Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2010

Av Malin wiper - 29 juli 2010 06:40

        


Jag är uppe lite tidigt i dag för vi skall åka till min mamma som fyller 87 år i dag. Mannen sover fortfarande för klockan har inte ringt än men jag kunde inte sova längre. Det fina vädret verkar vara borta nu och det har regnat i natt. Skönt med sånt väder när man skall köra bil. Syrran har beställt en smörgåstårta med räkor för ingen av oss äter kaffebröd just nu så det kommer att bli gott. Mamma gillar också smörgåstårtor så det blir bra. Vi har köpt lite kläder, chokladask och blommor till henne. Ingen idé att köpa saker för det har hon så att det räcker och blir över.

 

   

 

Grattis mamma på födelsedagen.     Jag vet att du är senil och inte kan gå in på min blogg och kolla men det känns bra ändå att få gratta dig så här också. Du vet inte ens att du fyller år i dag och inte heller hur gammal du är men du är fortfarande den snälla och spirituella personen du alltid varit. Du satt vid datorer på ditt arbete långt innan vi andra hade en data och då var det dessa med den gröna skarpa texten. Så hade du varit som förut så hade du tittat in på min blogg och kanske haft en liten data också, man vet aldrig. I dag skalll vi samlas runt dig och ha en fin stund på din födelsedag. Brorsan med fru bor så långt borta så dom kan inte komma men din son har nyss varit och hälsat på dig. 

 

              

 

 

 


Här lite musik som jag vet mamma tycker om. Alice Babs är bara ett år yngre än mamma. Tillsammans med Svend Asmussen och Ulrik Neumann bildade Alice Babs gruppen Swe-Danes. Dom var ofta på tv när jag växte upp. Det är bara Alice Babs som lever fortfarande.

 

Av Malin wiper - 28 juli 2010 14:08

  


Det gick bra hos frissan och jag klippte upp och tunnade ur håret rejält.

Ändå har jag lite längd kvar för jag passar inte i för kort hår. Sen satt vi nere vid ån och myste igen och här har jag fotat mot högra sidan från oss.

 

   

 

Medans vi satt där så kom det förbi en motordriven eka med två män som var ute för att fiska. Mitt emot oss så kom det en ung tjej ut på bryggan för att ta sig ett dopp. Jag tror att dom har lite bättre sandbotten där för det är rensat och snyggt.

 

        

 

Jag köpte två produkter hos frissan som kostar 164:-/st men nu får man två produkter för 164:-. Det är en jättesprayflaska från Goldwell och sen fick man välja annan produkt till och  jag tog en värmeskyddande kräm som jag skall ha när jag fönar och plattångar. Nu har jag en värmespray som jag använder därifrån men det kan vara bra att byta lite. Hon använder annars dessa produkter i mitt hår när jag är där så jag vet att jag tål dom.

 

         

 

Klicka här för att komma in på sidan där hag hittade denna bild. 

 

Klicka här för att kolla smycken och annat från 50-70-talet. 

 

    

Av Malin wiper - 28 juli 2010 10:12

     

 

Klicka här för att koppa in på Sara McLachlands hemsida       

Av Malin wiper - 28 juli 2010 08:18

  


Vi har nyss vaknat och det är så varm i huset så jag flyter nästan bort. Det är inte lika varmt ute men så fort solen ligger på så är det bara att köra igång med fläktarna. Det är bäst att passa på och njuta nu för ett oväder skall dra in över landet med massor av regn. I dag skall jag gå till frissan 11.00 för håret är så långt och kompakt nu så jag kan sätta upp hästsvans.

 

  

 

Vi var en tur till Skillingaryd i går och jag upptäckte ett hus med snygga balkonger. Sen hade dom gjort så stilfullt med tyget i helt rätt färg mot huset och bara lite blommor i mitten. 


 

UTFYLLNAD

 

här kommer lite överblivna bilder från ställen vi åkt förbi i sommar. Jag har inte mycket att tillföra just nu för det står still i huvudet...  

 

   

 

När man åker omkring på mindre vägar så kan vad som helst dyka upp och helt plötsligt ur intet ute i skogen så dök denna grind upp och det kändes lite mystiskt. Kändes som man var med i en thriller för såna brukar förekomma och bilar åka upp till grinden och bli insläppta till högsta hönset i gangstervärlden...     Min fantasi satt igång direkt men jag vet ju att det är gods och herrgårdar som kan ha såna grindar och murar.

 

   

 

Stället heter Hubbesta Säteri. Det går inte att hitta nåt om stället på nätet. 

 

  

 

Vi körde vidare och då dök ytterligare en grind upp som verkade vara huvudingången. Jag blev så nyfiken så jag ville gå ur bilen och kolla hur det såg ut innanför grinden...            

 

  

 

Det var en lång allé som man inte såg slutet på och det var väldigt vackert så man undrar hur boningshuset såg ut.

 

      

 

Jag hittade helt plötsligt en bild som fanns på den här sidan. När man ser grindarna så tror man att man skall komma till nåt ännu pampigare men nu ser jag att detta bara är ett hus bredvid det stora huset. Det syns på sidan om bilden. Det är ett bra gäddvatten och man kan bo här och hyra båt för att fiska.

 

 

 

    

Ytterligare ett ställe inne i skogen som heter "Smålands mosaik".

 

   

Där såg det lite spöklikt ut med dessa nästan skulpturliknande trappor. Över hela gården låg dom och såg jättetunga ut och är säkert till för större hus.

 

   

Dom var skyddade med ett vitt plastliknande tjock hölje och vi drog bara isär lite för det var ändå löst. Det var verkligen en jättefin yta på trappen och riktigt glansigt. Väldigt proffsigt gjort. Sen la vi tillbaka den vita plasten som vi bara gluttat på. Kände mig som en tjuv om natten...  fast vi inte gjort nåt men ändå. Det var ju inte inhängnat eller nåt och vi var bara så nyfikna... .

 

  

 

 

 Nu måste jag lägga på ett kol för att hinna göra mig iordning för att gå till frissan. Ha en toppendag och var rädda om er...   

 

Av Malin wiper - 27 juli 2010 23:07

       

 

Jag såg Lill Lindfors på Allsång på skansen och hon flög in på scenen som en hind och man kunde aldrig gissa att hon i år fyllt 70 år. Hon var sanslöst bra och numret hon sjöng var så spännande och oförutsägbart. Finess och proffsighet är ordet. Hon hade tagit med sig Thomas Bolme, Nils Landgren och Andreas Lundstedt på scenen i olika musikstycken från hennes karriär och det blev sån fin helhet.

 

Klicka här för att komma in på Lill Lindfors hemsida

 

        

 

Klicka här för att komma in på Lars H.U.G:s hemsida

 

Här sjunger Lill med en sångare som heter Lars H.U.G som jag aldrig hört förut. Han är född 1953 och är en Dansk musiker. Klicka här för att läsa mer om honom              
OrkutMela.com - Scrap Animations
Av Malin wiper - 27 juli 2010 19:02

  


Ritz konditori hade satt en blomma i kaffekopp med fat på uteborden och det såg så påhittigt och kul ut så jag blev inspirerad och ville göra likadant men hade ingen kaffekopp som passade så jag skall kolla nästa gång vi är på second hand i Jönköping. Gjorde ändå nåt och använde mig av en mugg. jag  köpte en succulent på handelsträdgården och planterade den i muggen. Nu står den på bordet framför soffan på inomhusaltanen. Det är svårt att ha blommande växter där för det blir så varmt så fort solen visar sig.

 

   

 

Jag fick åka till Apoteket och köpa Revaxör för jag misstänker att jag fått en vaxpropp i höger öra. Det är som om det slår lock och på kvällen låter det och rör sig inne i öran. Man kan också få väldig värk i öronen när man har besvär med nacken. Nu skall jag testa och se om det hjälper. Sen skall man trycka in ljummet vatten i denna gummispruta och spola örat. Jag har varit bra från sånt här i flera år nu efter att jag gått på öronljusbehandling som är en gammal metod som kommit tillbaka och är en skonsam metod. 

 

            Så här ser det ut när man gör det på salong. Det brinner i ena ändan och sugs ut i en behållare. Första gången blev jag rädd och tänkte smita för jag tyckte det verkade så konstigt. Det kändes nästan som jul och man kunde nästan känna pepparkaksdoften...  Den som sköter detta måste sitta och hålla det stilla i örat tills ljuset brunnit ner och sen får man se allt som kommit ut och det var inte lite vax. Efter några behandlingar som inte kostar så mycket så mådde jag mycket bättre, det blev stor skillnad. Man kan köpa ljus själv och be nån göra men det har inte jag tordas.

 

         

 

Klicka här för att läsa lite mer om öronljusbeandling. Det är i alla fall en metod som kommer från Indianerna. Gammal beprövad folkmedicin. Den har nu kommit tillbaka och hjälper inte revaxör så tar jag mig några behandlingar på salong. Att spola örongen hos läkare är inte så skonsamt som denna metod och håller inte i sig så länge. En del har en förmåga att samla på sig vax i öronen medans andra aldrig drabbas av detta.

 

   

Jag fick en växt som heter svärmors tunga mig tillsänt per post från min bloggvän Berith. Nu har den vuxit sig större och det känns så kul. Det har även kommit ett litet skott på sidan som jag skall plantera över i en annan kruka. Det lilla skottet är i den storleken som när jag fick växten.

 

           

 

Nu skall jag ta min sista måltid för dagen "Nutrilett bar". Blir det för besvärligt så har vi melon hemma...  det är inte så mycket kalorier i melon så man kan ta en halv vid kris...  Dom smakar rätt bra men man måste dricka rätt mycket vatten till baren. Jag har gått på cambridgemetoden en gång och gick ner 13 kg men dom är så dyra. Saknar en sort som försvunnit och är i aprikossmak med vit chokladöverdrag. Annars har dom rätt många sorter på ICA.

                 

 

Av Malin wiper - 27 juli 2010 12:48

  


Det är helt underbart ute nu och lagomt varmt. Det har sett ut som om det skulle bli åska och regn men nu är det bara vita fina moln på himmelen.

 

  

 

Vi har suttit nere vid ån och druckit kaffe och tittat ut över vattnet, verkligen en toppenstund. Jag ville nästan inte gå därifrån utan hade kunnat sitta där hela dan. Vi skall ha dessa möbler därnere nästa år också men då måla dom i en snygg kromblå färg som står emot regnet. Den gamla bänken skall få stå där också när vi har målat om den. Nu har alla insekter kommit som förut lyst med sin frånvaro.    

  

Ett förtydlingande: tomten vid ån ägs av kommunen så vem som helst kan gå ner och sätta sig där så vi har inte ensamrätt. Än så länge så har bara några få gått ner och satt sig på bänken vi hade där förut men det är bara att slå sig ner och njuta.

 

  

 

Här häller mannen upp kaffe och som ni ser så har vi termos för vi har en lite brant backe ner till ån och då vill man inte balansera med kaffe färdigt i kopparna.

 

  

 

Här ser man backen upp. Den är rätt ojämn också så jag går omkring som om jag vore full när jag skall upp eller ner...  vinglar som ett gammalt skepp...               

 

  

 

Så här ser det ut tvärs över ån när jag zoomar in. Dom har en brygga och båt och det kan vi också ha men nu är det så igenväxt och vi skall ringa kommunen och höra om dom kan rensa bort lite vid strandkanten. Nästa år kanske man kan göra nåt mer därnere vid vår å.        

 

  

 

Den här fina utsikten har vi från ena sidan och lika på den andra.           

 

        

 

Det kröp helt plötsligt på min arm och det var en sån här grön som min man tror är en "skinnbagge" av nåt slag. Jag ville inte döda den utan min man fick ta ut den på gården....    . Efter en stund började det krypa igen och jag flög rakt upp och det satt flera till på andra armen och en var på väg ner mot bröstkorgen. Man får nog stå ut med detta om man skall fika nere vid ån...   

 


 

SJÄLVPLÅGERI

 

  

 

Godsaker vi lyckades motstå när vi var in på Ritz konditori...  Vi köpte färdiga smörgåsar till vårt lilla strandcafé...   eftersom vi inte hade nåt mjukbröd hemma. Vi är verkligen slösaktiga...  vi har ju pålägg hemma. Sen hade vi ju kunnat köpa bröd när vi var där och bre själva men vi var lite för sugna och ville njuta på en gång...   

 

   

Man kan ju alltid inbilla sig att dessa är magra och nyttiga bara för att det är en massa frukt på...  Dom är nåt slags mördegsbakelse (tror jag) med röda vinbär, aprikoser, körsbär, jordgubbe och grädde. 

 

Av Malin wiper - 27 juli 2010 08:52

  

 

När jag var till Enköping sist för att hälsa på min son så skrev jag om ett Café där som var fantastiskt, se bild ovan. Det heter Fabian Flink´s brödbod. Då kom jag att tänka på en sångare från förr som heter Fabian så jag sätter in en låt med honom.

 

                 

 

Tonårsidolen Fabian Anthony Forte mer känd för sina fans som Fabian.  Han föddes i Philadelphia Pennsylvania 1943. Hans far blev sjuk och dog när han var ung och pojken var tvungen att hitta ett arbete för att betala familjens räkningar. Utan erfarenhet så blev han upptäckt. Klicka här för att läsa mer.

 

Klicka här för att komma in på Fabians hemsida. Han är i full gång fortfarande och jag skall kolla om han har nåt mer sen på Youtube från nutid.

           


Jag har växt upp till jukebox som fanns på dom flesta ställena då och det var verkligen en höjdare att gå fram och lägga i en slant och önska en låt eller flera....    

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se