Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin wiper - 5 januari 2013 12:00
Gick in på Niklas Månssons blogg och hittade denna för mig nya sångerska som jag aldrig hört förut. Hon heter Edie Brickell och har en härlig persolig röst och bra texter. Låten heter "What Would you do". Klicka här för att komma in på hennes hemsida.


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


Ytterligare en låt med Edie Brickell som heter "Good Times". Hon föddes 1966 i Oak Cliff, Dallas, Texas och är en amerikansk sångerska och kompositör. Hon var sångerska i bandet Edie Brickell & New Bohemians mellan 1985 och 1990, och har därefter varit soloartist. Hon är gift med Paul Simon sedan 30 maj 1992. Dom har tre barn tillsammans.


  
Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. Edie Brickell till höger, hennes man Paul Simon i mitten och Steve Martin längst till vänster.


  


 

Curious PhotoAv Malin wiper - 5 januari 2013 11:15

  

Vi skulle ha åkt till min mamma denna helg men vi är så otroligt trötta och vaknade inte förrens 09.45 i dag och då blir det för sent för jag är inget vidare på mörkerkörning. Vi skall istället försöka få upp vårt nya barbord i köket i dag. Det blev ingen häftig köksö eftersom vi är så sällan i köket när vi har besök och skaffar vi fler platser att lägga in saker i så får vi ännu mer prylar som bara ligger. Vi skall göra det så mysigt vi kan därinne men köket ligger lite på sidan om och fönstret vätter mot en gräsmatta och parkeringsplats så det är ingen fin utsikt. När vi har gäster så sitter vi alltid i vardagsrummet.


    

Bordsskivan kom in i går på IKEA så vi åkte dit men först till Biltema för att köpa ett nytt takräcke. Här kämpar min man med att få upp bordet på takstället.


   

Så här ser bordsskivan ut och den är i materialet bok, och är en massiv träskiva i limmade bokstavar. Det är både bredare och längre än det barbord vi hade när vi bodde i vårt eget hus. Vi skall inte olja in den utan lacka så den tål lite mer. Vi kommer även att ha den som ett avlastningsbord och vi skall köpa ett bakbord så man kan stå där och baka också. Eftersom vi hade ett fyrkantigt bord förut så ville vi förnya oss med att ta ett som är rundat framtill. 


  


Så här såg barbordet ut vi hade i vår förra bostad men den skivan var omöjlig för man måste slipa och olja in så ofta. Den tålde ingenting.   Vi använde bordet i början när vi flyttade hit och det ser man på tapeten bakom som nu är  utbytt till blågrön färg som på bilden ovan. Vi hade litet kök i huset också.  

  

Vi åkte sen in till Klostergatans second hand Röda Korset för att ta en fika. Vi gick på budget i går och försöker spara lite nu efter julen. 


  

Trots att det är så billigt att fika på second hand så är det inget dåligt bröd utan det smakar jättegott och dom gör även fantastiska våfflor där med god sylt och grädde men med det är det stopp nu för jag har fått bort godissuget ingen och vill inte ha tillbaka det. Vi åkte sen hem för vi orkade inte åka omkring nåt mer.

  

Innan vi åkte hem så besökte vi vårt fina bibliotek för jag ville låna filmer igen. Dom jag lånade sist och skrev om var så bra alla tre och jag hoppas dessa också är sevärda. Tyvärr såg jag när jag kom hem att jag sett en av dom men det är ju två kvar.


Nu skall vi bara ägna oss åt att få bort det gamla bordet och stolarna och få upp det nya. Sen har vi lite annat att pyssla med så jag hinner inte bloggvandra förrens senare i dag. Hoppas ni har en fin lördag att se fram emot.   Är det nån som tagit bort sina julsaker?. Jag skulle vilja plocka bort allt nu.


Av Malin wiper - 4 januari 2013 19:00

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.
Jag såg att Patti Page gått ur tiden i en ålder av 85 år men jag har aldrig hört talas om henne. Hon blev känd för låten Tennessee Waltz´men jag är van att höra den låten med Alma Cogan. Klicka här för att höra Alma Cogans  version (hon blev bara 34 år)


     
Patti Page föddes 1927 i Muskogee, Oklahoma. Hon dog 1/1 2013 och var en amerikansk sångerska. Hon var en av de största artisterna inom så kallad "traditionell pop". Hennes låtar hade ofta inslag av countrymusik. Hon slog igenom i slutet av 40-talet, bland annat som sångerska i Jimmy Joys orkester. 1947 fick hon skivkontrakt med Mercury. Hennes störtsta hits var "The Tennessee Waltz" från 1950 som jag aldrig hört med henne så det skall bli spännande att jämföra henne med Alma Cogan. Klicka här för att komma in på hennes hemsida.


  

  Här kommer Patti Page:s version av "Tennessee Waltz" den är mycket långsammare. Alma Cogans version faller mig mer i smaken och är lite häftigare.


  


Av Malin wiper - 4 januari 2013 18:45

 Vi har varit in till Jönköping i dag igen  för i går hade inte IKEA fått hem bordsskivan vi skall ha i köket som barbord. När vi kom hem så blev vi så sugna på Chailatte som vi drack mycket förut på vintrarna. Det värmer och är jättegott, man kan ha en liten chokladtryffel till om man vill men det går lika bra att dricka utan nåt till. Denna lärde jag mig av Maria Lakatos som gjorde den på bara mjölk. Annars görs den på vatten och mjölken används enbart till skummet. Hon gjorde den så god så vi tog den ofta när vi var på hennes Café "Lakatos chokladbutik & Café) där vi var stammisar i 5 år. Nu är vi stammisar på Malmborgs Lilla som ligger i samma lokaler och vi är så glada att det blev så bra så vi kunde fortsätta att gå dit och förlusta oss.

  

För två personer behöver man två höga latteglas och långa skedar. Dessa glas finns för 9 kr/st på IKEA.

  

I botten på glasen lägger man en bit råsocker.

  

Sen behöver man tesil och Chaite av en bra sort med kraftfull smak, och en av dom bästa är "Kashmir Chai" Kusmi eller annan fin sort.  

 

Så här ser burken ut på det tet jag rekommenderar än om det är dyrt. Kashmir Tchai. Klicka här för att se vart jag hittade bilden. Det finns billigare sorter också som är bra som man kan köpa på lös vikt på en te och kaffebutik.


Klicka här för att komma in på Kusmi Tea hemsida


  

Koka sen upp mjölk. Vi hade köpt fel mjölk denna gång i form av laktosfri och då blir det svårt att få upp skummet när man använder mjölkskummaren. Tål man mjölk med laktos så kan man ta den eller lattemjölk. Det går även med låglaktos mjölk.

  

Sen häller man i den varma mjölken i glasen med tesilarna i och ställer klockan på 5 minuter.

  

Vi köpte en sån här Bodum mjölkskummare för några år sedan efter att ha haft små vispar men det går också bra. En sån här mjölkskummare får upp skummet mer gräddigt och jättegott. Konstigt nog så skall det hällas i kall mjölk till skumningen. Har man en liten mjölkskummarvisp så brukar det finnas en ställning till och en burk där man häller i mjölken. Denna från Bodum  vispar och skummar på ett mer proffsigt sätt och går upp och ner med olika vispar. Den kostade egentligen över 400 kr men vi köpte den på rea för drygt 150 kr. Jag var in och kollade om den fanns fortfarande och det gjorde den men till ett pris av  549 kr och det tycker jag inte den är värd.  Vi hade tur som fick tag på den så billigt. Klicka här för att komma in på en sida där den finns. Klicka här för att se en enklare och billigare mjölkskummare där det även finns en demonstrationsfilm.

  

Man trycker på en knapp upptill och då sätter den igång och skummar. Det tog lite för lång tid eftersom vi köpt fel mjölk. Det är rätt krävande att hålla ner knappen så länge.

  

Därför fick vi inte lika mycket skum som vi brukade få. Annars har vi kunnat skopa på ända upp till kanten. Då vet vi det till nästa gång.


  

En minnesbild från Café Lakatos när vi drack just denna chailatte, och till den en underbar chokladkaka med kvalitetschoklad och vispad grädde...   För några år sedan var vi oftare ute och fikade och unnande oss mycket mer än nu, och det har sina naturliga förklaringar med ekonomi och sämre ork.


Klicka här för att se vad jag skivit om Chailatte förut.


 

Av Malin wiper - 4 januari 2013 10:00

Pugh Rogefeldt & Laleh "Jag är en liten gosse" Denna har jag inte hört förut så det var kul att hitta den.


  

Klicka här för att komma in på Pugh Rogefeldts hemsida.


 

Kultur

Klicka här för att komma in på Laleh:s hemsida.


Av Malin wiper - 4 januari 2013 08:00


  


Vi åkte förbi Erikshjälpen när vi var till Jönköping i går och såg denna gamla telefon som måste vevas igång och har använts som en liten växel också. Den kostade bara 90 kr men var rätt sliten. Klicka här för att komma in på en sida som heter "Telefonverket". Klicka här för att komma in på en sida och läsa om telefonens historia.  Jag ångrar mig nästan nu att vi inte köpte telefonen för det är en fin inredningsdetalj.


 Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna gamla bakelit-telefon.


  


Denna stora ringklocka tillhörde telefonen och den skall sättas på en vägg ovanför. Detta är baksidan.

Det känns lite surrealistiskt att se detta klipp.


  

 Denna gamla kassaapparat stod på en byrå (Erikshjälpen), och är av märket "National". Det var länge sen man såg en sån och man slås av vad fina dom är.  Klicka här för att för att se en liknande som säljs på blocket för 2000 kr. Klicka här för att se en ännu äldre "National"   


  


 En bild där lådan är stängd. Man måste veva för att den skall öppna sig. Apparaten kostade 900 kr och är en fin inredningsdetalj om man har råd och plats. Man kan ju använda den som förvaring eller varför inte lägga smycken i den.


    

Min man försökte sig på att spela en slinga och det gick lite sisådär...  Pianot kostade 900 kr och var i fint mahogny. Dom hade flera pianon och även orglar. Jag gick och skulle lära mig spela piano när jag var 12 år för vi hade flyglar och pianon i huset där vi bodde då. Det var ett gammalt hus som bestod av lokaler till uthyrning och min pappa jobbade där i några år så vi bodde i en tjänstebostad. Tyvärr så fick jag en pianolärarinna av den gamla stränga skolan som skrämde livet ur mig, och jag tappade allt självförtroende och tordes inte gå dit nåt mer...    

 

Av Malin wiper - 3 januari 2013 17:31

  

I dag när jag var ute och gick så träffade jag på denna fina katt som jag träffat på många gånger  den är så orädd så den kommer fram och vill bli klappad på varje gång. Den är så snabb så man hinner knappt få nåt foto av den. Jag skulle ha ställt in klickfunktionen. 


   


Jag hade fått tag på en färsk hel kyckling på ICA från en fin gård som jag inte kom ihåg namnet på (extra pris) men kycklingen var så otroligt god så vi satt länge och "Efternjöt" som är ett nytt ord min man börjar svänga sig med....  Min man fick krydda kycklingen innan för det är han suverän på.    


  

Han använde bl.a lite av en glögg som vi fått över sen julas men han tog bara lite så det blev lite mer karaktär på kycklingen och den var så mör och saftig. Det var den godaste kycklingen vi ätit på länge. Till den hade vi buljongkokt potatis, brocolli, morötter och palsternacka och en kall sås som ni får receptet på nedan. Vi tog också lite röd vinbärsgelé som är jättegott till både kött och kyckling.  


 

3-4 personer


  


2 dl matyoghurt (det går även bra med turkisk yoghurt) då blir den lite fastare.


1 msk bostongurka


lite finhackad rödlök


Curry efter behov

  

Rör ihop allt och låt stå en stund i kylskåpet före servering.  Efter maten åkte vi iväg till Jönköping för att kolla efter nåt bord till köket för vi har övergett idén med köksö eftersom vi sällan sitter i köket och vi behöver inte mer lådor eller skåp. Bättre då med ett barbord igen men lite större så man kan ha det som en avlastningsplats och även stå där och baka mm. När vi har besök så sitter vi alltid i vardagsrummet där vi redan har tre ställen att sitta på. Vi hittade  ett barbord på IKEA men det var tillfälligt slut och kommer hem i morgon så vi åker tillbaka dit senare. Det bordet var lite större och bredare än det vi hade i köket när vi bodde i eget hus. Det bord vi har nu är runt, för lågt och för stort så vi stöter emot det hela tiden så det är i vägen.  Vi har redan höga stolar som passar till barbord som är 90 cm högt. Dom stolarna skall jag fixa till med spraymålning. Vi var till en second hand för att kolla också men där fanns inget som passade.  

Av Malin wiper - 3 januari 2013 17:00

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


Jag hade inte en aning om att sitarmästaren Ravi Shankar dött så jag har missat en del. Det känns tråkigt men han hade ändå uppnått  en ålder av 92 år och det är inte alla förunt. Klicka här för att se vart jag hittade denna nyhet. Jag har haft musik av honom i min blogg  några gånger, och det var inte så länge sen sist. Han är pappa till sångerskan, pianisten och kompositören Norah Jones som också är en favorit.
 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en sitar. Han föddes 1920 i Varanasi, Uttar Pradesh, Indien, död 11/12 2012 i San Diego, Kalifornien, USA. Han var en indisk musiker, sitarspelare och kompositör. Efter att han studerat inom indisk klassisk musik så ledde han en intrumentalensemble i indisk radio mellan 1949 och 1956. Han bidrog musikaliskt till Satyajit Rays filmtriologi Apu och han har även spelat med Akbar Khan.

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Ravi Shankar och George Harrison (dog 58 år gammal) från fd The Beatles. Hans inflytande på The Beatles är välkänt och han lärde bland annat George Harrison spela sitar. Han belönades med Polarpriset 1998 och vann flera grammys. 

Anoushka Shankar


Han var även far till en av dagens mest framträdande sitarspelare Anoushka Shankar. Ravi Shankars brorson Ananda Shankar (död 1999) var även han sitarspelare.


Här spelar Ravi Shankar tillsammans med sin dotter och lite andra musiker


Ravi Shankars döttrar spelar här tillsammans låten "Easy"

Klicka här för att komma in på min gissningstävling som avslutas på måndag 7/1 10.00


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se