Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013

Cancerdrabbade!

Av Malin wiper - 7 oktober 2013 09:00

 

osa Bandet 2013  


Det är inte klokt vad många som drabbas av cancer. Såg skådespelerskan Regina Lund i tv i går  och man får en inblick i hur hemsk denna cellgiftsbehandling är. Christine Meltzer har ju gått igenom samma sak. Vi har en person i vår närhet som just nu går igenom en av flera cellgiftsbehandlingar och vi känner oro än om personen tycks klara detta rätt bra. Min son miste sin pappa i cancer 8 februari 2012, och det gör ont än och känns väldigt tomt, jag är så ledsen att min son mist sin pappa alldeles för tidigt. Min svärfar dog också i cancer för 16 år sedan i dagarna. Han blev 74 år. En av mina ungdomsväninnor dog i cancer endast 40 år gammal, hon var gift och hade två små döttrar. Jag kom ihåg när åkte för att överraska henne efter många år då jag bott långt ifrån henne. En man öppnade dörren som visade sig vara hennes svärfar och talade om att hon dött. Det kom som en chock eftersom jag pratade med henne några månader tidigare. Jag har aldrig tyckt att tiden läkar alla sår. 

 

    

Klicka här för att komma in på cancerfondens hemsida.  Under min livstid så kommer inte cancern att besegras men många fler överlever numera och det känns hoppfullt, tack och lov för forskning och förebyggande som jag fick en kommentar om. Det verkar inte bara vara arv och miljö som påverkar eftersom många inte har några förut i släkten som haft cancer men ändå drabbats. Klicka här för att läsa om cancer. 

 

   

Min son och hans pappa på 70-talet.   


Arne hade sån livslust och var en äventyrare som in i det längsta planerade saker, han hade nyss köpte ett nytt hus på landet och hade många saker på gång.  

  

             

 

           

Min sons pappa och min man när han och sonen var hit. En dag beökte vi A6 köpcentrum i Jönköping. Den dan besökte vi även Tändsticksmuseet och många andra ställen och var ut och åt. Det var en jättefin och lyckad dag som sitter i vårt minne. Mr T och Arne kom jättebra överens och gillade varandra.  Jag hade väldigt svårt för att skriva detta inlägg...   

 

Regina Lund med Rainbow Star. Klicka här för att höra en låt som jag tror är hennes nya. Hon är väldigt andlig av sig och håller på med både healing och annat. Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Klicka här för att läsa om henne. Klicka här för att komma in på min vän Kristinas blogg. Hon håller på med healing och har en naturlig fallenhet för detta. Jag har själv fått healing av henne flera gånger med bra resultat. Hoppas ni får en  fin början på den nya veckan. Själv väntar jag bara på att förkylningen skall släppa så jag kan gå ut och promenera igen, men det finns som sagt värre än en förkylning än om en sån också kan vara hotfull i sin värsta skepnad. 

      

 
 
TjockMorsan

TjockMorsan

7 oktober 2013 10:15

Ett jätte fint, men framför allt väldigt berörande inlägg. Min familj har också påverkats av att flera både närstående och bekanta har drabbats av cancer under de senaste 10 åren. Tyvärr har flertalet av dem varit mammor i min egen ålder som inte klarat kampen mot cancern. Men några har tack och lov överlev, främst de barn/ungdomar som drabbats. Bland annat min styvson, men även en styvson till mina tre äldsta barns pappa.

Jag har en mycket god relation till barnens pappa och eftersom vi bara var 15 och 16 år när vi träffades och sen hade ett förhållande som varade i nästan 20 år, så räknar jag honom till familjen fortfarande och det samma gäller för hans nya familj. Hans nya kvinna var jag väninna med långt innan de blev ett par och vi är fortfarande vänner. Och när hennes son insjukna i cancer för snart 3 år sedan, så var det mig hon vände sig till får att få prata om sin hennes oro. Jag hade ju gått igenom en liknande situation 5 år tidigare då min styvson som då var 12 år fick leukemi. Han är idag 20 år och helt friskförklarad. :)

Dessutom hade jag ju själv opererat bort en hjärntumör för 3 1/2 år sedan, som lyckligtvis var av det godartade slaget. Annars hade jag troligen inte suttit här idag? Tyvärr kan jag få ihop en lång lista av just mammor som inte klarat sin kamp mot cancern. Det är gamla grannar, styvbarnens mammor, vänner och bekanta, som tex mammor till mina döttrars kompisar. Det gör så ont i mig när jag fått reda på att dessa barn mist en förälder. Det är ju inte bara den som insjuknar som går igenom ett helvete, för det drabbar deras anhöriga minst lika hårt. Som dessutom tvingas leva med sorgen efter sin närstående resten av sitt liv. Med sig i bagaget får de också bära på en oro för att denna hemska sjukdom ska slå till igen. Kanske hos dem själva eller att någon annan närstående ska insjukna, så man måste ta sig igen samma lidande en gång till.

Mina döttrar har varit med om detta så många gånger nu, trots att de bara är 14 och 18 år, att de numera istället undrar "när" sjukdomen ska slå till nästa gång, istället för att tänka "om".

Önskar dig god bättring och en fin måndag.
Kramis!♥

http://tjockmorsansblogg.blogspot.se

Malin wiper

7 oktober 2013 10:32

Tack för din kommentar som berörde. Tråkigt att ni fått gå igenom så mycket med folk i er närhet som drabbats. Vad härligt att styvsonen klarat sig så bra. Det är verkligen viktigt att man kan vara vänner efter skilsmässa för då mår barnen bäst. Ser att du också gått igenom nåt jobbigt, skönt att det gick så bra. Jag har själv haft cellförändringar men det hann aldrig bli cancer innan det upptäcktes.

Det är så tråkigt att barn och unga vuxna drabbas av denna hemska sjukdom. Dom är mitt uppe i livet och skall få njuta av detta. Som du säger så drabbas dom anhöriga hårt också. Vem somhelst kan drabbas. Ja du inte behövde min generation tänka så mycket på sånt så det är tråkigt att dina döttrar sett så många bli sjuka och gå bort.

Tack för omtanken men en förkylning är som en nysning i jämförelse, så man skäms att klaga. Jag har haft turen att vara förkyld väldigt sällan dom senaste åren.

Ha en fin måndag själv
kramar

 
Annelie

Annelie

7 oktober 2013 12:44


Usch ja,, denna sjukdomen cancer är fruktansvärd. Jag glömmer aldrig då mamma fick reda på att hon hade cancer i underlivet, så det vart en akutoperation. Men, som TUR var så kom hon in såppas tidigt, så det behövdes inga cellgifter eller strålning.
Min mormor gick bort i skelettcancer,, då jag var 20 år, hon skulle fylla 65 år.. :-(

Din son var / är väldigt likt sin pappa..

Ha det så bra som du kan ha det vännen och sköt om dig, Krya på dig.. // Varm kram Annelie <3

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

7 oktober 2013 13:28

Det är verkligen hemskt. Vad skönt att din mamma kom in i tid, förstår hur du kände då. Vad tråkigt att din mormor gick bort i denna sjukdom då du var så ung. Min mormor dog när jag var 18 år så jag vet hur det känns. Fast hon var 82 år men din mormor var alldeles för ung.

Jag tycker också han är lik sin pappa. Fast han har lite drag av mig också numera.

Tack för omtanken. Jag tar det lugnt.

Ha en skön dag
kramar

 
Cattisc

Cattisc

7 oktober 2013 14:07

Tänk om de kunde komma på ett sätt att bota den här sjukdomen helt och hållet. Det är ett sådant lidande för dem som råkar ut för det även om de klarar sig. Min väninna fick bröstcancer för något år sen och fick operera bort ett bröst plus gå igenom cellbehandling.Jag hade inte umgåtts med henne på ett tag innan och när jag fick höra det så kändes det ännu svårare att ta upp kontakten. Man vet inte hur man ska trösta. Jag är som många andra människor att man drar sig undan bara för att man inte vet hur man ska vara. Rädsla tror jag. Hon har klarat sig bra men jag tror hon var väldigt rädd för jag kommer ihåg när hennes syster dog i samma sak. Det var rätt så längesen och då hade de inte samma kunskap och behandling som idag. Så tack och lov så går det framåt. Vi har det bra tjejer som får gå på kontroller men män har det värre. Prostatacancer är väldigt vanligt men inte får män någon årlig kontroll. Förstår inte varför när det bara är ett litet blodprov vad jag förstått som behöver göras.

Jag tycker du är stark som skriver om det här och jag vet vilken bra relation ni haft mellan er och din sons pappa. Det är det inte många som har idag. Det måste kännas skönt att det har varit så nu när det tragiska hände honom.

Sv: Jag häller gips i en plastpåse och knyter om med snöre på mitten så därför blir dem där vecken. Efter det när det torkat så kommer det roliga arbetet att putsa kanterna fina.

Kram till dig min vän och så vill jag också skriva att det borde finnas fler av goda och omtänksamma människor som du är.

http://www.jagmenjag.se

Malin wiper

7 oktober 2013 14:47

Man hoppas verkligen att ett bot snart kommer för det känns som en epidemi. Jag glömde tala om att min ungdomsväninna dog i cancer endast 40 år gammal. Vad tråkigt med din ungdomsväninna, jag tycker du skall ringa henne för det kommer hon nog tycka känns jättebra. Tid spelar ingen roll och var bara som vanligt. Det ger sig självt. Man kan ångra sig längre fram annars. Så tråkigt att hennes syster gått bort i cancer då är det nog genetiskt.

Min svärfar dog i prostatacancer. Min man har varit och tagit såna blodprov några gånger. Jag har varit på mammografi för några månader sen men jag har inte blivit kallad på gyn undersökning på ett tag. Har haft cellförändringar för 22 år sedan.

Tack för dina snälla och fina ord vännen. Jag tycker du är toppen också. Så fort halsen är bättre så skall jag ta mig i kragen och ringa dig.

Jag och min man har verkligen sorg efter min sons pappa. Det kändes tryggt att han fanns och vi har som sagt varit vänner. Det känns verkligen bra att vi kunde talas vid och umgås ihop med min son allihopa.

Vad kul att få ta del i hur du fixar detta med gipset. Jag skulle ändå aldrig klara nåt sånt. Du är så kreativ och påhittig.

Jag blev alldeles varm i kroppen av dina slutord. Stor varm kram

 
Helga

Helga

7 oktober 2013 14:09

Det är en förfärlig sjukdom!!! Starkt av dig att skriva detta inlägg som säkert gör ont ända in i hjärteroten.

Har just nu en god vän som genomgår bröstrekonstruktion efter bröstcancer. Ett bröst fick opereras bort!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

7 oktober 2013 14:49

Verkligen! Det gör verkligen ont för jag har även mist en ungdomsväninna i cancer och hon var bara 40 år gammal.

Vad mycket din väninna fått gå igenom också. Hoppas allt går bra för henne. Bra att dom kan rekonstruera numera för dom som vill.

ha en skön dag goa du
kramar

 
Kenneth

Kenneth

7 oktober 2013 15:02

ja denna sjukdom är inte rolig förlorade min pappa för 1,5 år sen.

http://rothvoss.blogspot.se

Malin wiper

7 oktober 2013 17:54

Så tråkigt Kenneth att du förlorat din far i denna sjukdom.

Stor kram till dig
Malin

 
krulli

krulli

7 oktober 2013 16:14

Idag är det inte detsamma som en dödsdom att få reda på att man harcancer. I å fall hade ag varit död 2 ggr. Har fått 2 st diagnoser men klarat mig med operation båda gångerna. Så många fler överlever än dör idag tack vara forskning och förebyggande vård.

http://krulli.se

Malin wiper

7 oktober 2013 17:52

Det har du så rätt i. Jag kom själv in i tid på grund av förebyggande genom cellgiftsprov så det hann aldrig utveckla sig

Tack för din kommentar

Ha en fin kväll
Malin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 29 mars 10:15

    När vi skjutsade hem min son i  tisdags eftermiddag så passade vi även på att gå in på Mel's Garage i Enköping där min son bor. Dom har otroligt god glass där från Rättviks Glass.    Klicka här för att se när vi var till Mel's Garage 7 m...

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards