Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 27 juli 2011 19:05

Vi slog på stort i dag och både fikade och åt ute. Först satt vi ute och myste på Café Lakatos uteservering. Det har varit lite för varmt för min smak men det känns toppen att kunna sitta ute.

 



Vi tog varsin god smörgås med skinka. Jag tog ett ljusare bröd eftersom jag inte tål så mycket fibrer. Min man ett mörkare bröd med solrosfrön på. Det var så lugnt och stilla så man slappnade av och bara njöt av omgivningen.


    


Här har jag själv fastnat på bild... 



Dom hade rea på "Lagos" som har kläder för både män och kvinnor. Min man fick tag på denna färgstarka tröja som var nedsatt till halva priset som var 199 kr. När jag ser den på bilden så blir jag bländad men så skarp är den inte i verkligheten... 

 


Jag önskar er alla en givande och skön kväll....  


Av Malin wiper - 27 juli 2011 16:45

Vi kom nyss hem från Jönköping och har haft en härlig dag men nu är jag helt utpumpad...  Orkar bara blogga så jag kommer in på era bloggar i morgon. Jag hittade det jag skulle men inte förrens vi gick till "b`chick" i Sesamhuset. Där dom har kläder från storlek 42-54. Det är rea överallt men jag har lättare att hitta kläder på denna butik som har ett bra urval med hög kvarlitet som passar dom flesta.   

  

Klicka här för att se vad jag skrivit om "b`chick" förut del 1. Klicka här för att läsa del 2


Här en tjej som jag inte sett där förut men hon var lika trevlig som dom andra. Dom är glada och hjälpsamma utan att vara påträngande och det betyder jättemycket. Dom är bra smakråd och är ärliga, det uppskattas också.



Kolla in hennes läckra ringar och även naglarna...  Jag hade alltid stora ringar när jag var yngre och allt kommer tillbaka men i modern tappning. Nästa gång jag köper ringar så blir det modell större.  


En interiörbild från ena sidan av den fina butikslokalen.


Hon till vänster var i butiken första gången jag var dit. Jag kände inte igen henne först för då var hon helt blond men hon passar jättebra i denna färg också.


Hon hade också jätteläckra ringar på sig. Den till vänster är rätt lik en som min brors flicka brukar ha på sig. Hon har en smyckesida tillsammans med vänner som heter "Bohemian Luxuru" som jag länkat till under kategorier smycken.

 



Jag hittade en blus till mamma,  så här fint fick jag den inslagen. Dessutom skickade dom med ett litet vitt hjärta som man kan skriva nåt på och skicka med i paketet.



Så här ser blusen ut,  den hade kostat 599 kr men nu 299 kr så jag köpte en till mig själv också för den satt så bra och jag passade i färgen. Jag kommer att sätta små axelvaddar i blusen eftersom jag har så små axlar. Axelvaddarna kommer tillbaka i modet i höst men inte som på 80-talet tack och lov...  Fast det tyckte man ju var häftigt då. 


Om man köpte 3 plagg så fick man det billigaste gratis. Så jag fick denna jumper helt gratis som kostat 499 kr från början. Fast om nån köper den så är det halva priset som gäller. Jag hade aldrig ens tänkt på att köpa en sån här skarpt turkos tröja förut men när jag fick på mig den så var den supersnygg och satt jättebra.


  

Av Malin wiper - 26 juli 2011 18:48


Här en låt med Jerry som heter "Let it rock" Det svänger som bara den, man kan knappt hålla sig stilla...     När vi satt och åt tillsammans hos syrran i lördags så pratade vi musik och brorsan sa att han sett Jerry Williams live. Det var så otroligt bra så han sa att om det bara hade varit en låt och sen inget mer så hade han varit nöjd ändå....  då är det verkligen bra. Jag önskar att man hade möjlighet att gå och se honom. Får kolla upp vart han håller hus nästa gång med sin show. Även bandet skall vara nåt extra, dom har en äkta spelglädje.

 

 

Klicka här för att läsa vad en kille säger på sin blogg om Jerry Williams 

Klicka här för att komma in på Jerry Williams hemsida

Av Malin wiper - 26 juli 2011 13:17

  

Hittade detta klipp på Youtube och blev lite nostalgisk. Vi var till Venedig sommaren 1996 och det var sanslöst vackert men alldeles för varmt när vi var där. Det hade varit roligt att vara där när Karnevalen i Venedig äger rum. Egentligen så är Venedig som ett stort museum numera och det är inte så kul att vara där för många dagar för kvällslivet är inte så häftigt som det var förr. Vi åkte ut med tåg till olika små städer och byar och det var en upplevelse i sig. Klicka här för att läsa om Venedig

 

Klicka här för att läsa om Karnevalen i Venedig


Jag scannade in några kort från albumet men det blir inte bra än om jag fixade korten i fotoprogrammet. Hur kunde jag tycka själv att jag var tjock då 1996?. Jag var så här smal och ännu smalare innan jag blev sjuk. Blir inte förvånad om jag väger 30 kg mer nu. Är så sugen på att bli smal igen men misslyckas hela tiden. Nu har vi tagit nya tag igen och får se om vi klarar av alla frestelser.... . Förut hade vi råd att resa bort och även ligga på hotell när vi kände för det men nu sen vi blev sjuka så räcker inte pengarna till allt så det blir mindre turer utan övernattning.  Orken räcker heller inte till.


Klicka här för att läsa om Markusplatsen


Mr T var också mycket smalare. Vi sitter här på det berömda Caféet på Markusplatsen. Ett band spelar för fullt på scenen och en del av kyparna är kult för dom har varit statister i rätt många filmer som haft scener från just detta café. Därför kunde dom ta hutlösa priser på kaffe och bröd fast det inte var nåt märkvärdigt alls. Man blev ändå serverad vid borden.

Här har vi hamnat på en bar i staden Mestre. Vi tog oss en läskande drink i värmen.


Klicka här för att läsa om staden Maestre



Här ser man hur smal och lång min man var. Ingen mage alls....


Det är ju inte klokt att vi inte åkte gondol när vi ändå var där. Priset var så högt så vi ville lägga pengar på annat.



Här står jag utanför vårt hotell hette "Dolomiti". Det låg väldigt centralt men var inget vidare lyxigt.


Så här fin är entren till hotellet numera

Klicka här för att kolla in Hotell Dolomitis hemsida. Hotellet är numera restaurerat och mycket finare.


Jag har hur mycket bilder som helst och tänker läsa in dom på en skiva. Annars är dom snart förstörda.


  

Av Malin wiper - 26 juli 2011 12:56


Kaffe kan jag verkligen inte vara utan....   Vilken sort det än må vara. Godis är jag periodare på. Koppen på bilden kommer från "Sisters gifts" det är min bloggvän Helen som gett mig den i present för ett tag sen. Tack allihopa som ville vara med på denna snabbgissning.... 



Skrivmoster blev först att gissa rätt... .



Hon får sig tillsänt detta paket i morgon.



Det innehåller en löpare som är broderad jättefint och av härlig kvalitet. Jag har själv en sån men med påskmotiv. Den kommer från "Mimmis Magasin" 



Här en liten närmare titt på duken.   


 

    

     

Av Malin wiper - 26 juli 2011 08:53

 


Denna keramiktavla fanns på Röda korsets second hand på Tändsticksområdet i Jönköping. Skall tilläggas att jag inte köpte den...  


Liten gissningstävling:


Den som gissar först vad jag skulle välja ut från denna tavla som viktigast för mig får ett hemligt pris. Priset avslöjas senare i dag om jag får en vinnare.  Det finns egentligen två saker på tavlan man kan välja mellan men det är en sak som jag måste ha varje dag.  Ni behöver inte ha en blogg för att gissa. Det enda som gäller är att få en adress jag kan skicka priset till.


Här har vi sol på morgonen och det ser ut att hålla i sig. Hoppas ni får en härlig dag....  

Av Malin wiper - 25 juli 2011 17:11


Här är ingången till den nerlagda Pingstkyrkan i Malmbäck som nu fungerar som second hand. Fastigheten byggdes 1961. Second hand har öppet september-April: onsdag-fredag 1200-18.00 lördag 12.00-16.00 Maj-Augusti: Tisdag-lördag 10.00-18.00 Nere i källaren skall det finnas ett café och diversehandel.

 


Det var så stort därinne och hur mycket saker som helst. Här ser man massor av kläder och annat. 



Det märks att det varit en kyrka och här ser man läktaren och tavlor som hänger under. På läktaren fanns ytterligare saker som skulle rensas och sättas ut så småningom.



Min man fick tag på en hel korg med "Lego" för bara 100 kr. Det är en kompis från hans projekt som bett oss kolla runt när vi ändå är ute, dom är till  hans dotter.  Det är jättedyrt med lego numera.  Min son älskade lego när han var barn. 



Jag fick tag på några små mockakoppar som jag skall ha till nåldynor. Nu skall jag inte köpa några fler innan jag tillverkat alla som ligger i en låda och väntar.


 

Kopp från Butik Ingelund som man kan använda till mycket. Bl.a godis, plantera blomma i eller lägga små frukter i mm.



Det fanns lite möbler också. Här en korgstol som kan passa på en altan. Kollade även efter "Rörstrands porslin" en serie som heter "Midsommar" den tillverkades på 80-talet. Jag fick ett mejl från en tjej som frågade mig vart man kunde få tag på det porslinet. Jag har letat på nätet men det är attraktiv serie som går åt direkt på second hand och auktioner. 

  


När jag såg denna plastlampa så hajade jag verkligen till. Den har jag haft själv men kom inte ihåg om det var på 70 eller 80-talet. Ångrade nästan att jag inte köpte den, men vart skulle jag ha den?.


När jag såg denna resväska så tänkte jag direkt på Stockaryds Stations Café. Såna här väskor har jag för mig var populära på 60-talet och en bit in på 70-talet. Denna är i plast och dom som var före var gjorda av hårt pressat papp.



Här ser man också att det varit en kyrka för korset är kvar längst fram vid altaret. Där finns också en massa porslin och prydnadssaker. Kvinnan som hade stället höll på att rensa men det kommer nog att ta tid för det finns så mycket saker där. Hon var väldigt vänlig.



Två fina gamla termosar. Klicka här för att komma in på en häftig nostalgiblogg



Detta ser ut som en termos från 70-talet 


En gammal plasttelefon av modell som jag aldrig gillat. 





Jag kunde inte fota allt för det var enormt med grejer. Får åka tillbaka dit en annan gång.   



 

Av Malin wiper - 25 juli 2011 15:49


  Jag fick en tid på vårdcentralen 10.40 och läkaren  var jättebra och noga. Han satt i en gul droppe i ögonen och sen kollade han i en apparat som lyste in i ögat så han kunde se om nåt skräp fastnat eller nåt annat som såg avvikande ut. Han kunde inte hitta nåt fel så han trodde det var pollenallérgi eller känslighet mot nåt annat. Jag har känsliga ögon eftersom jag blivit utsatt för både mögel och annat på några arbetsplatser. Periodvis brukar jag ha det besvärligt och får avstå från ögonsmink i långa perioder men detta var jobbigare än vanligt. Clarityntabletterna hjälpte inte alls. Han sa att jag skulle fortsätta med dropparna jag hade men dom hjälper bara en stund så jag åkte ner till Apoteket och rådfrågade dom där.



  Jag tål inte konserveringsmedel så hon föreslog "lecrolyn" som är konserveringsfri. Den är både mot pollen och vanlig allergi. En pipett räcker till båda ögonen. Det tog bara ett tag tills det kändes bättre och sandpapperskänslan var borta. Sen blev jag helt klubbad av trötthet så jag gick och la mig och har sovit sen dess...  Jag får ta dropparna 2 gånger/dag. Klicka här för att läsa om Lecrolyn



Nu har jag hittat ett användningsområde till keramikkoppen jag köpte på "Rogberga Hembygdsgårds" hantverkslada. Jag har lagt mina visitkor i den plus andra kort som jag hänger på mina klädnypeklänningar. Jag har en orm på mitt visitkort som jag är jättenöjd med. En väninna till min syster har designat och ritat den. 


Härinne fanns Konsthantverken

Klicka här för att komma in på Rogberga Hembygdsgård


 

 "Can´t take my eyes off you" har sjungits in av många stora artister. Här kommer den med Nancy Wilson. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1937 och är en amerikansk sångare med mer än 70 album och tre Grammy. Hon sjunger jazz, blues, cabaret och pop

    

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards