Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 18 juli 2011 17:28

 


I dag har min man slagit sönder sin andra lampa på kort tid. Denna höghuslampa hade jag två av som jag köpte på Mimmis Magasin för nåt halvår sedan och dom står i sovrumsfönstret. Han skulle sätta in myggfönstret för det var så varmt inne och då kom han åt lampan och den föll i golvet.


Detta skall föreställa en sop med sopskyffel från designern Eva Solo. Klicka här för att se design från Eva Solo.  Klicka här för att komma in på ytterligare en sida med Eva Solos design


 

    


Han åkte ner till Mimmis Magsin och vilken tur, det fanns en lampa kvar. Dom hade två modeller av denna en liten och en stor. Dom kostar över 200 kr/st. Stackars gubben som fick betala kalaset....  På bilden har jag vänt glaset åt fel håll.


               



Upptäckte sen att det var den mindre lampan han fått med sig hem. Jag tyckte väl att den var mindre än dom vi köpte. Tyvärr så var detta den sista så jag kanske sätter båda bredvid varandra i fönstret istället för var för sig.

  

 

Av Malin wiper - 18 juli 2011 10:53

David Garrett har varit i Sverige och han är en av mina favoriter vad gäller fiolmusik för han spelar både traditionell klassisk musik och rockmusik mm på sin fiol. Klicka här för att komma in på David Garretts hemsida. Han föddes 1981 i Aachen och är en Tysk klassisk violinist. Hans mor är från USA och hans far från Tyskland. Klicka här för att läsa om hans Sverigebesök senare i år. Klicka här för att läsa mer.


Vi var egentligen bortbjudna i dag på kaffe men det kom annat emellan så jag hoppas vi får komma en annan dag istället.


Av Malin wiper - 18 juli 2011 09:20


Här fortsätter bildvisningen från parkeringshusväggen.


  


Här fick Essogubben vara med på ett hörn och även ett "Tudor" batteri. 




  




Denna bil ser ut som en Volvo Amazon


  


Klicka här för att komma in på sidan "Grandprix63 

   

   

Av Malin wiper - 18 juli 2011 08:57


Jag bad min man bromsa in när vi åkte förbi detta lilla parkeringshus på "Tokarps" området i Jönköping. Såg att det var nån som målat på huset och det såg jättefint och kul ut.

 

Från Wikipedia:

Tokarp är ett bostadsområde i sydvästra delen av Jönköping i Sverige. Området ligger i närheten av förskola, F-5 skola och skogs- och lantbruksområde (Bårarp). Citybussen 3 har sin slutdestination i Tokarp



Vilken bra grej att pigga upp en ful men behövlig byggnad med fina målningar .



Jag blir så nyfiken på vem som målat detta. Det är motiv i 40-60-talsstil i form av bilar, människor mm. Färgerna går i lite blekar ton som passar jättebra till väggen.


  


Här en sån liten mopedbil som man såg på gator och torg förr. Den heter "Forshaga shopper" och var en trehjulig täckt moped som tillverkades av Norsjö Mekaniska Verkstad i först Norsjö sedan i Forshaga mellan 1961 och 1988. Klicka här för att läsa mer om Forshaga Shopper



Jag blev alldeles salig när jag såg allt som var avbildat på väggen.  Det vore kul om många såna här tråkiga byggnader togs om hand av en konstnär och fick snygga dekorationer. Det behöver inte vara motiv från förr utan vadsomhelst som passar på just det huset.




En vit Austin

 



En man som tankar sin bil som ser ut att vara en Mercedes



En Volvo Pv och lite reklam för bilchampoo



Det är så pass många bilder så jag fortsätter i nästa inlägg............................   

   

 

Av Malin wiper - 18 juli 2011 00:00



 

Klicka här för att komma in på lou Reeds hemsida. Han föddes 1942 i Brooklyn, New York och är en amerikansk rockmusiker, sångare, gitarrist och låtskrivare


 


Monday Graphics

Av Malin wiper - 17 juli 2011 18:49


Vi åkte förbi detta hus i Huskvarna och min man utropade: kolla ett "cupcakehus"....  och jag måste hålla med honom.... Det var mer uppseendeväckande i färgsättningen i verkligheten. Önskar att jag tagit mig tid att ta några riktigt bra bilder på huset.



På Café Lakatos hade Maria Lakatos en cupcake som hade samma färgsättning som på huset. Jag frågade om hon ville ta fram en så jag fick fota ordentligt och det gick bra. Klicka här för att komma in på Café Lakatos facebook



Tog en bild på husets ingång också.




Passade på att fota en cheescake som Maria bakat. 


    

Två andra storter av cupcakes från Lakatos.



Detta är en citrontårta med choklad och annat i.



Numera tar vi för det mesta en mandelskorpa med vit choklad i och den är supergod. Jag har inte själv ätit så många cupcakes för dom är för söta för mig.



Klicka här för att komma in på ett ställe med massor av cupcakes 


  

Av Malin wiper - 17 juli 2011 09:40


På SVT sände dom ett toppenprogram i går med Rod Stewart. Det var inte bara musik utan dom intervjuade honom också. Jag bara njöt av hans röst och scenvana. Väljer denna låt för det ser lite regntungt ut ute. Det blir nog lite variation i vädret i dag. Jag gillar Rods alla stilar av musik som han sysslat med. Hans låtar har gått heta på min skivtallrik när jag hade fest förr.

 


 


Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att komma in på Rod Stewarts fan club



HAVE A NICE DAY....   

 

Av Malin wiper - 17 juli 2011 08:50


I fredags åt vi på sushibaren "Samurai" som har otroligt god sushi och ägarparet är jätteroliga och trevliga. Det var ett helt år sedan vi var dit sist för vi äter inte ute lika mycket och då vill vi variera oss. Kom ihåg första gången jag åt sushi på en bar inne i centrum av Jönköping. Den baren finns inte längre. Jag var livrädd och trodde det skulle smaka hemskt och rått. Det är ju så att fisken är nedfryst i ett dygn innan dom börjar skära tunna skivor. Servitören sa precis hur jag skulle göra och han var lite road av min hjärtklappning....  Sen kom då sushin in och jag tänkte att jag får aldrig in denna stora bit i min lilla mun. Sen stoppade jag då in sushin och det var som en explosion av njutning som bara ramlade över mig...  Det var inte alls som jag hade trott. Den bara smalt i munnen och smakerna var fantastiska ihop med soyan och wasabin. Sen äter man en bit ingefära efter varje tugga som gör att man blir fräsch i munnen och det är även nyttigt.


Klicka här för att komma in på deras hemsida. Tyvärr är det nåt fel på sidan men man ser ändå adressen men sen är det tomt. Klicka här för att komma in på sushikartan




Vi brukar för det mesta sitta på barstolarna för att kunna titta ut på folk och dom fina husen mittemot.



Mittemot i det gula gamla fina huset finns ett galleri som heter "Galleri 701" som brukar ha Vernissage och dom ramar även in tavlor.  Jag gillar den konst som brukar vara representerad där.


Klicka här för att komma in på galleriets hemsida



Det går även att sitta vid ett barbord för två.



Det är en liten trapp upp dit där man beställer sin mat.



Sen kom då sushin in och min man tog en blandad tallrik.



Jag kände för bara laxbitar. När vi var dit sist så hade dom gröna plasttallrikar men nu hade dom specialbeställt dessa läckra i glas. Praktiskt med soyakippen i mitten så slipper man ha en på sidan. 

 

 


Här ser ni det gulliga ägarparet. Bilden är från 4/9 2009 



  

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards