Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 13 december 2010 13:34

            

Jag tog mig en promenad in till samhället i dag men det var svinkallt. Jag hade tjock halsduk men inget på huvudet. Det tar inte så lång tid att gå ner dit så jag fick lite värme inne på Ritz...  där dom höll på att baka lussekatter för brinnande livet...  det luktade jättegott och man kom i stämning.

 

         

Vår skoaffär MA skor har 30% på alla väskor i butiken fram till jul. Det var inte illa. Jag hade tänkt fota deras pyntat skyltfönster också men det speglade sig hela tiden och blev inte tydligt.      

 

   

Det ser så fint ut på deras trapp. En fin lykta och sen riset med snygga långa prydnader.

 

            

Jättefina lila prydnader som lyste upp riset.

 

   

Akleja blomsterhandel hade dom fina kransar och annat ute till beskådan och för köpsugna.

 

        

Här är vår julgran som nu syns lite bättre när dom skottat bort den stora snöhögen. Häromdan så stod det två fotografer och förevigade granen och nu vet jag varför.         

 

     

Dom satte betyg på granarna i kommunen. Jag läste om detta i Jönköpings Posten. Vår gran fick bara 2 tändstickor i betyg av 5 möjliga :( och det var tack vare snöhögen och att toppen var lite böjd.

 

                

 

   

Våra grannar Skillingaryd som ligger några kilometer bort fick högsta betyget för sin gran. 4.5 tändstickor av 5 möjliga. Grattis till er...  Dom skriver att det täta grenverket skapar minnesbilder. Den får idel lovord. Tyvärr så fick jag inte med hela texten.                     

 

   

Så här fina istappar var det på ett hus jag gick förbi.

 

   

När jag var på väg hem så höll dom på att borsta bort snö från rälsen och det såg så mäktigt ut.  

 

  

 

   

Här går jag på gånvägen vid järnvägen.    

 

         

Jag var in till Mimmis Magasin också för jag skulle handla lite. Det skriver jag om i ett inlägg lite senare i dag.

 

  

Av Malin wiper - 13 december 2010 08:41

          


Klicka här för att komma in på en häftig blogg som heter kafferepet. Där hittade jag bilden ovan.

 

              

 

Här kommer lite dråpligt med Robert Gustavsson & Lena Philipsson. Lite annorlunda luciatåg.


Av Malin wiper - 12 december 2010 16:53

                 

 


Jag har fått en award av min bloggvän Lisa. Tack snälla du...  

Man skall skriva ner 3 saker man gillar och sen skicka vidare till 5 personer.


Att umgås med min man


Att fota och njuta i nuet


Musik, film, teater och konst

 

 

Jag skickar den vidare till alla mina bloggvänner.

 

          

Av Malin wiper - 12 december 2010 15:57

       

 

Klicka här för att gå in på Västerbottens folkblad där min bror skrivit en artikel. Den handlar om en musikhändelse i Umeå på jazzklubben "Studion" som fick besök av musikern George Riedel och hans dotter sångerskan Sarah Riedel.

 

         

 

Klicka här för att läsa om George Riedel som spelar kontrabas och komponerar musik. Han har komponerat musiken till Astrid Lindgrens figurer bl.a Pippi Långstrump, barnen i bullerbyn mfl.

 

           

 

Klicka här för att komma in på Sarah Riedels hemsida.

 

Tyvärr finns det inte mycket att hämta med dessa två på youtube utan mest liveframträdanden med dåligt ljud. Det finns massor av barnvisor som George Riedel komponerat men jag skulle vilja ha nåt mer där han spelar med jazzgrupp. Klicka här om ni vill lyssna på hur Sarah Riedel låter. Jag är inte själv så överförtjust. Det känns lite experimentellt.

 

               

 

Jag hittade här ett gammalt klipp där George Riedel är med och spelar på sin kontrabas. Sen ser man Jan Allan på trumpet och han har jag träffat en gång på en jazzfestival. 

 

           

 

Klicka här för att läsa om trumpetaren Jan Allan

  

Av Malin wiper - 12 december 2010 13:00

  

Naturligtvis var vi en sväng till Café Lakatos i går också för att vräka i oss lite gott men vi var skötsamma för vi tog bara en smörgås var men jättegoda. Jag kände för en chailatte och skummet som är ovanpå denna går inte av för hackor...  Vi satt och bara insöp atmosfären medans jättestora snöflingor började falla så stilla.         

 

   

Här en saffranscheescace som jag aldrig sett förut.  

 

   

Hon hade jättestora cellofaninslagna presentförpackningar med massor av godsker i på en av hyllorna. Dom finns i flera storlekar och prisklasser.

 

   

Inslagen choklad och till höger en fin liten förpackning där det får plats några chokladtryfflar.       

 

   

Ytterligare en god kaka med valnötter på toppen.      

 

  

 

Vi gick en sväng till Röda korsets second hand också. Där i skylten stod detta jättelika porslinsskrin. Det hade verkligen blivit en jättenåldyna...    Det är mycket större än det ser ut på bilden. Fattar inte vad det skall användas till för öppningen är ju inte så stor så nån soppa kan serveras ur den...  

 

   

I ett rum stod denna motionscykel av märket "Monark" Den kostade 400:- och det var lite dyrt för den måste fixas till eftersom den var lite trasig.     

 

        

Denna märkliga klocka dök upp på en hylla och jag trodde den var gammal men när jag tog upp den så visade det sig att den var i plast och vägde inte mycket. Under en lucka för ett stort batteri. Allt är inte guld som glimmar...    

     

 

    

I skylten låg dessa gamla vita lakan med örngott. Nu börjar man tycka dom är jättesnygga och många gör gardiner av dessa har jag sett.

 

  

Detta var ett fantastiskt fint örngott så vackert broderat. Mamma brukade vecka banden förr med en vanlig matkniv för att dom skall bli som en girlang.   

 

    

Varenda second hand har hur mycket gamla serviser som helst till försäljning.     

 

          

I fönstret stod även denna gamla fina 5 kilos vikt.

 

   

En gammal brödrost med orginalkontakt. Dom nya brödrostarna ser ju lite retro ut.

 

          

När vi sen gick omkring och kollade lite i skyltfönster så hade dom dekorerat med ett par gamla konståkningsskridskor. Jag älskade att åka skridskor i min uppväxt och det höll jag på med mer än skidåkning.     

 

         

En väskaffär med roliga väskor för barn...  Detta ser ut att vara en ryggsäck. 

 

 

Av Malin wiper - 12 december 2010 09:24

           

 

Jag fick en kommentar från Monica A som gillade mitt inlägg om Svenne Hedlund som uppträdde på Tabergsdagen där jag och Mr T befann oss i höstas. Klicka här för att komma in på ett av dom inläggen som innehåller en låt han sjöng på Tabergsdagen. Hon gillar låtarna han nyligen spelat in i Memphis. Spelar denna låt för henne och er andra som också är intspelad i Memphis. Klicka här för att komma direkt in på Tabergsdagen där Svenne Helund med Hep Stars

 

Klicka här för att läsa om Svenne Hedlund

 

          

 

Klicka här för att läsa i Dagbladet om Svenne Hedlund sings Elvis in Memphis

 


Av Malin wiper - 11 december 2010 17:36

         

Vi blev borta rätt länge och jag har nu jobbat med bilderna och det tar sin tid. Vi åkte till Samhjäpen i Huskvarna först som är en av dom bästa second hand och har öppet onsdagar och lördagar. Dom som jobbar där är alltid trevliga, glada och hjälpsamma. Det är verkligen en bra stämning som känns i hela lokalen som är rätt stor. Vi har gått dit i många år och hittat många fynd. I dag bjöd dom på glögg och pepparkaka.

 

        

I gången innan man kommer in så stod denna helt nya toalettstol till försäljning. 

 

     

 

Det var hur mysigt och stämningsfullt som helst för mitt i lokalen så satt denna man och spelade julmusik på sitt dragspel. Jag gick fram och pratade lite med honom mellan låtarna för han spelade så bra så jag ville ha med honom i bloggen. Han heter Olle Andersson och bor i Taberg. Han talade om att han kallades "Smörjar Olle"...  och det beror på att han varit smörjare på bussar. Har aldrig hört talas om ett sånt yrke. Han är ute och spelar rätt mycket överallt och har flera dragspel. Detta var tydligen inte hans finaste men det lät jättebra ändå. Han är självlärd och började redan

som 6-åring att spela lite på lånta dragspel.

 

   

Jag tog en närbild på hans dragspel också.   

 

    

Efter att jag handlat några skrin som var jättefina att ha till nåldynor så gick vi fram till disken med glöggen och blev serverade av denna trevliga kvinna. Både glöggen och pepparkakan var jättegoda. Min man höll i påsen med skrinen jag köpt och direkt när han sätter sig ner så tappar han påsen i golvet och båda mina skrin gick i flera bitar...  Det var ju inga dyrgripar men jättesnygga men sånt händer ju och jag kan ju inte bli arg på Mr T för en sån sak...  det var lite dråpligt också.

 

        

Här sitter vi och myser när jag plötsligt hör en röst bakom mig som säger: hej! vad roligt att se dig, kände igen din röst men du är ju blondin så jag blev lite osäker sa hon...  Jag tittade upp och såg en kvinna som jobbar på "Tallnäs stiftsgård". Jag var där och arbetstränade för 5 år sedan och det var verkligen ett toppenställe. Alla var helt fantastiska mot mig. Vi kan kalla henne för Mrs B, jag gillade henne till tusen och det var så otroligt roligt att träffa henne igen. Hon hämtade glögg och satt sig ner en stund så vi fick prata. 

 

         

Sen fortsatte vi gå runt och kolla på allt som fanns och mycket nytt hade tillkommit sen vi var där sist. Kolla in dessa vackra golvur som var som nya och kostade runt 1200-2000:- 

       

Detta skulle dom ha lite mindre för eftersom det inte fanns nåt urvärk i golvuret.

 

     

Jag får fortsätta i nästa inlägg för jag är för trött. Orkar tyvärr inte komma in på era bloggar i dag men gör det i morgon istället.

Av Malin wiper - 11 december 2010 08:52

                

             Mr T i sopabrontagen...  


Jag har drabbats av ett virus...  "Bloggtorka" så nu måste jag ut och uppleva lite saker så vi åker till Jönköping och strosar omkring lite. Min man duschar just nu och jag har plattången på laddning...  Visst kan jag berätta lite saker ur mitt liv och gräva fram nåt att skriva om men då hinner vi knappt iväg förrens affärer och allt är stängt för helgen...  Därför önskar nu er alla en fin lördag....  Jag återkommer lite senare i dag.

 


    

  Osannolikt med Bob Dylan...  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se