Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 3 december 2010 17:50

                          


Min man åkte iväg till gymmet förut och jag mådde rätt bra men helt plötsligt som en blixt från klar himmel så hände nåt i min kropp som skrämde upp mig. Det började bränna och kännas som knivar från magen och upp mot ryggen och under bysten. Magen svullnade upp som en ballong så jag fick ta på mig mysbyxor med resår. Sen började ryggen värka och jag kunde knappt andas. Nu är det slut tänkte jag....  Med min dramatiska ådra så trodde jag att jag fått en hjärtinfarkt för kvinnor får så konstiga symptom. Jag tog telefonen för att ringa min man och be honom komma hem men han hörde inte mobilen för den var i omklädningsskåpet. Jag fick panik och gick som en fällkniv och började få lite ångest. Då ringde jag syrran för hon har hjälpt mig förut flera gånger när nåt hänt och fått mig lugn. Hon pratade lugnande med mig och har en sån fin behaglig röst.

 

              

   

Jag hade Novalucol tuggtabletter hemma som tur var. Dom kan jag verkligen rekommendera för dom är snabbverkande

 

          

 

Hon sa till mig att ta två novalucol direkt. Sen pratade vi vidare och jag kände att kroppen började slappna av och novalucolen la sig som bomull i magen. Hon sa att jag skulle ta pulsen och den var 70 och man skall ha mellan 60-90. Sen blev jag bättre och bättre så jag tror jag fått i mig nåt jag inte tålde. Sen kom min man hem och var så förskräckt att han inte varit här när det hände. Sen började jag att få frossa så nu sitter jag med en tjock tröja och svärmors fina värmande sockar. Jag är så lycklig och glad att jag inte råkat ut för nåt värre utan känner mig rätt bra nu. Tack syrran för att du fanns där....    . Nu tar jag det bara lugnt och ser på tv. Jag har en känslig mage och får vara försiktig med det jag äter.

 

            

 

Jag önskar er alla en jätteskön kväll...    

 

        

 

Här en skön och behaglig låt med härliga Billie Holliday "I`ve got my love too keep me warm" och jag har ju min egen "lover boy"...   som alltid hållit mig varm. Låten hörde jag på WWR Internetradion i dag.

 

                 

 

Klicka här för att läsa mer om Billie Holliday. Hon föddes 1915 i Philadelphia, Pennsylvania. Hon dog 1959 i New York City. Hon var en jazzångerska och låtskrivare

 

 

Av Malin wiper - 3 december 2010 13:38

          


Jag är med och tävlar hos allt-om-inget om det här väggordet i svart med texten God Jul

Tävla HÄR du med!

Av Malin wiper - 3 december 2010 09:38

  

 

Här sjunger Ringo Starr låten "Never without you" Klicka här för att komma in på hans hemsida. Den här sången handlar om hans minnen och tiden med The Beatles och orden i låten gör mig lite sorgsen för två av dom är ju inte i livet längre. Låten är en hyllning från Ringo Starr till sin före detta Beatles bandmedlemmen George Harrison som avled 29 november 2001. Klicka här för att komma in på George Harrisons hemsida

 

              

 

Från wikipedia: 

 

Richard B Starkey , mer känd under artistnamnet Ringo Starr, född 7 juli 1940 i Liverpool, är en brittisk popmusiker som var medlem i popgruppen The Beatles under 1960-talet, där han främst var verksam som trummis och sångare. Såväl då som under sin följande solokarriär har han även skrivit egna låtar.

Starr gifte sig med Maureen Cox den 11 februari 1965. Tillsammans fick de tre barn: Zak, Jason, och Lee. Paret skildes 1975, och Cox dog 1994. Den 27 april 1981 gifte sig Starr med skådespelerskan Barbara Bach


                

 



Tack goa bloggvänner och andra läsare för era härliga kommentarer...  Ni är guld värda.

 

      


                

Av Malin wiper - 2 december 2010 20:43

  

Bilden kommer från Animatie wereld


I dag sov vi lite för länge och är nyss klar med en långfrukost. Ute är det så vitt som det kan bli och solen tittar fram. Det är bara -9 grader i dag. Bara nu inte snön smälter bort. Min man fick gå ut i morgonrocken på bron för änderna var som galna och ville ha mat...  Tur att ingen kom förbi just då. Vi kommer att bli grymt försenade med allt i dag men vad gör man?.

 

                

 

      

 

Kul att ni gillade min idé med julpynt i gardinen. Det såg mycket finare ut i går kväll när all fönsterbelysning var tänd för då glittrade det från kulorna.    

 

          

Eftersom jag har hissgardin så är dom i olika lager och det är bara att fästa snöret med en knappnål som på bilden. Har man en vanlig gardin så kan man ju antingen ha ett kort tråd och fästa i nedre kanten snett så det inte syns eller också ha en diskret nål och fästa på baksidan. Eller också sy fast tråden på baksidan. 

Hoppas ni får en fin och händelserik fredag....  sköt om er...  Jag är lite sen nu så jag kommer in på era bloggar lite senare i dag.

Av Malin wiper - 2 december 2010 18:03

TILL HELENA PÅ MIMMIS MAGASIN

 

  

 

Du kan klicka här så kommer du in på inlägget ang stickcaféet. Det står annars under kategorier "hobbyarbeten"  Mr T var ner med en cd-skiva med alla korten efter sista stickcafeet. Min man bränner en till skiva för säkerhets skull. Det blev kanske nåt fel på den förra eller också kan ni ju få varsin. Jag kunde inte ringa dig eftersom jag inte vet vad du heter i efternamn.

 

       

Bilden kommer från Animatie wereld 

Av Malin wiper - 2 december 2010 14:06

           


Jag har funderat fram och tillbaka på detta med julgardiner i köket och kommit fram till att jag hellre vill ha ett par nya vanliga snygga hissgardiner efter julen. Fast jag hittade ett tyg på vinden som kanske räcker till ett julgardiner i detta fönster. Tills dess så dekorerade jag som förra året med julgranspynt i nedre kanten av hissgardinen. Förra året hade jag såna jag köpt på second hand och mer färgstarka men så hittade jag en låda full med julgranspynt som jag köpte förra året billigt på IKEA men dom är i guldfärgat både glansiga och matta och dom får duga. Det är svårt att få fram hur det ser ut för motljusets skull.    

 

   

Gardinpyntet nära håll. Det var massor av avlånga både blanka och matta pynt med också som jag använde upp. jag tror jag köpte dessa pynt efter förra julen då det var rea på IKEA.

 

   

 

Så här såg det ut förra julen och då vet jag att vi haft dessa hissgardiner i ett års tid nu och dags att byta efter jul. Detta ser finare ut än det guldfärgade så jag byter nog och tar dessa istället. Vi har en massa gamla julgardiner som jag är less på och inte vill sätta upp.         

 

       

 

Jag var in till spelbutiken "Konfekthörnan" och där hade dom ställt fram ett julbord med både godis och julsaker på. Det såg så mysigt ut.           

 

   

Alla porslinsjulsakerna kostade 40:-/st.        

 

  

Dom har även ett stort bord fullt av olika chokladaskar.          

 

   

I år även Chokladtryffel.    

 

   

Dom har ursnygga julkort för 20:-/st som är lite extra och jättestora. Utsmyckningen av tomtar och annat sitter som ovanpå lite upphöjt. Korten blir lite roligare då. Jag har köpt 2 st förut och ett nu. Dom blev så populära och dom ångrar att dom tog hem så lite av dessa kort.        

 

   

När jag ändå var i närheten av Ritz konditori så gick jag in och fotade lite. Här en gårdagens tårta för halva priset och då är dom fortfarande goda och fräscha. Det ser ut som en Schwarzwaldtårta. Klicka här för recept. Jag köpte med mig en smörgås för jag var inte på humör att sitta bland folk. Sen var mitt favoritbord upptaget...    man är ju en vanemänniska...  

 

        

Dom hade även såna här fina juldamsugare.  

   

Chokladbrownies med tomtar på.         

 

   

Ännu en julgodsak...  

 

         

Sen var det dags för min mans gourmélaxsoppa...  

          

 

På söndag 5/12 har vi julmarknad här i Vaggeryd. Den håller på 14.00-18.00 Klicka här för att gå in och kolla programmet för dagen.

Av Malin wiper - 2 december 2010 12:34

         


Nu har jag i alla fall stickat färdigt halsduken som jag började på när Mimmi hade sitt första "Stickcafé" det har tagit tid eftersom inte nacken protesterar. Den är jättefin i verkligheten och garnet är i olika tjocklek och jättevarmt. Garnet heter "Åre". Nu håller jag på att sticka ett pannband till halsduken för det blev garn över. Tyvärr blev det lite konstigt så jag måste gå ner till Mimmis och fråga hur jag skall göra för att få pannbandet snyggt. Känner inte för att visa mig på bild i dag för jag har både dålig face and hair day. Skulle ha tvättat håret i dag men orkar inte så jag fick ta ett annat pannband på mig när jag gick ut på byn...  

 

              

             Bilden kommer från Wibas.se 

 

          

 

Så här ser bilden ut runt garnnystanet och jag har fått det rätt lika. Det finns ett mönster på mössan också men jag gör nog pannband istället. Garnnystanet är så stort att det både räcker till halsduk och mössa. Nu är det så kallt så en sån här halsduk passar utmärkt.

 

                      

 

Nu är det så kallt ute att man helst skulle vilja sätta sig framför en tänd brasa och bara mysa och ha lite skön musik från WWR som strömmar ut från högtalarna...  Mr T gör iordning en varm god laxsoppa just nu och jag tar sen hand om disken. Jag kan inte göra så goda soppor som han gör för han improviserar och kryddar så bra. 

                      

 

   

Av Malin wiper - 2 december 2010 09:27

          

 

John Towner Williams, född 8 februari 1932 i Floral Park, Long Island, New York, är en amerikansk filmmusikkompositör. Han är en av de mest erkända filmmusikkompositörerna i världen. Bland Williams mest ihågkomna filmmusik hör temat från Stjärnornas krig-filmerna, Indiana Jones-filmerna och Hajen. Fram till 2006 har han fått 45 Oscarsnomineringar, det är bara Walt Disney som har fått fler

 

                        


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards