Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2010

Av Malin wiper - 27 augusti 2010 18:45

  

Jag såg denna film för några dagar sen och hade glömt bort att jag redan sett filmen...  men jag har inte skrivit nåt om den och filmen gick faktiskt att se om. 


I rollerna: Rachel Mc Adams Eric bana regi Robert Schwntke mfl. Filmen är från 2009. Filmen är både romantik och drama. 

 

        

 

HANDLINGEN


Första gången Clare träffar sin blivande make Henry är hon bara sex år gammal. Henry är trettiosex och dyker upp hemma hos Clare från ingenstans. Det visar sig att han lider av en minst sagt märklig sjukdom som gör att han kastas från tidsålder till tidsålder. Han är en tidsresande och som sådan lever han ett komplicerat liv.

Under åren som följer fortsätter Henry att besöka Clare och så småningom blir hon förälskad i honom. Men det är inte förrän Clare fyller tjugotvå som hennes och Henrys tidsåldrar synkroniseras för första gången, och i nutiden ser situationen plötsligt annorlunda ut. Clare känner igen sin tvillingsjäl och älskade, Henry har ingen aning om vem Clare är. Detta är lite av handlingen.  

 

                                

 

Filmen är lite annorlunda och rätt gripande,  själv fällde jag rätt många tårar och slutet var verkligen sorgligt men ändå hoppfullt. Dom två huvudrollsinnehavarna spelade jättebra och inlevelsefullt. Tänk om det finns tidsresenärer? man börjar fundera lite efter filmen. Det gäller att hänga med i svängarna så man inte missar nåt i filmen eftersom han helt plötsligt försvinner till framtiden eller dåtid. Det är lite spännande ibland som ex när han skall gifta sig och precis innan vigseln försvinner. Jag berättar inte mer om ni vill se filmen. Jag hade inte läst nåt om filmen första gången jag såg den och det är faktiskt inte så dumt för man blir överraskad. 

 

Jag är beredd att ge filmen 3 jättestarka klockor av 5 möjliga.

 

         

 

  

 

      

 

 

Av Malin wiper - 27 augusti 2010 17:00

  


I dag har det varit som en Brittsommardag och allt har flutit på som på räls. Min USA bloggvän "Helene" tyckte att jag skulle köpa en lott i dag också när dan börjat så bra. Dessutom är jag så utvilad och pigg och det är jag inte så bortskämd med. Sömnen är viktigare än man tror för vårt välbefinnande. Vi gick in på Café Lakatos innan akupunkturen. Vi tog varsin cappuccino och två mörka chokladtryfflar var. Dom har nu extrapris på sina tryfflar så dom kostar 6:-/st istället för 12:-/st.

 

             

 

   


Allt i denna korgen sålde Maria ut för 25:-/st och det är hög kvalitet på allt och mycket av det är rättvisemärkt. Det har kostat mer än dubbelt så mycket.

 

  

 

Vi köpte allt detta för har man inget hemma i brödväg så finns det alltid att ta till dessa paket med både goda kakor och mandelskorpor. Även den fina chokladen var nedsatt så vi köpte tre kakor av bästa sorten enligt oss. Jag är speciellt förtjust i Santanders choklad och den sorten med hackade chokladbönor i är extra njutbar.

 

Klicka här för att komma in på Santanders hemsida.   

 

   

Som vanligt finns det en massa godsaker i disken. Se men inte röra...  

 

   

Bakelsen till höger är en sån där höjdare som kostar lite mer men ger en njutning som känns från fötterna och upp till huvudet...    vi har ätit såna innan det blev förbjudet för oss. Är det fina råvaror i allt så blir det inte sliskigt och sött utan bara otroligt gott. 

          

 

Jag börjar bli bättre i nacken nu efter att ha gått 2 gånger/vecka. I dag kunde jag till och med köra bilen utan att bli så uppspänd. Jag skall fortsätta att gå 2 gånger/vecka ett tag till sen 1 gång/vecka tills det är så bra det kan bli. Träffade en vän från promenadgruppen i dag och jag har tänkt på henne så mycket. Vi stod och pratade lite på torget och jag kände att jag nog skall försöka gå med gruppen igen så jag får lite sällskap. Mrs G är en jättetrevlig och behaglig person som jag trivs bra med i gruppen.

 

Av Malin wiper - 27 augusti 2010 12:50

          

 

Sir Michael Philip "Mick" Jagger (född 26 juli 1943) är en engelsk musiker, sångare, låtskrivare och producent, mest känd som sångare i The Rolling Stones . Jagger has also acted in and produced several films. Jagger har också medverkat i och producerade ett flertal filmer.

 

             

 

Klicka här för att komma in på The Rolling Stones hemsida. Här sjunger Mick Jagger låten "Lucky Day). En låt som jag aldrig hört förut men jag gillar den verkligen.


Av Malin wiper - 27 augusti 2010 12:26

            


Jag fick en kommentar från Mimmis Magasin att jag skulle komma ner till affären för att få en uppskattning... .

 

  

 

Mimmi kommer emot mig med ett jättefint inslaget paket som jag fick för att jag skrivit så mycket om deras sortiment. Jag tycker att det är roligt att vi har en sån välsorterad butik i Vaggeryd som även håller bra priser. Jag blev naturligtvis jätteglad och rörd.

 

       

 

Det visade sig vara en fin designersak i form av ett häftigt format hjärta  med svarta vackra paljetter. Det kommer från "Herstal". Till detta ett fint gråglänsande band att hänga upp hjärtat i. Det är så synd att jag inte kan få fram på bilden exakt hur läckert det är. Svart är svårt att göra rättvisa på bild. När jag kommer hem från akupunkturen så skall jag hitta ett bra ställe att sätta upp mitt paljetthjärta.   

 

   

 

Inte nog med det utan jag fick ett presentkort på en summa att handla för på deras fina butik...  Det måste vara min lyckodag i dag för först vinner jag på en tävling och nu detta....  

 

 

 

Tusen tack till alla ni på Mimmis Magasin som hjälper oss med färg och form i hemmet...  och för presenten...  

 

   

 

Jag köpte denna mosaikpumpflaska till diskmedel häromdan hos Mimmi och vi hade ändå tänkt åka ner och köpa resten i dag. Vi köpte en behållare till diskbortarna och en ställning att sätta sakerna i och det blev den i svart stål som gör att dom kommer upp lite från bänken. Så nu är det komplett och ser jättesnyggt och estetiskt ut.

 

Klicka här för att komma in på Mimmis Magasin              

Av Malin wiper - 27 augusti 2010 09:07

             


När jag stod och höll på att torka och föna mitt hår så kom jag på att det var dragning på en tävling på sussis blogg i dag som jag varit med i. Jag gick in och såg att jag var vinnaren...  Jag blev så himla glad så jag fick en tår i ögat. Är inte van att vinna i tävlingar så denna fredag börjar bra...  

 

 

Vinsten är dessa fina ljuslyktor med tillhörande värmeljus...  Sussi är en älskare av ljuslyktor och fina ljus både med och utan doft. Hon har gått på många ljuspartyn. 

      

 

Tusen tack för vinsten sussi...  Jag är jätteglad. Dessa lyktor skall få lysa upp min höst och vinter. Jag vet precis vart jag skall ställa dom och det får ni se sen när dom kommit. 

        

Av Malin wiper - 27 augusti 2010 07:42

   

Klicka här för att komma in på Dionne Warwicks hemsida

 

        

 

Marie Dionne Warwick, född Warrick 12 december 1940 i East Orange, New Jersey, är en amerikansk världsberömd, prisbelönad sångerska. Hon är främst känd för sitt samarbete med kompositörerna och producenterna Burt Bacharach och Hal David


       

Av Malin wiper - 26 augusti 2010 07:54

         


Jag blir tvungen att ta en bloggfri dag för jag har sovit så dåligt nu i 3 nätter. Sen har jag lite som kommit på efterkälken för att jag varit ute på datan för mycket.

 

Jag önskar er alla en fin torsdag....  sköt om er så hörs vi i morgon igen...  

 

                     

 

Här spelar Dennis Glimmefors ledmotivet till filmen "Gladiator" på panflöjt. den heter "Now we are free" kan inte hitta honom på nätet.

 

  

  

Av Malin wiper - 25 augusti 2010 12:34

 

             HÖSTENS TYGNYHETER HOS MIMMIS MAGASIN

 


 

Det blev lite fel här, felvänt...    


  

Detta tyg är rena 70-talet och jag själv hade en blus i nåt liknande på den tiden.       

 

   

Detta tyg gillade min man och det finns gröna stora grodor i mönstret som man inte ser här. Klicka här för att komma in på Mimmis Magasin

 

   

Detta är inte höstens tyg men passar in ändå och dom hade inte så mycket kvar på tygrullen. 

 

   

Detta med lite fåglar i var färgstarkt och lite julinspirerat. 

 

 

PANELGARDINER

 

        

Dom hade tre olika panelgardiner i skylten bl.a detta. Det har liknande mönster som i gardiner min syster köpt till vardagsrummet men i gardinkappa.     

 

        

Sist detta som också är snyggt. Detta är bara ett litet axplock. Tack Mimmis dotter för att du la upp tygrullarna på bordet och visade mig...  

           

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards