Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 5 januari 2013

Barbord!

Av Malin wiper - 5 januari 2013 11:15

  

Vi skulle ha åkt till min mamma denna helg men vi är så otroligt trötta och vaknade inte förrens 09.45 i dag och då blir det för sent för jag är inget vidare på mörkerkörning. Vi skall istället försöka få upp vårt nya barbord i köket i dag. Det blev ingen häftig köksö eftersom vi är så sällan i köket när vi har besök och skaffar vi fler platser att lägga in saker i så får vi ännu mer prylar som bara ligger. Vi skall göra det så mysigt vi kan därinne men köket ligger lite på sidan om och fönstret vätter mot en gräsmatta och parkeringsplats så det är ingen fin utsikt. När vi har gäster så sitter vi alltid i vardagsrummet.


    

Bordsskivan kom in i går på IKEA så vi åkte dit men först till Biltema för att köpa ett nytt takräcke. Här kämpar min man med att få upp bordet på takstället.


   

Så här ser bordsskivan ut och den är i materialet bok, och är en massiv träskiva i limmade bokstavar. Det är både bredare och längre än det barbord vi hade när vi bodde i vårt eget hus. Vi skall inte olja in den utan lacka så den tål lite mer. Vi kommer även att ha den som ett avlastningsbord och vi skall köpa ett bakbord så man kan stå där och baka också. Eftersom vi hade ett fyrkantigt bord förut så ville vi förnya oss med att ta ett som är rundat framtill. 


  


Så här såg barbordet ut vi hade i vår förra bostad men den skivan var omöjlig för man måste slipa och olja in så ofta. Den tålde ingenting.   Vi använde bordet i början när vi flyttade hit och det ser man på tapeten bakom som nu är  utbytt till blågrön färg som på bilden ovan. Vi hade litet kök i huset också.  

  

Vi åkte sen in till Klostergatans second hand Röda Korset för att ta en fika. Vi gick på budget i går och försöker spara lite nu efter julen. 


  

Trots att det är så billigt att fika på second hand så är det inget dåligt bröd utan det smakar jättegott och dom gör även fantastiska våfflor där med god sylt och grädde men med det är det stopp nu för jag har fått bort godissuget ingen och vill inte ha tillbaka det. Vi åkte sen hem för vi orkade inte åka omkring nåt mer.

  

Innan vi åkte hem så besökte vi vårt fina bibliotek för jag ville låna filmer igen. Dom jag lånade sist och skrev om var så bra alla tre och jag hoppas dessa också är sevärda. Tyvärr såg jag när jag kom hem att jag sett en av dom men det är ju två kvar.


Nu skall vi bara ägna oss åt att få bort det gamla bordet och stolarna och få upp det nya. Sen har vi lite annat att pyssla med så jag hinner inte bloggvandra förrens senare i dag. Hoppas ni har en fin lördag att se fram emot.   Är det nån som tagit bort sina julsaker?. Jag skulle vilja plocka bort allt nu.


 
 
Ingen bild

Systern

5 januari 2013 13:55

Bordet är jättesnyggt!. Gick in på Ikea.se igår när du berättat och eftersom det redan är grundoljat kanske det inte tar med lack, kanske bättre att göra som de skriver - att olja en gång till...
Här är alla spår av julen borta, utom julgardinen i köket och det beror bara på att jag inte fått ner någon annan gardin från vinden ännu. Men förhoppningsvis ryker den imorgon :-) Det är en ren befrielse att vara av med alla ljusstakar och pynt. Nästa år åker vi nog bort så vi slipper dra fram allt :-)
Ha en bra dag!
kram fr Maria

Malin wiper

5 januari 2013 14:07

Kul att du gillade bordet. Tack för upplysningen. Min man säger att det finns lack som tar på olja om det bara är oljat tunnt en gång. Vi skall fråga på vår färgbutik. Enligt IKEAS skötselråd så tar det flera veckor att behandla bordet med olja innan man kan använda det. Sen tar det två månader tills skivan är mättat :(

Vi tar bort våra julsaker i morgon för jag är less på dom också.

Ha en skön dag
kramar

 
Annelie

Annelie

6 januari 2013 01:03

Snyggt barbord ni köpt er,, blir ju jättefint.
Önskar att vi också kunde ha ett sådant.

Iofs vill jag ha ett stort bord med 6 stolar och ett nytt vitrinskåp allt i vitt, men jag tror bordet blir förstort,, så jag får nog nöja mig med 4 stolar på nästa bord också.. :o((

Kramar om..

http://minegen65.blogspot.com

Malin wiper

6 januari 2013 10:54

Tack! Vi har inte plats med nåt stort bord och det blir bara fyra stolar. köket är rätt litet men fyrkantigt. Köksö blir för dyrt att kosta på när man inte sitter där så mycket.

Härligt att ni har stort kök. Vi skall också ha en hylla

kramar

 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

6 januari 2013 10:44

Bordet är ju jättesnyggt! Hoppas ni ska trivas bra med det. Jag har inte tagit bort något julpynt hemma men är sedan i fredags hos pappa igen. Kommer väl börja plocka bort när jag åker hem i veckan igen.
Vi får se om vi kanske går upp till samhällets gran och är med där idag när det ska dansas ut. Alltid nyttigt med lite träning för Medusa.
Hoppas ni får en givande söndag. Kram!

http://cdwoman.blogspot.se

Malin wiper

6 januari 2013 10:50

Tack snälla du, det blir säkert bra men måste behandlas innan man använder det. Ja du man är lite less på julpyntet nu.

Vad kul att samhällets gran skall dansas ut

Ha en fin söndag själv
kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Av Malin wiper - Söndag 14 april 11:45

  Vi hade det toppen i går på Röda Korset där dom hade full fart hela dan. Här ser ni Kelly till höger som är chef och till vänster en av dom anställda. Alla är så kreativa och trevliga. Först får man köpa fikabiljett och det kostar 50 kr/perso...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards