Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 21 juli 2011 08:01

 


Det är inte mycket som händer hos mig just nu utan det är lite stiltje och så blir det ibland. Vädret är rätt bra och inget regn har synts till än. Det blev inget gräs klippt i går men min man har satt upp ytterligare ett färdigmålat fönster så nu är det bara ett som fattas så är alla fönster i vardagsrummet fixade. Sen har vi bara ett av köksfönstren kvar innan vi fixar till den fula gröna plåten runt fönstren. Vi har sån stor plats i källaren nu efter all utrensning så det har gått jättebra att fixa fönstren inomhus.


 

Nu kommer lite utfyllnad för jag har sån sån bloggtorka... och det beror på att jag inte orkat uppleva nåt dom sista dagarna. Egentligen så borde man ta en bloggvila en sån gång. Tänk att nu har cyklar med pakethållare framtill kommit tillbaka igen. Såna och flakmopeder hade dom förr när springpojkar körde ut varor från livsmedelsbutiker. Denna såg jag på en cykelaffär i källaren på EKO Hallen. Den bruna cykeln bakom är en herrcykel och den i förgrunden damcykel.

 

            


  Sadeln var rätt häftig också. Själv skulle jag vilja ha en vespa nu när jag inte kan cykla längre p.g.a nacken och ryggen. Cyklarna är av märket "Crescent"Lite så här såg en paketcykel ut förr. Inte såna läckra färger och mönster som man kan få på en cykel i dag. Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna som nog är nytillverkad i gammal stil.Kolla in denna vespa i trä... Klicka här för att komma in på sidan där den finns 

 

 

Så här ser en gammal klassisk flakmoped ut. Den är såld och gick för hela 19.000 kr. Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade bilden


Här en lite modernare modell som jag hittade här Klicka här för att se en annan variant av flakmoped


 Nu önskar jag er en fin torsdag med en hjärtlig bild från Inger Maryissa 


 


Det är countrysångaren Willie Nelson som sjunger och spelar i detta klipp

 


 

Av Malin wiper - 20 juli 2011 13:14

     

                                               

 
 

Nåt har hänt på sista tiden för ungdomar och yngre vuxna har börjat säga ni till mig...  Även  läkaren jag var till sist på vårdcentralen...   Börjar vi gå bakåt i tiden då alla yngre var tvungna att säga du till äldre? Tack och lov så försvann detta fenomen i början på 60-talet och man fick säga du till alla. Det var en enorm frihet och så har det varit hela tiden men nu har det verkligen hänt nåt . Känns lite konstigt när jag blir niad  och hajar till varje gång. Jag kom dessutom igåg att man la bort titlarna med varandra så man kunde säga du även före Du-reformen. Herr och fru, tant och farbror var vanligt också....  Nu när jag är äldre så vet jag ju att insidan inte stämmer med utsidan, man känner sig yngre än man är. Eller är det nån slags osäkerhet som smugit sig in i språket?. 


 

För fyrtio år sedan började vi dua varandra i Sverige. Det firas som en stor svensk triumf. Betydlig mindre uppmärksammat är att också ord som ”jag” och ”vi” ökade dramatiskt i användning.


 

Klicka här för att läsa om Du-reformen.

 

Som ni ser har jag inte mycket att skriva om så det gäller att ta till lite skåpmat...  Jag har varit inne hela dan och bara vilat men ändå fått lite gjort. Håller på att sy lite men det går långsamt framåt. Det går lite gamla "Miss Marple" deckare på tv mitt på dan just nu.  Passar väl bra till mitt inlägg...  Då kom jag plötsligt på  att det inte funnits så många roller för kvinnor i den genren 


Geraldine McEwan som Miss Marple. Hon är ursöt tycker jag 

   

Nu är det Geraldine McEvan som spelar "Miss Marple" i dom just nu tv-sända deckarfilmerna. Här en liten hyllning till henne. Hon är en av dom bättre "Miss Marple". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1932 och är en brittisk skådespelerska. Hon gjorde teaterdebut med Theatre Royal, Winsor, 1949 och är medlem av Royal shakespeare company. Bland hennes filmer märks "Escape from the Dark (1976), "En indian i london" (1986) och kärt besvär förgäves (2000). Miss Marple spelade hon 2004-2005).


En ung Geraldine McEwan  

 

Av Malin wiper - 20 juli 2011 10:51


När jag kokar grönsaker i buljong så brukar jag sätta till lite fänkål som gör att man slipper eller får mindre gaser om man är känslig för att äta många grönsaker ihop. Jag har själv kommit underfund om detta genom att testa. Dessutom ger den en liten krydda och smakar lätt av lakrits. Fast jag vet ju också att många inte kan med smaken men jag själv gillar den i små doser. Fänkål är en flerårig växt som blir cirka 1,5 meter hög. De torkade fröna används till sås, fiskrätter och som brödkrydda. Blad och stjälk kan användas färsk i sallad. i.


Burk med fänkålsfrön som jag hittade här 

Så här står det om fänkål på en sida som heter "kryddor och sånt"

 

FÄNKÅL - Universalläkemedlet för alla mag - tarmbesvär. Hur man än äter
den så gör den människan glad, förmedlar en angenäm värme och ger denne en god
kroppslukt samt en bra matsmältning. Den som äter fänkål eller fänkålsfrön
dagligen på fastande mage lider mindre av dåliga vätskor
(flegma/slem/förruttnelseprocesser). Den tar bort dålig andedräkt och gör att
ögonen ser klarare.


  


Så här mycket brukar jag lägga i grönsakskoket, ibland lite mer. Klicka här för att läsa lite på Odla.nu Klicka här för recept på gratinerad fänkål.   


 

Av Malin wiper - 20 juli 2011 07:38


Här en gammal goding som jag inte hört på länge. Klicka här för att komma in på Scott McKenzies hemsida. Han är född 1939 i Jacksonville, Florida, USA och är en amerikansk folk-rock-sångare & låtskrivare


 

Scott McKenzie som ung


Klcka här för att läsa och se mer bilder på San Francisco


 


I går när jag bloggat sista inlägget och skulle resa mig upp från stolen så fick jag sån yrsel att ja nästan höll på att ramla. Blev tuvngen att gå och lägga mig och somnade direkt och vaknade på kvällen. Känner mig lite bättre i dag men skall hålla mig inomhus. Yrseln kan bero på att jag just nu spänner upp nacken eftersom det händer lite tråkiga saker i min närhet. Det påverkar mig enormt och då spänner jag mig och då får jag både fysiska och psykiska symptom. Det blir nog lite sparsamt med inlägg i dag.  I natt är det första natten på länge som mardrömmar hemsökt mig. Det tråkiga är att vi var bortbjudna på kaffe i går till ett jättetrevligt par och var tvungna att ge återbud.


 

Av Malin wiper - 19 juli 2011 09:33


Jag var tillbaka till affären  som ligger i "Sesam" gallerian och kollade på rea. Butiken heter b`Chic och har kläder från storlek 42-54. Dessutom jättefina kläder och en bra blandning så det finns nåt till alla. Jag var ute efter en stickad tunn kofta som jag kan ha ovanpå lite tunnare blusar och jumprar.


Snyggt i skylten 

Klicka här för att komma in på butikens hemsida. Det är en butikskedja som finns på flera ställen i landet. Klicka här för att komma in på "Sesam gallerian" som var på fallrepet ett tag men efter upprustning och bättre butiker så blomstrar gallerian igen. Dom har även ett fint Café & restaurangSåna här galgar hade mina föräldrar en gång i tiden. Plastklädda med nitar. Klicka här för att komma in på en sida med massor av galgar Jag blev så glad när jag såg att den här fina och glada tjejen är butikschef där. Hon bor i Vaggeryd precis som mig och jag kände igen henne direkt. Vi fick oss en liten pratstund och hon hade varit inne på min blogg också och det känns kul. Jag fick en bild på henne som var ännu bättre men den var för mörk och kameran jag har nu tillfälligt är ingen höjdare.

 


                            


Hennes  lika fina dotter praktiserar där just nu och hon hade jättetuffa "Laila Bagge" smycken på sig. Hon var lika serviceminded och trevlig som sin mamma.


           


  Jag fick lov att fota hennes ring också...   Klicka här för att kolla lite mer smycken från "Laila Bagge" Klicka här för att komma in på Laila Bagges blogg


 


I butiken säljs även jättesnygga smycken och tunna halsdukar. Dom hade flera modeller av kedjeklockan ovan. Glömde fråga vad klockorna kostade.
Dom har tänkt till lite extra och placerat ut två snygga fotöljer så man kan sätta sig ner och vila om så behövs. Inte nog med det utan det står en karaff med vatten och några glas på bordet också... 


 Jag hittade precis en sån kofta som jag var ute efter men den går inte att göra rättvisa på bild. Den är rätt tung så man får inte ha den på galge utan liggande i en låda. Glest stickad och lite hålig men ack så snygg på. Den hade kostat 600 kr men nu 300 kr. Den satt stabilt och stadigt och såna kläder är snyggast på min kropp. Raglandärm går helt bort eftersom jag har små axlar. Butikschefen sa att axelvaddarna är på väg tillbaka och det känns toppen för mig men inte såna stora som på 80-talet...   tack och lov....    Vill man slå sig ner utanför butiken vid rulltrappan så går det bra också.


    

Mötet min man skulle på i går gick av stapeln i Jönköping så jag följde med och då kunde jag samtidigt besöka den fina butiken.     

 

Av Malin wiper - 19 juli 2011 07:27

 


 Det finns en ny sushibar i Jönköping som slog upp sina portar i mars och där har vi naturligtvis ätit också. Stället heter "Sushi Latino". Dom som äger stället kommer från Chile. Min bild på stället utifrån är ingen höjdare för den lutar som "Lutande tornet i Pisa". Jag längtar efter min nya kamera som är på lagning. Har nu den gamla som är som ett tröskverk.


       


Klicka här för att komma in på deras hemsida


   Klicka här för att se vart denna rislampa finns  Ägarparet är jättetrevliga och det är fräscht och fint därinne.Dom verkar ha rättigheter så man kan få sig lite starkare varor om man så vill  Barstolarna var bekväma och man kunde sitta vid barbord som fanns både vid fönstren och där dom gjorde iordning sushin.
   Det är lite annorlunda än man är van vid, man får även kycklingbitar med panering på, som var helt suveräna. Dom runda hade lite philadelphiaost tillsammans med lax och det smakade ljuvligt.  Ingefäran är rosa och det är man inte van vid. Allt var smakfullt upplagt och en liten smakrik sallad fanns också på tallriken. Fröna som dom runda var rullade i smakade så knapringt och gott så det bara fyllde mun med välbehag.


  


Klicka här för att kolla på sushikartan vilket bra betyg dom fåttEn kvällsbild som jag tog från denna sidaDetta skall föreställa en lampa av Japansk design. Klicka här för att kolla på sidan där den finns och läsa lite  


 En sån här kudde i form av en sushi har jag velat tillverka i flera år men jag vet inte hur man gör. Den finns i olika utföranden.

Av Malin wiper - 19 juli 2011 07:02

 


God morgon gott folk. Så här fint blev det i sovrumsfönstret när man satt ihop lamporna som är i olika storlekar. Nu är jag glad för att lampan vi köpte är lite lägre för det ser roligare ut. Dom behöver ju inte stå på två olika ställen. Ibland tänker man lite snävt.


 


 

Det ser ut att bli soligt och fint väder i dag. Hoppas man kan klippa resten av gräsmattan.

Jag såg en balkong för ett tag sen i ett bostadsområde som var översållad av blomster. Alla andra balkonger var helt tomma så denna väckte verkligen ens uppmärksamhet.


 Vad sägs om balkonger i form av kaffekoppar?. Klicka här för att komma in på en arkitektursida


Klicka här för att komma in på porslinsbloggen
dividers


HAVE A NICE DAY.....  

Av Malin wiper - 18 juli 2011 19:56


  Träffade på denna häftiga Pontiac Bonneville för några dagar sen på en gata i Jönköping. Klicka här för att se fler bilder på Pontiac. Bilen var otroligt vacker och välskött, en riktig juvel.


Klicka här för att komma in på en häftig sida där jag hittade denna bild på en Pontiac  

Pontiac Bonneville är en bilmodell byggd av Pontiac åren 1957-2005. Namnet har hämtats från Bonneville Salt Flats, ett ökenområde i Utah, USA, som under lång tid använts för att sätta hastighetsrekord med bilar och motorcyklar. En Bonneville hade det prestigefyllda uppdraget att vara pace car vid motortävlingen Indianapolis 500 1958. Klicka här för att komma in på Pontiac Bonneville Club of SwedenPå ett område stod denna häftiga folkwagnsbuss typ 2. Den var i extremt gott skick med en lysande turkos färg som lyste upp hela området.Den var en höjdare framifrån också...  Klicka här för att läsa lite om folkwagnsbuss 


 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se