Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2010

Lisa Eldahl!

Av Malin wiper - 8 oktober 2010 01:00

            


Jag använde dagen i går till att fundera hur jag skall göra med mitt bloggande. Tyvärr så börjar jag känna som förra gången då jag la ner bloggen några månader. Jag har svårt att göra nåt som är roligt lagomt och det blir till slut för mycket för min utbrända hjärna. Jag tycker ju att det är så kul att blogga och har fått så många fina bloggvänner och andra läsare. Jag har i alla fall lyckats motstå facebook än så länge och det känns befriande. När jag gick på KBT så sa hon att jag skulle ha en äggklocka som ringde efter 30 minuter så jag inte skulle sitta vid datan för länge. Till saken hör att jag måste sköta min motion och annat för att jag skall må bra både fysiskt och psykiskt. Hade jag inte min utbrändhet och nacken så hade detta inte varit några problem. 

 

 

                


Nu skall jag testa att göra ett schema så jag blir piskad att strukturera upp min dag och gör allt som jag måste för min hälsas skull. I morgon bitti så går jag upp tidigt och går min promenad, sen blir det frukost och efter det så kan jag göra ett inlägg. Det är ju inte bara att skriva inlägg utan bilder skall fixas och sen veta vad man skall skriva om och vilken musik man skall lägga in mm. Sen svara på kommentarer, gå in på andras bloggar mm. Jag vet att jag inte är ensam om dessa tankar utan många har gjort uppehåll i sitt bloggande och en del har helt slutat. Dessutom skall jag testa att bara göra 3 inlägg/dag än om jag kommer att få en hemsk abstinens. Jag har verkligen problem nu och det känns tråkigt och frustrerande. Har man suttit för länge vid datan så blir man så trött att man inte orkar nåt annat sen. Det gör att man flyr ut istället för att sköta om sig själv och sitt hem. Jag har fått tillbaka en massa symtom som gör att jag måste dra i handbromsen.  

 

          

 

Jag måste verkligen ändra mitt beteende för att orka fortsätta vara ute på nätet. Jag måste få balans i det hela och det blir en bra träning för mig att få min dag att fungera och att jag blir lite piggare. Sen vill jag tacka för era gulliga och omtänksamma kommentarer...  

 

Klicka här för att komma in på Lisa Ekdahls hemsida

 

 

               Som ni ser så är jag uppe sent i natt och har svårt att sova men nu släcker jag lampan och hoppas ni andra sover gott...   

    

 
 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

8 oktober 2010 06:52

Jag förstår dig så väl när det gäller bloggandet. Min begränsning har blivit max ett inlägg per dag och det funkar. Jag hoppas att det kan fungera för dig som du tänker, det var väl förra året du la ner helt över sommaren? Hur som helst så önskar jag att du får ordning på det och stannar kvar men går det inte så gör det inte. Hoppas att du har kunnat sova gott inatt.
Ni får se till att ha en fin helg. Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

Malin wiper

8 oktober 2010 08:28

Ja du det ultimata skulle vara att göra ett inlägg/dag. Härligt att du kan begränsa dig. Du har ju så många intressen också. Jag kom inte ihåg om jag la ner förra sommaren men du har nog rätt för du är ung och har ett bra minne

Ha en jättefin helg
kram

 
Helga

Helga

8 oktober 2010 08:42

Det är ju inte bra om det blir för mycket! Jag ska ärligt säga att jag inte hinner med att läsa alla dina inlägg så en begränsning kanske vore bra. Hppas du inte tog illa upp för det jag skrev nu - det är i all välmening.

Jag skriver endast ett inlägg per dag och det känns bra för mig. Man ska ju hinna med att göra andra saker också.

Kram och kom ihåg att jag gillar dig både som bloggare och som bloggvän :)

http://helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

8 oktober 2010 09:30

Ja du det har gått lite för långt och jag är glad att jag kan dra i handbromsen numera. Det är många som säger att dom inte hinner läsa allt så en begränsning är nödvändig. Jag tog inte alls illa upp för det är ju så sant ;). Ja du man skall hinna göra annat också.

Tack för dina gulliga ord på slutet och jag gillar din blogg också och även att ha dig som bloggvän.

Ha en jättefin fredag
varm kram

 
Cattis

Cattis

8 oktober 2010 08:50

Godmorgon. Jag måste bara skriva en kommentar ang FaceBook. Faktiskt så tycker inte jag att det tar sådan tid. Man loggar in sig, har den sidan öppen och kollar lite då och då med ett öga om någon slängt in en kommentar eller nått. Ofta skriver folk bara något ord vad de ska göra eller någon kommentar från något ordspråk eller nått. Oftast blir det bara någon minuts koll.
FB har gjort att jag känner att jag har lite kontakt ute på nätet så bloggandet blir lite mindre pga av det. För som du skriver så måste man ju fixa med sina bilder och kolla lite fakta så man har lite att skriva om. Det kan ta några timmar ibland.
Lycka till med ditt bloggande och jag hoppas som alla andra att du stannar kvar. 1-2 inlägg om dagen tror jag är det ultimata som du skriver.
1 på morgonen och en på kvällen.
Kram och ha en bra dag.

http://www.bergbrink.blogg.se

Malin wiper

8 oktober 2010 09:27

Jag har hört så mycket om facebook att det skall ta så mycket tid men nu får jag nog omvärdera det när du berättar. Tack för dina gulliga ord. Jag vill gärna fortsätta blogga för annars känns det som man blir helt utestängd.

Ha en jättefin fredag
kramar

 
Ingen bild

Cattis

8 oktober 2010 08:53

Hej igen! Glömde skriva om bilderna.
Sååå festliga och även om de verkligen överdriver datoranvändandet så stämmer de in. Passar perfekt in i ditt inlägg. :))))

Malin wiper

8 oktober 2010 09:25

Ja du jag hittade bilderna av en slump och tyckte dom passade in

kram

 
Berith

Berith

8 oktober 2010 09:14

Godmorgon min go´a vän =)
Jag förstår precis hur du känner och hur du tänker , vi har ju samma dilemma du och jag :)
Jag gjorde många inlägg per dag , första året jag bloggade , jag blev nästan manisk ...och om det tyckte jag inte , bloggen tog för mycket av min dyrbara tid här och nu !! :)
Jag upplevde att bloggen blev ett stressmoment istället för något trevligt ....
Som du skriver , så har man fått många nya , goa vänner här i bloggbyn och dem vill man ju inte tappa kontakten med ...så jag berägnsade mitt bloggande till ett inlägg om dagen och numera bloggar jag inte på helgerna utan då tar jag bloggledigt :))
Stressen över bloggandet försvan och glädjen över bloggandet kom tillbaka då jag började begränsa mitt bloggande !! :))
Hoppas du hittar ett sätt som passar dig , för det verkliga livet , livet här och nu går före bloggen :))
Önskar dig en bra dag och en trevlig helg min go´a vän !! :))
Varma kramar !!

http://maxmax.bloggplatsen.se

Malin wiper

8 oktober 2010 09:22

Vad bra och fint skrivet av dig. Det är precis så det är och så starkt gjort av dig att vända trenden så det blev kul att blogga igen. Jag skall försöka följa ditt exempel men det blir nog tre inlägg om dan och nån bloggbiledag också emellanåt. Ja du man måste ta hand om sig också och det verkliga livet måste man delta i.

Tack för dina kloka och fina ord

Ha en toppenhelg du och familjen
varma kramar

 
Ingen bild

Monica

8 oktober 2010 09:29

Hoppas du inte försvinner helt, kommer att sakna ditt bloggande isf!
Men självklart ska du tänka på ditt eget välbefinnande i första hand!
Märkte själv att det lätt blir för mycket av det goda, då det tar lång tid att ladda bilder osv..
Önskar dig en fin helg!
Kramar*

Malin wiper

8 oktober 2010 12:17

Jag försvinner nog inte som det känns nu utan skall ligga i hårdträning för att få en balans ;)

Ja du det tar sin lilla tid att göra ett inlägg

Ha en fin helg själv
varma kramar

 
Paula

Paula

8 oktober 2010 10:08

Ja, det är lätt att det blir för mycket av det goda. Du lägger ju dessutom ner så mycket tid och omsorg på varje inlägg! Det blir nog bra med en begränsning. Hoppas, hoppas att du stannar kvar för jag tycker så mycket om dej och din blogg!!
Ha en bra dag! Stor kram!!

http://fibroskanskan.blogspot.com

Malin wiper

8 oktober 2010 12:16

Det är så sant som det är sagt. Tack för dina snälla ord och jag skall verkligen begränsa mig så jag får en bra balans. Jag gillar dig också och din blogg.

Ha en bra dag själv
Varma kramar

 
Pisan

Pisan

8 oktober 2010 11:27

Du kanske inte skall ha så stora krav på dig vad gäller bloggen. Det måste ju inte innehålla flera bilder, texten behöver inte vara lång heller. Och ett inlägg om dagen räcker gott. Och har man någon dag då man känner att man vill göra mer så kan man ju göra det. Likaså tvärtom, strunta i bloggen en dag eller två eller tre... Svar på alla kommentarer behövs ju egentligen inte heller, man kan ju skriva svar i sina inlägg kanske. Det är ju det som är så bra med en blogg - man bestämmer själv. Hur som helst så gillar jag din blogg :-) Och dig också :-) Hoppas du och mr T får en fin fredag! KRAMAR! ♥

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

Malin wiper

8 oktober 2010 12:14

Där sköt du mitt i prick ;) jag har stora krav på mig själv och prestationsångest. Det måste upphöra och jag ligger i hårdträning :))

Jag har bestämt mig för 3 inlägg och att ibland ta bloggvila. Du har så rätt i det du skriver. Tack gulliga du för dom värmande orden ;)

Jag önskar dig och Mr H en härlig fredag också
kramar

 
Petra

Petra

8 oktober 2010 11:27

Sänder en enormt stor kram!!Hoppas du inte slutar blogga helt utan hittar en bra balans!!KRAM

http://petrano1.bloggspace.se

Malin wiper

8 oktober 2010 12:12

Tack snälla gulliga du ;) Jag kommer nog att hitta en balans och ligger nu i hårdträning ;))

Ha en fin dag

kramar

 
Sussi

Sussi

8 oktober 2010 11:37

Det är svårt att begränsa bloggandet till lagom. Ett inlägg per dag har jag insett är lagom för mig. Det tar nog så lång tid det. Kul är det men det finns annat skoj att göra i livet också..
Hoppas du kommer på vad som är lagom för dig och att du lyckas hålla dig till det. För det vore så tråkigt om du slutade blogga. Även om jag kan förstå skälen till varför..

Kramisar på dig

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Malin wiper

8 oktober 2010 12:11

Ja det är inte lätt men jag tränar mig på detta nu. Som du säger så måste man göra annat också. Tack för dina värmande ord
Ha en fin dag
kramar

 
-Nena-

-Nena-

8 oktober 2010 22:15

Jag hoppas att du hittar ett sätt som kan göra att du kan fortsätta blogga så det känns bra för dig.
En begränsning låter bra och kanske dra ner på bilder till ett av inläggen.
Vet så väl hur mycket tid det tar att hitta bilder och har själv haft en massa förr, nu blir det bara ibland som det kommer in en bild.
Man kan t.ex ha en dag i veckan då man har en musikvideo, en dag med bara ett fotoinlägg så blir det inte så mycket press var dag.
Men som sagt jag hoppas att du hittar din väg och jag säger precis som läkaren att en äggklocka är bra, det får jag ha när jag är i vissa perioder och märker att jag inte kan släppa datorn när jag verkligen skulle behöva det.

Angående facebook så kan jag säga att det tar inte så lång tid att titta igenom OM man inte spelar spelen som de har där och det behöver man ju inte göra om man inte vill.

Som sagt, hoppas du stannar och om inte så har jag i alla fall chansen att ha kontakt med dig via mail och det är jag glad för eftersom jag gillar dig min bloggvän

Kram och ha en riktigt skön helg ♥

http://nena.bloggagratis.se

Malin wiper

9 oktober 2010 09:04

Jag tror att jag kommer att fixa detta men jag håller mig till 3 inlägg om dan. Jag har så svårt att dra ner på bilderna, det är det värsta för jag tycker det är så kul. Det låter nu som att jag kanske klarar av att ha facebook om det inte är så jobbigt som jag trodde.

Tack för dina gulliga och värmande ord ;) Jag gillar dig också och din blogg min kära bloggvän.

Varma kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards