Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin wiper - 7 januari 2013 10:00

 


Nu är gissningstävlingen avslutad och jag har en person som svarat helt rätt och två som ligger rätt nära så jag får ut mina 3 vinster. Sammanlagt var 7 st med och gissade och det tackar jag er för...  


    

Svaret är: En sardingaffel att användas till för att plocka upp dom ur sardinburken. Dom är annars svåra att få ur hela.  


 

Går till Sanna som kom med rätt svar direkt...  Grattis till dig och priset som är en klädnypeklänning skickas till dig så fort som möjligt. Du får även ett extra pris eftersom du blev etta det ligger i paketet.


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en handarbetad sardinburk med firrar i...  

  

 

  


Skrivmoster som sa att man kan ta upp sillbitar med gaffeln också. Det är så nära man kan komma så det godkänner jag. Grattis till dig...  och priset är en julpostklänning som kommer per post...  


 

Gilla som svarade: nåt att ta upp inläggningar med och det var nära också. Grattis till dig ...  och priset som är en julpostklänning kommer per post.   Jag har redan hittat en ny grej på second hand som ni får gissa på i nästa tävling. Jag kom på att jag gjort lite fel som lagt ut era gissningar i  kommentarer innan svaret avslöjades. Därför var det lite svårt att ge ledtrådar efter att rätt svar kommit in.

Sardinrecept

 

Av Malin wiper - 7 januari 2013 08:45

     

Nu är i alla fall bordet fastsatt och lampan på plats så det är bara resten kvar.... . Allt ser så litet ut på bilden. Min man skall försöka bona upp golvet så det ser någotsånär ut. Vi skall sen fråga om vi får måla golvet eller sätta in en snyggare matta. Vi skall försöka få tag på en passande hylla även till vita väggen under klockan. Vi fick så mycket plats över nu. Jag har i alla fall kommit upp tidigt i dag och det känns skönt för nu hinner jag gå ut innan lunchen. Skall ta ytterligare en promenad till Biblioteket i eftermiddag för jag hade sett två av dom tre filmerna jag lånade förut. Det blir till att låna tre till.  


    

Just nu är det lite klarare väder ute och inte så dimmigt. Nu blir det lite mer liv utanför när skolan mittemot oss sätter igång och det känns kul för det har varit lite för tyst. Hoppas ni har en bra vecka att se fram emot.


Tommy Körberg med "Bartender´s blues". Klicka här för att komma in på hans hemsida 

  

Av Malin wiper - 6 januari 2013 18:45

  

Här har nån satt ihop ett klipp med både Michael jackson, Fred Astaire och Cyd Charisse och det är rätt häftigt gjort.         


Klicka här för att komma in på Michael Jacksons hemsida.


  

Klicka här för att komma in på Fred Astaire:s hemsida. Jag har nog sett alla dansfilmer med Fred Astaire när jag växte upp för dom gick på tv då och kom sen tillbaka lite då och då. Han har även varit med i vanliga spelfilmer utan att dansa och sjunga. Han föddes 1899 i Omaha

 

  

Klicka här för att komma in på Cyd Charisses hemsida. Klicka här för att se vart jag hittade bilden på henne. Hon föddes 1922 i Amarillo, Texas och dog 2008 i Los Angeles, kalifornien. Hon var en amerikansk skådespelare och dansare. Redan när hon var liten fick hon danslektioner, och när hon var 13 år blev hon medlem a den ryska baletten Ballets Russes. När hon var 18 år gifte hon sig med sin danslärare, Nico Charisse. Klicka här för att komma in på hennes Legs and Tributsida.

Av Malin wiper - 6 januari 2013 17:30

  

Min man hade satt upp fästena på väggen och mätt upp allt för att få upp bordet men hans fru störde honom genom att prata under tiden...  Han tappade tråden och mätte fel, han som är så noga med sånt. Vi fick ta bort fästena och flytta ner dom så nu har vi fått mer jobb genom att både spackla igen hålen och måla...  . 


  

    

Bordet fick ligga kvar på golvet tills han borrat nya hål.  


    

Vi kommer att använda stolarna vi hade till det andra barbordet för dom är så stabila och lite ruffiga som är på modet nu (industriellt) Vi skall bara slipa av färgen på stålrören som nu är bruna så vi får fram det silvriga. Det är inga barstolar utan har  stått på en skola i en kemisal.  Vi har köpt dom för endast 30 kr/st på Återbruket i Norrahammar.


    

Så här står det under stolarna: Tranås skolmöbler 1986. Klicka här för att komma in på deras hemsida.


    

Till slut var ändå bordet på plats och i kväll skall han flytta lampan så den hänger över bordet. Vi har bestämt att trots besväret olja in bordet och göra som det står på instruktionen. Det går ändå att använda bordet under tiden, huvudsaken är att man stryker på en gång först innan och sen har man ju skydd under tallrikarna. Sen är det bara resten kvar med pynt och annat.  Tyvärr så måste vi även måla taket så det är bara att sätta igång med det när vi känner oss mogna.


  

  

Av Malin wiper - 6 januari 2013 13:15


Jag gillar dans av nästan alla former och tänk om man hamnat i denna överraskningsdans a la Bollywood...  Det hade varit häftigt.   

  

Nu har jag plockat bort det mesta av julsakerna och ställt dom på bordet för nedpackning och raka vägen till källaren. Tyvärr hittade vi inte alla julsaker i röran i källaren. Vi skall rensa hela våren och sätta upp hyllor i förrådet där vi kan ställa resten. Som det är nu är det ingen ordning alls fast vi har tillfälligt fått fler förråd. Det är jättekonstigt för vi rensade både på vinden och källaren när vi flyttade från huset. Min man är mer en samlartyp men jag själv vill gärna ha ordning och lagomt mycket saker.  Därför vill jag inte längre ha en köksö för då har min man fler lådor att lägga saker i...  .


     

Nu är ordningen återställd i båda vardagsrumsfönstren, fast som ni ser har vi glömt att ta bort Liljeforslyktan från Halmbocken.    


Av Malin wiper - 6 januari 2013 11:15

  

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på dessa roliga lampor.  


I dag var vi uppe lite sent också men min man  har tagit itu med barbordet nu. Vi läste på IKEAS skötselråd  att skivan måste behandlas i flera omgångar med olja och är inte klar förrens om några månader....  Vi vill ju börja använda det direkt så vi skall kolla hos vår färgbutik "Syntema" om vi kan lacka bordet istället med nåt hållbart och bra lack. Vi har nästan fixat mer i denna lägenhet på ett år än vad vi gjorde i huset på 12 år....  Visserligen byggde min man en ny utetrappa och vi renoverade köket, hallen, datarummet och sovrummet. Men det var ju på längre tid....   Jag håller på att ta bort julsakerna nu för jag står inte ut med dom längre, julen känns över, och vardagen pockar på uppmärksamhet. Kommer lite bilder sen när vi fått upp bordet. Sen skall vi bara leta efter en hylla och sätta upp lite annat på väggarna. En stor matta i passande färg behövs också. Phu! det tar aldrig slut....    


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på en annorlunda lampa. Det finns fler där att kolla på. Häftigt, rufft och verkar ligga i tiden när man tänker på industrilamporna som är så populära nu. 


  

Sodahead

Ute är det Londondimma i dag också så det känns som att vi bara vill vara inne och passa på att fixa. Hinner vi så tar vi en promenad senare. Hoppas ni haft en fin helg och har en bra vecka att se fram emot.


 

Av Malin wiper - 5 januari 2013 20:30

 

Beautiful life

Vi skulle få så mycket gjort hemma i dag  men när vi fått ner våra gamla köksmöbler i källaren och fått upp barstolarna så gick luften ur oss så vi bestämde oss för att ta en slödag med mycket kaffe och filmtittande. Nu är det tomt i köket så bordet  kommer upp i morgon istället.  Vi kommer sen att söka efter en hylla till väggen ovanför bordet där vi kan ha kokböcker och annat.  Vi har noll energi och det beror nog på att vi sover dåligt just nu och min skadade nacke krånglar från och till och det gör att jag blir trött och nedstämd. Endast min man kom utanför dörren i dag när vi såg att mjölken höll på att ta slut. Vi har lite svårt för att dricka kaffe utan mjölk om det inte är espresso. Ute har det varit rena rama Londondimman i dag och flera varmgrader så nån vinter finns inte att tala om. Pratade med min svärmor som bor i Piteå och där var det över 10 grader kallt och massor av snö. Hon gillar inte sånt väder numera eftersom snöröjningen har blivit så mycket sämre och mantrat "Det finns inga pengar" sprider sig till alla områden.


 
 

Curious Photo


 


Just nu har jag dessutom en hemsk bloggtorka och vet inte vad jag skall skriva om när jag inte upplever nåt. Nu skall jag i alla fall se nästa film för på tv är det inte mycket att hurra för. På måndag 7/1 10.00 avslutas min gissningstävling så passa på att gissa så jag får tre vinnare. Jag har redan hittat en ny sak att gissa på tills nästa tävling.

 


 


    

Tennis mirror Klicka här för att se fler tennis mirror. Klicka här för att se en tennisboll mirror

Här kommer så passande låten "A foggy Day In London town" med Frank Sinatra  och Willie Nelsons. Klicka här  för att komma in på Frank Sinatras hemsida. Klicka här för att komma in på Willie Nelsons hemsida. Den här låten har många spelat in men jag har inte hört denna konstellation and I like it...  


    

Av Malin wiper - 5 januari 2013 17:00

  

Nu har jag sett en drama thriller som nog är en av dom mest omskakande filmer jag sett men så otroligt välgord med ett fantastiskt skådespeleri.  Den är rätt hemsk och jag varnar för vissa scener men för att få full valuta för filmen så bör man se den i ett och inte pausa för den svänger från dåtit till nutid och det gäller att hänga med.  Man får sig en inblick i krigets fasor också, och vad det gör med människorna. När jag hade sett filmen var jag helt tagen för under krig kan en sån här historia nog hända. Det är inte förrens man närmar sig slutet som man helt förstår poängen men resan dit är spännande och fängslande. Den är så välgjord så jag förstår att den var Oscars Nominerad 2011. Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen. Denna gång håller jag inte med sajten som gett filmen betyg 3 för jag kommer att ge den högre betyg.


  Detta är Lubna Azabal som spelade en av huvudrollerna som mamman i filmen, än om dom andra var hur bra som helst så var hon ett snäpp bättre i att tolka sin roll. Jag är imponerad av hennes inlevelse och prestation. Klicka här för att se vart jag hittde bilden. 


Filmen heter Nawals Hemlighet från 2010 i regi av Denis Villeneuve. I rollerna ser vi:  Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard mfl. Filmen har stor berättarkonst så det är som att läsa en bok som man inte kan lägga ifrån sig trots att det är smärtsamt i flera kapitel. Som ni vet så ser jag fler thriller och draman än komedier...  men nästa gång jag lånar så skall jag bara välja komedier för att se om jag kan hitta nåt guldkorn. Jag gillar komedier om dom inte är "snubbelkomedier" utan har lite underfundig humor och en bra blandning av allt. 


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild och läsa vad dom skriver där. 

  

annons
 
 
 

annons
 
 
 

Handlingen: 

 


  

Jag ger filmen 5 DVD-skivor i betyg av 5 möjliga.

       


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se