Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 15 december 2010 09:59

         

 

Klicka här för att komma in på Dixie Chicks hemsida

 

                   


Av Malin wiper - 15 december 2010 09:26

            

            Bilden kommer från Evan grafik


Jag har varit vaken ett bra tag men var tvungen att göra iordning så julpostklänningarna kom iväg och sen skriva julkorten innan det är för sent. Fattar inte att jag inte har fixat detta tidigare...  Stress gör att jag spänner upp nacken ännu mer. Nu har jag i alla fall skrivit hälften av korten och då tog dom slut så Mr T måste ner och köpa fler och även posta paketen.

 

  

 

Har man inget paket hemma och man bara skall skicka nåt som är rätt platt och inte så tungt så går det jättebra med en vanlig papperskasse. Jag har tipsat om det på min förra blogg men nu har jag lite nya läsare.

 

                  

 

  

 

Här lägger jag in det färdiga paketet som skall till fru-glad som vann en julpostklänning.

 

        

        Bilden kommer från Wiba.se  

 

  

 

Sen trycker jag ner bakdelen på påsen.

 

  

 

Böjer in handtagen och fäller ihop framdelen så det blir som ett kuvert.

 

              

 

  

 

Sen är det bara att tejpa med packtejp. Är påsen för mönstrad så är det bara att tejpa dit vita papperslappar med adressen på till den som skall ha paketet. Jag går inte till ICA utan lägger direkt i postlådan och det brukar gå hur bra som helst.

 

  

 

Detta är tejp i filmstripsform. Klicka här för att gå in på sidan där det finns tejp i olika roliga mönster.

 

   Ha nu en härlig onsdag...  Sköt om er...   

 

Av Malin wiper - 14 december 2010 16:25

  

Här kommer resten från Mimmis Magasin som inte fick plats i förra inlägget. Detta är kulor i olik färger och storlekar som man kan lägga ut lite överallt som julprydnader. Jag tror att dom är i porslin. Jag har inte fått nåt vettigt gjort i dag men sånt händer när man inte är som förr och det är bara att gilla läget och göra det bästa av sitiuationen. Har sett en tragisk film och det är väl inte det lämpligaste...  men den var rätt bra så jag skriver om den i ett annat inlägg. Mannen har kommit hem och det tog inte så lång tid. Nu är det bara att vänta på röntgensvaret.       

 

   

Dom här genomskinliga glasljushållarna gillar jag verkligen. Dom är så kraftfulla och ser nästan ut som ett isblock.             

 

  

Här ser ni med en annan insats i rött/vitt så det är bara att byta när man lessnat och vill förnya sig. Sen går dom att ha med eller utan träfat.     

 

   

3 st fina minitomtar för 73:-/förpackning.         

 

   

Kuddar som jag inte sett där förut.                  

 

   

Klicka här för att komma in på sidan där denna festliga stearinglödlampan finns.

 

   

Dom har såna här fina små blanka brickor med olika mönster och denna är hur kul som helst. Vill man ha tänsticksask och servetter i samma mönster så finns det också. Klicka här för att komma in på en sida där dom säljer dalahästar

 

         

Eller varför inte en jätteklädnypa att antingen ha som prydnad eller ha liggande med minneslappar i. Det ser ut som magneter på sidorna så man kan kaske sätta minneslappar där.

 

    

Lite filtjulunderlägg i form av stjärnor i rött och vitt. Det ser ut som det finns hjärtformade också. Nu blir det inget mer bloggat i dag utom att jag sätter in nåt musikklipp lite senare.

 

    

 

Ha en fin kväll...    

 

Av Malin wiper - 14 december 2010 12:41

  


Min man fick åka iväg själv till Värnamo sjukhus eftersom jag inte klarar av att gå ut i dag. Jag är bättre men yrseln är inte borta helt så jag tar det lugnt och bara myser. Klarar av att göra lite småpyssel som att skriva julkort och tillverka en nåldyna till svärmor. Det går bra när jag sitter ner och numera är jag inte rädd eftersom jag vet vad det är som felar.    

 

   

Dom hade fått in detta fantastiska tyg med orginaltryck från 50-talet. Mina föräldrar hade lite porslin i detta mönster. Läste i en tidning nyss att det är designern Marianne Westman som komponerat detta mönster som heter "Picknick-serien" för Rörstrand och det blev en stor succé.   

 

      

    Bild på Marianne Westman 

 

Marianne Westman föddes 1928 och är en svensk formgivare och keramiker. Hon gick konstfacksskolans keramiklinje och studerade för Edgar Bäckman. Efter det så handplockades hon av Röstrand för en provanställning som senare blev en permanent sådan. Hon var anställd hos Rörstrand mellan 1950-1971. Mellan 1972 och 1977 arbetad hon på Skrufs glasbruk. Klicka här för att läsa mer om henne och se lite saker hon designat. 

 

   

Jag blev eld och lågor när jag såg detta tyg som dom också hade. Min man älskar kartor och blir lyrisk så fort han ser en...  så jag köpte en meter för att använda till att göra en kudde till honom i julklapp som han kan lägga på sin fotölj i sitt datarum. Jag skall ta en av mina "Cult" kuddar jag köpte när Mimmis reade ut dom och sätta en bred remsa på kudden och sen sticker det ut svart tyg från kudden på sidorna. Eller också för jag en stor kudde med bara detta tyget. Funderar också på att rama in en bit av tyget så han kan ha på väggen (Helenas idé). Om ni visste vad mycket kartor vi har härhemma som vi får rensa ut jämt. Han borde ha en fondvägg med bara en karta...  Det går ju även att göra gardinlängder av tyget eller varför inte tapesera hela rummet med karta..  .  

           

 

   

Jag har haft med denna i ett annat inlägg. Det är en receptklämma som man hänger på väggen. Den kostar bara 49:- så nu slog jag till och köpte den. Jag har en massa recept som jag rivit ur tidningar och nu skall jag sätta dom i denna klämma tills jag plastat in dom. Som det är nu så ligger dom bara och skräpar överallt.

 

   

Kom då att tänka på min kartong på vinden som är full av klädnypor som jag använder till klädnypeklänningarna som nu över julen funkar som julpostklänningar istället. Denna kartong köpte jag för 30:- på second hand och då får man tänka på att 10 st klädnypor i handeln kostar minst 10:-. Kartongen har varit ännu mer smockfull så jag funderar på att räkna alla klädnypor. Detta måste jag ha i en bloggtävling efter julen. Då kan ni få gissa hur många klädnypor som är i kartongen och den som kommer närmast vinner...  ett pris.

 

 

Jag har lite mer att visa men får dela upp inlägget lite annars blir jag sittandes för länge.

 

Här sjunger The Beatles en fin liten song som heter "Blackbird". Jag tycker koltrastar är så vackra med sin becksvarta färg och den orangfärgade näbben. Vi har flera stycken här som äter under fågelbordet.

 

  

Av Malin wiper - 14 december 2010 09:04

             

 

Jag letade på Youtube på orden "early morning" och dök på denna bluesman Charles Brown. Nu har  jag läst lite om Charles brown på wikipedia och han är  född 1922 och gick ur tiden 1999. Han föddes i Texas City och var en amerikansk bluessångare och pianist. Klicka här för att läsa mer om honom. Jag är själv väldigt svag för bluesmusiken och har sett många av dom stora live.

 

        

 

Av Malin wiper - 14 december 2010 08:15

  


Så här kändes det i går kväll i huvudet...  Jag satt för länge vid symaskinen så jag började ta snedsteg av yrseln. Jag fick behandla mig med voltarensalva och varm vetekrage och nu på morgonen är det bättre. Nu skall jag ta det lite lugnt med syningen för jag är klar med det jag förutsatt mig. Känner mig också lite stressad för jag är ute i sista sekunden med julkorten som jag inte ens skrivit och dom måste ut före 15/12 för att hinna komma fram. Fast tar man vanligt porto så går det nog bra ändå. Sen skall jag göra en julklapp till svärmor som nu är den enda vi ger till eftersom vi brukar få av henne. Den julklappen har jag inte tillverkat än...  Vi vuxna bestämde för flera år sedan gemensamt att vi inte skulle ha några julklappar med undantag av min son som alltid fått julklappar av mig och Mr T. 

  

                     Click to get cool Animations for your MySpace profile
                 Free MySpace Animations!

 

14.00 skall min man vara på Värnamo sjukhus och röntga sina knän och då  följer jag med så jag hinner inte blogga så mycket nu på förmiddagen för jag skall skicka iväg  julpostklänningar till två av vinnarna av min tävling.

 

               

 

Klicka här för att läsa en artikel om att det opereras för många knän varje år som tydligen innebär en större risk. När man läser lite mer så ser man att det endast är undanflykter för att slippa kostnaden för att operera folks knän. Jag har själv en broskfraktur i ett knä efter en olycka för 19 år sedan och hade dom opererat knät då så hade jag inte suttit här med en ny höftled. Jag har tydligen snedbelastat kroppen i dessa år och då blir nåt annat lidande. Dom ville inte operera mig då eftersom dom bara kunde garantera att det höll i 10 år. Då kunde dom inte transplantera brosk men dom hade kunnat operera ett antal år senare. Nu blev det mycket om kropp och skador i dag...  

 

                    

                               Bilden kommer från wiba.se

 

Jag önskar er alla en härlig tisdag i vårt vinterland...  

 

 

Av Malin wiper - 13 december 2010 17:06

   

 

WWR Internetradion har dom spelat alla låtarna från programmet "Så mycket bättre" Jag började gilla Petter när jag såg programmet så jag spelar nu en låt med honom från programmet. Det är Lasse Berghagens låt "Stocholm i mitt hjärta" Petter har sånt flyt i rappandet och är en sån trevlig prick...  Klicka här för att komma in på Petters hemsida

 

                             


Av Malin wiper - 13 december 2010 16:36

     


  


Jag har monterat in mig själv i en tomte för att dela ut priser...  det blev lite konstigt med dubbla glasögon...  

 

  

 

Jag gjorde lotter med era namn på ni som varit med i tävlingen. Här drar min man tre stycken vinnare.

 

          

 

Här har vi dom tre vinnarna i den ordningen han drog. fru-glad, Helena (Mimmis Magasin) och Annelie (glömde e:et på lappen). Grattis till er alla...     Jag har adresserna till er alla utom fru-glad. Jag skickar julpostklänningen till er i morgon.

 

  

 

Så här ser dom ut. Dom två som jag drog först får dom prickiga och trean den i mitten. Den har brodyr på förklädet som inte syns på bilden. Skulle ni vilja byta med varandra så kan ni konferera och tala om det så fort som möjligt. Jag håller på att sy några till som den i mitten och om nån vill ha en sån istället så får ni vänta nån dag extra. Nu har jag vimsat till det lite...   men jag hoppas ni forstår vad jag menar. 

 

Tack till alla som varit med och tävlat...  

 

          

 

Efter julhelgerna kommer jag att ha en tävling om några nåldynor. 

 

                 

  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se