Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 27 juli 2010

Öronljusbehandling!

Av Malin wiper - 27 juli 2010 19:02

  


Ritz konditori hade satt en blomma i kaffekopp med fat på uteborden och det såg så påhittigt och kul ut så jag blev inspirerad och ville göra likadant men hade ingen kaffekopp som passade så jag skall kolla nästa gång vi är på second hand i Jönköping. Gjorde ändå nåt och använde mig av en mugg. jag  köpte en succulent på handelsträdgården och planterade den i muggen. Nu står den på bordet framför soffan på inomhusaltanen. Det är svårt att ha blommande växter där för det blir så varmt så fort solen visar sig.

 

   

 

Jag fick åka till Apoteket och köpa Revaxör för jag misstänker att jag fått en vaxpropp i höger öra. Det är som om det slår lock och på kvällen låter det och rör sig inne i öran. Man kan också få väldig värk i öronen när man har besvär med nacken. Nu skall jag testa och se om det hjälper. Sen skall man trycka in ljummet vatten i denna gummispruta och spola örat. Jag har varit bra från sånt här i flera år nu efter att jag gått på öronljusbehandling som är en gammal metod som kommit tillbaka och är en skonsam metod. 

 

            Så här ser det ut när man gör det på salong. Det brinner i ena ändan och sugs ut i en behållare. Första gången blev jag rädd och tänkte smita för jag tyckte det verkade så konstigt. Det kändes nästan som jul och man kunde nästan känna pepparkaksdoften...  Den som sköter detta måste sitta och hålla det stilla i örat tills ljuset brunnit ner och sen får man se allt som kommit ut och det var inte lite vax. Efter några behandlingar som inte kostar så mycket så mådde jag mycket bättre, det blev stor skillnad. Man kan köpa ljus själv och be nån göra men det har inte jag tordas.

 

         

 

Klicka här för att läsa lite mer om öronljusbeandling. Det är i alla fall en metod som kommer från Indianerna. Gammal beprövad folkmedicin. Den har nu kommit tillbaka och hjälper inte revaxör så tar jag mig några behandlingar på salong. Att spola örongen hos läkare är inte så skonsamt som denna metod och håller inte i sig så länge. En del har en förmåga att samla på sig vax i öronen medans andra aldrig drabbas av detta.

 

   

Jag fick en växt som heter svärmors tunga mig tillsänt per post från min bloggvän Berith. Nu har den vuxit sig större och det känns så kul. Det har även kommit ett litet skott på sidan som jag skall plantera över i en annan kruka. Det lilla skottet är i den storleken som när jag fick växten.

 

           

 

Nu skall jag ta min sista måltid för dagen "Nutrilett bar". Blir det för besvärligt så har vi melon hemma...  det är inte så mycket kalorier i melon så man kan ta en halv vid kris...  Dom smakar rätt bra men man måste dricka rätt mycket vatten till baren. Jag har gått på cambridgemetoden en gång och gick ner 13 kg men dom är så dyra. Saknar en sort som försvunnit och är i aprikossmak med vit chokladöverdrag. Annars har dom rätt många sorter på ICA.

                 

 

 
 
≈Sanna≈

≈Sanna≈

27 juli 2010 21:56

Jag är grymt imponerad av dig! Jag trodde att du hade köpt växten i muggen och min första tanke var att en sådan vill jag också ha!
Öronljusbehandlingen verkar intressant och om inte annat renande :D men det ser lite läskigt ut också.
Vad fin din svärmorstunga har blivit. Och stor! Visst är det kul när man lyckas med dem. Själv så har jag massa små st. paulia bebisar i två fönster. Nästan så man får ta och lotta ut dem snart :) de blir lätt för många.
Mmm melon som är så gott, det är alltid bra att han hemma när suget slår till. De där nutriletterna ser bra goda ut dem också förstås. Hoppas ni får en fin kväll.
Kram!

http://cdwoman.blogspot.com

 
Ingen bild

Lambergsfrua

27 juli 2010 22:09

Jag har vänner som prövat öronljusbehandling och varit mycket nöjda. Jag tror att jag föredrar Revaxör ;)
Vi äter också Nutrilett bars ibland. Jag gilla toffee bäst :D däremot vet jag inte om de har någon effekt i långa loppet, men man försöker ju allt, när läget känns desperat.
Vad fint din svärmors tunga från Berith har vuxit - grattis!
Ha det gott.
Soliga kramar!

 
wiper

wiper

27 juli 2010 23:36

Sanna: Tack för dom snälla orden ;) det är så lätt så bara att ta en mugg eller kopp med fat och plantera. Det är tydligen bara fantasin som sätter gränser. Du är ju så duktig på blommor jag själv är på lärostadiet än :D

Får gå in och kolla hos dig i morgon på blommorna. Ja det är kul när blommorna växer och även förökar sig

Hoppas du haft en fin kväll
kramar

Lambergsfrua: Ja det förstår jag för det känns så skönt efterråt. Jag gillar också toffee bäst. Ja du svärmorstungan går inte att stoppa när den börjar växa ;) det var lite trögt i början.

Hoppas du haft en bra kväll
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Berith

Berith

28 juli 2010 08:20

Godmorgon vännen =))
Vilken fiffig ide´att plantera i en mugg eller
i en kaffekopp , den tar jag med mig =))
Jag har några udda muggar , så nu ska jag bara
köpa mig någon succulent =)
Oj vad svärmorstungan har vuxit !! =))
Jag älskar melon och har alltid det hemma , bra att ta till du man blir sugen på något =))

Önskar dig en bra dag vännen , varma kramar =))

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

28 juli 2010 12:58

Berith: Kul att du gillade det ;) Ja du det verkar vara bara fantasin som sätter käppar i hjulen. Ja jag är så glad att svärmorstungan nu skjuter i höjden för då har jag gjort nåt rätt ;) Jag är så glad att jag fick den av dig goa du.
Ja du melon är så gott och läskande i värmen.

Ha en toppendag
varm kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards