Öppen Ridå

Alla inlägg under juli 2010

Av Malin wiper - 5 juli 2010 09:54

           


Jag har tyvärr hamnat i en formsvacka och klarar inte av att blogga just nu. Det ser ut i bloggen som allt är bra hela tiden men så är inte fallet och jag kämpar med mig själv varje dag. Jag tar åtminstone bloggvila i dag och i morgon sen får vi se hur läget är. Jag måste sköta min mindfullness bättre och regelbundet. Bloggen tar överhanden och jag känner mig lite besatt. Det är ju så roligt men för mycket skämmer allt som dom sa förr. 


  


Ha en fin dag och sköt om er alla bloggvänner och andra läsare...     

Av Malin wiper - 5 juli 2010 05:50

                


Jag har varit vaken sen 04.30 för det är omöjligt att sova i denna värmen. Vi har haft fönstret öppet men det har inte hjälpt för det är ovanligt varmt på nätterna också. Tänk om man bara tordes dyka ner i sjön eller havet och svalka sig en längre stund. I dag har min man fullt upp. Nu skall han till tandläkaren sen museieföreningen och sen till projektet. 15.00 skall jag vara hos akupunktören och när vi kommer hem skall min man hjälpa en kvinna med hennes nya data...    Fast han tycker ju att det är så roligt och inte betungande. Sånt tempo är det ju inte varje dag.

 

               

 

I morgon kommer min mans bror tillbaka till oss och skall vara nån eller flera nätter innan han åker hem igen så jag måste få lite ordning här efter att jag sytt, jag drar fram så mycket så det är rena kaoset. Det skulle vara toppen med ett hobbyrum, synd att inte källaren är inredd sen förut. 


   Det blir lite längre mellan bloggandet i dag för jag satt för mycket här i går och det känns inte bra i kroppen. Ha nu en riktigt härlig dag vad ni än skall hitta på...  Sköt om er....  och simma lugnt.

 

 

Wow! säger jag bara om detta klippAv Malin wiper - 5 juli 2010 05:40

  


Jag skrev lite längre ner om ekologiskt bacon från Scan som inte var som det skulle utan var så vattnigt och salt så det inte gick att äta. Först fick jag en kommentar i bloggen från en som jobbar på Scan och hon skrev så fint och vänligt vart vi skulle vända oss. Sen gick jag tillbaka med baconet som vi hade 4 paket av och fick pengarna tillbaka utan knussel och det är jag tacksam för. Sen mejlade min man till Scan på den adressen som kvinnan uppgett och nu har vi fått ett brev och två varucheckar på 30:-/st. Brevet är från en kvinna på Scan AB Matforum och hon skriver så vänligt och beklagar verkligen. Dom skall ta kontakt med kvalitetsansvariga på stället. Denna gest uppskattas av oss och Scan växer i våra ögon när dom tar detta på allvar och inte skyller ifrån sig. Dom skall ha en eloge för att dom bryr sig om sina kunder.

 

              

Av Malin wiper - 4 juli 2010 16:37

  


Nu har vi invigt våra nya Bodum koppar. Vi tog bara 3 st små hårdbödsfyrkanter var med tomat på. Vi åt lite för mycket i går med både utemat och våra två tryfflar men å andra sidan så rörde vi oss mycket. Fast skall man gå ner i vikt så måste man hålla sig till det man föresatt sig. Min man har svårt att låta bli bröd till maten när vi går ut och äter så vi skall inte äta ute så ofta tills vi gått ner ett antal kilon. Fika kan vi inte låta bli men då delar vi på en smörgås och undviker ost. Kopparna funkade jättebra och man brände sig inte p.g.a av siliconbeläggningen som även håller drycken varm.         

 

  

 

Jag har en klädnypeklänning klar nu men är väldigt besviken på att jag inte valde att ta förklädet som klänning och tvärt om. Det hade blivit snyggare. Sen märkte jag att tyget är lite för tunnt till detta ändamål men det funkar om man inte har alltför mycket klädnypor i. Tygerna skall höra ihop men här ser det kanske lite konstigt ut på bilden. Jag får kanske sätta på nåt vitt nertill. På dom andra som jag snart har klara så har jag satt andra färger på snedslåbanden så alla är olika. Jag blev lite snurrig av alla mönster och färger...  men man skall ju inte stå och stirra på den sen.


 

 

 

Nu ger jag mig för i dag eftersom jag bloggat mer än jag tål. Hoppas ni får en fin kväll...  

 

 

Av Malin wiper - 4 juli 2010 14:10

    

 

Anni-Frid Synni "Frida" Lyngstad, prinsessan Reuß, född 15 november 1945 i Ballangen utanför Narvik i Norge, är en svensk popsångerska som är mest känd som medlem i popgruppen ABBA.


Av Malin wiper - 4 juli 2010 13:24

  


Nu växer det så det knakar i balkonglådorna utanför altanfönstren. Det är tyvärr lite för varmt för mig nu så jag känner mig helt utslagen men har ändå försökt att göra lite inomhus. Jag har sytt lite på klädnypeklänningarna och det är 4 st som är viktigast att få färdiga. Det funkar om jag tar pausar emellan. Jag har tänkt att cykla i dag men väntar tills det blir lite svalare framåt kvällen. Det är ändå skönt att sitta ute och både fika och äta. Mr T har klippt resten av gräsmattan det det känns lättande.

 

  

 

Även mina två pelargoner på altan börjar att blomma igen och det är så vackert. Sen blir jag så glad att det kommer nya för jag är ju inte så bra på växter.            

 

  

 

I går när vi var ute på stan så satt det massor av ungdomar utplacerade lite överallt på gågatan och spelade och sjöng. Här en grupp och dom var jätteskickliga på instrumenten och sjöng jättebra. Dom spelade både gammal och nytt.        

 

  

 

Vad jag gillar såna här gamla neonskyltar...  Det såg inte ut att finnas nåt hotell där nu utan ett bildningsförbund och lite annan verksamhet. Kul att dom ändå har kvar den gamla skylten.

 

  

 

En sån här fin bänk skulle jag vilja ha flera av och placera ut i trädgården och även nere vid vattnet. Denna stod så fint utställd på Rådhustorget.   

             

 

Gick förbi denna häftiga skulptur som är placerad på en gavel på ett stort stenhus. På andra sidan gatan ligger Bernhards konditori.

 

   

 

Jag tog några närbilder.

 

  

 

Såna här snygga portar dyker ständigt upp när man går förbi alla gamla fina trähus som bevarats.            

 

  

 

Vilket arbete dom la ner med detta järnsmide förr. Bakom porten så finns en fantastisk bakgård som man kunde se genom gallret. Jättefina trädgårdsmöbler stod utplacerade på gården. Kullerstenar in och en massa cyklar som syns på höger sida.

 

  

 

På östra sidan av stan så finns denna stenskulptur. Det är kanske bara en stenbänk av nåt slag för det fanns ingen signatur eller plakett. Nu skall vi gå ut och sätta oss under partytältet och mysa med en kopp kaffe...  Ha en fortsatt bra dag alla gulliga bloggvänner och andra läsare...   

 

Av Malin wiper - 4 juli 2010 09:18

          

 

Den här gamla gruppen Manfred Mann dök upp i mitt huvud och just denna låten. Detta var den enda versionen som lät bra för dom andra var lite för dåliga inspelningar.

  

Manfred Mann brittisk R&B och popgrupp bildad i London 1962 av just Manfred Mann, keyboardist i gruppen 

         

 

klicka här för att komma in på Manfred Manns earth bands hemsida Nu har jag suttit här alldeles för länge så jag får besöka era bloggar lite senare. Önskar er alla en fin dag i värmen...  

Av Malin wiper - 4 juli 2010 08:56

  


I går såg jag färdigt filmen som min man hade skickat efter till mig. Det är en fransk thriller från 2005. I rollerna ser vi: Daniel Auteuil och Juliette Binoche mfl. För regin står Michael haneke. Den har vunnit en massa priser för både bästa regi, skådespeleri mm.

 

                  

 

Handlingen:

 

Georges som är värd för ett litteraturprogram på teve, börjar få mystiska teckningar och videoinspelningar av honom och hans familj, som efterhand blir av allt mer privata situationer. Georges har ingen aning om vem som skickat dem, och känner en annalkande fara, men då inget uttalat hot har gjorts, vill polisen inget göra.
 

                               


Filmen var välgjord och lite annorlunda men den var för långsam för mig och om den skall ha det tempot så måste den kittla lite mer och känslan vara större. När man får se närbilder på ett papper i en minut då lessnar jag. Trots detta så såg jag färdigt filmen eftersom skådespelarna var av det bästa slaget. Det tog upp ett dilemma om man skall stå för det man gjorde i barndomen även i vuxen ålder. Tyvärr var filmen lite kall och okänslig. Sen var det som sagt lite för mycket närbilder på samma sak i långa sekvenser. Slutet var under all kritik och jag fattade ingenting men det kan ju bero på att mitt huvud inte funkar till 100% när nacken är påverkad.

 

  

 

Jag ger ändå filmen 2 filmprojektorer av 5 möjliga för att skådespelarna var  så bra. Det finns ingen trailer på Youtube tyvärr.

 

                    

 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonny Cutz

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Vinylcafeét Quiz Torsdagar 18.30

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Juegopadel.se

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

ABF Hallstahammar

 

Mitt nya bildspel 16/2 fotat hos Åsby Hem & T

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se