Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2011

Av Malin wiper - 29 juli 2011 20:31


Sen var vi då äntligen hos mamma där vi uppvaktade henne med blommor och choklad.

Hon låg och vilade så vi väckte henne genom att sjunga låten: med en enkel tulipan...  Sen fick hon sina presenter i form av blommor, choklad från Anthon Berg och en blus.


Syrran klippte henne medans vi gjorde lite annat. Så här fin ser hon ut i sitt kortare hår och sin nya blus (köpt på b`chic i Jönköping) på väg till firandet som gick av stapeln i "C-huset" där hon skall bo fram till jul medans hennes lägenhet renoveras.  



Syrran och svågern hade beställt två såna här gräddtårtor med bär i mitten. Både personal och boende tyckte att tårtan var god. 



Här syns en personal bakom bordet. Det var rätt mycket folk och vi sjöng och hurrade för mamma. Tyvärr blev det dåligt med bilder eftersom kameran är väck. Jag skall spara ihop så jag kan köpa en kamera till så att man har en i reserv när nåt händer. Dom digitala tål knappt att man tittar på dom en gång.     

 

Av Malin wiper - 29 juli 2011 18:59


Vi har nyss kommit hem och haft en toppendag hos mamma och även fått lite gjort inför hennes flytt.  När vi åkte dit så tog vi paus i Borås och gick på ett Café som vi besökt en gång för några år sedan. Det heter " Café Bakgården" och är ett av dom bättre ställena. Dom har verkligen pyntat och gjort fint med blommor utanför det vackra gamla stenhuset.


Klicka här för att komma in på deras hemsida



Så här fint ser det ut utanför alla deras fönster.



Dom har även en utomhusservering framför Caféet.



Tyvärr så var hälften av bilderna så dåliga att jag inte kunde använda dom. Har inte fått tillbaka min nya kamera än från reparationen. Jag skall få en ny men det tar tid med försäkringen. Inomhus så är det lite mörkt men mysigt. Dom har 3 rum med olika möblemang och gamla saker.



Jättefina kristallkronor i taken. 



Mr T tog ett grovt bröd med brie ost och salami. Jag tog en ljusare med skinka och ost. Tyvärr har vi nästan bara fikat i dag så det blev till slut lite urspårning...  när vi var på väg hem.



Lite bättre bild på kakfatet.



Här är själva bakgården där man kan sitta om det är finare väder.



Den här unga killen verkade arbeta där, han började skoja med oss lite. Han ville vara med på bild och fick här stå med min man. Han kallade oss för mamma och pappa...  vi som hade kunnat vara farmor och farfar till honom...  Han var så snäll och trevlig. Det var även dom andra som arbetade där så stämningen och mysfaktorn var på topp.



 

 


Klicka här för att komma in på Ella Fitzgeralds hemsida.  Hennes röst innehåller så många nyanser.



Fortsättning följer i morgon.............................


Ha en fin kväll...  

Av Malin wiper - 29 juli 2011 07:18

 


Var in på Mimmis magasin häromdan för att handla lite presenter och då passade jag på att fota lite. Är inte namnet på butiken häftigt så säg?.



Just nu har dom rea på massor av kragar (insatser) till "Cult design" ljushållare. Dom kostar bara drygt 17 kr/st när halva priset dragits av. Man kan förnya en ljushållare helt bara genom att byta insatsen. Vi har en själva för påsk och en som min man gett mig. 


Bricka och glas från "Esprit" Tänk en sommarkväll och man skall ha besök på mat och när dom kommer får dom ett sånt här glas med nåt gott drickbart i. Serverat på den färgstark brickan



Ett helt bord fullt med saker för halva priset.



Jättefina burkar för kaffe och annat




Det finns massor av små böcker och dubbla kort av många slag



Snyggt från "Cult" i pastell och vitt



Finns i olika kombinationer. Här som tvål, diskmedel och en ljushållare 



Snygg gardinlängd som jag själv blev förtjust i




Det fanns en kudde i skylten som passade till gardinen



Dom har massor av såna här populära tofsar. Dessa var lite extra tycker jag


Utanför har dom alltid en massa tyger och garn till extrapriser



Nu har Ritz Café öppnat sina portar igen så det var fullt ös på torget. Folk njuter verkligen i detta samhälle och sitter inte inne och ugglar hela tiden...


  


Rolig bänk som jag inte vet om den finns att köpa. Nu blev det inte helt bloggfri dag...  men nästan...      

Av Malin wiper - 29 juli 2011 05:50


Friends18.com Orkut Scraps
  
 


Grattis till min mamma som i dag fyller 88 år. Det känns så skönt att vi skall åka dit och fira hennes födelsedag tillsammans med syrran och svågern. Syrran har beställt tårta som mamma skall bjuda på, även dom få pensionärer som finns kvar och personalen. Sen skall vi flytta över lite småsaker och gardiner till hennes nya tillfälliga lägenhet som hon skall bo i tills hennes egen är reparerad.  Mamma är så snäll, rolig och spirituell fortfarande fast hon är senil. Vi skall se till att du får en fin födelsedag för det är du värd. Du och pappa har alltid varit så generösa och gästvänliga.

 

  

 

Jag hade lite svårt med vad jag skulle välja för låt som mamma gillade. Har spelat Mats Paulson flera gånger som hon tycker om så jag ringde syrran och fick två förslag. Tar denna som hon nynnade på ofta. Det är Lapp-Lisa som sjunger "Barnatro" Jag vet inte om hon var särskilt troende men hon bad kvällsbön för oss varje kväll när vi var barn. Då var det "Gud som haver" som gällde. Vi gick aldrig i nån kyrka vad jag kan komma ihåg.  Hon var inte lika musiktokig som oss andra i familjen men hade sina favoriter. Denna låt var en långkörare på den tiden och Lapp-Lisa var ofta på tv.


Klicka här för att läsa om Lapp-Lisa

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

Jag tar en bloggfri dag och önskar er alla en härlig fredag...  

Av Malin wiper - 28 juli 2011 16:44


Jag slängde ut en fråga till er vad denna bil är av för märke som vi såg häromdan. Min bloggvän Helene....   som bor i USA gav mig svaret: Chevrolet Bel Air 1957-års modell. Chevrolet Bel Air är en full-size bil som producerats av Chevrolet uppdelningen av General Motors för 1950-1975 årsmodeller. Klicka här för att läsa mer. Jag känner igen att jag skrivit om denna bil förut... 


Detta är ett modellbygge av Chevrolet Bel Air. Klicka här för att komma in på sidan där jag hittade bilden 

 

 



Friends18.com Orkut Scraps



 
Av Malin wiper - 28 juli 2011 11:19


Min man kom hem med ett nytt gluten- och laktosfritt hårdbröd häromdan. Det kommer från "Crazy Bakers. Det såg ju hoppfullt ut eftersom jag kört med samma hårdbröd i flera år nu.


Jag testade brödet till frukost. Mitt favoritpålägg är banan på hårdbröd...  många tycker det låter konstigt men det är en höjdare och väldigt nyttigt. Sen kan man lägga lite keso och nötter ovanpå mm.  Färgen på brödet var nästan vitt och såg ut som ett tjockt tunnbröd. Inuti var det lite mörkare. Jag gillade inte brödet som kändes som oblat och ganska andefattigt vad gäller smaken. Det var dessutom torrt och tråkigt. Min man är inte lika känslig som mig så han äter upp resten av brödet...  stackarn! Dom har fler sorters bröd så det finns säkert nåt annat som passar mig

  

 Jag får fortsätta med mitt gamla vanliga gluten- och laktosfria hårdbröd som kommer från Wasa. Det är dessutom bara 6% fibrer och det passar min mage ypperligt. Jag skall så småningom när jag orkar testa att baka eget om det går. Detta bröd håller tyvärr inte samma kvalitet hela tiden,  i vissa paket så är dom alldeles för hårda och lite sega. Dom är nog gräddade för länge. När dom är som dom ska så går dom gärna sönder men hellre det. Då är dom frasiga och smakrika. Klicka här för att komma in på Wasas hemsida 

  

    


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Det är en sida som handlar om tåg och detta är ett sätta att servera bröd på ett fint sätt.    


Klicka här för att komma in på Tommy Dorsey and his orchestras hemsida


Av Malin wiper - 28 juli 2011 09:43

Vi åt sushi på "Samurai" i går och den var jättegod som vanligt.


Våra vanliga fuskpinnar har gått sönder så vi nödgades köpa nya och dessa är egentligen för barn...  dom var inte lika stabila som dom vi hade förut men då har vi en anledning att en gång för alla att träna på att äta med vanliga pinnar. Man skäms när man sitter där med sina fuskpinnar...  Vi som har ätit sushi i så många år. Jag kommer nog att sprätta iväg sushin över halva rummet ...  


Den här boken fick jag av syrran och svågern för många år sedan och har inte använt den än.  

'

Nu kommer det att bli av så småningom eftersom dom sålde sushitallrikar på baren, precis samma som dom serverar på själva. Dom är designade av ägarparet. Vi fick 4 st för 199 kr och vi skall börja med att göra den enklaste sorten som är lax med ris.


När man sitter där på sina barstolar och tittar ut så ser man bara gamla fina hus. Undrar hur det ser ut bakom dessa dörrar. Antar att det är en vacker innergård som jag gärna skulle vilja besöka. Hoppas dörren står öppen nästa gång också för då smyger jag in och kollar lite.


Hittade en bild på nätet när ägarparet öppnade sin sushibar. Klicka här för att läsa. Här ser ni sushikocken Billy Q Brillantes som förut haft en sushibar i Göteborg men nu förgyller vår tillvaro i Jönköping sen några år tillbaka.



Den här bilden på ägarparet tog jag 4/9 2009. Dom är toppentrevliga. 

  

Av Malin wiper - 28 juli 2011 08:49

  

Vi stötte på massor av läckra bilar utefter motorvägen i går men hann inte fota mer än två stycken. eftersom det var så mycket bilar ute så  började undra om det var nån speciell händelse i Jönköping. Då såg vi på en tavla innan Jönköping att Huskvarna fyller 100 år i år och varje onsdag visar folk upp sina bilar och motorcyklar i Folket Park. Är det nån som vet vad det är för märke på denna bil. Jag körde och mannen hann inte se.

  

                                       

Klicka här för att läsa om detta. Vi åkte dit men det såg helt folktomt ut så jag antar att vi kom fel tid. Klicka här för att se vad som händer i Huskvarna ang. deras 100-årsjubileum. Mycket av firandet är redan avklarat men det finns lite evenemang kvar ändå.


Detta är en truck med passande husvagn.

 

Vi är uppe lite sent i dag och det som gäller är att städa så några utsvävningar blir det inte.



Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards