Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 10 december 2010 15:48

  

 

I en demokrati är det framförallt media; tidningar, radio, television och idag också internettidningar och debattforum som har att bevaka att den politiska administrationen inte överträder lagar och förordningar som grundlagen och rättspraxis står som garant för.

 

                   

 

Politikerna och statens tjänstemän använder sig av hemligstämpling på material som egentligen borde vara offentligt. Ofta för att dölja korruption men även för att dölja grova brott.

 

                      

 

Människor som lagligt eller olagligt avslöjar för media denna typ av information drabbas ofta oerhört hårt. I en del fall mördas de också av statliga säkerhetstjänster eller andra organisationer i det dolda.

 

Det blir allt svårare för journalister att få tag i detta material som borde vara offentligt.

 

                    

 

Därför har Wikileaks grundats. Här finns det möjlighet att lämna material helt anonymt och vara säker på att ingen får möjlighet att förstöra eller redigera bevisen.

 

               

 

Så länge som Wikileaks finns har vi någon som berättar sanningen om det bedrägeri som våra folkvalda utsätter oss medborgare för.

 

                          

 

Stöd Wikileaks på alla sätt du kommer på.

 

Fråga din politiker om han/hon stödjer Wikileaks, skriv brev, insändare. prata på jobbet.

 

        

 

Bryt med företag och organisationer som saboterar för Wikileaks.

 

Visst är det underligt att Julian Assange blir anklagad för våldtäkt omedelbart efter ett stort avslöjande och USA börjar en klappjakt på honom.

 

                 

 

Det är också så att han inte är anklagad för något utan man vill "bara höra honom igen" för tredje gången.

Man föredrar alltså att låsa in honom med hjälp av engelsmännen och dra ut på utlämningen i månader.          

 

Sveriges rättsväsen är korrupt och det krävs av dig som medborgare att du säger ifrån.

Det är din rätt till information som Julian Assange kämpar för, ge honom ditt stöd.

 

Mr T

 

                     

 

 

Wikipedia: 

WikiLeaks är en webbplats som anonymt publicerar dokument som i olika länder skyddas av lagstiftningen såsom offentliga eller enskilda hemligheter.

Av Malin wiper - 10 december 2010 13:38

        

       Bilden kommer från Evan grafik

 

Det blev inte att vi åkte in till Jönköping för jag blev för stressad och tiden bara gick utan att jag blev klar. Sen ringde jag min son och vi pratade rätt länge. Vi åker antagligen i morgon istället. Jag har lite bilder som jag fotade på Mimmis Magasin som jag inte fått med förut. Det är lite nytt som jag såg sist jag var där. Just nu sitter jag och syr lite mer julpostklänningar. Det tar sån tid när man inte kan sitta så länge vid maskinen.

 

   

 

Detta är en hållare för recept och bakom muffisen så finns en klädnypa att klämma fast recept i.     

 

  

 

Jättefina "God Julskyltar" i stål som man kan sätta ner i en stor kruka eller direkt ner i marken mm. Dom finns i lite olika storlekar.         

 

  

 

Detta är grytlappar i "Cult design" Dom finns även i kökshanddukar 

 

    

Såna här stora hjärtan finns med olika text på.

 

    

Såna här bokstäver i olika ord är inne just nu.   

 

    

En salig blandning.    

   

 

  

Fina blommiga kuddar.

 

   

På den här står det "Kär & Galen"...  Den är jättestor.

 

           

Av Malin wiper - 10 december 2010 10:24

             

 

Klicka här för att komma in på Vocal six hemsida.

 

                          

Vocal six är en svensk vokalgrupp emd rötter i Helsingborg. Gruppen, som främst sjunger a capella (utan instrumentalt acompanjemang) bildades  1988. Flera av medlemmarna har en bakgrund som barbershopsångare. Reportoaren är främst egna arrangemang av pop- och rockmusik, kombinerad med humor och en aktiv publikkontakt. Gruppen uppträder mycket i utlandet och det var inte så länge sen dom var med på "Allsång på skansen"

 

                 

 


Av Malin wiper - 10 december 2010 09:03

     

Hallå kära vänner hoppas ni mår bra nu när fredan är här. Jag känner mig lite nedtrampad och kan inte bestämma om vi skall vara hemma i dag också eller åka in till Jönköping. Vi har nästan storstadsabstinens nu och i går var jag inte utanför dörren en gång. Utanför fönstret gnistrar snön och vi har 12 grader kallt så nu är kylan tillbaka och inte mig emot. Mr T får göra frukosten så jag kan blogga lite innan vi gör oss iordning för ev storstan. Känner för att gå och kolla lite i second hand och sen fika på Café Lakatos. Nu har jag två påsar till som jag rensat ut och skall lämna in på second hand.

 

  

Bilden kommer från Evan grafik

 

Nu behöver verkligen både änder och fåglar bli matade när det är så här kallt. Fast vi har fått hit så många änder nu att vi nästan blir förtvivlade och nu när vi inte får nåt bröd från affären så blir inte alla mätta. Undrar om man skall kolla i Jönköping om det går att få bröd där nånstans fast alla har väl samma regler och det skulle inte förvåna mig om EU bestämt detta...  

 

         

Nästan alla våra änglar har tappat sina vingar så vi har fått laga dom. Lite konstigt ändå att alla på en gång tappar vingarna. Hoppas det inte är ett dåligt tecken. Jag är lite vidskeplig.

 

        

Nu är vingarna tillbaka igen. Jag tror att jag köpt denna ängel på vår terapiaffär "Knuten" för några år sedan.       

    

    

I går kom ett halsband som jag köpt av Pisan. Det skall jag ge bort till en person som tyckte mitt halsband var snyggt och detta är rätt likt det men Pisan hade inte riktigt samma grejer kvar som i det halsbandet men jag tycker det blev jättebra ändå och gillar verkligen lövet i mitten.

 

   

Så här ser mitt ut som jag köpte av Pisan för nåt år sedan och jag använder det jättemycket men det är inte ett dugg slitet utan ser ut som helt nytt fortfarande. Den stora kulan är supersnygg.

 

        

Sen köpte jag ett änglahänge också som jag skall ge bort. Detta har lite annorlunda vingar än dom jag köpt förut. Jättesnyggt att sätta i ett halsband, armband mm. Tack Pisan...  Jag fick gå härifrån en stund för långfrukost och det drar ut på tiden så vi lär inte komma ut förrens efter lunchen. Nu tittar solen fram igen och det är ännu vackrare ute. 

    

 

Ha nu en jättefin fredag...  Tack för era härliga kommentarer.

 

Av Malin wiper - 9 december 2010 18:02

            

 

Vackra bilder under havsytan och ovanför som faschinerar. Ha en underbar kväll mina bloggvänner och andra läsare...   

           


 

Av Malin wiper - 9 december 2010 14:49

  

I dag har jag testat ett nytt te som min man köpte på "Butik Ingelund" för ett tag sen. Här satt jag och bara njöt av min skinksmörgås med lite senap på. Jag håller på att sy lite julpostklänningar som jag skall ha som presenter i jul och måste vila lite från maskinen nu och göra lite annat.  


   

Tet heter "Äppelkaka-te" Jag tycker precis som min man att det var jättegott. Jag brukar låta te-silen ligga i 5 minuter men på detta te måste man ta ca 7 minuter för att det skall bli förhöjd smak.Tesorten kommer från "Aftek" där dom även har kryddor. Butik Ingelund har också en massa goda kryddor. Det är kul att variera lite mellan olika tesorter. Tet smakar lagomt mycket äppelkaka och kändes passande nu i juletid. Det är ett svart te.

 

   

Jag avänder alltid Valios creem cheese som är laktosfritt istället för smör på mitt bröd. Det funkar jättebra för magen. Det är så härligt att det finns så mycket att välja på nu när det gäller gluten och laktosfria produkter. Produkterna har även längre hållbarhetsdatum.

 

   

I tisdags hände tyvärr en olycka utanför Vaggeryd mot Hookhållet. 3 ungdomar i 25-årsåldern blev innebrända i sin lägenhet. Det var två kvinnor och en man. Dom jobbade alla tre på Hooks Herrgård. Dom tror att anledningen till branden var ett stearinljus som ramlat ner och deras brandvarnare fungerade inte. Det är sorg här nu och känns hemskt tragiskt.

Klicka här för att läsa lite mer i vår tidning Skillingaryd.nu Stackars alla anhöriga och vänner.

 

Av Malin wiper - 9 december 2010 11:56

  

 

Jag har blivit utmanand av min bloggvän Monica att besvara följande frågor. Tack snälla du...  

 

4 tv program jag kollar för det mesta

 

Halv åtta hos mig

Dokumentärer

Filmer 

IDOL

Bonde söker fru

 

4 saker jag gjort i dag

 

Testat ett nytt te

städat undan i köket

Sytt lite på symaskinen

lyssnat på musik på WWR

 

4 saker jag längtar efter

 

Att besöka min son i Enköping

Att få börja på gym för att stärka nackmusklerna

Att kunna resa lite längre sträckor för att hälsa på bådas våra släkter i norr

Bättre samhällsklimat

 

4 saker på önskelistan

 

Få möjlighet att reparera vårt hus på utsidan

Gå på dramaten för att se dom stora skådespelarna

Ha möjlighet att besöka gamla fina biografer

Att våra trygghetsförsäkringar som vi avstått i lön till återställs

  

4 saker jag hatar

 

Orättvisa

mobbing

EU

Mina skador i kroppen

 

Nu skall man utmana 4 st andra att göra samma sak och det blir följande bloggvänner. Klicka på namnen så kommer ni in på deras bloggar

 

Jag utmanar

 

Sanna

Lena

fru-glad

Annelie

 

 

    

Av Malin wiper - 9 december 2010 09:34

            

 

Här sjunger Elvis "Winter wonderland". Klicka här för att komma in på Elvis hemsida

 

                       

  


Klicka här för att kolla vart jag hittade denna Elvisklocka. Man får scrolla ner på sidan och sen är det massor av sidor så jag vet inte vilken sida klockan är på. Det finns mycket annat också.

 

        

Glöm inte min tävling om en julpostklänning. Klicka här för att komma in direkt till inlägget för att skriva en kommentar för då är ni med i tävlingen.

Presentation

Vaggerydstorget

   

Christina Grigoryants 23/2 16.00 Kulturhuset

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se