Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 14 december 2010 16:25

  

Här kommer resten från Mimmis Magasin som inte fick plats i förra inlägget. Detta är kulor i olik färger och storlekar som man kan lägga ut lite överallt som julprydnader. Jag tror att dom är i porslin. Jag har inte fått nåt vettigt gjort i dag men sånt händer när man inte är som förr och det är bara att gilla läget och göra det bästa av sitiuationen. Har sett en tragisk film och det är väl inte det lämpligaste...  men den var rätt bra så jag skriver om den i ett annat inlägg. Mannen har kommit hem och det tog inte så lång tid. Nu är det bara att vänta på röntgensvaret.       

 

   

Dom här genomskinliga glasljushållarna gillar jag verkligen. Dom är så kraftfulla och ser nästan ut som ett isblock.             

 

  

Här ser ni med en annan insats i rött/vitt så det är bara att byta när man lessnat och vill förnya sig. Sen går dom att ha med eller utan träfat.     

 

   

3 st fina minitomtar för 73:-/förpackning.         

 

   

Kuddar som jag inte sett där förut.                  

 

   

Klicka här för att komma in på sidan där denna festliga stearinglödlampan finns.

 

   

Dom har såna här fina små blanka brickor med olika mönster och denna är hur kul som helst. Vill man ha tänsticksask och servetter i samma mönster så finns det också. Klicka här för att komma in på en sida där dom säljer dalahästar

 

         

Eller varför inte en jätteklädnypa att antingen ha som prydnad eller ha liggande med minneslappar i. Det ser ut som magneter på sidorna så man kan kaske sätta minneslappar där.

 

    

Lite filtjulunderlägg i form av stjärnor i rött och vitt. Det ser ut som det finns hjärtformade också. Nu blir det inget mer bloggat i dag utom att jag sätter in nåt musikklipp lite senare.

 

    

 

Ha en fin kväll...    

 

Av Malin wiper - 14 december 2010 12:41

  


Min man fick åka iväg själv till Värnamo sjukhus eftersom jag inte klarar av att gå ut i dag. Jag är bättre men yrseln är inte borta helt så jag tar det lugnt och bara myser. Klarar av att göra lite småpyssel som att skriva julkort och tillverka en nåldyna till svärmor. Det går bra när jag sitter ner och numera är jag inte rädd eftersom jag vet vad det är som felar.    

 

   

Dom hade fått in detta fantastiska tyg med orginaltryck från 50-talet. Mina föräldrar hade lite porslin i detta mönster. Läste i en tidning nyss att det är designern Marianne Westman som komponerat detta mönster som heter "Picknick-serien" för Rörstrand och det blev en stor succé.   

 

      

    Bild på Marianne Westman 

 

Marianne Westman föddes 1928 och är en svensk formgivare och keramiker. Hon gick konstfacksskolans keramiklinje och studerade för Edgar Bäckman. Efter det så handplockades hon av Röstrand för en provanställning som senare blev en permanent sådan. Hon var anställd hos Rörstrand mellan 1950-1971. Mellan 1972 och 1977 arbetad hon på Skrufs glasbruk. Klicka här för att läsa mer om henne och se lite saker hon designat. 

 

   

Jag blev eld och lågor när jag såg detta tyg som dom också hade. Min man älskar kartor och blir lyrisk så fort han ser en...  så jag köpte en meter för att använda till att göra en kudde till honom i julklapp som han kan lägga på sin fotölj i sitt datarum. Jag skall ta en av mina "Cult" kuddar jag köpte när Mimmis reade ut dom och sätta en bred remsa på kudden och sen sticker det ut svart tyg från kudden på sidorna. Eller också för jag en stor kudde med bara detta tyget. Funderar också på att rama in en bit av tyget så han kan ha på väggen (Helenas idé). Om ni visste vad mycket kartor vi har härhemma som vi får rensa ut jämt. Han borde ha en fondvägg med bara en karta...  Det går ju även att göra gardinlängder av tyget eller varför inte tapesera hela rummet med karta..  .  

           

 

   

Jag har haft med denna i ett annat inlägg. Det är en receptklämma som man hänger på väggen. Den kostar bara 49:- så nu slog jag till och köpte den. Jag har en massa recept som jag rivit ur tidningar och nu skall jag sätta dom i denna klämma tills jag plastat in dom. Som det är nu så ligger dom bara och skräpar överallt.

 

   

Kom då att tänka på min kartong på vinden som är full av klädnypor som jag använder till klädnypeklänningarna som nu över julen funkar som julpostklänningar istället. Denna kartong köpte jag för 30:- på second hand och då får man tänka på att 10 st klädnypor i handeln kostar minst 10:-. Kartongen har varit ännu mer smockfull så jag funderar på att räkna alla klädnypor. Detta måste jag ha i en bloggtävling efter julen. Då kan ni få gissa hur många klädnypor som är i kartongen och den som kommer närmast vinner...  ett pris.

 

 

Jag har lite mer att visa men får dela upp inlägget lite annars blir jag sittandes för länge.

 

Här sjunger The Beatles en fin liten song som heter "Blackbird". Jag tycker koltrastar är så vackra med sin becksvarta färg och den orangfärgade näbben. Vi har flera stycken här som äter under fågelbordet.

 

  

Av Malin wiper - 14 december 2010 09:04

             

 

Jag letade på Youtube på orden "early morning" och dök på denna bluesman Charles Brown. Nu har  jag läst lite om Charles brown på wikipedia och han är  född 1922 och gick ur tiden 1999. Han föddes i Texas City och var en amerikansk bluessångare och pianist. Klicka här för att läsa mer om honom. Jag är själv väldigt svag för bluesmusiken och har sett många av dom stora live.

 

        

 

Av Malin wiper - 14 december 2010 08:15

  


Så här kändes det i går kväll i huvudet...  Jag satt för länge vid symaskinen så jag började ta snedsteg av yrseln. Jag fick behandla mig med voltarensalva och varm vetekrage och nu på morgonen är det bättre. Nu skall jag ta det lite lugnt med syningen för jag är klar med det jag förutsatt mig. Känner mig också lite stressad för jag är ute i sista sekunden med julkorten som jag inte ens skrivit och dom måste ut före 15/12 för att hinna komma fram. Fast tar man vanligt porto så går det nog bra ändå. Sen skall jag göra en julklapp till svärmor som nu är den enda vi ger till eftersom vi brukar få av henne. Den julklappen har jag inte tillverkat än...  Vi vuxna bestämde för flera år sedan gemensamt att vi inte skulle ha några julklappar med undantag av min son som alltid fått julklappar av mig och Mr T. 

  

                     Click to get cool Animations for your MySpace profile
                 Free MySpace Animations!

 

14.00 skall min man vara på Värnamo sjukhus och röntga sina knän och då  följer jag med så jag hinner inte blogga så mycket nu på förmiddagen för jag skall skicka iväg  julpostklänningar till två av vinnarna av min tävling.

 

               

 

Klicka här för att läsa en artikel om att det opereras för många knän varje år som tydligen innebär en större risk. När man läser lite mer så ser man att det endast är undanflykter för att slippa kostnaden för att operera folks knän. Jag har själv en broskfraktur i ett knä efter en olycka för 19 år sedan och hade dom opererat knät då så hade jag inte suttit här med en ny höftled. Jag har tydligen snedbelastat kroppen i dessa år och då blir nåt annat lidande. Dom ville inte operera mig då eftersom dom bara kunde garantera att det höll i 10 år. Då kunde dom inte transplantera brosk men dom hade kunnat operera ett antal år senare. Nu blev det mycket om kropp och skador i dag...  

 

                    

                               Bilden kommer från wiba.se

 

Jag önskar er alla en härlig tisdag i vårt vinterland...  

 

 

Av Malin wiper - 13 december 2010 17:06

   

 

WWR Internetradion har dom spelat alla låtarna från programmet "Så mycket bättre" Jag började gilla Petter när jag såg programmet så jag spelar nu en låt med honom från programmet. Det är Lasse Berghagens låt "Stocholm i mitt hjärta" Petter har sånt flyt i rappandet och är en sån trevlig prick...  Klicka här för att komma in på Petters hemsida

 

                             


Av Malin wiper - 13 december 2010 16:36

     


  


Jag har monterat in mig själv i en tomte för att dela ut priser...  det blev lite konstigt med dubbla glasögon...  

 

  

 

Jag gjorde lotter med era namn på ni som varit med i tävlingen. Här drar min man tre stycken vinnare.

 

          

 

Här har vi dom tre vinnarna i den ordningen han drog. fru-glad, Helena (Mimmis Magasin) och Annelie (glömde e:et på lappen). Grattis till er alla...     Jag har adresserna till er alla utom fru-glad. Jag skickar julpostklänningen till er i morgon.

 

  

 

Så här ser dom ut. Dom två som jag drog först får dom prickiga och trean den i mitten. Den har brodyr på förklädet som inte syns på bilden. Skulle ni vilja byta med varandra så kan ni konferera och tala om det så fort som möjligt. Jag håller på att sy några till som den i mitten och om nån vill ha en sån istället så får ni vänta nån dag extra. Nu har jag vimsat till det lite...   men jag hoppas ni forstår vad jag menar. 

 

Tack till alla som varit med och tävlat...  

 

          

 

Efter julhelgerna kommer jag att ha en tävling om några nåldynor. 

 

                 

  

Av Malin wiper - 13 december 2010 13:34

            

Jag tog mig en promenad in till samhället i dag men det var svinkallt. Jag hade tjock halsduk men inget på huvudet. Det tar inte så lång tid att gå ner dit så jag fick lite värme inne på Ritz...  där dom höll på att baka lussekatter för brinnande livet...  det luktade jättegott och man kom i stämning.

 

         

Vår skoaffär MA skor har 30% på alla väskor i butiken fram till jul. Det var inte illa. Jag hade tänkt fota deras pyntat skyltfönster också men det speglade sig hela tiden och blev inte tydligt.      

 

   

Det ser så fint ut på deras trapp. En fin lykta och sen riset med snygga långa prydnader.

 

            

Jättefina lila prydnader som lyste upp riset.

 

   

Akleja blomsterhandel hade dom fina kransar och annat ute till beskådan och för köpsugna.

 

        

Här är vår julgran som nu syns lite bättre när dom skottat bort den stora snöhögen. Häromdan så stod det två fotografer och förevigade granen och nu vet jag varför.         

 

     

Dom satte betyg på granarna i kommunen. Jag läste om detta i Jönköpings Posten. Vår gran fick bara 2 tändstickor i betyg av 5 möjliga :( och det var tack vare snöhögen och att toppen var lite böjd.

 

                

 

   

Våra grannar Skillingaryd som ligger några kilometer bort fick högsta betyget för sin gran. 4.5 tändstickor av 5 möjliga. Grattis till er...  Dom skriver att det täta grenverket skapar minnesbilder. Den får idel lovord. Tyvärr så fick jag inte med hela texten.                     

 

   

Så här fina istappar var det på ett hus jag gick förbi.

 

   

När jag var på väg hem så höll dom på att borsta bort snö från rälsen och det såg så mäktigt ut.  

 

  

 

   

Här går jag på gånvägen vid järnvägen.    

 

         

Jag var in till Mimmis Magasin också för jag skulle handla lite. Det skriver jag om i ett inlägg lite senare i dag.

 

  

Av Malin wiper - 13 december 2010 08:41

          


Klicka här för att komma in på en häftig blogg som heter kafferepet. Där hittade jag bilden ovan.

 

              

 

Här kommer lite dråpligt med Robert Gustavsson & Lena Philipsson. Lite annorlunda luciatåg.


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Vårmarknad Röda Korset 27/4 11-15

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards