

 


Gillar verkligen denna färgstarka blomma som jag glömde fråga vad det är för sort. Tyvärr fick jag inte så bra bilder som jag ville.


 

Dom har satt såna här solcellsdrivna lampor lite överallt så det lyser upp på kvällen. På toppen en läcker trollslända


Axa gick och satt sig vid en skottkärra och ställde villigt upp på bild...  Det var så kul att få träffa henne igen.


 


En sån här berså som syrran och svågern har hade vi också men den blåste bort...  Vi hade satt den på fel plats och när vi kom hem efter att ha varit ute så hängde den i ett träd...   


Klicka här för att kolla på bröllopstårtor med snäckor på, plus andra 


Från wikipedia:


En snäcka eller snäckskal, även känd enbart som ett skal,
är en hård, skyddande yttre lager som skapats av ett djur som lever i
havet. 
Skalen är tomma eftersom djuret har dött och de mjuka delarna
har ätits av ett annat djur eller har ruttnat
upp

   

  


Lite avslappning med snäckor till havets brus

Av Malin wiper - 10 juli 2011 08:51


Vi råkade slå sönder en häftig lampa i går som mina föräldrar haft i många år....  Vi tömde en liten bokylla och måste lyfta upp överdelen för att komma åt sladden och då slank den ur min mans händer. Till saken hör att den är som hålig och fylld med små gnistrande stenar och dom for över hela golvet.... .  


 


Detta med kameran gör att jag inte kan ta några bilder annat än med mobilen. Nu önskar jag er alla en fin dag utan hög luftfuktighet. Hörde att värmen kommer att bli lite torrare framöver.Syrran har köpt såna snygga tyger. Kolla detta med hamburgare och annat godis på...  Dom bor ju i tygriket där man får tyger  flera gånger billigare än i storstan och det är toppenkvalitet på detta tyg. Hon skall göra gardinkappa och duk av tyget.


    

 

Klicka här för att komma in på "Tygriket" i Marks hemsida


Här ett tyg med vinetiketter som dom skall ha som gardiner i husvagnen. Det är mer färgmättat i verkligheten. Lagomt tjockt och en behaglig känsla i tyget.


 På en parkering en bit från deras hus står nu Adrian dom köpte när dom var till oss. Dom kommer att sätta sin personliga prägel på vagnen. 

    

 

Av Malin wiper - 10 juli 2011 07:51


Detta har vi pysslat med i går hos mamma. Vi har rensat bort gamla saker och porslin mm  eftersom  hon och några till måste flytta till ett annat hus på serviceboendet. Jag kunde inte blogga när jag kom hem eftersom jag tog i för mycket och inte vilade mellan röjningen och fick dimsyn och uppspänd nacke när jag kom hem.


 

Här är historien över mammas flyttning:


För ca 1.5 år sedan så fick vi och dom andra i mammas hus ett brev om att dom måste flytta för att andra yngre som var fysiskt och psykiskt handikappade skulle flytta in i servicelägenheterna. Då tog hus i helsike i oss anhöriga så vi bildade en anhöriggrupp med min syster i spetsen som var den drivande kraften och hade kontakt med kommunen och andra myndigheter. Dom som skulle flytta in hade så dåligt hus men då föreslog vi att dom kunde bygga ett nytt till dom. Till slut blev det så obekvämt för kommunen så det bestämdes att pensionärerna skulle få bo kvar tills dom dog. Så för mindre än ett år sedan så blev det fest och dom kom från kommunen med tårta och allt såg bra ut.


   


Nu fick vi ett nytt brev till för ett tag sen att dom 4-5 som finns kvar måste ändå ut men flyttas till C-huset som det heter och mamma fick en lägenhet där, dom måste vara ute ur sina gamla lägenheter 1/8 , det var inte länge sen vi fick detta besked.  Dom skall nämligen reparera husen tills dom andra flyttar in. Sen fick vi nästa brev om att dom handikappade inte skulle flytta in utan få ett nytt hus precis som vi i anhöriggruppen föreslog för nästan 2 år sedan....  och då tänkte man att mamma inte behövde flytta men då säger  dom att brandskyddet kräver att dom sätter upp sprinklers och gör i ordning. 


  Eftersom vi alla är skadade och inte har krafter att flytta mamma så pratade jag med sköterskan om att vi måste få hjälp med flyttningen. Dom har ju dessutom blivit utslängda. Nu har dom fixat flyttgubbar som kommer så småningom men sköterskan menade på att vi måste packa ner allt i kartonger och göra så det blir lättare för dom fast det bara var bestämt att vi skulle rensa. I går började vi med detta men att göra det är ett tungt jobb som ställde till det direkt. Syrran ringde sen och krävde att dom höll med flyttkartonger så när vi kom så stod dom där men hör och häpna: Vi får bara flytta över grejerna i dom sen skall dom ha tillbaka kartongerna direkt....  Vart i hela friden skall vi då ställa alla saker som skall in i bokhyllorna? som inte är flyttade än. Nu skall jag ringa sköterskan i morgon för detta håller inte och är jobbigare än vi trodde. 


 

Sen till nästa grej: Mamma och dom andra 3-4 st skall bara bo i den nya lägenheten i 5 månader sen skall dom tillbaka för då blir det reparation i det huset....  och det kommer att ske till jul. Mycket skall man vara med om numera. Vi har nu flyttat över allt från köket till nya lägenheten men det var ju inte vi som skulle flytta henne så allt har blivit galet.  Jag har fått en rejäl låsning mm så nu får vi kräva igen att dom tar hand om detta. Syrran och svågern skall se till att 2 bokhyllor och alla papperskassar kommer till second hand sen får kommunen ordna resten. Det händer så mycket i samhället nu som gör mig mörkrädd, tänker även på dessa äldre som blir vanvårdade och far illa på många ställen.  


    

13.00 i går hade vi tänk gå och se komikern Peter Wahlbeck som skulle uppträda på ett torg en mil från Skene. Det funkade inte för jag orkade inte och det var så tryckande värme.  Vi bestämde att göra klart det som måste göras istället och det känns ändå bra och autografblocket kommer ändå att bli fyllt så småningom...   Innan vi åkte hem blev vi bjudna av personalen på kaffe med kaka och även mamma och två till satt vid bordet så vi fick umgås en stund. 


Mitt uppe i allt detta så blev det fel på min nya kamera så vi måste åka till Elgiganten i dag för att reklamera. Linsskyddet öppnar sig inte.


   

Av Malin wiper - 9 juli 2011 06:01

 


  När jag såg denna bil så tänkte jag på att det nu är "Power meet" i Västerås igen. Klicka här för att komma in på Power meets hemsida.   Jag köpte mig ett nytt autografblock i går på Westers artistmaterial. Även en penna som passade till papperet. Jag kan få användning av det i dag men säger inget mer innan det hänt...


  


Klicka här för att komma in på westers artistmaterial.


  


 

Jag har lite att pyssla med i dag så jag önskar er nu en sommarfin lördag....   


 


 

Av Malin wiper - 9 juli 2011 05:52

 


Vi gick och fikade på ett relativt nytt Café på Tändsticksområdet i går som heter "Café Bull Dog" och det passar bra för man får ta med sig hunden in dit. Vad kul att det finns såna caféer för då tar vi med syrran och svågern med sin Axa nästa gång dom kommer hit.


 

Klicka här för att komma in på Café BullDoggs hemsidaSå här ser det ut på uteserveringen där Mr T får agera modell....  Jag fick ta ett foto av tjejen som jobbar där. Vet inte om hon är ägaren.Här kan man också sitta så man ser Tändsticksmuseet på vänster sida. Klicka här för att komma in på Tändsticksmuseumets hemsida

 

Tändstickor från min tändarsamling.


Kunde bara fota ena sidan inomhus för det satt folk på den andra. Vi tog bara en liten kaka var och dom var jättegoda. Allt var till belåtenhet.I ett fönster gjorde dom reklam för ett slags påstäcke som hundar kan ligga i.Så här stod det på en lapp ovanför täcket.Dom hade till och med krokar med handdukar på som var i form av hundar 
Mr T fick en mugg med en ko på.... Min man tog bilder på mig också men jag såg inte klok ut. Av 100 bilder så blir 5 bra numera...   Annat var det förr men det är bara att gilla läget...I ett annat fönster stod två porslinsskottar. Det är en hund som man inte ser så ofta numera. Klicka här för att läsa om Skotsk Terrier

 

Detta är en automatisk hundmatare som jag hittade här

Bulldogg på skateboard 


 


Av Malin wiper - 8 juli 2011 18:29


På en stor yta såldes massor av blommor till lågt pris.

   


Klicka här för att komma in på Enyas hemsida   

   

 

Av Malin wiper - 8 juli 2011 18:08


Här säljer dom porslin från England. Jag gillar inte färgen på bilderna, måste kolla inställningen på kameran för allt blir så ljust. Har bearbetat dom i fotoprogrammet men det blir inte bra.Dom har porslin där med djur av alla de slag på.


Här kan man nästan snacka om att "less is more" Jag blev bländad.... En hel servis av detta skulle jag inte klara av... Ett gäng ungdomar underhöll med härlig popmusikHär blev mina ljuskänsliga ögon också bländade. Dessa dukar är både strykfria och fläckfria... 
Det var tuppar, änder och annat på massor av porslin
Vi köpte en påse cashewnötter som var honungsglaserade. Fantastiskt godaJag brukar inte gilla tranbär men dessa torkade var så otroligt godaDetta är platta persikor som såg jättekul utHolländska annorlunda tomater.
Chokladdoppade maränger som såg ut som...  ni får fantisera fritt....  Cupcakemönster på porslin.Här steks det Holländska små plättar med olika fyllningar i.Det fanns hur mycket kaksorter som helst och många har man aldrig sett förut.Smycken fanns det massor av olika av ocksåKocoskakor direkt från ugnen


Jag blir tvungen att begränsa mig så jag tar inte med alla bilder.


  

   

 

Av Malin wiper - 8 juli 2011 17:28Vi åkte in till Jönköping för att byta min mans "Cpap" apparat som han har för sin sömnapné. Den hade gått sönder och då passade vi på att gå runt i stan. Upptäckte då att det var internationell matmarknad på gång. Dom har den varje år och vi var där förra året också. Det kommer folk från många delar av värden och sätter upp tält och säljer sina produkter.

   

Klicka här för att läsa om marknaden


Här ser man baksidan mot vattnet och det är bara en bråkdel. Det var så mycket folk så det var svårt att ta kort. Man fick nästan tränga sig fram.Här säljer dom Holländsak produkter såsom kex och annat


Dom hade även dessa kylskåpsmagneter i holländska träskor och väderkvarnar.
Italienska produkter såsom pasta, balsamico, korvar mmMr T håller upp en flaska med balsamico.
Engelsk marmelad som min man smakade av med god aptit... Här serverades det Spansk Paella. Det fanns många ställen att äta på och rätter från världens alla hörn.


   Ostar fanns det hur mycket som helst av. Massor av sorter man aldrig sett förut.Mr T älskar oliver så detta var hans favoritplats... Roligt kontrast och inslag i allt det andra som föregick. Antar att dessa två killar vilar inför att städa upp i all röra senare...   Här provsmakade vi nåt som heter "Ramslök" på en brödbit och det var så gott så vi köpte en påse att sen blanda till. Det är en hälsosam kryddört som jag aldrig hört talas om. Vi fick även en receptbok så vi skall testa att göra några saker ur den. Man kan göra kryddsmör, pesto, kvarg mm.  

   

Klicka här för att läsa om Ramslök


      

Fortsättning följer....................................


 

  

  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

friday for future

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se