Öppen Ridå

Alla inlägg under augusti 2010

Av Malin wiper - 20 augusti 2010 17:19

          

 

Klicka här för att läsa om Ibrahim Ferrer. Här sjunger han "Dos Gardenias"

 

  

 

Ibrahim Ferrer (20 Feb 1927 - 6 aug 2005) var en populär afro-kubansk sångare och musiker i Kuba 

 


Jag såg en jättefin gardenia på Sussis blogg för ett tag sen och nu blev jag påmind om att jag skall fråga om dom har nån sån på handelsträdgården eller på Acleja blomsterhandel.

 

  

Gardenia cottage. 

 

Klicka här för att komma in på ett fint semesterställe i Grenada som heter "Gardenia cottage".

 

  

Klicka här för att se hur man sköter en gardenia.

Av Malin wiper - 20 augusti 2010 16:07

  

Jag var så tidigt ute så innan frissan så bjöd jag min man på fika på Ritz konditori....  vilken överraskning! där var det länge sen vi var...    

Vi delade på en smörgås och det fick bli deras nya med aprikos i som är jättegod och när dom inte har färdiga med skinka så gör dom smörgåsen medans man väntar, det kan man kalla för service. Vi tog varsin cappuccino och dom hade en mall så det blev hjärtan ovanpå med kanel...   

 

        

 

  

Denna tårtan gick inte av för hackor heller...         

 

   

 

Dom hade bakat ett bröd som måste ses i verkligheten. Det hade om gälar som stack ut. Såg ut som ett bältdjur...  

 

   

 

   

 

Mr T hittade lite små selleri och jättefina palsternackor på torghandeln. Dessutom lite stenfrukter.

 

    

Jag hörde musik från torget och det lät som frälsningsarmen först för dom sjöng och splade så bra, dessutom hade dom en saxofonist med som drog av ett solo. Sen började en man att predika och då kändes det lite domedag och jag gick därifrån...  Det blir tydligen tältmöte i Hook i kväll.        

 

 

Jag blev bättre i nacken efter denna behandling och det betyder att det börjar gå framåt men jag skall gå 2 gånger/vecka ett tag till sen blir det en gång/vecka. Han är så skicklig och erfaren min sjukgymnast och vet vad han gör. Känner mig trygg att få gå hos honom och har gjort det nu i flera år.

 

  

 

Detta program fick jag av honom för att stärka nackmusklerna och armarna. Får inte ha några tunga tyngder från början och jag skall bara göra detta i 6 månader innan jag kan gå på nåt mer avancerat. Jag måste vara jätteförsiktig och inte ta i för mycket.

    

        

Av Malin wiper - 20 augusti 2010 07:28

           

 

Här sjunger Björn Afzelius låten "Född fri". Saknaden är fortfarande stor efter honom. Tur att hans sånger lever vidare och är ständigt aktuella.

 

            

 

Björn Svante Afzelius, född 27 januari 1947 i Huskvarna, Jönköpings län, död 16 februari 1999 i Göteborg, var en svensk sångare, kompositör, textförfattare, romanförfattare och gitarrist, som sålt 2,5 miljoner album i Norden. Han var son till konstruktör Svante Afzelius och Ulla, född Petersson

 HJÄLP SAKINEH

 

I går när jag var in på Vickes blogg så hade han länkat till en protestlista för Sakineh som skall stenas till döds. Naturligtvis skrev både jag och Mr T på.

 

    

 

Hon ska ställas i en grop grävd upp till axelhöjd, varefter stenar ska kastas på henne, stenar som är tillräckligt stora att skada henne svårt, men inte så tunga att hon genast dör. Hon har redan blivit svårt misshandlad i fängelset. Detta är så hemskt så det går knappt att ta in.

 

 

  

Jag sätter också in länken här. Vill ni skriva på protestlistan så klickar ni här 

 

       

Av Malin wiper - 20 augusti 2010 06:37

    


Ja då var det fredag igen och i dag blir det ett späckat program. Först skall jag till frissan och tona och slinga mitt hår. Jag klippte mig för ungefär två veckor sen. Sen priset gick upp så kan jag inte både klippa mig och tona/slinga på samma månad. Guldkanten på tillvaron är för viktig för mig. I helgen skall jag i alla fall gå på gratisnöjen. Först i Habo på en loppis som har temadag med en massa aktiviteter. Dessutom kommer det att finnas en massa häftiga bilar som skall ställas ut där. Samtidigt så skall jag lämna in 4 sprängfyllda kassar till deras loppis. Allt är från källaren och det kommer att bli mer att lämna in. Sen skall jag på akupunktur 14.00 så det blir till att åka in till Jönköping.

 

  

 

Jag tänkte att jag skulle bli lite blondare igen för sist hade alla slingor växt bort och håret måste få vila men nu har det tagit sig igen så jag känner för ljusare hår. Det är klarare väder ute och det ser ut att spricka upp och bli lite soligt. Luftfuktigheten är så hög att man får ha på fläktar inomhus för att inte flyta bort.   

               

   

Jag mår bättre i magen sen jag började dela upp mina nutrilettbarer i 4 delar och tar dom med nån timmes mellanrum. Min väninna ia har köpt en burk med mjölksyretabletter på hälsohemmet så snart så kan jag vara av med mina besvär. Det har slagit väl ut med mjölksyrat för IBS magar. Det finns även påsar med pulver att hälla över grönsaker så dom blir mjölksyrade.

 

 Jag önskar er alla en härlig fredag....  

 

 

    

Av Malin wiper - 19 augusti 2010 16:57

             

 

Caj Karlsson, född den 11 maj 1970 är en sångare och låtskrivare från Hasslö utanför Karlskrona.

Caj Karlsson startade skivkarriären med bandet Sinn Fenn, inspirerade av irländsk folkmusik men med rötter i svensk vistradition.

 

Klicka här för att komma in på Caj Karlssons hemsida. Detta är första gången jag hör denna sångare och jag gillar hans röst.

 

  

 

Frida Öhrn, född 24 februari 1979, uppvuxen i Solna, är en svensk sångare och dansare. Hon är sångare i country- och popgruppen Cookies 'N' Beans.

 


           

Av Malin wiper - 19 augusti 2010 16:06

  


Jag passade på att fota lite när jag var in till "Acleja blomsterhandel" i dag. Gillar dessa vita glaskrukor som gjorde sig så fint till blommorna.

 

   

Här några fina till 

         

Jättefina buketter för ett bra pris och bredvid stod en hink med veckans bukett i lite lila/vit/vinröda färger.

 

   

Tänk vad mycket det kan göra att bara sticka ner en fjäril i en grön växt.

 

   

 Gick in och tog en kaffe på Ritz efter att jag varit på klädaffären. Jag vann inget på dubbeltrissen. Dom hade bakat ett nytt bröd med aprikos i som var jättegott. Satt en stund och bara kopplade av i min ensamhet. Kolla! levande ljus på bordet det börjar likna höst nu. 

 

   

Så här fin ser smörgåsen ut på nära håll. Locket av är mitt nya "mantra"...    Smörgåsen var ändå så stor och mättande så jag var tvungen att flytta fram lunchen lite i dag. Nu har min man fått klart i dom två viktigaste rummen i källaren så nu kan dom komma och bära bort både oljetank och panna. Han fick slå sönder en skyddsmur för oljepannan så att dom kommer åt att ta bort den. Han fick använda en slägga.         

 

Av Malin wiper - 19 augusti 2010 14:01

         

En av våra klädaffärer som heter "Selma" hade återinvigning i dag i sina nya lokaler som bara ligger tvärs över gatan. Det var rätt mycket folk där så jag kunde inte ta så många foton som jag hade velat men dom räcker nog.


          

Jag kände att jag ville ge dom en blomma att ha på disken eftersom dom tjejerna som jobbar där är så gulliga och serviceminded. Sen hittar man nästan alltid nåt klädesplagg där, det finns nåt till alla. Här ser ni buketten som jag köpte med en vas från vår blomsterhandel "Acleja".

 

   

Här ser ni en av dom fina gulliga tjejerna.         


             

Jag gillade deras snygga vinröda fondtapet bredvid provhytterna.     

 

        

Det som slår en är att det är mycket lila, vinrött, svart och rutigt som gäller i höst och vinter.          


          

Dessutom mycket tjockt stickat såsom både västar och koftor som är rätt korta i längden. Jag gillar såna här ärmar och även såna som går till armbågen. Dom passar mig rätt bra.       

 

    


          

Ma ser lite av färgskalan på denna bild.

 

       

Här en rutig ensemble och det finns många av dom. Jackorna dom har där går i vitt och svart. Även poncho och sjalar är väldigt inne.

 

   

Dom har inte fått nån text på rutan än och ingen skylt men det kommer nog.

 

           

Jag hittade själv en lilablå jumper som var nedsatt med 70% och hade kostat 399:- och nu 120:-, så det var verkligen ett fynd. Det går att dra upp blixtlåset så det blir lite storpolo. Jag blev  glad när jag fick på mig large efter att ha haft x-large förut. Den är snyggare i verkligheten. Det är en bred kant nedtill på jumpern.   

 

 

 

   Lycka till med nya affärslokalen...     

      

Av Malin wiper - 19 augusti 2010 07:06

              

 

Snart går startskottet för Jönköpings filmfestival 1/9-5/9. Jag har aldrig besökt den förut men känner en lockelse att göra det i år. Det finns säkert nån film som passar mig. Det kommer att bli både kort och långfilmer, föredrag och utomhusbio mm. Jag är faktiskt lite nyfiken på detta evenemang som har lite mer udda och smala filmer. Biljetterna till filmerna går på 50:-/st men vissa evenemang och filmer är det fri entré på.

 

  

 

Klicka här för att gå in på Jönköpings filmfestivals egen hemsida.

 

   I dag är det verkligen rengntunga skyar som gäller så varför inte se en regnfilm och krypa upp i soffan med en varm pläd och en kopp rykande kaffe...    Jag själv började att se en komedi i går som min man hyrt.   


                Klicka här för att komma in på Peter Lemarcs hemsida.

 

  

 

Här ser ni en gammal biografbyggnad som finns i Örsundsbro.

 

  

 

Klicka här för att läsa historien om den gamla biografen.

 

         

  

Edvard Johansson bestämde sig 1925 för att satsa på biografverksamhet. Han var då 55 år gammal. Före det så var han möbelsnickare sedan sin ungdoms dagar. Han hade även byggt minst sex bostadshus i Örsundsbro.

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se