Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 22 juli 2011 19:56


Vi åkte igenom ett ställe som heter Hylletofta och där såg vi detta fantastiska hus som var så välskött och vackert.


 


På tomten stod ett jättefint lusthus i samma färg som boningshuset. En kvinna stod i trädgården och påtade och vi började prata med henne. Vi hade sett en skylt vid den större vägen att en loppis skulle ligga i närheten. Då visade det sig att det var hon som hade hand om loppisen som var i deras lada.

 



Så här fint ser det ut mittemot det blå huset. Dom har gjort så fint överallt. Riktiga mjölkkannor inte dessa nygjorda som säljs nu i nåt tunnt plåt eller aluminium. 



Här har kvinnan öppnat dörren till loppisen så det är bara att stiga på. Hon var hur trevlig som helst.



Precis innanför dörren stod denna läckra fotölj som jag glömde fråga hur mycket den kostade. När jag ser den nu på bild så hade man nästan velat ha den. Det fanns lite av varje där av både kläder, porslin, möbler, smycken mm.



Jätteroliga galgar som en vän till henne tillverkade. Jag köpte två st och dom kostade inte många kronor. Sen köpte jag ett midjeförkläde som var så fint och praktiskt med 3 fickor fram. Visar det senare för jag glömde fota av det.



Kolla vilken pampig entre in till gården 

 


Det fanns ett solur på vår tomt när vi flyttade in men det var inte så här fint utan trasigt. Nu har vi en blomma på stenen istället 



Här ser man hur vattnet rinner ur två öppningar   

Detta inlägg är skrivet i går för jag har inte tid att blogga i dag lördag. Ha en fin dag och sköt om er...  

Av Malin wiper - 22 juli 2011 16:42


Lite lugn och  skön morgonmusik med Astrud Gilberto och Stan Getz. Stan Gets har jag träffat personligen utanför konserthuset i Göteborg så jag har hans autograf.


 


Klicka här för att komma in på Astrud Gilbertos hemsida


 

Klicka här för att komma in på Stan Getz hemsida. Han dog redan 1991 endast 64 år gammal. Han är en jazz-saxofon spelare. 


 

Av Malin wiper - 22 juli 2011 14:55


Jag har pysslat lite med att sy tuber på  "Cult design" kuddar. Jag köpte flera såna till mig själv men hade 4 st över på vinden. Syr nu till syrrans och svågerns nya soffa. Dom har gardiner i samma tyg. Det blir två med orage snedslåband och två med vinrött.  Kuddarna är köpta på Mimmis Magasin och dom var kraftigt nedsatta i pris. Vet inte om dom har kvar några fortfarande. Klicka här för att komma in på "Cult designs" hemsida

 

 

Så här ser tygtuben ut och sen är det bara att dra på kudden som är svart och sticker fram på sidorna. Det går att fantisera hur man vill. Detta är bara ett sätt av många. Man behöver ju inte ha snedslåband utan kan sätta spets eller andra roliga band, tygmärken, knappar blommor mm.

Här är det färdiga resultatet. Två med orange snedslåband och två med olika vinröda nyanser. 

Klicka här för att se mer "cult" kuddar som jag sytt med tygfodral på. Klicka här för att se ytterligare en kudde jag sytt på detta vis. Ugglan kommer från Mimmis. Klicka här för att se ännu en sort jag gjort

Av Malin wiper - 22 juli 2011 10:33


Den här låten har spelats in av många artister och jag har förut haft med både Rolling Stones och Susan Boyle. Här sjunger Natasha Bedingfield låten "Wild Horses" Jag har möjligtvis haft med henne förut också men då blir det en repris.


 

Klicka här för att komma in på Natasha Bedingfields hemsida


  


Vi åkte förbi en massa härliga ställen och second hand på landsbygden men det får jag skriva om senare i dag. Det bara dyker upp smultronställen utefter mindre vägar

Av Malin wiper - 22 juli 2011 09:22



Man åker förbi många hästhagar när man är ute och kör på dom små vägarna. Jag kan inte låta blir att fota dom fina djuren. Dessa två var så nära varandra och såg så harmoniska ut. Att fota är rena mindfulnessen men jag längtar tills jag får tillbaka min nya kamera från lagningen. Denna stänger av sig själv hela tiden och ibland kommer det mörka fläckar på bilden som jag får fixa bort i fotoprogrammet.   





                                         



Detta är en norsk fjordin säger min man. Fölet låg så stilla så jag trodde nästan det hänt nåt men han/hon rörde på sig sen när jag ropade till lite.


Från wikipedia:


Fjordhästen, även fjording, är en hästras som ursprungligen kommer från Norge där den även kallas vestlandshest. Den finns numera över hela Skandinavien, på andra håll i Europa och även i USA där den är mycket populär. Fjordhästen räknas som en av världens populäraste raser och även en av de vanligaste i Sverige. Mycket kan bero på den speciella blacka färgen med den vitsvarta manen som ofta stubbas, men även på fjordhästens utmärkta lynne



Här har i alla fall fölet börjat röra på sig


   


Av Malin wiper - 21 juli 2011 21:53


Marianne guidar oss i närområdet där Stockaryds Stations Café ligger. Här ser man en Second handaffär som kommer att upphöra men huset är från början ett hotell.

 

Klicka här för att komma in på Stockaryds Stationscafés hemsida



Baksidan på hotellet ser ut så här. Synd att dom inte sköter om denna byggnad som är ett kulturminne. 


 

Jag fick ett foto hur hotellet såg ut när det begav sig. Kolla den gamla bilen. Det är Marianne från Stationscaféet som gav mig bilden och även berättade om byggnaderna i Stockaryd. Jag har inte orkat ta med allt men det kommer fler tillfällen och jag måste läsa in mig lite på dom papper jag fått om Stockaryds historia.  




Sen visade hon oss detta hus som förut varit både polisstation och brandstation.



Här ser man att gallren på fönstret är kvar från då det var celler. Det fanns flera fönster med galler som en påminnelse om en svunnen tid


Här ser man framsidan av polis och brandkårs huset.



På ena väggen finns en hjälptelefon kvar fortfarande som ett litet tecken på tiden som gått.



I polishuset finns numera en restaurang som heter "Stockaryds Källar´n". Klicka här för att komma in på restaurangens hemsida



När man står framför stationen så ser man denna fina park som jag visat förut men nu har jag tagit lite andra bilder därifrån.



Här står jag på scenen och spexar lite. Här är det underhållning några gånger/år och vi skall försöka åka dit nästa gång.




Den fina dammen från ett annat håll. Parken är väldigt välskött och hade jag bott där så hade jag gått och satt mig och njutit lite då och då där.



Dom sköter verkligen om sina växter som frodas och är jättevackra







 

En unplugged version av "Hotel California" med Eagles.  Klicka här för att komma in på Eagles hemsida

Av Malin wiper - 21 juli 2011 18:07


Vi blev lite rastlösa så vi åkte ut hux flux på småvägar och hamnade först i Stockaryd. Vi kände för en kopp kaffe på det fina stations Caféet som vi besökt förut för inte så länge sedan. Det är så synd att ett sånt litet fint samhälle är så folktomt. Det nästan ekar och ingen verkar vara ute och fika eller röra sig i miljön där det finns både fina parker och annat.

 

Klicka här för att läsa vad jag skrev sist vi var där, del 1. Klicka här för att läsa del 2

 


Den här gången testade vi deras jättefina smörgåstårta. Som ni ser så är den dekorerad med idel godsaker och den är lika god som den ser ut.

 


Jag tog en bättre bild denna gång av resgodsdörren. Köpte kort förra gången jag var dit och gjorde så även nu.



Jag köpte två såna här födelsedagskort som hade en fräck text, man hajade till lite...  



När man öppnade kortet så var det inte så farligt...  utan precis som det skall vara...   



På deras uteservering så befanns sig ett fint duvpar men jag fick endast en bra bild av den ena duvan.



Detta är gamla ställverk som finns kvar där resgodset var förr. Marianne som bor där var så snäll och guidade oss bakom kulisserna och även i närmaste omgivningen.... så vi fick se lite mer av det intressanta.

 


Lite mer ställverk


 



På en vägg hängde en bår som använts när nån blivit sjuk på ett tåg.


FORTSÄTTNING FÖLJER....................................... 

 

Av Malin wiper - 21 juli 2011 08:58


Den 28/10 2009 fick jag detta fina skott av "Svärmorstunga" i ett paket som kom från min bloggvän Berith...    Som ni ser är det jättefint och jag planterade skottet direkt. Som ni vet så har jag inga gröna fingrar och mina blommor hemma får bytas ut lite då och då. Fast svärmors tunga hade jag massor av på 70-talet och dom växte och blev jättehöga.

 


Så här ser ett av skotten ut i dag och har ynglat av sig och blivit två.



Från samma skott så har jag även fått denna som jag har på altanen. Tyvärr så verkar dom inte växa sig högre för mig så jag får fråga Berith hur hon gör med sina. Dom är fräscha och livskraftiga men har inte blivit högre än så här. Fast jag har ju i alla fall fått 3 st av ett skott...  och det får jag vara glad för. Dom pryder  sin plats och glädjer mig. Jag har inte gett dom nån näring och det kan nog vara det som gjort att dom inte växer sig högre.


Klicka här för att läsa om Svärmorstunga. Där kunde jag själv läsa att jag gett dom för lite näring.


 


Klicka här för att komma in på Fridas hemsida


 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards