Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 8 december 2010 14:43



            

 

Denna låt "Santa baby" finns i massor av versioner men denna med Eartha Kitt är den bästa enligt mitt tycke. På Youtube finns den med bl.a Madonna, Kylie Minogue mfl.

 

                 

 

Klicka här för att komma in på "Retrobloppis bloggen"

 

                    

 

Klicka här för att komma in på Eartha Kitts hemsida. Eartha Kitt föddes 1927 i North, South Carolina. Hon dog 2008 i Weston, Connecticut i (cancer). Hon var en amerikansk sångerska och skådespelerska. Efter en fattig uppväxt i södern kom Eartha Kitt till New York, där hon studerade sång och dans. Hon blev känd som sångerska under 1950-talet, även i Europa. Från 1958 har hon också varit verksam som skådespelerska. Hon har bland annat spelat catwoman i tv-derien Läderlappen på 1960-talet. Jag känner en man som träffat henne på Hotell Sheraton när hon var i Stockholm på 80-talet och han fick komma in på hotellrummet för att få en autograf... 

 

              

 

Jag har alltid gillat Eartha Kitt som har en kattlik utstrålning och en unik, sensuell röst med klös i...  Min bror har hört av sig och säger att mamma och pappa sett Eartha Kitt live i mitten av 50 talet då hon gav en show i Stockholm (Berns). Det finns ett album med bilder och annat sparat i ett album. Vad häftigt att dom sett henne live...  

 

  

Av Malin wiper - 8 december 2010 14:03

   


Nu startar jag en bloggtävling som avslutas 13/12 kl 17.00 Jag har bara haft gissningstävlingar förut men hittar inget på second hand som ni kan gissa på så då gör jag som många andra att det blir dragning genom att jag skriver namnen på er som är med på pappersbitar och rullar ihop och lägger i en skål. Sen får Mr T dra tre lotter som blir vinnarna. Vinsterna är 3 st julpostklänningar för att lägga sin julpost i. Tre kommer att vinna varsin klänning och den som dras först får välja först. Än om ni inte har nån blogg så kan ni vara med ändå. När tävlingen är avgjord så lägger jag ut en mejladress så ni kan mejla mig er adress så jag kan skicka priset.

 

    

Klicka här för att kolla vart jag hittat denna mossiga penna              

 

Vill ni vara med och tävla om en julpostklänning så är det bara att skriva en kommentar där det står att ni vill vara med i utlottningen.

 

Klänning nr 1.

 

      

 

Den kommer att se ut så här med några undantag och det är att det är en tomtegubbe på förklädet istället och sen en annan brosch som prydnad upptill.

 

Klänning nr 2

 

      

 

Det är broderat på maskinen framtill på förklädet i grön färg, en brosch upptill i form av en fluga med en sten i.

 

      

 

Det är grönt sidensnedslåband i förklädet och halsringningen. 

 

Klänning nr 3 

    

 

      

 

Denna klänning ser nästan likadan ut utom att det inte är sidenslåband utan vanligt matt och en annan mörkare grönfärg. Sen har den ett brosch i form av en gul träsko. Förklädet har en brodyr av blomranka och i gult.

 

  

 

Här ser ni skillnaden på brodyren som jag gjort på symaskinen. Jag skulle bara ha två priser men eftersom jag sytt tre stycken så är får det bli så här än om dom sista två är rätt lika.

 

              

 

                  LYCKA TILL!  

 

Av Malin wiper - 8 december 2010 07:33

           


Jag har lånat denna bild av Vicke som gör animeringar. Texten säger så mycket och jag önskar att jag haft ett sånt som mantra i huvudet under mitt arbetsliv...  Jag var verkligen en männsika som var uppe i varv och tog i lite för mycket. Klicka här för att komma in på "Vickes animera i gimp" Jag håller på att färdigställa 3 st julpostklänningar som jag skall lotta ut i bloggen men jag har bara två färdiga än så jag vet inte om det blir i dag eller i morgon som tävlingen startar. Jag kan ju inte sitta vid maskinen så långa studer så det tar lite tid.

 

   

Jag önskar att jag hade ett syrum så det inte blev så rörigt. Jag måste sitta vid rumsbordet och allt blir så utspritt. Den här symaskinen har nu uppnått en ålder av ca 13 år och är enkel i datoriseringen men den håller fortfarande och man kan även brodera på den än om inte så avancerat som dagens maskiner.

 

        

        Bilden kommer från Wiba.se 

 

Min man kom hem från företagsrådgivningsdagen i går och det hade varit jätteintressant. Stället dom höll till på heter Kvarnarpsgård och ligger lite utanför Eksjö. Dom var 4 grupper med 3 i varje och lika mycket rådgivare. För varje grupp rådgivare hade dom 30 minuter på sig att fråga och det blir totalt 2 timmar för varje grupp. Sen satt dom och pratade alla grupper tillsammans.

När sen min man kom hem 17.30 så var han bara hemma en halvtimme och sen var det möte på museieföreningen...  Han blev kvar där rätt länge för dom hade lite traditionell julgröt med skinksmörgåsar. Dom satt sen och pratade ett tag så jag såg inte mycket av mannnen i går...   Han är inte så trött i dag som jag trodde utan är uppe med tuppen och skall nu gå och ta varanprov på vårdcentralen...   

        

 

Klicka här för att komma in på Ionas hemsida

 

Nu önskar jag er alla en jättefin dag...  

 

  

 

Av Malin wiper - 7 december 2010 13:10

  


När jag ändå var inne i samhället så passade det så bra att gå in på Ritz och få sig en härlig fika...  Jag får skylla på att jag känner mig lite ensam...    Jag valde en cappuccino med ett kanelhjärta på.      

 

  

 

En av dom gulliga tjejerna som jobbar där sa till mig att dom höll på att göra jättefina och goda skinksmörgåsar på vörtbröd. Jag valde att ta en sån till kaffet och det ångrar jag inte. Detta var verkligen en höjdarsmörgås med bara bra råvaror. En helt fantastiskt god senapskräm låg på toppen av den utsökta skinkan...  Det röda som ligger på mitten av senapskrämen är antagligen granatäppelkärnor och det är första gången jag smakar såna och gillade dom verkligen. Sen var smörgåsen översållad med både sallad, örter och en apelsinskiva. Gillar när dom gör sig för och dekorerar smörgåsarna så fint också så ögat får sitt. Jag hade en skön stund med en tidning och dessa godsaker...  

 

   

Dom hade en väldigt fruktig tårta i dag...  den måste ju bara vara nyttig...     

 

 

Denna låt passar bra med Fred Astaire "Puttin´on the Ritz"...  till hur det känns att fika på Ritz...Fred Astaire föddes 1899 i Omaha. Han dog 1987 i Los Angeles. Han var en amerikansk dansör och skådespelare. Han var en stor stjärna i musikalfilmer där han ofta dansade med Ginger Rogers. Den här låten finns i många versoner bl.a discoversion. Denna är det mycket dans i eftersom Fred Astaire var en av dom främsta dansarna i denna genre.

 

Klicka här för att komma in på Ginger Rogers hemsida

 

  

 

   

Vårt lokaltåg susar förbi. 

          

Av Malin wiper - 7 december 2010 11:43

  


Jag utfodrade mina änder med solrosfrön innan jag begav mig på promenad in till samhället för att hämta bröd jag skulle få undanlagt för att mata änderna med. Nåt bröd kommer varken jag eller nån annan att kunna hämta hädanefter för det har blivit nya regler och allt bröd skall istället slängas...  Det beror på att en del personer säger att dom skall mata fåglarna men äter sen brödet själva. Om dom då blir sjuka så kan affärerna bli skadeståndsskyldiga...  Nu går väl ändå skam på torra land som min mormor sa ibland. Det är så mycket regler och förbud så man baxnar och inte kan man väl skydda människor i det oändliga. Då får vi väl ha vakter som står vid varje soptunna så ingen får i sig nåt farligt...  Jag fullständigt avskyr kollektiv bestraffning och tycker detta är helt otroligt korkat...Man har fått ta ansvar för sig själv hela livet och inte har man blivit skyddad på nåt vis. 

  

                  

 

Fattar inte att affärerna kan bli skyldiga när nån säger att brödet är till fåglar och så har det varit i åratal. Jag kan även förstå om nån äter brödet för det är mer fattigdom nu än på länge och många försöker hitta vägar för att klara utgifterna men har det verkligen blivit så illa. Det finns ju gårdagens bröd att köpa som är halva priset på också. Förra gången var det roliga tändare som jag samlar på som förbjöds för att föräldrar inte la undan dom från sina barn...  Kollektiv bestraffning igen. Det är bäst jag stoppar här för jag är lite för ilsken nu.... . Klicka här för att läsa om kollektiv bestraffning. Jag kommer att fortsätta att mata men det blir lite mindre eftersom vi matar både fåglarna och änderna. Då kommer inte änder borta vid Ingelund heller att få bröd så det räcker. Det är rätt många som matar dom där.

  

               

 

Nu är jag lite melodramatisk men detta stycke är så vackert.

 

Av Malin wiper - 7 december 2010 07:44

                 

 

Högaktuella Plura här med Sulo och Staffan Hellstrand i låten "Höga låga"

 

Klicka här för att komma in på Eldkvarns sida.

 

Klicka här för att läsa om Sulo

 

Klicka här för att komma in på Staffan Hellstrands hemsida

 

              

       Väderkvarnsbilderna kommer från Sevenoaks Art

 


Av Malin wiper - 7 december 2010 07:09

                    


God morgon!. I dag är vi uppe tidigt för min man skall åka på studiebesök till Eksjö. Med sig i bilen har han två kompisar från projektet han är med i. Det är ledningen för dom sociala projekten som samlar alla experter dom har nu så dom som håller på att starat upp kan ställa frågor och disskutera allt från ekonomi till försäkringar, hur man leder ett företag och bygger upp detsamma mm. Det håller på ända tills 16.00 och det är ca 8 mil till Eksjö.

 

                

           Bilden kommer från Kew grafik 

 

I går var vi ner till ICA för att köpa mer solrosfrön till fåglarna och änderna. Jag frågade också om dom har gammalt bröd som jag kan få gratis som jag fick förr om åren. Det fanns inget i går men dom skall lägga undan en kasse i dag som jag får hämta 09.00 Fast nu har jag ju ingen bil så jag får promenera ner och hämta brödet som jag inte tror är så tungt för det är bara en plastkasse. Brödet är bra för det kan man slänga ner i slänten så behöver änderna inte komma upp hela tiden till gården.

 

  

Dessa har jag tillverkat av pärlor jag fått av Pisan  

 

    

Här lite större pärlor från gamla halsband. Jag använder Karlsons klister som funnits i många år och funkar bäst. Det blir kladdigt på nålen som synes men det är bara att skrapa bort med naglarna. 

          

 

Nu åkte min man och det känns lite oroligt när han skall ut på vägarna när det är så mycket snö och halt. Dom är ute i god tid och åker den långa vägen för säkerhets skull. 

           

 

Jag önskar er alla en jättefin dag...  sköt om er...  

 

OBS! Allt som är understruket i texten och i annan färg är länkar som ni bara klickar på för att komma in på en sida för det ämnet som berörs. Det kan bli lite konstigt ibland för jag skriver klicka här, men jag gör lite olika. 

Av Malin wiper - 6 december 2010 20:44

         

 

Jag hörde låten "Kalifoniens Guld" med Ted Gärdestad på WWR i dag och kände för att sätta in den här. Den var det länge sen man hörde den och jag gillar låten.

 

                 

 

Ted Arnbjörn Gärdestad, född 18 februari 1956 i Sollentuna, död 22 juni 1997 i Häggvik, Sollentuna, var en svensk sångare, kompositör och musiker (gitarrist och pianist inom framförallt vispop

 

                   

 

 

Klicka här för att komma in på Ted Gärdestadssällskapet                               

 

Klicka här för att läsa om Kalifornien



                       

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards