Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2010

Av Malin wiper - 10 december 2010 10:24

             

 

Klicka här för att komma in på Vocal six hemsida.

 

                          

Vocal six är en svensk vokalgrupp emd rötter i Helsingborg. Gruppen, som främst sjunger a capella (utan instrumentalt acompanjemang) bildades  1988. Flera av medlemmarna har en bakgrund som barbershopsångare. Reportoaren är främst egna arrangemang av pop- och rockmusik, kombinerad med humor och en aktiv publikkontakt. Gruppen uppträder mycket i utlandet och det var inte så länge sen dom var med på "Allsång på skansen"

 

                 

 


Av Malin wiper - 10 december 2010 09:03

     

Hallå kära vänner hoppas ni mår bra nu när fredan är här. Jag känner mig lite nedtrampad och kan inte bestämma om vi skall vara hemma i dag också eller åka in till Jönköping. Vi har nästan storstadsabstinens nu och i går var jag inte utanför dörren en gång. Utanför fönstret gnistrar snön och vi har 12 grader kallt så nu är kylan tillbaka och inte mig emot. Mr T får göra frukosten så jag kan blogga lite innan vi gör oss iordning för ev storstan. Känner för att gå och kolla lite i second hand och sen fika på Café Lakatos. Nu har jag två påsar till som jag rensat ut och skall lämna in på second hand.

 

  

Bilden kommer från Evan grafik

 

Nu behöver verkligen både änder och fåglar bli matade när det är så här kallt. Fast vi har fått hit så många änder nu att vi nästan blir förtvivlade och nu när vi inte får nåt bröd från affären så blir inte alla mätta. Undrar om man skall kolla i Jönköping om det går att få bröd där nånstans fast alla har väl samma regler och det skulle inte förvåna mig om EU bestämt detta...  

 

         

Nästan alla våra änglar har tappat sina vingar så vi har fått laga dom. Lite konstigt ändå att alla på en gång tappar vingarna. Hoppas det inte är ett dåligt tecken. Jag är lite vidskeplig.

 

        

Nu är vingarna tillbaka igen. Jag tror att jag köpt denna ängel på vår terapiaffär "Knuten" för några år sedan.       

    

    

I går kom ett halsband som jag köpt av Pisan. Det skall jag ge bort till en person som tyckte mitt halsband var snyggt och detta är rätt likt det men Pisan hade inte riktigt samma grejer kvar som i det halsbandet men jag tycker det blev jättebra ändå och gillar verkligen lövet i mitten.

 

   

Så här ser mitt ut som jag köpte av Pisan för nåt år sedan och jag använder det jättemycket men det är inte ett dugg slitet utan ser ut som helt nytt fortfarande. Den stora kulan är supersnygg.

 

        

Sen köpte jag ett änglahänge också som jag skall ge bort. Detta har lite annorlunda vingar än dom jag köpt förut. Jättesnyggt att sätta i ett halsband, armband mm. Tack Pisan...  Jag fick gå härifrån en stund för långfrukost och det drar ut på tiden så vi lär inte komma ut förrens efter lunchen. Nu tittar solen fram igen och det är ännu vackrare ute. 

    

 

Ha nu en jättefin fredag...  Tack för era härliga kommentarer.

 

Av Malin wiper - 9 december 2010 18:02

            

 

Vackra bilder under havsytan och ovanför som faschinerar. Ha en underbar kväll mina bloggvänner och andra läsare...   

           


 

Av Malin wiper - 9 december 2010 14:49

  

I dag har jag testat ett nytt te som min man köpte på "Butik Ingelund" för ett tag sen. Här satt jag och bara njöt av min skinksmörgås med lite senap på. Jag håller på att sy lite julpostklänningar som jag skall ha som presenter i jul och måste vila lite från maskinen nu och göra lite annat.  


   

Tet heter "Äppelkaka-te" Jag tycker precis som min man att det var jättegott. Jag brukar låta te-silen ligga i 5 minuter men på detta te måste man ta ca 7 minuter för att det skall bli förhöjd smak.Tesorten kommer från "Aftek" där dom även har kryddor. Butik Ingelund har också en massa goda kryddor. Det är kul att variera lite mellan olika tesorter. Tet smakar lagomt mycket äppelkaka och kändes passande nu i juletid. Det är ett svart te.

 

   

Jag avänder alltid Valios creem cheese som är laktosfritt istället för smör på mitt bröd. Det funkar jättebra för magen. Det är så härligt att det finns så mycket att välja på nu när det gäller gluten och laktosfria produkter. Produkterna har även längre hållbarhetsdatum.

 

   

I tisdags hände tyvärr en olycka utanför Vaggeryd mot Hookhållet. 3 ungdomar i 25-årsåldern blev innebrända i sin lägenhet. Det var två kvinnor och en man. Dom jobbade alla tre på Hooks Herrgård. Dom tror att anledningen till branden var ett stearinljus som ramlat ner och deras brandvarnare fungerade inte. Det är sorg här nu och känns hemskt tragiskt.

Klicka här för att läsa lite mer i vår tidning Skillingaryd.nu Stackars alla anhöriga och vänner.

 

Av Malin wiper - 9 december 2010 11:56

  

 

Jag har blivit utmanand av min bloggvän Monica att besvara följande frågor. Tack snälla du...  

 

4 tv program jag kollar för det mesta

 

Halv åtta hos mig

Dokumentärer

Filmer 

IDOL

Bonde söker fru

 

4 saker jag gjort i dag

 

Testat ett nytt te

städat undan i köket

Sytt lite på symaskinen

lyssnat på musik på WWR

 

4 saker jag längtar efter

 

Att besöka min son i Enköping

Att få börja på gym för att stärka nackmusklerna

Att kunna resa lite längre sträckor för att hälsa på bådas våra släkter i norr

Bättre samhällsklimat

 

4 saker på önskelistan

 

Få möjlighet att reparera vårt hus på utsidan

Gå på dramaten för att se dom stora skådespelarna

Ha möjlighet att besöka gamla fina biografer

Att våra trygghetsförsäkringar som vi avstått i lön till återställs

  

4 saker jag hatar

 

Orättvisa

mobbing

EU

Mina skador i kroppen

 

Nu skall man utmana 4 st andra att göra samma sak och det blir följande bloggvänner. Klicka på namnen så kommer ni in på deras bloggar

 

Jag utmanar

 

Sanna

Lena

fru-glad

Annelie

 

 

    

Av Malin wiper - 9 december 2010 09:34

            

 

Här sjunger Elvis "Winter wonderland". Klicka här för att komma in på Elvis hemsida

 

                 



      

  


Klicka här för att kolla vart jag hittade denna Elvisklocka. Man får scrolla ner på sidan och sen är det massor av sidor så jag vet inte vilken sida klockan är på. Det finns mycket annat också.

 

        

Glöm inte min tävling om en julpostklänning. Klicka här för att komma in direkt till inlägget för att skriva en kommentar för då är ni med i tävlingen.

Av Malin wiper - 9 december 2010 09:05

       


I går kom tomten som jag vann på Lenas tävling och den är helt enorm. Hon har målat den själv för hon håller på med porslinsmålning och jag är riktigt imponerad av både färgen och bränningen. Jag har då aldrig ägt en sån stor och urhäftig tomte...    Jag är verkligen glad. Tusen tack Lena för den fantastiska vinsten, den kommer verkligen att pryda vårt hem... 

 

        

 

Här en bild från sidan. Det känns verkligen mäktigt att jag vunnit flera gånger i tävlingar. Jag som aldrig brukar vinna nåt förutom en lottovinst en gång för 5 år sedan då min man varit ner och kollat en kupong som jag slängde ur mig siffrorna till. Han kom hem och slängde upp 6 tusenlappar på bordet framför mig...  

  

  

 

Vi är lite sent uppe i dag för jag har drömt en del konstigt och i går hade jag såna besvär med nacken och nu tror jag att det går en virus för flera har fått både magbesvär och yrsel. Sen blir den ju värre när man redan har nackbesvär. Nu skall min man iväg till sitt projekt och jag skall sy färdigt den sista klänningen och sen ta en promenad. I dag känner jag mig bättre både i magen och nacken. Våra änder sitter ute och väntar på sina frön men först måste Mr T skotta bort lite för att inte fröna skall drunkna helt i snön. Det snöar lite lätta flingor i dag.

 

   Jag önskar er alla en fin torsdag...  

 

Av Malin wiper - 8 december 2010 16:28

  

 

Häromdan såg jag en komedi från 2010 i regi av Tom Bosley som hann slutföra sin film innan han dog i sviterna efter sin lungcancer. Han blev 83 år gammal. Läs mer om honom här. I rollerna ser vi Jennifer Lopez, Alex O`l Loughlin, Melissa McCarthy mfl.

 

   

Filmridån är från Folkets Hus bio i Vaggeryd 

 

Jennifer Lopez spelar Zoe - en singeltjej i New York som drömmer om att hitta den rätta, skaffa barn och leva lycklig i alla sina dagar. Efter en rad misslyckanden på området, bestämmer hon sig dock för att ta saken i egna händer. Men Zoes "reservplan" visar sig ha vissa brister, då hon efter inseminationen plötsligt möter och faller pladask för Stan (Alex O'Loughlin) som verkar vara mannen hon hela tiden letat efter. Kan Zoe dölja sin graviditet tills Stan är redo för sanningen? Eller kommer sanningen att skrämma iväg honom? The Back-up Plan är en störtskön romantisk komedi om uppvaktning, kärlek, äktenskap och föräldraskap ... men inte nödvändigtvis i den ordningen!


                


             


Min man tyckte rätt bra om filmen men jag var inte lika imponerad. I början var den rätt okay tills det uppdagades att huvudpesonens insemination blev lyckad och hon direkt blev gravid men sen spårade det ur och blev lite för hysteriskt för min smak. Rena snubbelkomedien på ett jobbigt sätt. Det var nog inte en film i min smak. Han som spelade huvudrollen var så bra i början men sen blev han som en helt annan människa, riktigt fånig i sin rollkaraktär. Den kan ju passa bra till nån som väntar barn eller har småbarn. Jag är inte rätt målgrupp...  Det var några roliga och dråpliga scener när den kvinnliga huvudpersonen var med i en singelmammagrupp.

 

             


Jag hade bara tänkt ge filmen 1 pepparkaka av 5 möjliga men eftersom den har några roliga och finurliga scener så får den 2 pepparkakor av 5 möjliga i betyg av mig.


          


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards