Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 28 juli 2011 09:43


Vi åt sushi på "Samurai" i går och den var jättegod som vanligt.



Våra vanliga fuskpinnar har gått sönder så vi nödgades köpa nya och dessa är egentligen för barn...  dom var inte lika stabila som dom vi hade förut men då har vi en anledning att en gång för alla att träna på att äta med vanliga pinnar. Man skäms när man sitter där med sina fuskpinnar...  Vi som har ätit sushi i så många år. Jag kommer nog att sprätta iväg sushin över halva rummet ...  



Den här boken fick jag av syrran och svågern för många år sedan och har inte använt den än.  


Sushi byggt av lego. Klicka här för att se mer


'


Nu kommer det att bli av så småningom eftersom dom sålde sushitallrikar på baren, precis samma som dom serverar på själva. Dom är designade av ägarparet. Vi fick 4 st för 199 kr och vi skall börja med att göra den enklaste sorten som är lax med ris.


    



När man sitter där på sina barstolar och tittar ut så ser man bara gamla fina hus. Undrar hur det ser ut bakom dessa dörrar. Antar att det är en vacker innergård som jag gärna skulle vilja besöka. Hoppas dörren står öppen nästa gång också för då smyger jag in och kollar lite.


Hittade en bild på nätet när ägarparet öppnade sin sushibar. Klicka här för att läsa. Här ser ni sushikocken Billy Q Brillantes som förut haft en sushibar i Göteborg men nu förgyller vår tillvaro i Jönköping sen några år tillbaka.



Den här bilden på ägarparet tog jag 4/9 2009. Dom är toppentrevliga. 

 

   

  

Av Malin wiper - 28 juli 2011 08:49

 


Vi stötte på massor av läckra bilar utefter motorvägen i går men hann inte fota mer än två stycken. eftersom det var så mycket bilar ute så  började undra om det var nån speciell händelse i Jönköping. Då såg vi på en tavla innan Jönköping att Huskvarna fyller 100 år i år och varje onsdag visar folk upp sina bilar och motorcyklar i Folket Park. Är det nån som vet vad det är för märke på denna bil. Jag körde och mannen hann inte se.


 

  

 

Klicka här för att läsa om detta. Vi åkte dit men det såg helt folktomt ut så jag antar att vi kom fel tid. Klicka här för att se vad som händer i Huskvarna ang. deras 100-årsjubileum. Mycket av firandet är redan avklarat men det finns lite evenemang kvar ändå.



Detta är en truck med passande husvagn.


 

Vi är uppe lite sent i dag och det som gäller är att städa så några utsvävningar blir det inte.


  



Av Malin wiper - 27 juli 2011 19:05


Vi slog på stort i dag och både fikade och åt ute. Först satt vi ute och myste på Café Lakatos uteservering. Det har varit lite för varmt för min smak men det känns toppen att kunna sitta ute.


  

  Klicka här för att komma in på Café Lakatos facebook



Vi tog varsin god smörgås med skinka. Jag tog ett ljusare bröd eftersom jag inte tål så mycket fibrer. Min man ett mörkare bröd med solrosfrön på. Det var så lugnt och stilla så man slappnade av och bara njöt av omgivningen.


    


Här har jag själv fastnat på bild... 



Dom hade rea på "Lagos" som har kläder för både män och kvinnor. Min man fick tag på denna färgstarka tröja som var nedsatt till halva priset som var 199 kr. När jag ser den på bilden så blir jag bländad men så skarp är den inte i verkligheten... 


Detta skall föreställa en slips. Det var många år sen min man använde slips. Klicka här för att kolla på roliga slipsar 


Jag önskar er alla en givande och skön kväll....  

    


Bra sätt att låta bli glass...  det ser så äckligt ut när den smälter...   



Av Malin wiper - 27 juli 2011 16:45


Vi kom nyss hem från Jönköping och har haft en härlig dag men nu är jag helt utpumpad...  Orkar bara blogga så jag kommer in på era bloggar i morgon. Jag hittade det jag skulle men inte förrens vi gick till "b`chick" i Sesamhuset. Där dom har kläder från storlek 42-54. Det är rea överallt men jag har lättare att hitta kläder på denna butik som har ett bra urval med hög kvarlitet som passar dom flesta. 



    

  

Klicka här för att se vad jag skrivit om "b`chick" förut del 1. Klicka här för att läsa del 2



Här en tjej som jag inte sett där förut men hon var lika trevlig som dom andra. Dom är glada och hjälpsamma utan att vara påträngande och det betyder jättemycket. Dom är bra smakråd och är ärliga, det uppskattas också.


 



Kolla in hennes läckra ringar och även naglarna...  Jag hade alltid stora ringar när jag var yngre och allt kommer tillbaka men i modern tappning. Nästa gång jag köper ringar så blir det modell större.  

 


                          


En interiörbild från ena sidan av den fina butikslokalen.



Hon till vänster var i butiken första gången jag var dit. Jag kände inte igen henne först för då var hon helt blond men hon passar jättebra i denna färg också.


    


Hon hade också jätteläckra ringar på sig. Den till vänster är rätt lik en som min brors flicka brukar ha på sig. Hon har en smyckesida tillsammans med vänner som heter "Bohemian Luxuru" som jag länkat till under kategorier smycken.


Klicka här för att kolla på mer stora, roliga och annorlunda ringar 




Jag hittade en blus till mamma,  så här fint fick jag den inslagen. Dessutom skickade dom med ett litet vitt hjärta som man kan skriva nåt på och skicka med i paketet.




Så här ser blusen ut,  den hade kostat 599 kr men nu 299 kr så jag köpte en till mig själv också för den satt så bra och jag passade i färgen. Jag kommer att sätta små axelvaddar i blusen eftersom jag har så små axlar. Axelvaddarna kommer tillbaka i modet i höst men inte som på 80-talet tack och lov...  Fast det tyckte man ju var häftigt då. 


                      


  Det är jättefina knappar fram vid bysten



Dessutom är det påsydda blanka blå glasrundlar som gnistrar lite. 



Om man köpte 3 plagg så fick man det billigaste gratis. Så jag fick denna jumper helt gratis som kostat 499 kr från början. Fast om nån köper den så är det halva priset som gäller. Jag hade aldrig ens tänkt på att köpa en sån här skarpt turkos tröja förut men när jag fick på mig den så var den supersnygg och satt jättebra.   


 


Den hade gnistrande knappar på både ärmar och fickan framtill 



En liten närmare titt på deras häng- smyckes klockor som kostar 300 kr/st.


 




Här en med boett som har motiv av eiffeltornet i Paris.  Klicka här för att läsa om Paris och eiffeltornet


 

   


Här kommer låten "Ella, Ella Là" med France Gall.  Klicka här för att läsa om henne.

   


   

Av Malin wiper - 27 juli 2011 08:42


Här en låt med Traveling Wilburys.  Roy Orbison är lead singer i denna låt. Han och George Harrison är tyvärr borta sen länge nu men musiken lever vidare.


 

Klicka här för att komma in på deras hemsida


I dag skall vi åka in till Jönköping för att köpa nåt till mammas födelsedag på fredag. Hon fyller 88 år och har allt hon behöver så vi köper nåt klädesplagg och sen blommor och godis. Vi syskon har lagt ihop en summa till detta.


 

Jag hinner inte in på era bloggar just nu men besöker er senare i dag. Ha det bra vad ni än skall hitta på. Här skiner solen för fullt och vi har då fått tillbaka sommaren. Hela gräsmattan blev klippt i går fast då räckte det inte med allergidropparna så jag fick även skölja med ögonskölj. Vi kan inte ha en sån här stor trädgård eftersom vi båda blir mer och mer allergiska mot pollen, gräs mm.

Av Malin wiper - 27 juli 2011 08:21

 


Vi hittade en naturcamping sist vi var ute som heter "Hagens camping" utanför Vrigstad. Det var så vackert och idylliskt där. Här ser man huset där man checkar in och även kan både äta och fika.


Klicka här för att komma in på deras hemsida

tändare i form av en kamera från min tändarsamling


 


Här fortsätter vägen in mot campingen som ligger som i en skogsglänta


Kul bild som jag hittade här


Budgetvarianten... Bra för oss som inte har dragkrok och för liten bil...   



I  den lilla dammen kan man fiska. Det måste vara inplanterad fisk.


  


 



Runt tjärnen eller vad man skall kalla den så finns lite att kolla på. Här en vacker liten bro i smide.


     



Ett litet lusthus i smide under öppen himmel. Antar att det är en liten grillplats i mitten.


  



Här ser man ena sidan av campingen



Klicka här för att läsa om detta nya tält som skall vara nåt för dom som är ormrädda mm...  Klicka här för att komma in på Corgo som marknadsför detta tält 



Motsatta sidan som var lite större. En villavagn stod lite längre upp



Vi åkte en bit till och kom till huset där man kan diska och göra andra behov...


  



Så här ser huset ut på nära håll


     


   


 

   

 

Av Malin wiper - 26 juli 2011 18:48


Här en låt med Jerry som heter "Let it rock" Det svänger som bara den, man kan knappt hålla sig stilla...     När vi satt och åt tillsammans hos syrran i lördags så pratade vi musik och brorsan sa att han sett Jerry Williams live. Det var så otroligt bra så han sa att om det bara hade varit en låt och sen inget mer så hade han varit nöjd ändå....  då är det verkligen bra. Jag önskar att man hade möjlighet att gå och se honom. Får kolla upp vart han håller hus nästa gång med sin show. Även bandet skall vara nåt extra, dom har en äkta spelglädje.

 

 

Klicka här för att läsa vad en kille säger på sin blogg om Jerry Williams 

Klicka här för att komma in på Jerry Williams hemsida



Av Malin wiper - 26 juli 2011 13:17

  


Hittade detta klipp på Youtube och blev lite nostalgisk. Vi var till Venedig sommaren 1996 och det var sanslöst vackert men alldeles för varmt när vi var där. Det hade varit roligt att vara där när Karnevalen i Venedig äger rum. Egentligen så är Venedig som ett stort museum numera och det är inte så kul att vara där för många dagar för kvällslivet är inte så häftigt som det var förr. Vi åkte ut med tåg till olika små städer och byar och det var en upplevelse i sig. Klicka här för att läsa om Venedig


Klicka här för att läsa om Karnevalen i Venedig



Jag scannade in några kort från albumet men det blir inte bra än om jag fixade korten i fotoprogrammet. Hur kunde jag tycka själv att jag var tjock då 1996?. Jag var så här smal och ännu smalare innan jag blev sjuk. Blir inte förvånad om jag väger 30 kg mer nu. Är så sugen på att bli smal igen men misslyckas hela tiden. Nu har vi tagit nya tag igen och får se om vi klarar av alla frestelser.... . Förut hade vi råd att resa bort och även ligga på hotell när vi kände för det men nu sen vi blev sjuka så räcker inte pengarna till allt så det blir mindre turer utan övernattning.  Orken räcker heller inte till.


Klicka här för att läsa om Markusplatsen



Mr T var också mycket smalare. Vi sitter här på det berömda Caféet på Markusplatsen. Ett band spelar för fullt på scenen och en del av kyparna är kult för dom har varit statister i rätt många filmer som haft scener från just detta café. Därför kunde dom ta hutlösa priser på kaffe och bröd fast det inte var nåt märkvärdigt alls. Man blev ändå serverad vid borden.


Här har vi hamnat på en bar i staden Mestre. Vi tog oss en läskande drink i värmen.


Klicka här för att läsa om staden Maestre



Här ser man hur smal och lång min man var. Ingen mage alls....


Det är ju inte klokt att vi inte åkte gondol när vi ändå var där. Priset var så högt så vi ville lägga pengar på annat.



Här står jag utanför vårt hotell hette "Dolomiti". Det låg väldigt centralt men var inget vidare lyxigt.


Så här fin är entren till hotellet numera

Klicka här för att kolla in Hotell Dolomitis hemsida. Hotellet är numera restaurerat och mycket finare.



Jag har hur mycket bilder som helst och tänker läsa in dom på en skiva. Annars är dom snart förstörda.


 


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se