Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2010

Av Malin wiper - 23 augusti 2010 08:04

        

 

Här sjunger Joan Osborne Jimmy Ruffins låt What becomes of a broken hearted. Hon framför låten med The funk brothers. Tyvärr är den bästa versionen av låten inbäddad på Youtube.

 

Klicka här för att komma in på Joan Osbornes hemsida


  

Så här vacker var himlen när vi åkte iväg till konserten med Mikael Wiehe i går. Jag kan säga så mycket som att han var ännu bättre live än på tv. Jag skriver om detta i nästa inlägg.


 Ha en jättefin dag därute i verkligheten...    

Av Malin wiper - 23 augusti 2010 07:19

   

Jag har varit ute på så mycket så jag kommer efter med att skriva om allt. Killarna på bilden är servitörer (hovmästare) på "Restaurang åtta 8 glas". Dom är otroligt proffsiga och har ett sätt mot sina gäster så man känner sig välkommen och omhuldad. Dom kan verkligen sitt jobb och är skärpta och stolta. Vi har återkommit dit för att äta flera gånger för dom har samma goda kvalitet på maten både i lunch och a´la carte. Det är prima råvaror och smakerna gör att man njuter och mår bra. Kocken kan känna sig stolt i sitt kök och även hans medarbetare. 

            

 

En stor eloge och ros till er alla på restaurangen. Det gör ju inte saken sämre att det är en stilfull och häftig inredning. Jag har skrivit om restaurangen förut också så vill ni läsa och se mer så gå in under kategorier: Café och restaurang.

 

Klicka här för att komma in på Restaurang åtta 8 glas

 

         

Den här gången satt vi i deras långa vita snygga lädersoffa där man har fin utsikt över restaurangen. Jag har inte varit sugen på en drink på år och dag men när man ser deras fina ovanliga bar med dess häftiga ljussättning så skulle jag bara vilja sätta mig på en stol i baren och beställa in en läskande drink...  

 

   

Vi fick in den goda tapernaden och rostade varma smörgåssnittar som doftade av vitlök. Den tapernaden är den godaste vi någonsin ätit.

 

   

Jag tog laxkotlett med pressad potatis som hade en sås på sidorna av kronärtskocka. Sen strimlade grönsaker med lagomt tuggmotstånd. Det var himmelskt gott men tyvärr så kan jag ju inte få i mig så mycket mat nu när magsäcken är lite hopkrymt så jag fick nöja mig med hälften men man får ju njuta i det lilla när fläsket skall bort....    

 

   

Mr T tog lammkött med kotlett och filé. Tre inte allt för stora bitar men väldigt smakrikt och gott. Såsen var en rödvinssås med balsamico men han är inte riktigt säker men gott var det. Till detta goda grönsaker och klyftpotatis.

 

 

Den här limousinen stod på en gård mitt ute på landet samma dag. Vi var ute på landet och åkte i förrgår också.      

 

   

På en bensinstation i Tenhult så råkade vi på denna skönhet till bil en "Chevrole bel air". Dom hade inget emot att jag fotade bilen.

      

 

Chevrolet Bel Air är en bilmodell som tillverkades av Chevrolet åren 1953-1976. Från och med årsmodell 1955 fanns den att köpa med V8.

Namnet kommer från Bel Air, en stadsdel i västra Los Angeles 

 

Av Malin wiper - 22 augusti 2010 14:40

             


I dag blev det en hektisk dag och om några timmar så skall vi åka in till storstan (Jönköping) för att gå på en konsert med Mikael Wiehe. Han sjunger och spelar på Huskvarna Folkets Park. Parken öppnar 17.00 och han börjar spela 19.00 Naturligtvis åker autografblocket upp... . Vi skall vara där i tid så vi får bra platser. Vi har aldrig varit till Folkparken i Huskvarna förut och det är en väldigt bra fungerande park som har uppträdanden och dans ständigt.

 

Klicka här för att komma in på Folkets hus sida.

 

        

 

Klicka här för att komma in på Mikael Wiehes hemsida.

 

Här är en av hans nya låtar. Vilken sann text, härligt med nån som har sina ideal kvar och fortsätter kämpa för rättvisa. Ha en fin eftermiddag och kväll...  

 

 

 

Av Malin wiper - 22 augusti 2010 13:54

  

Vi åkte över en sväng till Sam-Hjälpen också för där är alltid så kul att gå omkring och dom som jobbar där är så trevliga. Utan att vara påträngande så går flera omkring och hjälper till och när man köpt nåt så frågar dom alltid om dom kan bära ut nåt till bilen om man köpt nåt stort och tungt. De tär en härlig stämning där.

 

        

Det första vi såg när vi kom in var denna nätta tidlösa soffa som bara kostade 150:-. Vi köpte den direkt och ev skall vi klä om den och måla trästommen. Den står nu på vår altan för den som var där förut passade inte till den andra soffan.

 

        

Det roliga är att den går att dela upp för en del är lös. Den är dessutom jättebekväm.         

 

      

Så här ser den gamla soffan ut som vi också köpt på second hand för ett antal år sedan men den passar inte in i färgerna. Nu går den till min mans sociala projekt och den lokal som dom kommer att få.

 

          

Blev supernostalgisk när jag såg denna kartong med permanent från förr. Det var vanligt att man permanentade varandra förr och då var detta en av dom sorterna som användes. I asken fanns även lite permanentspolar...  

 

              Så här ser förpackningarna ut numera.  

 

klicka här för att komma in på Hemanents hemsida. Dom finns fortfarande men nu i modernare tappning. 

 

    

Dom hade fått in en gammal stenkakegrammofon som såg jättefin ut. Allt sånt här gammalt är så snyggt så det går att ha till inredningsdetaljer.  

 

 

 

Tänk att såna här gamla portföljer blivit kult som användes flitigt av män när jag växte upp. Denna får man ge 75:- för att äga.

 

   

Detta glasblåsarslev och glasblåsarstekpanna. Har aldrig sett nåt sånt förut. Dom kostade bara 45:/st och har kostat betydligt mycket mer. Dom går ju att ha på en vägg till prydnad.  

 

Klicka här för att läsa om glasblåsning 

   

Av Malin wiper - 22 augusti 2010 13:00


   

Nu har Miss M och hennes kille åkt igen efter att vi haft en trevlig stund. Här parkerade dom utanför vårt staket. Jag är väldigt förtjust i min sons tjejkompis så jag är så glad att hon träffat en toppenkille. Det är första gången vi såg honom och han var både fin och trevlig som person och dom ser ut att passa jättebra ihop. Vi pratade  så mycket så jag tog så lite bilder.


  

Här visade vi dom runt i huset.         


        

Vi har nyss vinkat av dom här står dom vid bilen. Dom är nu på väg till Linköping för att gå på det nyöppnade flygmuséet som finns där. Sen bär det av hem till Enköping igen. Dom har nyss köpt ett hus tillsammans lite utanför Enköping. Att dom kunde titta in nu beror på att dom vart på en skyttetävling utanför Gislavet. Båda har deltagit i tävlingen. Dom skjuter med hagel. Jaktstig heter sporten.

 

  

 


Jaktstig är en form av jakt- eller träningskytte. I jaktstigar används oftast hagelvapen, men det finns även kuljaktstigar. Jaktstigen går till så att den deltagande går runt en snitslad bana med vanligen 8 stationer. Vid varje station ska den deltagande vanligen skjuta på två så kallade jaktstigsfigurer. I jaktstigsfigurerna finns en lapp i vilken antalet träffade hagel räknas och fylls i för varje station av stationsledaren. Poängskalan är 0-10, där noll är bom och 10 hagel eller mer är "fullt"; trots att lappen kan innehålla uppemot 100 hagel så kan man i regel maximalt få 10 poäng per mål.        

 

Klicka här för att komma in på Donna Summers hemsida. 

 

Av Malin wiper - 21 augusti 2010 18:07

     


Detta är en Opel Rekord som stod på området men den kunde man inte rösta på.

 

Klicka här för att komma in på en sida med Opel Rekordbilar.

 

  

 

Vi köpte en del grejer vid detta bord och jag fick en bild på killen som stod där men inte tjejen. Dom hade toppengrejer och hade satt väldigt låga priser på sina saker.

 

        

 

Jag köpte en helt ny ljuslykta "shine" för 30:- som var designad av Marie Olofsson. Klicka här för att kolla en sida där dom säljer dessa lyktor. Den kostar 149:- och jag köpte den för 20:- så jag gjorde ett fynd.

 

           

 

Jag satt lyktan i köksfönstret tills jag hittar en bättre plats. denna är vinröd och gul. Den är i två delar.     

 

Klicka här för att se Marie Olofssons designprodukter 

         

 

Den här tvålpumpen i porslin köpte jag för 10:- den har jag nu diskmedel i.

 

         

 

Min man köpte denna spegel som inte bara är en spegel utan när det mörknar inne så sätter man i kontakten eller sätter i batteri så blir det ett djup i spegeln och en ljusorgel av nåt slag börjar röra sig och man kan välja hur fort och vilka ljuseffekter den skall visa. Vi har testat och det är jättehäftigt. Han fick den för 40:-        

 

          

Det går inte att få fram på bild hur häftig den är. Vi har satt den på en hylla i rummet för att få lite kul effekt på kvällarna.        

 

  

 

Dom hade ett bord fullt med bröd. Vi hade inget val annat än att ta en smörgås och eftersom dom var lite stora så delade vi på en och tog till det kaffe.

 

   

 

Så här ser lokalen ut och det kom folk hela tiden in för att fika.

 

         

 

Det var pannbiff och rödbetssallad på smörgåsen, plus lite grönsaker. Den var jättegod. Hon som skötte om kaffeserveringen var så härlig och kul. Hon hade ett barnbarn med sig som hjälpte till och han var så fin och duktig.

 

 

  

 

Här ser man en liten överblick.  

 

     

Av Malin wiper - 21 augusti 2010 15:27


           


Flyget fyller 100 år i år och min son och hans pappa är på flyguppvisning i Stockholm. Jag skall få bättre bilder av honom senare. Han har skickat en del till mobilen men min mobil är lite gammal nu så bilderna blir inte så bra.

 

            

 

Klicka här för att komma in på hemsidan för Stockholms flygfestival.se. Det kommer naturligtvis att visas nyare plan också. Dom har festvaler i flera städer  i Sverige så dom flesta har möjlighet att gå och se uppvisningar. Jag hade själv ingen aning om detta förrens min son ringde.

 

       

 

Här är en bild på min son och hans pappa som togs för några år sedan. Jag tog bort exets ansikte eftersom jag inte har bett om lov att sätta in honom här...  Min son har sin pappas hund i famnen som är en kinesiskt naken hund med hår...    

 

Klicka här för att läsa om vad Tekniska Museet skriver om 100-årsjubiteét.


                 


Detta flygplan kommer att vara med på flygshowen i stockholm.  Det är det stora dragplåstret. Dom provflög planet i morse och min son stod då utanför sin pappas husbil och fotade. Han sa att det var en magisk upplevelse.

 

Klicka här för att se häftiga bilder på gamla flygplan.

 

          


Designad av Louis Blériot och Raymond Saulnier (av Morane-Saulnier ), Blériot XI var en lätt och elegant monoplan byggda av ek och poppel . Den flygande ytor täcktes med duk. . Den ursprungliga XI ritades och byggdes 1908 och gjorde sin offentliga debut på en Paris Airshow i december samma år. De flygplan ursprungliga konfiguration ingår ett REP motor spinning en fyra blad metall paddla typ propeller som visat sig vara otillfredsställande.

 

 

     

Återkommer när jag är färdig med fotona från second hands temadag mm.....

  

Av Malin wiper - 21 augusti 2010 07:36

  
Good Morning

I dag verkar det skina upp lite och det känns kul när vi skall gå på temadag i Bankeryd. Mannen gör nu frukost sen skall vi bara duscha och göra oss i ordning. Det hela börjar 10.00 och slutar 16.00 Jag har sovit rätt bra i natt så det känns som om orken finns. Akupunkturen gjorde sin verkan också i går. Tack för kommentarerna som väntade mig här när jag kom in...   

  

 

Här är utsidan på den loppis vi skall till. Vet inte vart dom skall hålla till med loppisbord och dom gamla bilarna som skall visas upp. 

 

Klicka här för att komma in på deras hemsida 

 

 

  

 

Jag vill inte visa mig helt på bild för håret blev inte som jag hade tänkt mig. När jag kom hem så såg jag att det inte är blont längre och några slingor syndes knappt utan bara som lite melerat i ljusbrunt. Själva håret är brunt. Det kostade 860:- med toning och slingor så det känns lite snopet. Det är inget fel på håret utan vill man ha det så är det okay, men jag ville ju bli blond och nu är jag mörkare än före...  Jag vet inte vad jag skall göra med detta för jag har svårt att klaga när jag varit så nöjd förut i dessa år jag gått där.

 

     

 

   

Klicka här för att komma in på Patty Loveless hemsida    


Patty Loveless (född Patty Lee Ramey 4 januari 1957) är en amerikansk countrysångerska som har gett ut ett dussintal skivor.

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se