Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 26 juli 2011 12:56


Kaffe kan jag verkligen inte vara utan....   Vilken sort det än må vara. Godis är jag periodare på. Koppen på bilden kommer från "Sisters gifts" det är min bloggvän Helen som gett mig den i present för ett tag sen. Tack allihopa som ville vara med på denna snabbgissning.... Skrivmoster blev först att gissa rätt... .Hon får sig tillsänt detta paket i morgon.Det innehåller en löpare som är broderad jättefint och av härlig kvalitet. Jag har själv en sån men med påskmotiv. Den kommer från "Mimmis Magasin" Här en liten närmare titt på duken.   


 

    

     

Av Malin wiper - 26 juli 2011 09:04


Bilden kommer från Inger Maryissas grafik 

 

Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Joy Williams. Det är ingen jag hört talas om man jag var ute efter en låt som handlade om "Sunny day". Hon är en amerikansk singer-songwriter. Klicka här för att läsa mer om henne. Fast som ni vet så är jag ingen soldyrkare utan gillar variation i både vädret och livet.

Av Malin wiper - 26 juli 2011 08:53

 


Denna keramiktavla fanns på Röda korsets second hand på Tändsticksområdet i Jönköping. Skall tilläggas att jag inte köpte den...  


Liten gissningstävling:


Den som gissar först vad jag skulle välja ut från denna tavla som viktigast för mig får ett hemligt pris. Priset avslöjas senare i dag om jag får en vinnare.  Det finns egentligen två saker på tavlan man kan välja mellan men det är en sak som jag måste ha varje dag.  Ni behöver inte ha en blogg för att gissa. Det enda som gäller är att få en adress jag kan skicka priset till.


Här har vi sol på morgonen och det ser ut att hålla i sig. Hoppas ni får en härlig dag....  

Av Malin wiper - 25 juli 2011 17:11


Här är ingången till den nerlagda Pingstkyrkan i Malmbäck som nu fungerar som second hand. Fastigheten byggdes 1961. Second hand har öppet september-April: onsdag-fredag 1200-18.00 lördag 12.00-16.00 Maj-Augusti: Tisdag-lördag 10.00-18.00 Nere i källaren skall det finnas ett café och diversehandel.


 


Det var så stort därinne och hur mycket saker som helst. Här ser man massor av kläder och annat. 


     


Det märks att det varit en kyrka och här ser man läktaren och tavlor som hänger under. På läktaren fanns ytterligare saker som skulle rensas och sättas ut så småningom.


   Min man fick tag på en hel korg med "Lego" för bara 100 kr. Det är en kompis från hans projekt som bett oss kolla runt när vi ändå är ute, dom är till  hans dotter.  Det är jättedyrt med lego numera.  Min son älskade lego när han var barn.Detta är en gitarr byggd av lego. Klicka här för att kolla sidan där den finns 

 Jag fick tag på några små mockakoppar som jag skall ha till nåldynor. Nu skall jag inte köpa några fler innan jag tillverkat alla som ligger i en låda och väntar.


 

Kopp från Butik Ingelund som man kan använda till mycket. Bl.a godis, plantera blomma i eller lägga små frukter i mm.Det fanns lite möbler också. Här en korgstol som kan passa på en altan. Kollade även efter "Rörstrands porslin" en serie som heter "Midsommar" den tillverkades på 80-talet. Jag fick ett mejl från en tjej som frågade mig vart man kunde få tag på det porslinet. Jag har letat på nätet men det är attraktiv serie som går åt direkt på second hand och auktioner. 


          


När jag såg denna plastlampa så hajade jag verkligen till. Den har jag haft själv men kom inte ihåg om det var på 70 eller 80-talet. Ångrade nästan att jag inte köpte den, men vart skulle jag ha den?.


Kolla denna läckra lampkvartett som jag hittade här När jag såg denna resväska så tänkte jag direkt på Stockaryds Stations Café. Såna här väskor har jag för mig var populära på 60-talet och en bit in på 70-talet. Denna är i plast och dom som var före var gjorda av hårt pressat papp.


  


Detta är hötalare som är gjord av gamla väskor. Klicka här för att se flerHär ser man också att det varit en kyrka för korset är kvar längst fram vid altaret. Där finns också en massa porslin och prydnadssaker. Kvinnan som hade stället höll på att rensa men det kommer nog att ta tid för det finns så mycket saker där. Hon var väldigt vänlig.


 Det fanns även lite dockskåpsmöbler. Det var en salig blandning av allt man kan tänka sig.Två fina gamla termosar. Klicka här för att komma in på en häftig nostalgibloggDetta ser ut som en termos från 70-talet 


   


En gammal plasttelefon av modell som jag aldrig gillat.


En sån här telefon fast ännu finare hade jag i början på 90-talet. Fattar inte hur jag kunde göra mig av med den. Ångrar mig nu för den har blivit värd lite och är en fin inredningsdetalj också. Klicka här för att se vart jag hittade bilden 


Hon hade massor av såna här gamla plastkammar som man sätter i håret så det håller sig tillbaka runtom. Jag har testat en sån själv när det begav sig men jag passade inte så bra i en sån....  Klicka här för att komma in på en sida som heter Vintagesmycket, smycken för håret 

 Såna här glas med siffror på kom jag ihåg från 70-talet. Jag hade själv en tillbringare i vitt med en röd siffra i mitten.Jag kunde inte fota allt för det var enormt med grejer. Får åka tillbaka dit en annan gång.    

Av Malin wiper - 25 juli 2011 16:37

 


Dessa chips hittade vi på ICA i Malmbäck när vi var ute på småvägarna och såg oss omkring. Dom är kravmärkta och innehåller bara solrosolja och havssalt. Dom innehåller 75 gram och hela paketet innehar 400 kcal. Mycket nyttigare och bättre än vanliga chips. Dom var mycket godare än jag trodde,  jag hade kunnat äta hur många som helst.... Jag berättade detta för min son och han fick tag på liknande på sin Konsumbutik men då var det en blandning av rödbetor, palsternacka och potatis. Vi skall testa att göra egna rödbets och palsternackschips nästa gång


Malmbäck är en tätort i Nässjö Kommun i Jönköpings Län. Belägen 20 km sydväst om centralorten Nässjö


 

      

Klicka här för att komma in på hemsidan för (My) chips och läsa lite mer. Klicka här för att komma in på en fin sidaKlicka här för att få tips hur man skalar rödbetor på enklast sätt


 

Vi hittade en second hand i Malmbäck också som låg i en nerlagd pingstkyrka. Skriver om den i nästa inlägg


 


Av Malin wiper - 25 juli 2011 15:49


  Jag fick en tid på vårdcentralen 10.40 och läkaren  var jättebra och noga. Han satt i en gul droppe i ögonen och sen kollade han i en apparat som lyste in i ögat så han kunde se om nåt skräp fastnat eller nåt annat som såg avvikande ut. Han kunde inte hitta nåt fel så han trodde det var pollenallérgi eller känslighet mot nåt annat. Jag har känsliga ögon eftersom jag blivit utsatt för både mögel och annat på några arbetsplatser. Periodvis brukar jag ha det besvärligt och får avstå från ögonsmink i långa perioder men detta var jobbigare än vanligt. Clarityntabletterna hjälpte inte alls. Han sa att jag skulle fortsätta med dropparna jag hade men dom hjälper bara en stund så jag åkte ner till Apoteket och rådfrågade dom där.  Jag tål inte konserveringsmedel så hon föreslog "lecrolyn" som är konserveringsfri. Den är både mot pollen och vanlig allergi. En pipett räcker till båda ögonen. Det tog bara ett tag tills det kändes bättre och sandpapperskänslan var borta. Sen blev jag helt klubbad av trötthet så jag gick och la mig och har sovit sen dess...  Jag får ta dropparna 2 gånger/dag. Klicka här för att läsa om LecrolynNu har jag hittat ett användningsområde till keramikkoppen jag köpte på "Rogberga Hembygdsgårds" hantverkslada. Jag har lagt mina visitkor i den plus andra kort som jag hänger på mina klädnypeklänningar. Jag har en orm på mitt visitkort som jag är jättenöjd med. En väninna till min syster har designat och ritat den. 


Härinne fanns Konsthantverken

Klicka här för att komma in på Rogberga Hembygdsgård


 

 "Can´t take my eyes off you" har sjungits in av många stora artister. Här kommer den med Nancy Wilson. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1937 och är en amerikansk sångare med mer än 70 album och tre Grammy. Hon sjunger jazz, blues, cabaret och pop

    

 

Av Malin wiper - 25 juli 2011 07:15


Sen i lördags morgon har jag haft besvär med ögonen och mest med det vänstra. Det är rött, svider, bränner och känns som sandpapper. Det högra känns inte bra heller men är inte rött. Jag har lyckats hålla det under kontroll med "Cellufluid" droppar som jag köpt på apoteket. Det har gått lite upp och ner men nu är det så pass dåligt så jag skall ringa vårdcentralen. Jag har ätit medicin för pollenallergi men den har inte gjort nån skillnad så det är nåt annat.  Jag törs i alla fall inte gå med detta längre. Nu blev det lite gnälligt...  sorry! 


 

Så här ser ett paket med Cellufluid ut. Det är små pipetter som smörjer ögat.  Klicka här för att läsa vad Cellufluid är bra för. Jag återkommer senare för jag blir lite sämre när jag sitter här för länge och anstränger mig.


 


 

Här har det mest regnat hela tiden så sommaren har kommit av sig lite. Tänker på dom som har semester nu. Ha nu en fin dag och sköt om er. 


 

Här sjunger Sheena Easton Ledmotivet till Bondfilmen "Ur dödlig synvinkel". Låten heter For Yours Eyes only.

 

  Klicka här för att komma in på Sheena Eastons hemsida

 

 

Av Malin wiper - 24 juli 2011 15:35

 


En bra bit ut i vattnet så finns detta fina kallbadhus som även har en restaurang. Vi såg några personer som hoppade i från bryggan. Det går en lång gångbro ut dit.

 

M/S Sylvia är en fin gammal välskött träbåt som har rundturer med kaffe och bröd som ingår i priset. Är man en stor grupp så kan man välja till mat också.


Sjömanskläder till både små och stora var väldigt populära ett tag när jag växte upp. Det finns ett utbud fortfarande, än om det går i perioder. Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna klänningsbild 

 

Jag fotade när båten var på väg in mot bryggan.


Denna gamla fina båtratt i trä gick nyss på Tradera för 399 kr

 

Här ser man att det var rätt många som åkt med trots vädret

 

Här håller kaptenen på att förtöja den vackra båten efter att ha varit ute på tur med ett gäng människor.


  

Klicka här för att komma vart jag hittat denna kaptensmössa


 

Klicka här för att gå in och läsa om M/S Sylvia charter


En pigg, alert och rolig tjej sprang emellan i regnet för att leverera förtäring till båtens nästa rundtur. Hon var rädd för att hon var i vägen för min kamera... men det blev mycket mer liv i bilden med henne med så det var bara kul.


Serveringsbricka som heter "Havet" finns i flera färger och även rund. Klicka här för att komma in på sidan 

 

Såna här fina bänkar stod på rad på bryggan där charterbåten stod. Folket ni ser längst bak på bilden är på väg till ett av båthusen för att ha fest. Det hyrs tydligen ut för såna ändamål.

Klicka här för att kommal in på en sida med olika bänkar och andra sittplatser utomhus 


  

En bit därifrån så finns en lång brygga ut till två gummibåtar

   

Bredvid parkeringen på gräsmattan stod ett antal motorcyklar parkerade.

 

  

 


Medge att det är nåt speciellt med träbåtar...


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se