Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2010

Av Malin wiper - 29 augusti 2010 22:05

  

Jag glömde ju helt bort att dom hade tre häftiga bilar på Vaggerydsdagen som ägarna visade upp. Dom stod till allmän beskådan bredvid torget. Denna har jag fotat förut när jag såg den på vår bensinmack. Ägaren har byggt den själv och det är en McLaren. Den är verkligen häftig och uppseendeväckande.  

 

        

Denna var också fin och heter faktiskt Dodge Viper men med ett enkelt v.          

 

   

Så här ser den ut från sidan.

 

  

 

Den sista bilen som är röd glömde jag att kolla vad det är för märke. Har inte heller fotat den framtill...       

 

    

Inuti har jag i alla fall fotat. 

 

   

 

Ägaren öppnade och visade den fina motorn också.

 

          

 

I dag har vi invigt den nya vaxduken (från Mimmis)  som jag tycker är den finaste vi haft. Färgen passade jättebra i köket. Eftersom vi äter högst 2 smörgåsar om dan så får man vara påhittig när man skall ha nåt till kaffet.

 

              

 

Vi delade på en stor ekobanan, delade sen halvorna på mitten så det blir som en känsla av smörgås. Den ena la jag laktosfri keso på, toppade sen med lite skuren lättrökt skinka. Den andra la jag också keso på men sen på toppen några cashewnötter. Det går att variera hur mycket som helst. Ibland tar jag keso och sen avokadoskivor ovanpå. Det är godare än man tror och dessutom nyttigt. Det går även att ha tomater och hackade valnötter ja listan kan göras lång. Jag klarar inte av att dricka en slät kopp kaffe utan vill ha nåt till. ibland utesluter jag banan och tar ett stort salladsblad som jag lägger en skinkskiva, keso, tomat och hackade nötter i. Rullar sen ihop allt och äter till kaffet.     

 

Av Malin wiper - 29 augusti 2010 11:58

        


Min man kom hem med tre hyrfilmer i går efter Vaggerydsdagen för vi orkade inget annat. Visserligen har Svensk film kommit med några riktiga pärlor dom senaste åren men när jag såg detta fodral så tänkte jag: det blir säkert ett bottennapp...  men så fel jag hade. Denna film "Simon & Malou" är en riktig liten pärla till film. Den är en riktig feelgoodfilm som både bjuder på bizarr humor och äkta känsla i skådespelet.

 

          

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna pärlbild

 

I vissa partier i filmen så höll jag på att skratta mig fördärvad så skruvad var den än om det inte är nån snubbelkomedi. Den flyter på och man tappar inte intresset en enda gång. Tuva Novotny och den Danska skådespelaren Dejan Cukic var rysansvärt bra med små medel och filmen var så välgjord så man riktigt njöt sig igenom filmen. Även Joel Kinnamans lilla roll spelades så trovärdigt så man kunde inte reta sig på nåt...   . Jag läste inte ens på fodralet vad filmen handlade om så det blev verkligen en överraskning att den var så bra.

 

    

 

Det är en romantisk komedi från 2009. för regin står Theis Molstrom Christensen som verkligen fått till en toppenfilm som både överraskar och roar. 

 

  

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittat denna filmklappa

 

HANDLINGEN

 

Den karriärfokuserade svenska advokaten Malou flyttar till Köpenhamn för att bli partner i en stor advokatbyrå. När hon ska flytta in i sin lägenhet upptäcker hon att den tidigare hyresgästen - den bohemiske Simon - inte har flyttat ut ännu. Då han inte är lika organiserad som Malou, leder det till en rad händelseförlopp som ändrar tillvaron för båda två.

 

Jag är beredd att ge filmen 4 filmprojektorer av 5 möjliga.

 

                 

 

Här ser ni trailern till filmen. 

 

17.45 skall vi gå på bio och se filmen "Inception" med Leonardo DiCaprio. Jag vill gärna se den filmen på bio. Min son har sett den och han säger att den är jättebra.

 

 

Av Malin wiper - 29 augusti 2010 09:37

     

 

känner lite för Doris Svensson nu som är en av mina ungdomsidoler. Hon har en säregen röst och har även sjungit jazz på senare år.

 

           

Doris Svensson, känd under artistnamnet Doris, är en svensk sångerska född 1 juli 1947 i Göteborg

  

 

Klicka här för att komma in på en sida som heter 60-tal.nu. Där skrivs det lite om Doris. Tyvärr är det lite dålig ljudkvalite på klippet men det finns inget annat på denna låt. Har haft alla hennes  andra låtar inne förut.        


       


Klicka här om ni vill höra en massa gamla godingar som körs nu på WWR. Välj då Tea garden.


             

Av Malin wiper - 29 augusti 2010 08:52

  

Jag var så trött efter att vi varit nere i samhället så jag bad min "Toyboy"...   man får ju dra fördel av att mannen är lite yngre än mig...  (2.5 år)...   att åka till Butik Ingelund som också hade öppet i går under Vaggerydsdagen. Jag bad honom ta lite foton också.

 

   

Han fotade denna hyllan som är full med spagrejer för att få en skön och bekväm kropp. Det hade kommit hem lite nytt i form av dessa tygpåsar med kroppskrämer och annat i.  

 

          

Denna fina lyktan hängde i ett av fönstren. Dom har haft en välbesökt dag och jag är lite besviken att jag inte gick dit tidigare men mitt minne är lite kort numera.

 

   

Mr T fotade även dessa fina halsband med hjärtan.         

 

        

 

Här en litet änglahänge med medföljande påse.

 

  

 

Här lite av varje, både brödfat, krukor, godis och koppar.

 

  

 

Dom har en hel sån här låda med både hängen och ringar. Det var så mycket folk därinne så han kunde inte fota hur mycket som helst.

 

   

Detta kom min man hem med. Två salter från Himalya och en örtkrydda.

Sen ett paket med fiskkrydda och ett paket med te. Han köpte även Havtornssaft som han gillar skarpt. Sist vinbärsgelé som dom har jättegod. Vi har nyss handlat där och då blev det present till min svägerska som fyllde jämt. Hon fick en sån där stor tekopp med fat och även asiett plus en årtalsbok.

 

   

Här har dom ett helt bord fullt av dessa koppar och andra tillbehör. 

  

 

Jag får nog kalla detta för ett gästinlägg från Mr T...  

 

  

 

Ha en riktigt fin söndag därute i stugorna...   

 

            

 

Av Malin wiper - 28 augusti 2010 19:35

  


Sen var det dax för Amie att äntra scenen. Min man fick min gamla kamera och den tog bättre bilder på avstånd så han fick ge dom till mig...  Det syns att Amie är en bra dansare för hon rörde sig hela tiden. Hon har en säkerhet på scenen trots sin låga ålder. Hon sjöng rätt bra också och ljudtekniken hade skärpt till sig lite. Det började regna så vi stod inte kvar så länge men dom yngre trivdes och dansade för fullt längst fram.     

 

         

            

 

       

     

 

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade denna bild.    

 

    

Här lite överblick mitt på torget.

 

    

Helt plötsligt rullade dom in ett segelflygplan bredvid torget och det var jättekul. Detta plan kommer från en segelflygklubb i Värnamo.

 

    

Jag tror att min sons pappa är klar med sitt segelflygscertifikat. Han är en riktig äventyrare som älskar både flyg och båtar. Min man har inget emot att jag skriver om honom för vi är vänner allihopa. 

  

 

Fortsättning föjer i morgon........... Ha en fin kväll...       

Av Malin wiper - 28 augusti 2010 18:47

  

Museieföreningen hade även satt ut tre såna här gamla hästvagnar som vi fick njuta av. Magnisastugans eldsjälar hade verkligen fixat många sevärdheter och hade också en välbesökt servering. Kul att det finns ett museum i kommunen. 

  

 

      

 

         

 

        

Jag gick in mot samhället medans min man höll vakt i bussen. Just då var det inte så mycket folk och Ritz konditori hade ställt ut bröd som var till försäljning.

 

   

Detta är verkligen lugnet innan stormen. För sen rasade det in folk. Trots att det kom en del skurar så satt folk ute och fikade ändå. Det var helt fullsatt inne så dom hade att göra.

 

        

Det var så generöst med pålägg så jag fick ta bort tre stora ostskivor...  Jag håller mig till skinka numera.     

 

           

Denna roliga bagarutsmyckning fick mig att dra upp mungiporna...  

 

    

På scenen uppträdde just då en grupp med basist, piano, trummor och två sångerskor. Dom var jättebra och tjejerna sjöng jättebra än om ljudtekniken inte var så bra inställd. Dom sjöng en del ABBA-låtar och fick igång publiken. Dom sjöng och spelade sen bakom Amy Diamond.           

 

 

         

Jag träffade på en fin hund också utanför ICA. Jag fick vänta ett tag tills hunden behagade att titta upp mot mig...  

 

 

 

Hinner inte in på era bloggar i dag utan gör en vandring i morgon istället för detta tar sån tid.

 

Fortsättning följer...................  

 

Av Malin wiper - 28 augusti 2010 17:40

         

Vaggerydsdagen var helt fantastisk och så mycket folk har jag inte sett på länge. Det beror nog på att det även var hemvändardag. Jag begav mig först till Museieföreningen där min man hjälpte till mellan 10-11.00 Dom hade ett schema att gå efter. 

 

  

I den här gamla fina bussen satt min man vakt. Den är inlånad från Torpa omnibus museum. Den reparerades 1987 i några veckor. Den var en riktig sevärdhet och det kom en strid ström av folk för att titta på bussen.

   

Här ser man förarplatsen som var hur fin som helst och man blev helt lyrisk så fin är bussen inuti också.

 

           

Det hänger gardiner i varje fönster och det gav sån känsla. 

 

       

Det är jättefina bruna lädersäten och man känner en vind från en svunnen tid men man blir så glad att dessa fina bussar sköts om så eftervärlden får uppleva dess skönhet också.

 

        

Här sitter min man inne i bussen och ler när jag fotar honom...      

 

          

När man ser detta uppfällda bord så får man lite tågkänsla från förr. 

 

     

 

   

 

Bara hatthyllan ger en härlig känsla.

 

      

Här hade chauffören sin växelkassa.      

 

        

Då fanns det både 25-öringar, 10-öringar och 5-öringar.     

 

       

Denna brandbil var inlånad från Taberg och stod även den på gräsmattan på sidan om Museiestugan som heter "Magnisa". 

   

         

 

        

           

Av Malin wiper - 28 augusti 2010 07:35


  


I dag känns det lite segt och jag får dra igång mig själv men det kommer att gå bra bara jag ätit min frukost. Vaggerydsdagen går av stapeln och min man skall vara med och hjälpa till lite på Museieföreningen där han är webbansvarig. Vädret ser ut att skina upp och det kan bli bra en strålande dag. Vaggerydsdagen startar 10.00 och 12.00 kommer Amy Diamond och sjunger från en scen på torget mittemot Ritz konditori.

 

  

 

Min man fick i uppgift att baka två kakor som skall lottas ut på museieföreningen. Han valde mina päronkakor som är lätta att göra och blir alltid lyckade. Till saken hör att dom skulle vara avlånga för att det skall bli lättare för den som vinner en kaka att frakta den. Egentligen skall dom vara runda eller fyrkantiga. Han ville inte han nån hjälp utan baka kakorna själv. Här har han kommit en bit på väg och päronbitarna är nedtryckta i degen.

 

  

Här håller han på att röra ihop toppingen som består av créme fraiche, socker och ägg.

 

   

Här ser ni hans färdiggräddade kakor som blev jättefina. Det är fler som skall baka så det blir rätt mycket till lotteriet. Det brukar bli jättemycket folk när det händer nåt i vårt samhälle.

 

  

Min man köpte en magnet med rolig text hos Mimmis Magasin häromdan. Det finns många med olika text. 

        

         

Jag har letat både på Vaggeryds kommun och vår lokaltidning Skillingaryd.nu efter ett program för Vaggerydsdagen men ej hittat nåt så jag får sätta in min bild igen men då måste man förstora för att se. Dagen slutar i alla fall redan 15.00

 

       

På Ritz konditori fanns dessa mumsiga muffins i går. Kaffe med muffins för endast 25:-. Dom har säkert såna i dag också annars blir det nåt annat erbjudande.    

 

Nu önskar jag er alla en härlig och händelserik lördag...  och eftersom Amy Diamond kommer hit och sjunger så sätter jag in en låt med henne.

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se