Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin wiper - 22 januari 2013 12:00

    


I går såg jag på Guldbaggegalan, och det är så synd att jag missat så många nya filmer på bio men jag får hyra dom istället. Blev så förvånad och glad att Babben var Programpresentatör för hon är alltid så bra. rolig och påläst, dessutom var hon jättefin. I går fick jag filmen jag skickat efter "Searching For Sugarman". Den fick en guldbagge för bästa dokumentär så det skall bli kul att se filmen. Det jag saknar på galan är lite mer filmmusik som underhållning.  Så på det viset blir galan lite vattnig och tråkig. Klicka här för att komma in på Babben Larssons hemsida som är en rosa dröm...  . Klicka här för att läsa vad dom skriver i Aftonbladet ang Carola som sjöng medans dom visade vilka som gått bort under året. Jag håller med om vad som står där för man skall ha filmduken i centrum men nu var Carola med i bild hela tiden. När hon sjunger så känns det alltid som en predikan.


    

Jag köpte dokumentärfilmen på "Rocks.se" och det ligger i Sundsvall som är min födelsestad. Filmen var billigast där. Jag köpte den på blu-ray, och då kostar den 179 kr men annars 149 kr. Fast med frakt och allt så gick min på 208 kr. Klicka här för att komma in på Rocks hemsida.

  


                  

Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Guldbaggegalan 2013. Bästa film blev "Äta sova dö" en film som jag  hört talas om men inte sett så det skall jag göra så fort som möjligt. Tänk att Johannes Brost  fick en guldbagge  för "Bästa manliga huvudroll" och det för filmen Avalon, han har verkligen blivit bättre med åren. Klicka här för att se ett klipp.


  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bildDet var fantastiskt roligt att Hasse Alfredson fick "Hedersbaggen" Hans tal var långt men tänk att han kunde hålla allt detta i huvudet utantill.... 


  

Av Malin wiper - 22 januari 2013 08:15


Vamp med "Liten fuggel". Jag såg denna norska grupp på Skavland i lördags och gillade dom. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Dom är ett band från Hugesund, Norge som startade 1990. Deras musikaliska profil är en blandning av norsk folkmusik, keltisk musik och rock. Dom har tydligen inte samma bandmedlemmar som från början. Klicka här för att läsa lite mer om gruppen. Klicka här för att se senaste "Skavlan".


  


Det händer inte mycket här just nu men vi hoppas vi kan åka iväg till våra vänner denna veckan men jag bestämmer inte förrens i sista minuten eftersom det inte är roligt att ge återbud så ofta. Vi behöver komma ut lite mer men vad gör man när hälsan sätter stopp men nu är mannen bättre i magen så han slapp ta penicillin men vad får han då om inte ryggskott...   så han har svårt att sitta länge och får gå upp och gå.  Han åkte iväg tidigt i morse för han hade en läkartid och skulle också kolla långtidssockret. Jag kom upp lite tidigare i dag och har sovit bättre än på länge. Av Malin wiper - 21 januari 2013 13:15

  

När vi var till Jönköping för ett tag sen så åkte vi till Ekhagen där man kan fika på Gilberts Konditori. Vi har varit dit några gånger tidigare också och blivit nöjda. Både gott kaffe, smörgåsar och kaffebröd. Det var så mycket folk där så det var ett konststycke att ta sig fram och även att fota. Det blev därför inte så många bilder.

Klicka här för att komma in på deras hemsida. Klicka här för att läsa om Ekhagen i Jönköping

  

Dom hade så mycket smörgåsar att välja mellan men vi blev så sugna på leverpastej. Som ni ser så var smörgåsen gigantiskt stor...  Det gjorde att vi delade på den. Smörgåsen var jättegod med både inlagd gurka, tomater och vanlig gurka på. Dessutom gillar jag att dom lagt på så lagomt tjocka skivor för det finns inget värre än jättetjocka leverpastejskivor. Jag frågade ägaren om jag fick fota och det gick bra men glömde att fråga om han ville vara med på bild....   


  Jag hittade i alla fall en bild på ägaren (Josef Laszlo) och personalen på nätet. Klicka här för att läsa om när dom 2012 vann Jytts semmeltävling.


  

Dom har jättesnygga tavlor på väggarna men det är svårt att fota när det är glas för det blänker så mycket. Det är i alla fall dansande par i häftiga färger.

  

  

Försökte undvika att nån person kom med på bilderna men det var inte lätt. Fast han som står där vid kaffet syns så otydligt så jag behövde inte täcka för huvudet.

  

Dom har ett hörn där dom har skåp med bröd dom säljer. Fick tränga mig fram för att få en liten bild på en del av hyllorna.

  

Detta var en läckerbit som såg ut att ha hyvlad vit choklad ovanpå som en dekoration.


  

Jag fotade det bröd jag kom åt mellan folkmassan...  

   


  


Av Malin wiper - 21 januari 2013 08:30
Santana med låten "While My Guitar Gently Weeps". Klicka här för att komma in på hans hemsida. Santana är ett rockband som bildades i San Francisco, USA 1966. Gruppnamnet var en tid i början the Santana Blues Band men man bytte snart till Santana. Specifikt för gruppen var sättet att blanda latinamerikansk musik med rock. Bandet hade sin storhetstid under det sena 1960-talet och på 1970-talet och har under åren inkluderat ett stort antal medlemmar bl.a Carlos Santana som spelar gitarr jättebra och jag har haft honom i bloggen många gånger.
 Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. 


Klicka här för att läsa om Carlos Santana. 


Curious photo


Ute är det fortfarande kallt men väldigt klart på himlen och lite rosafärgat. Det ser väldigt vackert ut.  Det finns inte mycket att berätta för vi har bara tagit det lugnt och. Min man känner sig bättre i magen så han kanske slipper penicillin denna gång.  Jag skall ta mig en promenad innan lunchen för att piggna till. Hoppas ni har en bra vecka att se fram emot. 


Av Malin wiper - 20 januari 2013 18:00

  Här kommer "wipers Lilla Anslagstavla" igen och det var ett tag sen. Lite kommande händelser i vårt samhälle och dess omnejd.

  

När jag var till biblioteket så passade jag på att fota kommande evenemang i vår bygd. Den prisade showen "Brun utan sol" Kommer till Skillingehus i Skillingaryd 7 februari 2013.

Klicka här för att komma in på Riksteaterns hemsida för att läsa om B.U.S (brun utan sol). Klicka här för att se vad Teaterföreningen mer har att bjuda på i vår.

  

Den  16 februari så presenterar Skillingarydsrevyn "Vi reser oss igen" och då kommer man osökt att tänka på Thorsten Flinck. Dom håller på tills 9 mars.

  

Skillingarydsrevyn 2008. Klicka här för att se fler bilder.


Ett litet smakprov från Skillingarydsrevyn men inte från i år.

  

Klicka här för att komma in på en sida som handlar om Patrik Olofsson, naturfotograf. Klicka här för att läsa lite mer om honom.

  

Nåt av detta skall jag försöka gå på och få med mig nån.


Av Malin wiper - 20 januari 2013 12:45
First Aid Kit med Blue. Dom har fantastiska videon jämt till sin musik. Gillar det lite teatraliska med ett stänk av surrealism. Jag hörde denna låt i programmet "Stjärnorna på slottet" där det var Eva Frölings dag. Eva Fröling är med i denna video. Jag gillar denna tjejduo som har en massa bra låtar som jag lyssnat igenom på Youtube. Programmet var lika bra som vanligt och Eva Fröling var väldigt öppenhjärtlig och man blev rätt tagen.
 
Klicka här för att komma in på First Aid Kit:s hemsida. Gruppen bildades 2007 av systrarna Klara och Johanna Söderberg och är en svensk folk/popduo från Stockholm.  Jätteunga tjejer som redan är proffsiga. Klicka här för att höra ytterligare en låt med duon.

 


 Av Malin wiper - 20 januari 2013 09:00

Här följer lite mer som jag sett på second hand men inte hunnit skriva om förrens nu.  En gammal fungerande grammofon för 78 varvare som fanns på Sam Hjälp.

 

Air av Bach på stenkaka med Alfredo Campoli på violin.

     

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.

 

Att se en sån här gammal tramporgel känns lite bitterljuvt. När jag gick i småskolan så fanns det alltid en sån här orgel i klassrummen och jag kan se framför mig än hur läraren trampade för brinnande livet och spelade psalmer varje morgon innan lektionen började. Det var otroligt viktigt i skolan då att man kunde psalmverser som ett rinnande vatten....  Önskar att man fått lära sig multiplikationstabellen utantill istället. Priset på denna orgel var 600 kr.  


 

Det slår en varje gång hur fina såna här gamla termosar är.  Denna vill dom ha 150 kr för. 


 

En lite mer sliten variant men ack så snygg.   


 

Denna är lite nyare möjligen sent 60-tal i början på 70-talet. Här kostade den 95 kr   


 

En gammal torkhuv av märket "Åviken". Detta är nog en hemmavariant.


  

Att jag inte köpte denna resväska när jag såg den fattar jag inte. Har varit på jakt efter en sån för man kan göra både bord och stolar av en sån. Klicka här för att komma in på en sida och se vad man kan göra. Klicka här för att se mer. Klicka här för att se ännu mer. Vill ni se ännu fler klicka här...  Det är verkligen inte lätt att hitta gamla hårda resväskor så jag borde ha köpt denna och den var inte dyr heller.

    


 

  

Av Malin wiper - 19 januari 2013 17:00


 


Klicka här för att komma in på Aston Bands hemsida. Här kör dom en cover på låten "Telephone". Dom är Australiensk klassisk pop-grupp från Sydney som bildades 2009.  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se