Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin wiper - 15 januari 2013 14:00


Min bloggvän Farfar Hebbe hade satt in ett klipp med Marty Stuart i sin blogg och då blev jag sugen på lite country också. Klicka här för att komma in på Farfar Hebbes blogg för att lyssna på hans klipp. Jag fastanade för denna låt "Tear The Woodpile Down" som har fart och fläkt och är lite rockigare med stuk av "bluegrass".  Klicka här för att lyssna på ytterligare en låt med honom. Klicka här för att komma in på hans hemsida. Klicka här för att komma in på hans "Fan page".


  

Han är gift med countrysångerskan Connie Smith sen 1997


Han föddes 1958 och är en amerikansk country sångare och låtskrivare, känd för både sin traditionella stil och elektisk sammanslagning av rockabilly, honky tonk och traditionell countrymusik. Tidigt 90-tal hade han flera framgångsrika country hits. Han föddes i Philadelphia, Mississippi och från tidig ålder var han besatt av countrymusik och han lärde sig att spela både gitarr och mandolin. Vid 12-års ålder började han spela bluegrass i en grupp som heter "The Sullivans". Klicka här för att läsa lite mer om honom.

 


Ute är det full vinter och det fortsätter att snöa. Eftersom jag gillar vinter och snö så är jag naturligtvis salig bara dom kunde hålla snön från gator och trottoarer.

  

Jag hade helt glömt bort att det var tulpanens dag i dag tills jag var ut på fb. På min promenad så upptäckte jag att jag glömt både kamera och mobil, sånt händer när man byter kläder och väskor. Då stämde jag möte med min man så han fick ta en bild med sin mobil på en tulpanbukett på vårt Acleja Blomsterhandel. Det blir inte så fina bilder med hans mobil tyvärr.

Av Malin wiper - 15 januari 2013 09:00

  

Innan min man skulle på mötet så gick vi in på Malmborgs Lilla för att ta en kopp kaffe och till det en god ostsmörgås.  

  

Efter att min man gick iväg så tog jag en promenad för att fota lite och detta var det första jag såg. Så kan ett par ölburkar placeras också än om det inte är så roligt för den som bor där.


  

  

  

  


     


  

Det finns inte så mycket gamla neonskyltar kvar så man blir glad varje gång men dyker på nån.


   


I ett skyltfönster såg jag denna väskan som höll på att blända mig. Undrar om det är vårens färger. Bredvid stod ett par skor i samma gula färg. Inte min stil men kul.  
Gregory Alan Isakov med "In Tall Buildings". Han är en singer-songwriter som föddes i Johannesburg, Sydafrika. Han emigrerade till USA som barn och växte upp i Philadelphia. Han bor nu i Colorado. Jag har aldrig hört talas om sångaren förut men gillar låten, hans röst, och den fina videon.
Av Malin wiper - 14 januari 2013 18:00

  

Jag följde med min man till Jönköping i dag dit han var kallad på möte. Som ni ser så är det rätt mycket snö på vissa ställen. Det var knappt skottat nånstans i stan och när man parkerade bilen så var det ett konststycke att ta sig ur och upp över alla snökanter. Trottoarerna var under all kritik och man fick plöja sig fram. Är det så illa så det inte finns pegar till det allra nödvändigaste?.  Jag såg äldre folk som gick med käppar och rullatorer, och jag fattar inte hur dom tog sig fram i den eländiga terrängen mitt i stan...  . Dom fick vara två personer för att hjälpa en äldre från en färdtjänsttaxi över snödrivor in till huset där hon bodde...   Medans min man var på mötet så gick jag omkring och kollade lite överallt.


  

Mr T och jag åkte sen ut till IKEA där han skulle  skulle köpa några saker som Museieföreningen behövde. Då hittade vi själv denna hylla i  plåt som endast kostade 199 kr så vi kör med budget till köket. Jag har satt i saker lite tillfälligt för att fota men kommer nog att ändra lite sen när den stått där ett tag. Klockan har vi flyttat upp lite och så den hänger på mitten över hyllan nu. Färgen på väggen känns så 50-tal så vi skall ha gardiner med 50-talskänsla där färgen rött även skall ingå för den är så snygg mot väggen.


      

  


  

Sen hittade vi denna griffeltavla även den på IKEA för endast 145 kr. Vi hängde handdukar på krokarna nedtill tills vidare. Vi skall köpa en bättre hängare till dom senare och på dessa krokar kan man hänga en sax och nåt annat.


  

Det blev lite mer ombonat nu men fattas nåt över bordet och även mattor. Vi tar en sak i taget för man dyker rätt som det är på nåt antingen på second hand eller nån annanstans.


  

På IKEA:s fyndhörna dök jag på fat till våra fina soppkoppar (filmiska)  dom passade jättebra till och hade samma lite vit/grå nyans som kopparna. Faten är ovanligt djupa och det passar toppen till.  Vi har 6 koppar och det fanns precis 6 fat och dom kostade 5 kr/st.

              

På andra sidan köket så ändrade jag om lite också genom att vända  avlastningsvagnen så långsidan syns.      


  

 Nu har vi bara "filmkopparna" där, kaffe och teburken som är i samma serie som kopparna.  


Elvis Presley med "Return To Sender"

Av Malin wiper - 14 januari 2013 14:00

 


  


Nu har jag sett den andra filmen av dom jag lånade på biblioteket och den heter "Mina eftermiddagar med Margueritte"det är en drama komedi från 2010 i regi av: Jean Becker. I rollerna ser vi Gérard Depardieu, Jean Francois Stévenin, Giséle Casadesus , Patrick Bouchitey, Francois -Xavier Demaison, Claire Maurier, Sophie Guillemin, Jen-Luc Porraz, Mélanie  Bernier,  mfl.  


 


  

 Germain Chazes är en medelålders man som bor i en pittoresk liten stad i Frankrike. Han blir retad som barn och ofta hånad som vuxen för sin begränsade utbildning och analfabetism.


Germain håller sig på sin egen kant med de enklare nöjena i livet: tälja, påta i trädgården och mata duvor.
En dag när han matar fåglarna i parken, bekantar han sig med 95-åriga Margueritte. Hon börjar läsa de franska klassikerna för honom. Plötsligt öppnar litteraturen en helt ny värld för Germain, som för första gången i sitt liv breder ut vingarna och lyfter.    

 


 

Gillar färg och foto som är tydligt och skarpt närstan som (Technicolor). Sen är jag imponerad av hon som spelar huvudrollen Gisele Casadesus som gör en fantastisk rolltolkning  betänk hennes ålder 98 år (i verkligheten) men har lyckan att få vara så klar och skärpt.  Hon och Gerard Depardieu hade en kemi mellan sig så filmen blev trovärdig, och deras samspel var känsligt, vackert och intressant, men sen tog det stopp med den fåniga rollbestättningen där Depardieu spelar mot en tjej som knappt kan vara 30 år och döförälskad i honom han som knappt orkar röra sig och spelar en 54-åring som i verkligheten är en bra bit över 60 år. För mig är rätt rollbesättning väldigt viktig annars blir det bara fånigt och plumt, har ni sett en film med en 64-årig kvinna och en 30-årig man som spelar älskanden då kan ni höra av er till mig....  för det har inte jag.Filmen får av mig 3 duvor i betyg av 5 möjliga.


  


       

 

Av Malin wiper - 14 januari 2013 09:00

Här kommer Runrig med "Running To The Light". Denna grupp och låt hittade jag hos min bloggvän Pisan. Hon är ett stort fan av denna grupp och jag själv gillar denna låt med dom och en del andra.  Klicka här för att komma in på Pisans blogg. Det är hon som tillverkat så många fina smycken till mig genom åren som gått. Klicka här för att komma in på hennes smyckesida. Jag har känt Pisan i över 4 år nu.


  

Dom är en skotsk musikgrupp inom folkrockgenren som bildades 1973. Gruppen sjunger både på engelska och gaeliska. Runrigs texter handlar ofta om Skottland, det skotska landskapet och livet där. De förmedlar hur det är att komma från den gäliska kulturen och svårigheterna att hålla kvar vid den efter århundraden av förföljelse och kamp. Klicka här för att komma in på deras hemsida                  

Det snöar hos oss just nu, lätta stora flingor. Härligt att vi får njuta av lite mer snö än det hittills varit i år och förra året. Min man är kallad till Arbetsförmedlingen i Jönköping i dag. Jag vet inte än om jag följer med eller är hemma och tar hand om sånt jag fått lägga åt sidan av förklarliga skäl.


 


  

Titta, lyssna och njut.


Av Malin wiper - 13 januari 2013 19:00

I går morse när vi vaknade så sent (också)  fikade vi inne i köket för första gången utan vaxduk. Vi har nu slipat och oljat in bordet 3 gånger och det blir bara finare för varje gång. Nu behöver vi bara använda underlägg när vi äter och fikar där. Det har blivit mycket trivsammare så vi sitter där och planerar hur vi skall smycka ut köket ytterligare. Bakom där min man sitter så har vi mycket plats kvar och vi funderar på en hylla som går upp till klockan, och där skall vi ha kokböcker och annat. Ovanför bordet blir det troligtvis ingen hylla utan lite utsmyckning men vi vet inte vad än. På andra sidan bordet på väggen skall vi sätta upp nåt som vi kan hänga disk och torkhanddukar på. Sen skall jag sy dynor till barstolarna så det blir lite mjukare att sitta på.


 Vi köpte en spotlightskena på second hand för ett tag sen som är likadan som den vi har i "Filmhallen" så den funderar vi på att sätta i köket som extrabelysning och den lyser upp på ett trivsamt sätt och man kan rikta spottarna mot det vi har på väggarna. Vad mycket extra man får hålla på med varje gång man flyttar. Som ni även ser så hade vi "morgonrocksdag" i går...    


    

Vårt fika på nära håll. Jag äter glutenfritt hårdbröd på morgonen och här har jag en smörgås med ost och en med bananskivor på. Tyvärr hade vi slut på grönsaker och eftersom vi inte kom ut nåt i går så tager man vad man haver på sina smörgåsar

 


För några dagar sen hängde  min  man upp den vita hjärtformade anslagstavlan ovanför min syplats i sovrummet som förut satt i hallen. Jag skall ha minneslappar, foton och kort på tavlan. Jag vill ha det lite diskret och vilsamt i sovrummet, och därför har vi inte för mycket på väggarna. Annars har vi bara lite  accentfärger i tyger och annat lite här och där. Vi skulle sätta upp tavlor eller nåt annat ovanför sängen men det känns helt fel efter att vi sovit där ett år nu och det är så vilsamt att slippa för mycket intryck.


    

Här ser man min lilla syhörna på lite håll. Jag sitter inte där så ofta som jag skulle vilja av förklarliga skäl. 


  

Vår första måltid på det nya barbordet. Då hade vi bara oljat in en gång så vi fick lägga på en vaxduk. Vi åt kyckling som vi hade köpt en färsk och stekte i ugnen. Till det buljonkokta rotsaker, vinbärsgelé och en kall sås med bostongurka, curry, salt och peppar.

    

Av Malin wiper - 13 januari 2013 13:45


Stars med Grace Potter & The Nocturnals. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom är ett band från Vermont, USA och deras nyaste album heter "This Is Somewhere". Det är en blandning mellan funky, blues, soul och rock från 1960 och 1970-talet. Sångaren i bandet är 25-åriga Grace Potter, andra medlemmar är Scott Tournet (gitarr), Matthew Burr (trummor) och Bryan Dondero (elbas och mandolin). Jag har nog aldrig hört denna grupp förut och jag gillar musiken än om denna låt är olik deras andra.  

Klicka här för att höra ytterligare en låt (2006) med bandet som liknar mer deras vanliga stil. Hon har onekligen en härlig lite raspig röst och jag blir så nostalgisk när jag hör en hammondorgel (länklåten).

Jag skrev i förra inlägget att vi skulle ta en långpromenad i dag. Det inlägget skrevs i går...  . Då kan ni tänka er att vi blev förvånade av att vi vaknade 11.00 båda två...  detta gör att vi åt frukost 11.30 och det gjorde att luften gick ur oss.  vi tog ta i lite saker härhemma istället och ser fram emot en lite piggare vecka. Till saken hör att vi varit nattugglor i flera dagar.  


Av Malin wiper - 13 januari 2013 09:00

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild


Jag såg att Hansi Schwartz gått ur tiden. Han var den som startade gruppen "Hootenanny Singers" som jag själv lyssnade på en del när dom var i farten. Björn Ulevaus var också medlem i den gruppen. Dom både spelade bra och hade fin stämsång. Hansi Schwartz var grundare av "Visfestivalen i Västervik" och höll i den i alla år. Jag har själv tänkt många gånger att åka på den men det har inte blivit av. Vi har däremot varit till vackra västervik flera gånger då vi hade husvagn. Klicka här för att läsa ang hans död. 
                 


    


Klicka här för att komma in på hemsidan för "VisFestivalen i Västervik" 


 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på honom.               


Hansi Schwarz föddes 1942 i München, död 10/1 2o13 i Lund. Han var en svensk musiker (gitarr, banjo), kulturentreprenör och festivalarrangör. Hansi kom till Sverige först som treåring med de "Vita bussarna" 1945. Som tånåring hamnade han i Västervik (1958) där han bosatte sig, och han blev svensk medborgare 1975. 1961 blev han medlem av musikgruppen "West Bay Singers",  sedemera "Hootenanny Singers". Efter studentexamen vid Västerviks gymnasium 1964 och flera års turnéliv med "Hootenanny Singers" studerade han psykologi vid Lunds universitet, där han bodde på Johan Henrik Thomanders studenthem och även deltog i studentspex. Hootenanny Signers upplöstes 1974, men bandet återuppstod 1979 och några år framåt. 1968 blev han arrangör av Visfestivalen i Västervik tillsammans med sin gamle teckningslärare Lars Hjalmar "Frosse" Frosterud (1930-2000), och var sedan 1978 ensam ansvarit för detta arrangemang. 

.

  

Klicka här för att se vart jag hittat denna bild på Hootenanny singers. Man ser Hansi längst till vänster. Klicka här för att läsa vad Björn Ulveaus skriver om sin vän.


Hootenanny Singers med "Tänk dej de´Att du och jag var med". Klicka här för att höra vilken låt jag gillar bäst med dom. Tyvärr hittade jag ingen inspelning av låten på svenska.I dag skall vi i alla fall ta en långpromenad tillsammans och det skall bli skönt (inlägget skrevs i går) så vi får se hur det blir. Jag har inte samma yrsel längre så det håller nog på att släppa lite nu. Har fått in rutinerna på avslappningen och skall försöka göra den 2 gånger/dag men olika slags avslappning.

  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se