Öppen Ridå

Alla inlägg under november 2014

Av Malin wiper - 7 november 2014 19:00

  

Min man fick rätt mycket gjort i hallen i går och hann även spackla i dom två hörnen och det blev jättebra. I dag efter arbetet fortsätter han och jag är hans hantlangare...  .  Allt skräp ligger nu i en kasse så det ser städat och fint ut på morgonen. 


  

Vi hittade två tapeter under övre lagret och denna är så snygg och tidlös så den hade jag kunnat tänka mig att ha i hallen. Det är lite 50-60-tal och det är ju  så tidlöst snyggt. Huset vi bor i byggdes 1955 och jag gillar såna hus att bo i med tjocka väggar och då var dom så stabilt byggda och man har inte hört talas om nåt fuskbygge på den tiden. Dessutom är inte hyrorna satt så skyhöga som i nybyggda hus.

 

  

Ett lager till bort då kom denna fram som inte heller var så dum. 

 

   

Det blev en hel kasse full med tapet och annat skräp i går.Allt som fanns i hallen står nu bakom soffan i vardagsrummet så det känns som vi håller på att flytta igen....    Medans min man arbetade i hallen så städade jag i vårt stora skafferi och nu är det perfekt ordning och jag har fått rensat bort lite. Det verkar vara mitt liv i ett nötskal att flytta...   Vi har ju en ny tradition numera att flytta vartannat år....  . 

 

Vi flytt int...!  Det är Hasse Burman som sjunger. Klicka här för att höra ytterligare en låt han blev känd med 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Hasse Burman

 

 

Hasse Burman föddes 1926 i Byske, Skellefteå och är en svensk underhållare, musiker (sångare, kontrabas, gitarr, banjo). Denna låt blev en kultlåt och hamnade på svensktoppen 1970. Under åren 1951-1957 var han engagerad av Putte Wickman för att från 1957 spela tillsammans med Charlie  Norman. Det samarbetet höll på i 13 år. Klicka här för att läsa en kort biografi över honom. Han är nu 88 år gammal.#Tapetsering #Skafferi  #Burman

Av Malin wiper - 7 november 2014 13:00

 

Klicka här för att komma in på en ny bloggväns sida. Bloggen heter Nacka144.se. Han har även satt in min sons musikvideo och det tycker jag var kul. Han kommer från mina hemtrakter fast på en liten ö som heter Alnön. Dit har jag varit mycket och även besökt Vindhem flera gånger under min uppväxt. Där fanns en fin restaurang dit vi var med föräldrarna och åt men den brann tyvärr ner 1979. Där har man suttit mycket och kollat ut över vattnet och sett många segelbåtar segla förbi. Klicka här för att läsa om krögarparet som drev både Vindhems restaurang och hotell Knaust. Min pappa kände honom lite och brukar alltid prata med honom när vi var dit

 

 

 

Knaust

 

 

 

 


Så här såg vindhems restaurang ut. Tyvärr går det inte att länka till sidan "Sundsvallsminnen" nåt är fel där

 

 


Klicka här för att se hela min bloggväns sida som kryllar av fina foton tagna av honom själv. Det är som en kombinerad hemsida och blogg för det är många saker att kolla på under rubrikerna längst upp

 

 

 

   

   

 

 

Klicka här för att se en gammal film över Medelpad från 1946

 

 
Klicka här för att komma in på sidan Sundsvallsminnen. Klicka här för att läsa om Alnön 

 

 

Slädviken Alnön

 

 
Det har förändrats sen jag bodde i Sundsvall. Flyttade därifrån 1975 och när jag var riktigt ung så var hamnlivet på topp med stora båtar som kom och gick ständigt. Nu är det rätt tomt där och dom har byggt hyreshus där det förut var en riktig hamn.  Nu har detta inlägg spårat ur fullständigt. Jag blev så nostalgisk men jag hade inte tänkt skriva så här mycket men det började röra sig i hjärnkontoret. Man är numera som en historiebok

 

 


         

Lite minnesbilder (klickbilder) från Sundsvall på mig, min son och jag. sista bilden är lite missvisande vad gäller huvudet som ser lite för högt ut.     

 

 

 

#Bloggvän #Musikvideo #Nacka #Medelpad #Alnön #Sundsvall

Av Malin wiper - 7 november 2014 08:30

  

Vi var in för några dagar sen till Jönköping för ett ärende och då passade vi på att äta på IKEA. Det brukar alltid vara gott men denna gång var det rena gourmématen och tjejen som la upp maten gjorde det så fint så man fick ännu mer matlust och färgerna var sprakande. Jag tog laxfilé som var så mör, god och härligt kryddad så man njöt av varje tugga. Till detta serverades runda grönsakskakor med broccoli och annat i. Dom var helt superba och sen en citronsås som var lite över det vanliga. På sidan om detta goda snyggt skivade grönsaker.  


  

Min man åt oxbringa med mos, tomat- och pepparsås och till detta goda grönsaker. Han sa att det var en fröjd för gommen och oxbringa serveras inte ofta nånstans så det är en delikatess. Det var magiskt att äta maten och vi måste ha kommit precis då det kom direkt från köket. Man blir alltid nöjd där men nu var det några snäpp extra. Så otrolig gott. Att det var så färgstarkt gjorde inte saken sämre. Dessutom har dom riktigt god hemlagad mos.


  

Vi tog sen en tur till Sam Hjälp i Huskvarna innan vi åkte hem. Dessa stegpallar är det en riktig hantverkare som tillverkat och vi har själva en sån, den lägre till vänster men när vi köpte den så var det introduktionspris så vi betalade bara 150 kr. Vi har våran i sovrummet för att ta fram när vi behöver komma upp i ett skåp. Nu finns det en högre modell som ni ser till höger. Dom är verkligen snygga. Det var fullsmockat med folk där och hela parkeringen var fullbelagd så vi stannade bara några minuter


  

Min man hittade en rolig ishink i plast som han visade mig. Upptill satt en vit krage och sen en röd slips.  


  

Slipsen kunde man haka av och baktill fanns en korköppnare. Den kostade bara 10 kr men vi lyckades motstå ändå för vi vill inte komma hem med nåt onödigt när vi nu skall ha så lite som möjligt hemma 

 

órla Fallon med Red is The rose. Órla Fallon föddes 1974 och var tidigare med i gruppen Celtic Woman. Hon är en irländsk musiker som spelar harpa och sjunger traditionell irisk musik, ofta på iriska. Hennes debutalbum The Water is Wide, släpptes 2000. 2009 släppte hon en ny CD, Distant Shore. Jag gillar detta festliga klipp där hon sjunger så vackert och stämningsfullt 


  

Vi har köpt oss en blodtrycksmätare på nätet för bara 300 kr och då kan man tro att den inte är nåt vidare men denna är ett av dom två märken som anses bäst och min man har läst om mätaren som fått högt betyg. Jag hade lite högt tryck sist jag gick till läkaren, men då var jag lite orolig. Nu har det gått ner till 130/77. Då var det 165/95 så jag är lättad. Vill ändå ha en hemma för att kunna kolla nån gång i månaden. En del säger att man inte skall ha en sån hemma för det kan stressa men jag ville ha en ändå. Jag känner mig lugnare av att ha en hemma. 

 

Klicka här för att komma in på en sida där blodtrycksmätaren finns som heter AEG BMG 5612. Har kollat på nätet och på en del sajter kostar samma över 500 kr. Den har blivit bäst i test på ett ställe. Omron och denna AEG är dom som är bäst men Omron är mycket dyrare 

 

Klicka här för att komma in på en sida där det står om både Omron och AEG. Längst ner på sidan så står det att den vi köpte AEG blev bäst i test trots lägre pris


  

Här tar min man blodtrycket och han hade 124/77. Jag har alltid förut haft nästan för lågt blodtryck men med min övervikt så har jag fått högre. 


Nu har vi fått gjort lite i hallen och i dag fortsätter vi. Det är ju ett typiskt inneväder då man kan passa på att fixa till för när och om det blir snö så vill jag ut för jag har längtat efter snön för man blir piggare av ljuset.

 

 

 

 

  

#Blodtrycksmätare #Ishink #Sam #IKEA #Fallon

Av Malin wiper - 6 november 2014 20:00

          
Folkets Hus Bio i Vaggeryd visar dramafilmen The Homesman 9 november 18.00 Den är regisserad av Tommy Lee Jones och co-writer är Kieran Fitzgerald och Wesley Oliver. Den är baserad på en roman av samma namn av Glendon Swarthout. I huvudrollerna ser man: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, William Fichtner, Meryl Streep mfl. Filmen var utvald att tävla om Guldpalmen i huvudtävlingen sektionen vid Filmfestivalen i Cannes 2014. Den släpps i USA 14 november 2014 och kommer att ha premiär i England på Cambridge Film Festival. Jag har kommit lite efter vad det gäller film så denna hade jag inte hört talas om förut.

 

 

 


 

 

Klicka här för att komma in på filmens facebook. Klicka här för att se vilket betyg filmen fått på "Rotten Tomatoes"

 

 

   

 

En ogift, kavat kvinna räddar livet på en äldre man som sitter på en häst med en snara om halsen. Tillsammans åtar de sig uppdraget att eskortera tre mentalsjuka kvinnor från Nebraska till Iowa.

 

 

 

Western lamp

 

 

 

       

 

 

#Homesman #Bio #Folkets #Tommy

Av Malin wiper - 6 november 2014 13:45


    

Vi har fått låna ett tapetserarbord av ordföranden i Museiföreningen...  , min man skall då sätta igång och tapetsera hallen. Vi hade ett bord när vi tapetserade förra längenheten och i huset men det blev för dåligt till slut så vi blev tvungna att skrota bordet. Eftersom hallen inte är så stor så blir det en ljus tapet. Vi hade inte tapesera om inte väggen var förstörd av en plastblomma som hängde där när vi flyttade in. När vi drog bort den så följde tapeten med.  Vi trivs i lägenheten och området och det känns tryggt här.   

 

 

                           

 

 

   

Här står nu tapetserarbordet och väntar på att vi skall få ändan ur vagnen...   

 

   

Det skall bli kul att få snyggt och slippa det bortrivna efter plastblomman. Det var inte länge sen vi tapetserade i förra lägenheten i tre rum så min man har lagt ner mycket jobb där vi bott.  

 

 

Roller lamp 

 

   

Nu har jag plockat bort allt från hallen och det ser så smalt ut men vi har ju både skoskåp och en liten soffa där. I dag när Mr T kommer hem så skall han börja med underarbetet efter lunchen. Detta kommer att gå fort eftersom det är bara 5 våder som skall upp. Vi har nu två dagar på oss då inget är inplanerat så vi kan ägna oss åt detta. 

 

   

Här ser ni den värsta sidan där plastblomman satt. Jag tror inte att det är nån lägenhet/hus vi flyttat in i där vi inte har fått fixat och donat. Sen skall denna innerdörr innanför ytterdörren målas för den är gulgrå och ser hemsk ut. Vi hade inte behövt ha denna innerdörr om inte det luktade starkt av tvättmedel från källaren så vi hämtade denna från vinden på eget bevåg.        

 

   

Inre hallen som är mer fyrkantig ser bättre ut så där tapetserar vi inte men vi skall måla badrumsdörren också plus två hallgarderober. Vi vill inte göra så mycket eftersom vi inte vet nåt om framtiden och det börjar spiras nya tankar i skallen. 


Här kommer Handyman blues med C W Stoneking. Han föddes 1974 och är en australiensk blues singer- songwriter som spelar gitarr och banjo. Jag trodde det var en äldre bluesgubbe för det lät så, jag blev väldigt förvånad när jag såg födelsedatumet. Han har släppt två fullängdsalbum av hans ursprungliga material, de är kung Hokum och Jungle Blues 

 

   

Här ser ni min egen "handyman" som blev så glatt överraskad när han kom hem och jag hade tömt hallen på saker. Här står han nu efter maten och skall påbörja underarbetet. 

 

 

 

#Tapetserarbord #Museiföreningen #Ordföranden #Hall #Handyman

 

Av Malin wiper - 6 november 2014 08:15

       


Ritz Konditori kommer att börja med frukostbuffé varje tisdag från den 11 november mellan 08.00-09.30 vilket bra initiativ. Priset är 69 kr/person  

 

 Ett av soundtracken till filmen Breakfast at Tiffanys. Moon River. En kultfilm med Audrey Hepburn

 

  9 november 10.00-13.00 blir det loppis på Bäck 2 i Vaggeryd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild från "Besikta" som stället kommer att heta

 

 

Klicka här för att komma in på Skillingaryd.nu och läsa om att vi får bilbesiktning i Vaggeryd. Vi har själva en tid dit i slutet av november. Besiktningen ligger på samma gata vi hade vårt hus för nästan tre år sedan nu.

 

 

 

 

 

 


 

 

Paul McCartney med Drive my car 

 

 

 

                            

 

 

 

 

 

 


 

Klicka här för  att läsa om nya bloggaren "Äppelblomman" på vaggerydstorget. Nu är vi 4 st som är anslutna dit. Tack Vaggerydstorget för att jag får vara med hos er...  

 

 

 

 

Imagesbuddy 

 

 

 

#Vaggerydstorget #Äppelblomman #Loppis #Frukostbuffé #Breakfast #Audrey #Bilbesiktning

 

 

Av Malin wiper - 5 november 2014 16:30

     

Då har man gått omkring igen i korridorerna på Värnamo sjukhus, vet inte vilken gång ordning nu. I väntrummet var det målade fjärilar på en vägg som jag satt och kollade på medans jag försökte slappna av. När jag kom in så gav dom mig ett papper för att hålla under näsan för läkaren sprayade in nåt medel som antagligen skulle rensa ut innan undersökning och då skulle det komma upp så mycket vätska så det kunde bli fläckar på kläderna. Det kom inte upp nåt utan var snustorrt så dom fick spraya flera gånger och ändå kom det bara upp nån droppe...  .  Efter det körde han ner en slang genom näsan ner till halsen, inte så behagligt men det gick bra och han sa att det såg bra ut både vad gäller stämband och annat i halsen och det kändes ju positivt.

 

Han undersökte även näsan och den såg tydligen bra ut också...  . Till sist öronen som var bra förutom att jag hade lite för mycket vax i höger öra, det sög han ur så det uppskattas. Han frågade vad jag arbetade med, förstod inte vad det hade med saken att göra. Det blev lite mer "löpande band" denna gång för läkaren såg ut att ha bråttomt. Fick sen reda på att det blev klartecken för operation så nu är det bara att vänta igen...  för en som inte har nåt tålamod...  

  

Innan jag var klar så fick jag tipset att köpa "Vaxol" på apoteket. Man sprayar örongångarna lite nån gång då och då, på det sättet undviker man vaxtillväxt och det mjukar även upp örongångarna. Det skall vara ett naturligt medel. Det är en pytteliten flaska men priset var hela 135 kr och det var dyrt så jag hoppas det är drygt. Klicka här för att läsa om detta medel. Nästa gång köper jag det över nätet för då kostar det bara 119 kr.

 

  

Sen hade vi lite tid på oss innan min man skulle till Vårdcentralen så vi tog en fika på sjukhuscafét (Stigs). Min man tog en liten smörgås och jag en Gi platta gjord av endast 70%:ig choklad och lite frukt och nötter på toppen. Såna ger inget sötsug. Allt smakade bra och sen åkte vi iväg igen så det blev bara en snabb tur fram och tillbaka. 

 

   

Dom har många olika delar att sitta i och denna gång blev det soffdelen. Det går inte att fota där för det sitter alltid mycket folk på fiket 

 

Lou Reed med en låt jag aldrig hört förut "Dirty Blvd. Klicka här för svenska texten till denna låt som är lite mörk. Gillar hans sångstil till låten. Han dog 2013#Värnamo #Hals #waxol #Platta #Smörgås #Stigs #Lou

Av Malin wiper - 5 november 2014 08:30

 

Där förut Mimmis Magasin och Gretas butik låg har det nu blivit två skyltfönster med reklam för "Vår lilla stad". Handlarna i Vaggeryd och Skillingaryd samordnar sig under det begreppet. klicka här för att komma in på en sida och läsa mer ang detta. Klicka här för att läsa ännu mer     

                     

   

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild 


 

Det var svårt att ta bilder för det blänker för fullt men här ser man reklambilder för olika butiker och och andra företag i samhället. Jag hade ju kunnat gå ut på kvällen och fota men jag vet ju inte om fönstret är ljussatt. Förändringens vindar har börjat blåsa i Vaggeryd. Jag saknar verkligen inredningsbutiken och även spelbutiken. Det var mycket mer fart och liv på torget då. Hoppas det blir nån nytändning så inte "Vår lilla stad" blir en liten by...                    

  


  

Utanför klädbutiken "People" stod denna fina uppsättning av två stolar och ett bord. Det påminner om vilken mild höst vi har. Man fattar inte att vi är inne i november och börjar det så här så är jag rädd att vi får en varm snöfri vinter...  , det är inget för mig i alla fall. Jag funderar på att köpa en "Ljusterapilampa" så småningom för jag känner att jag behöver nåt sånt.  


  

People klädbutik har fått in ett nytt klädmärke i butiken. Det heter "Capricollection"  

Höghusbygget i centrala Vaggeryd fortskrider och nu har huset fått vita fasader. Byggnadsarbetarna ser ut som myror på ställningarna runt huset

 

 

 

  


             


  

Övre våningen ser lite mysko ut så jag undrar om det är ett eget litet hus på huset...  Fast det är nog nån värmecentral eller nåt, vad vet jag.


  

Två killar på en stege.  


  

Det ser overkligt ut när Konsumhuset är borta och det skall bli spännande att se utveckligen 

 

  

Här får man en uppfattning om fönstren också         

 

 

 Jag håller på att göra mig iordning för att åka till Värnamo Sjukhus Öron, näsa hals för att kolla upp stämbanden innan operation av sköldkörteln. Jag blev kallad till mammografi för ett tag sen också så det har varit många sjukhusbesök på sista tiden. I går kom svaret och jag är glad att svaret var att jag inte har cancer i brösten. Enligt första läkaren på kirurgen så är tumör i sköldkörteln ovanligt det är mer vanligt med cystor. I går träffade jag en fd granne som visade ett ärr på halsen, han hade opererat bort hela sköldkörteln men hade varken cysta eller tumör. Nu hoppas jag bara att jag får operationen före jul för det har snart gått 5 månader sen jag var till läkaren första gången för sköldkörteln. Min man arbetade in tid i går så han är med till sjukhuset och sen skall vi åka direkt hem för han skall till vårdcentralen. Det har varit nåt hela tiden nu, ibland kör det ihop sig.

               

 

 

 


Italienska, på svenska betyder det: Onsdag redan, ta väl hand om den och njut


Our Town med James Taylor

 

 Klicka här för att komma in på Vaggerydstorget och se bloggar som är representerade där. Dom har fått in några fler nu och det är jättekul.

 

 


#Stad #Höghus #People  #Vaggerydstorget                             

Presentation

Vaggerydstorget

   

Några av mina bästa bilder i ett bildspel

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Katrin Sundberg! Jag gör vad fan jag vill

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Blues med Bad Condition Vinylcafeét 4/3 18.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se