Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2010

Av Malin wiper - 25 augusti 2010 11:18

       

 

Robyn hos Letterman.

 

Klicka här för att komma in på Robyns häftiga hemsida


Av Malin wiper - 25 augusti 2010 08:32

      

Jag var en sväng till Mimmis Magasin i går för att kolla in deras höstnyheter. Mimmis dotter guidade oss proffsigt runt i butiken. Vad jag kunde se så är färgskalan lila, vinrött, brunt, turkos, svart och vitt. 

 

  

 

Här ser ni den vinröda färgen på dessa ljuslyktor. Det verkar komma mycket mönster på glaset och porslinet också.

 

  

 

    

Här en kruka i mosaikbitar som också finns i mycket av det nya. Dom står i en stålställning som är ny för i år också och finns i svart och vitt.

 

         

Här ser ni att det även är mosaik i pumpflaskan som man kan ha till både tvål och diskmedel. Sen finns dom i många olika nyanser och här ser ni lite chokladbrunt. Dom kommer också från "Cult"

 

              

 

Vi köpte oss själva en sån flaska men min man ville ha i dessa färger istället och han måste ju också få bestämma lite...  Vi skall ha den till diskmedel och köpa saker till sen plus en ställning att sätta dom i. Vi hade köpt en pumpflaska på loppis men den höll inte måttet.         

 

    

Mimmis dotter visade upp dessa nyinkommna fat som är lite 50-talsretro. Jättesnygga.

 

  

Här ser man lite saker i gröna nyanser, plus ett inslag av rött.         

 

        

Såna här svarta snygga krukor kommer också från "Cult" det fiffiga är att det sitter en rund magnet på sidan om krukan och där kan man sätta på en vit magnet med text och den som sitter där nu skulle jag som är chokladälskare vilja ha.

 

    

Här ett bord fyllt med den turkosa färgskalan.          

 

  

Passa på nu att köp för dom har ett helt bord fullt med nedsatta saker och dom är jättefina och dom små kultljushållarna kostar bara 15:- nu. 

 

    

Dessa porslinsäppelskålar är jättefina i sin enkla form och fina glasyr.

 

    

I "Cult" designade grejer kan man sätta ihop saker i det oändliga. Här tillsatser i ljushållarformer med olika texter.   

      

Av Malin wiper - 25 augusti 2010 07:57

      
 
  Nu har det verkligen regnat hela natten och man borde kanske gå ut och "Singin in the rain" det skulle nog hjälpa och kännas befriande. Den musicalen verkar aldrig gå ur tiden utan sätts upp ständigt men med nya rolltolkare och regissörer.

 

                                          

 

Klicka här för att komma in på Malmö operans hemsida där "Singin in the rain" sätts upp i höst.

 

                 

 

Filmen "Singin in the rain" är från 1952 och det är Gene Kelly som spelar huvudrollen. Klicka här för att läsa lite mer

 

       

 

Jag tror faktiskt att jag skall ta med mig paraplyet och slänga på mig regnjackan och gå ut i det uppfriskande regnet och sjunga för mig själv...  Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder som dom sa förr...Efter två nätter med fullmåne så behöver man all energipåfyllnad man kan få. I dag är det dessutom akupunkturdags igen.

 

   Hoppas er dag blir bra än om regnet öser ner

 

 

 

Av Malin wiper - 24 augusti 2010 19:39

          


Med den här häftiga bilden från Vickes animeringar önskar jag er en fin kväll. Jag orkar inte blogg mer i kväll. Jag har nyss sett en film som jag skriver om i morgon. Det var länge sen jag var på bio och det är några filmer som man bör se på bio för att få full utdelning. Hösten och vintern är lång så man hinner nog med detta nöje också.

 

Visste inte att Rod Stewart sjungit in denna låt.

 

Klicka här för att komma in på en sida där det står om Rod.

 

       

 

Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade dessa paraplyställ  

 

 

 

Av Malin wiper - 24 augusti 2010 14:43

          

 

Jag såg att Anna Sundqvist gått ur tiden. Hon var på ropet när jag växte upp och var ofta på tv. Det finns inte mycket bilder på henne på nätet och inte heller nån nyare musik. Lily Berglund gick också ur tiden för ett tag sen men hon blev i alla fall 82 år gammal

 

          

 

Här en lite färskare bild där hon står med några medspelare

 

                   

 

Anna Irene Sundqvist Berg, född 17 maj 1943 i Solna, Stockholms län, död 1 augusti 2010, var en svensk skådespelerska, sångerska och revyartist

 

             

 

Klicka här för att läsa lite mer om henne.

 


Av Malin wiper - 23 augusti 2010 20:52

        


Jag slängde ur mig en fråga till er häromdan. Det gällde vilken ras det är på denna hund som jag träffade på utanför en affär. Nu har jag fått ett svar från Sussi som säger att det är en: Rhodesian ridgeback. Tack snälla du för att du talade om detta...    

 

              

 

Rhodesian Ridgeback är en hundras från södra Afrika. Aveln började i Kapkolonin i Sydafrika, och den ursprungliga standarden skrevs 1922 av F. R. Barnes i Bulawayo, Rhodesia (nuvarande Zimbabwe) och baserades på dalmatinerstandarden.

 

  

 

Så här ser hunden ut som liten valp...  Klicka här för att se vart jag hittat denna bild.

 

  

 

Skrev detta inlägg sent i går och glömde sätta in det så datumet och tiden blir fel.

 

            

Av Malin wiper - 23 augusti 2010 11:51

   

Här ett gammalt klipp med Hoola Bandoola Band.            

 

Klicka här för att komma in på en sida där man kan läsa om medlemmarna i Hoola Bandoola band.             

 

Klicka här för att läsa ännu mer om bandetDen här veckan är det mycket på gång för mig. I dag skall jag göra fler och ljusare slingor. På onsdag och fredag blir det akupunktur. På torsdag skall jag till min kontakt vad gäller mindfullness. På lördag är det Vaggerydsdagen så min man skall hjälpa till på museieföreningen där han är webbansvarig. Nu kommer min man snart och vi skall äta en laxsoppa.


Av Malin wiper - 23 augusti 2010 10:30

  

Konserten med Mikael Wiehe var helt suverän och han var mycket bättre live. Sen var han en otroligt bra gitarrist och rockade loss ordentligt på gitarren emellanåt. Han har ett mellansnack som var nåt av det bästa jag hört. Han kan verkligen få fram sitt budskap på ett intressant sätt och hålla lyssnarna i sitt grepp. Att han dessutom är en trevlig prick gör ju inte saken sämre.

 

   

Här har han kommit in på scenen och fixar med mikrofonstativet medans han skämtar med publiken. Det var så mycket folk så flera fick sitta på trappor och stå längst bak. 

   

Här ser man en lite av lokalen som var rätt stor. På höger sida så har dom ett café med massor av bord och stolar. Det är nog i denna lokalen dom har danstillställningar. På bilden är klockan så lite så det inte blivit fullt med folk än. Som förband fick vi höra två män en på el-bas och den andra på akustisk gitarr och sång. Tyvärr glömde jag att fråga vad dom hette och det står inget på hemsidan. Killen på sång sjöng hur bra som helst. Det var en massa gamla låtar som man inte hört på länge bl.a "Joe Hill" och Cornelis mfl.

 

 

Så här såg förbandet ut lite mer på nära håll. 

 

        

Här står hon i talarstolen. Jag gick fram till henne före för att få en autograf. Hon var väldigt enkel och mindre än på tv.

 

   

Här är autografen. Hon berättade en del om sitt jobb i Bryssel där hon tillbringar rätt mycket tid. Där är verkligen klyftorna stora bland folket och vill vi verkligen ha det så?. 

 

   

Här har Mikael fått en ros av Marita som hon gick fram med.       

 

Nu tror ni att jag är socialdemokrat men det finns ju fler partier i oppositionen så jag håller för mig själv vad jag skall rösta på. Jag var mest ute efter att få se och höra Mikael Wiehe.

 

          

Han spelade 3 extranummer för publiken var i extas och sjöng med på nästan alla låtar. När han började berätta om sin vän Björn Afzelius så hade jag svårt att hålla tårarna tillbaka. Dom var inte bara musikervänner utan umgicks privat också. Dom har åkt på semestrar till utlandet med sina respektive och barn så dom har umgåtts mycket. Även deras barn har varit goda vänner ända från barndomen. 


 

Den gitarren han spelade på i kväll har han fått ärva av Björn Afzelius och han berättade en rolig grej som jag inte kom ihåg riktigt nu...  Dom hade i alla fall tävlat om vem som hade bästa gitarren och båda var tjuriga men sen när han ärvde gitarren så måste Mikael erkänna att Björns var mycket bättre.

 

          

Här har han sjungit sin sista låt och fått ett fång blommor. Sen bar det av ner till skivbordet för att sälja och signera skivor.

 

         

Tack och lov så satt jag längst fram så jag slapp stå i den långa kön av minst 100 personer. Här säljer han skivor som bara den och får signera dom också. Han ser väldigt pojkaktig ut fortfarande.

  

    

Tyvärr så var det sån kaos och jag ville ha två autografer, den ena till min väninna ia så det blev ingen tid för honom att skriva en personlig hälsning. Här ser ni i alla fall hans autograf. Jag kom honom så pass nära att jag fick säga några väl valda ord...         

  

    

Här en liten del av bordet med både skivor böcker och annat.

 

         

Han är en man som rör sig mycket så det var svårt att få en bild utan miner...  

 

    

Jag köpte en dvd box med flera skivor, bl.a en dokumentär och alla texter i en bok.

 

    

Så här mycket låg det i boxen. Ute har den kostat över 400:- men nu 250:-.

 

   

Jag hann få boxen signerad också. Det gäller att lite armbåga sig fram när man är autografjägare...  takterna börjar komma tillbaka från förr. Skall jag vara ute och fota på detta vis så måste jag nog skaffa en systemkamera så småningom. Det blir ju så mycket bättre foton.

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se