Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 14 juli 2011 16:37


Jag har sett en film som heter "Black Swan"  i regi av Darren Aronofsky. Filmen är från 2011 och är ett drama, psykologisk thriller, dans och skräckfilm. I rollerna ser vi: Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Winona Ryder Barbara Hershey mfl

 

Klicka här för att komma in på Natalie Portmans hemsida

  


HANDLINGEN:

Nina (Portman) är en ballerina i en New York City Ballet bolag vars liv, liksom
alla de i sitt yrke, är helt konsumeras med dans. Hon bor med sin tvångsmässiga mamma som tidigare varit ballerina själv och spelas av (Herrshey). Mamman har krävande kontroll över sin dotter. När den kontnärlige ledaren Thomas Leroy (Cassel) beslutar att ersätta prima ballerinan Beth MacIntyre (Ryder) Är hans första val Nina (Portman) men hon får konkurrens av en ny dansare Lily (Kunis) som imponerar på Leroy.  Svansjön kräver en dansare som kan spela både den vita och den svarta svanen. Den vita som med oskuld och nåd och den svarta som representerar svek och sensualitet. För Nina passar den vita svanrollen perfekt men Lilu är en personifikation av den svarta svanen. Eftersom de två unga dansarna utökar sin rivalitet till en vriden vänskap så får Nina mer kontakt med sin mörka sida.


MIN RECENSION:

Jag gillade filmen än om den inte hade så högt tempo. Det fanns djupa underliggande konflikter och rädslor. Natalie Portman gjorde en storartad roll som ballerina på frammasch. Bakom kulisserna är hon kontrollerad av sin mamma som även hon varit ballerina och spelas av skickliga Barbara Hershey. Det är en skådespelerska som varit med ett tag och haft många bra roller. Man får se den hårda världen inom dansen och deras vedermödor och krav. Blodiga fötter och ledare som tar sig friheter. Det var lite skräckscener som blev  nagelbitare men främst så blev man berörd av Natalie Portmans rollprestation och inlevelse som ibland blev som ett streck i magen. Jag gillar även det konstnärliga i filmen i form av dans, musik, ljussättning. Den är lite som ett konstverk.

Jag ger filmen 4 svanar av 5 möjliga


            

  

Av Malin wiper - 14 juli 2011 15:53

 


Nu har jag i alla fall fått klippt 2 sidor av tomten och det var i "Grevens tid" för nu regnar det. Tänk att ha en sån stor tomt och så ödsligt så det nästan ekar...Baksidan som är lika stor, det går ypperligt att ha ett garage där eller odling. Vi hade själva tänkt lägga plattor och bygga upp nåt men sen kom alla sjukdomar och annat emellan. När vi flyttade in i huset så var det helt vildvuxet på denna plätt så det var bara att hyra en jordfräs.


Klicka här för att komma in på en sida där dessa klädnypor i form av fåglar skall finnas. Jag såg bilden på en blogg som länkade till en inredningssida men jag hittar inte klädnyporna


Min man hade stora odlingsplaner för denna sommaren men av det blev det bara detta lilla gulliga land... . Det består av rödbetor, morötter och salladslök. Det var egentligen pallkragar vi skulle ha men detta med huset och fönstren mm kom emellan.... Det skall bli spännande att smaka på grönsakerna när dom är färdiga att rivas upp.Finns det nåt godare än färska nykokta rödbetor med en liten klick smör till?...  men se upp med en sak för en viss kroppsvätska som kommer ut blir röd...  Det visste inte jag för ett antal år sedan så jag ringde akuten och trodde jag drabbats av en allvarlig sjukdom...   (too much informations)...  Nu håller Mr T på med ena rumsfönstret som består av tre rutor. Det till vänster är helt klart och man ser skillnaden. Det i mitten håller han på med nu så vi har satt en ram med plast över som han tillverkat i källaren. Efter att alla fönster är klara så skall plåten få sig en omgång och den gröna färgen skall slipas bort för att bli vit den också.Min man hann i alla fall ut före regnet för att klippa ner dessa blommor som ser ut som buskar. Dom började skymma utsikten. Dom förökar sig fort men blommorna är jättefinaNu fick vi utsikten från vänstra sidan tillbaka...Grannen N-U sa att det fanns körsbär på ett träd på kommunens tomt (vid ån) så vi tog några för att smaka. Dom var jättegoda...
   


Nu börjar våra sommaräpplen växa till sig lite. Denna sort är lite mjölig


  Hela gården är full av fjädrar från kajor. Dom hade nån slags träff i går...   och det lät som en scen ur "Filmen fåglarna" av Alfred Hitchhcock. Han föddes 1899 och gick ur tiden 1980. Han var en engelsk regissör och producent. Jag tror att jag sett alla hans filmer. En granne talade om för min man i går att antalet kajor var 5000 och det kunde man verkligen förstå sånt liv som det blev.

 

Klicka här för att komma in på en blogg med jättefina djurbilder. Hittade denna där

Klicka här fär att läsa om kajor


  


Klicka här för att komma in på en hyllningssida  som handlar om Alfred Hitchhcock


Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild. Det finns även fler bilder på kajor där

Här kommer en scen ur  filmen "Fåglarna". Den är från 1963 och är baserad på en novell av Daphne du Maurier med manus av Evan Hunter

    

Av Malin wiper - 14 juli 2011 08:59

   


När vi ändå var i Stockaryd i går så åkte vi omkring lite och kollade på samhället. Detta såg ut att vara en hembygdsgård. Stockaryd är en tätort i Sävsjö kommun i Jönköpings län. Stockaryd är uppvuxet kring skogs- och möbelindustri. Längre ner på sidan har jag skrivit om Stations Caféet. Klicka här för att läsa del 1. Klicka här för att läsa del 2

 

 


Många ställen är nedlagda och så även här på ett sågverk där det verkligen såg öde ut. Väldigt skräpigt dessutom så ingen hade städa bort nåt efter nerläggningen.


 Brädgården var helt igenvuxen inuti med ogräs och det såg spöklikt ut.


 


Ytterligare ett spöklikt hus. Jag fick nästan rysningar


       

  


  Ingången till huset har säkert varit pampig en gång i tiden. Det är både vackert och lite sorgligt. Synd att det inte finns resurser att bevara många gamla fina hus.


  


Ett exempel på en nerlagd verksamhet


 


  Här ser det ut att ha varit nån butik också. Det gapar verkligen tomt och huset förfaller.Fast här och där dyker det upp små pärlor till hus som fortfarande blomstrar. Det såg så vackert ut med blomsterkorgar utanför fönstren. Inne i trädgården fanns en vacker veranda full med blommor.

 

     

    


Så här ser Stockaryds Stations Café ut från baksidan.


              

 

 

Av Malin wiper - 14 juli 2011 07:42

 


Såna här pappersvikningar sitter instuckna i träd bredvid kulturhuset på Tändsticksområdet i Jönköping. Det såg iögonfallande ut och dom var i olika former och färger. I dag har vi i alla fall vaknat i rimlig tid så dagen får lite längd. Jag har lite på agendan men ingen idé att skriva det här för det kan bli ändringar. I går skulle vi göra så mycket hemma men jag är rastlös och måste åka ut ibland för att få ro och lugn i kroppen. Jag mår jättebra av såna turer som är rena mindfulnessen.


     


Jag fick mig tillsänt min sons senaste skiva han spelat in själv hemma. Jag har lyssnat på några av låtarna och det är en som jag gillar bäst som  han hade på en musiksida som han inte har kvar längre. Han har tagit ledigt en vecka och åkt till sin pappa som bor 3 mil utanför Sundsvall i ett hus på landet som han nyss köpt. Det är rena paradiset där säger min son. Tomten är otroligt stor med tillhörande skog och lador.  Jag pratade med min son i går och dom hade haft ett hemskt skyfall där och även stora hagel. Han och hans pappa var inne i Sundsvall dan efter och det var stor förödelse. Klicka här för att läsa i Sundsvalls Tidning om dettaKlicka här för att komma in på min sons myspace


Här kommer önskemusik från min son. Denna låt "Out of the Blue" finns i många versioner men här är det en klassisk version med "System F" meets "Orchestre Cyber France De Paris". Min son gillar många olika musikstilar precis som mig. Ibland gör han musik som låter lite som detta med en melankolisk slinga. Det är väldigt vackra bilder till klippet.

 

Klicka här för att läsa om System F. Klicka här för att komma in på System F:s hemsida

Klicka här för att komma in på en sida med Orchestra Cyber France De Paris. Vad jag kan förstå så är allt elektroniskt i denna musik.

    Av Malin wiper - 13 juli 2011 17:17

Utanför toaletterna fanns dricksfontän som var vanliga förr lite överallt. Dom fanns i olika utföranden och på varje skola fanns även ett antal.

Jag känner mig som en historiebok när jag skriver dessa inlägg... Dom hade en liten utställning bakom glas på Caféet. Detta är en handlampa som tågpersonalen använde sig av.

     

En uniformsmössa.


En fin skylt som satt på ena långsidan av stationsbyggnaden.

  

Framför stationen så finns en jättefin park med blommor och massor av bänkar.


Här ser man en utomhusscen med bänkar och en fin rund blomrabatt i mitten.


En jättefin liten damm med ett hav av blommor framför sig


Parken är välskött och det finns flera såna här blomrundlar med härlig växtlighet i.


I kväll hade vi velat åka tillbaka till Stockaryd för att uppleva denna "Berättarkväll" men jag tror inte att vi orkar åka sammanlagt 8 mil igen när vi redan varit där.


    


Klicka här för att komma in på en sida där jag hittade denna bild. Där finns mer att se 

    

 

Klicka här för att komma in på den häftiga bloggen 50-talsjakten där det finns lite skrivet om just "Stinsar" som numera inte existerar.

 

Från wikipedia:

Stins, kortform för stationsinspektor, vilket är en tjänstegrad inom en järnvägsförvaltning. I allmänt språkbruk använd om tågklarerare, även om det hörde till undantagen att tjänstemannen verkligen hade den höga graden stationsinspektor


Min mammas hade 4 bröder varav 2 arbetade vid Sj. Den ena brodern var stins och den andra lokförare. Själv var mamma sekreterare åt Sj chefen i  staden där vi växte upp. Min morfar var tågmästare.


 


Stefan Demert, född den 15 december 1939 i Nyköping, är en svensk trubadur

Gertrud Agneta (Jeja) Sundström, född 27 september 1943 i Storuman som dotter till Per Herman S. och hans hustru Inez Gunborg, f. Pettersson. Trubadur och skådespelerska

Klicka här för att se vart jag hittade denna restaurangvagn. Jag kan förstå att det blir rörigt i mina inlägg eftersom dom är på tok för långa och omständiga... Jag blir helt snurrig själv och det tar aldrig slut...  Vet inte hur jag skall få nåt grepp om detta och få lite kortare inlägg. 

 

Den här låten har jag spelat förut men den är så passande till inläggen


 

Av Malin wiper - 13 juli 2011 16:45

  


Vi tog en utflykt till Stockaryd i dag där dom har ett café i en gammal järnvägsstation. Det heter "Stockaryds Stations Café" Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att läsa om Stockaryd. Klicka här för att komma in på Caféets facebook

   


Här går man in till Cafeét och det kändes pampigt.

 

       


Man beställer sitt fika  där det förut sålts biljetter och inhysts gods. Det är så härligt att dom bevarat det gamla. Deras smörgåsar och kaffebröd såg jättefräscha ut. Dom hade även sallad och creps.

Vi var hungriga och det var lunchdags så det blev en creps med sallad för vår del. En jättestor fin pannkaka med bl.a räkfyllning och en god sallad till. Dom två kvinnorna som arbetade där var gästvänliga och berättade lite om Stockaryds historia. Vi fick lite material att läsa i medans vi fikade. 

Alla dessa affärer har funnits på 50-talet men nu finns bara några kvar och Stockaryd är inte som förr. Befolkningen har minskat och det känns lite tomt och ödsligt. Känns tråkigt för det är ett fint litet samhälle som man önskade skulle blomma upp igen. Folk orkar inte engagera sig längre. Det verkar lite som att alla skall bo utanför stora samhällen.

Det var så pass fint väder att man egentligen skulle sitta ute, men vem vill det när man får sitta på gamla vänthallsbänkar från en svunnen tid?. Jag ville insupa den härliga atmosfären inomhus. Annars finns det uteplats framför huset och på ena kortsidan med både partytält och parasoller.


     

 

  

Även blommor har en baksida

 

Dom har även sparat dörren till "Resgods" och man blir riktigt nostalgisk när man är i min ålder och upplevt gamla Sj tider då det var ett nöje att åka tåg. Då fanns det vattenkaraffer i varje vagn som satt på en vägg och pappersmuggar att dricka i, inte så hygeniskt. Jag kan även känna den mogna banandoften som spred sig genom vagnarna. Banan var populärt att äta på tåg för det var mättande och nyttigt.


Klicka här för att läsa lite Svensk järnvägshistoria

I ett hörn står en tidsenlig resväska och en portfölj.

 

Här ser man dörrarna till dom tidstypiska toaletterna.

Orginalhantag med myntinkast fanns kvar på dörrarna. Förr fick man stoppa in 25 öre för att komma in på toaletterna  Denna bild på 25-öringar hittade jag här 

 

Här är jag nu på damernas och första rummet där tvättstället finns. 

Klicka här för att komma in på "Kuriosapaviljongen" 


När jag sen öppnar  dörren till själva toalettdelen så ser jag nåt som får mig att uppfyllas av nostalgi. Jag har letat efter en bild på en sån här toalett på nätet flera gånger men inte funnit nån. Min mormor och morfar hade en precis likadan toalett. Vi barn älskade att leka med spolanordningen när vi var hos mormor och morfar uppe i Umeå


Så här ser den ut. Bara att rycka till så händer det.


En lite närmare titt på toalettstolen som är i tjockt trä, inte som dom veka sitsarna som finns nu där man kan skada sig rejält när dom åker ur läge. Jag blev lyrisk av att se toaletten...  och många minnen dök upp.


Vad sägs om denna läckra toasits?. Vet inte vart man kan köpa den. Fanns en bild i en blogg men inget köpställe. 

 

     

 Fortsättning följer i nästa inlägg...................................Av Malin wiper - 13 juli 2011 10:26


I dag har vi sovit alldeles för länge för klockan stod på 09.15 när vi slog upp våra ögon. Har inte hunnit blogga än för jag har varit ute och bloggvandrat och svarat på era härliga kommentarer. Trodde nätet skulle vara utslaget i dag eftersom vi fick ett brev att dom höll på med kabelarbeten 12-13/7 men inget har hänt än. Min man skall ut och sätta i den nya reservdelen i vår gräsklippare sen skall jag klippa gräset medans han fortsätter med fönstren i vardagsrummet. Han tar ett i sänder, skrapar, kittar och målar.Hittade två läckra bilder på motorcyklar min man fotat. Detta är en Harley Davidson. Klicka här för att komma in på Harley Davidson Sweden AB. Klicka här för att läsa en intervju med en man som har en Harley Davidson.  Även denna Duckati 999 fanns bland bilderna. Klicka här för att läsa om motorcykeln. Klicka här för att läsa lite mer. Klicka här för att se den in action.


En fartfylld och givande dag önskar jag alla mina läsare.... 

 

Klicka här för att komma in på The Byrds hemsida. The Byrds var en amerikansk grupp som slog igenom i mitten av 60-talet. Gruppens musik var ofta nyskapande och de hörde till de mer inflytelserika grupperna inom rocken under 1960-talet och 1970-talet. De var viktiga i utvecklingen av subgenrer som folkrock, psykedelisk rock och countryrock. 


 

Klicka här för att läsa mer om gruppen.Klicka här för att se mer bilder på The Byrds


 

Av Malin wiper - 12 juli 2011 18:58

 


Min man köpte denna blomman i går på Fagerhults plantskola men han glömde fråga vad et är för sort. Klicka här för att komma in på Fagerhults plantskolas hemsida


 


En salvia som vi köpte på vår egen Handelsträdgård och den lyser verkligen upp.

Salviaskäktet (Salvia) är ett släkte i familjen kransblommiga växter, vilket omfattar närmare tusen arter örter, halvbuskar och buskar, hemmahörande i tempererade och varma klimatzoner. Klicka här för att läsa mer och se bilder


                    


Vi köpte några olika pelargonior också som är en hållbar växt.  Klicka här för att komma in på sidan "Pelargoner för nybörjare". Jag önskar att jag orkat göra mer i vår trädgård som det är nu så köper vi bara färdiga växter och planterar i krukor. Det ser lite tomt och tråkigt ut i vår trädgård. Än har ingen visat intresse för vårt hus men man vet aldrig. Rätt som det är så kommer en köpare som ser dess potential.

     


Vi köpte även en pelargon som heter "Mårbacka"


     


En röd behövdes också för att det skulle bli komplett. förr om åren hade jag även blommor i snygga plåthinkar i olika färger så det har varit lite variation i alla fall.


   Först rev Mr T upp dom gamla utblommade blommorna ur  sina krukor.


Klicka här för att se vart denna roliga vattenkanna finns.

 Jag har köpt en dyna till stolen jag köpte på rea för ett tag sen på IKEA. Dynan kostade bara 49 kr och finns på Rusta i olika färger. Jag har stolen på den inbyggda altanen som extraplats. Den är lite lik en regissörsstol och det passar mig.  Nu hade reservdelen till vår gräsklippare kommit. Den gamla hade fått plasten skadad, det är ett transmissionsskydd. Den kostade bara 93 kr. Då kan vi klippa gräset i morgon.Vi hade verkligen varit hjälpta av en robotgräsklippare som har sån stor tomt. Fast jag vet inte om en sån klarar av en sån ojämn tomt som våran. Klicka här för att komma in på sidan där det står om just såna.


     

Rosor är mina favoritblommor nr 1, men på senare år så har jag fått fler favoriter.  
Orkut Good Evening Scraps


Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se