Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2010

Av Malin wiper - 10 januari 2010 09:45

     


Konstigt att kylan kan svänga från en dag till en annan så kraftigt. I går hade vi -24 grader och i dag är det -3. Vi har nyss ätit frukost och har sovit så bra att jag känner mig mycket piggare i dag. Vi skall försöka ta oss till Jönköping i eftermiddag eftersom Café Lakatos har underhållning. Det är gruppen "Odd Couple" som skall spela. Det börjar 15.30 så vi har lite tid på oss.

 

  

 

Den här skylten hade Vicke på sin sida. Han är en hejare på animationer och jag har fått lånat den. Det är ett fint litet citat som inte jag har kunnat leva upp till. Dom sista åren har jag verkligen räknat flyende minuter och varit väldigt nostalgisk och det tror jag ingår i människans mönster när dom kommer upp i åren. Jag tror inte att många människor är lyckliga jämt utan det går lite upp och ner. Många av oss bloggare har en sjukdomshistoria och vi får leva med våra krämpor och då kan man inte vara lycklig jämt.

 

  

 

Sen är vi så olika jag är en människa som går upp och ner som en berg o dalbana men när jag mår bra och har sovit gott så kan jag vara lyriskt lycklig och få ut mycket av den dan. När jag sovit dåligt och nacken krånglat och jag får mina depressoner av min utbrändhet då funkar ingenting och jag får inget gjort. Att man räknar flyende minuter beror på att man tappar tid när man inte mår bra, tid som inte kommer tillbaka. Jag gick igång på detta citat...  

 

  

 

 

 

Av Malin wiper - 9 januari 2010 14:55

     

 

Jag gick ut på Youtube för att leta efter en låt som passar till förra inlägget och dök på en sångerska jag aldrig hört förut. Så här står det på wikipedia:

 

    

 

Vashti Bunyan (född 1945) är en engelsk sångerska. Hennes debut-LP från 1970, Just Another Diamond Day, ses som ett viktigt album inom Acid folkgenren[källa behövs]. Hon har kallats "Gudmodern till acid folk"[1]. Efter att LP:n släppts försvann Bunyan från musikindustrin till i början av 2000-talet, då hennes musik återupptäcktes.

Vashti är ättling i rakt nedstigande led till 1600-talspredikanten John Bunyan, som skrev Kristens resa.



Av Malin wiper - 9 januari 2010 14:37

  

 

GÄSTFOTOGRAF: MR T

 

                                                         

 

Min man skulle ut och handla ensam eftersom jag inte orkar gå ut i dag utan gör saker hemma istället. Då satt jag kameran i hans händer och bad honom fota lite av det han såg. Det hade han inget emot trots kylan. Dessa bilder kom han hem med:

 

   

Framme vid järnvägen före ICA så gick det inte att köra över på ett tag för en järnvägsplogvagn höll på att göra ren spåren från is och snö. Folk stannade sina bilar och gick ut och kollade för det såg rätt häftigt ut med snöröken.

 

  

 

   

Sen åkte han ner till kvarnen som numera är en snickerifabrik. Vår lilla röda syns där bredvid.

 

   

Detta är sjön framför kvarnen där annars både änder och svanar simmar men nu är det helt täckt av snö och is.

 

   

Bakom kvarnen var det öppet vatten så där höll änderna till nu.

 

   

Mr T upptäckte en ny liten butik som var inhyst i ett gammalt fint hus. Tyvärr stängde dom 13.00 på dagarna. Butiken heter "Ingelund". Hittade ingen hemsida så jag vet inte vad dom säljer. Skall ta reda på detta till veckan.

 

   

Bakom huset dök han på denna jordkällare.

 

   

Sist tog han ett foto på hur min headerbild skulle ha sett ut i dag och det hade blivit mycket mer snö och inte öppet vatten.

 

Tack Mr T för ditt lilla fotoinlägg...   


 

Av Malin wiper - 9 januari 2010 11:46

     


Mr T lagade till en fantastisk god laxsoppa i går. Den är snarlik den vanliga fisksoppan han brukar göra. Det som skiljde var att han hade lax istället för seijfilè, lite vitt vin, ingefära och en tsk gurkmeja. Gurkmejan är nyttig och ger även en gul fin färg.

 

  

 

Det blev så mycket över att vi måste äta den till lunch i dag också men det har jag inget emot...  När det är så här kallt ute så är soppa jättegott och värmande. Om ni vill ha receptet så är det bara att gå in på kategorier "recept" där finns den vanliga fisksoppan och då är det bara att tillsätta dom extra ingredienserna och byta ut seijen mot lax.

 

        

 

Jag önskar er alla en fin lördag. Sköt om er...  

 

  

Av Malin wiper - 9 januari 2010 11:27

  


Let´s dance kommer att bli som vanligt och det var en del som utmärkte sig. Willy var rätt stel och bortkommen i sin dansroll... . Wahlbäck höll på att tappa huvudet, lite för bakåtlutad... fast han var rätt bra på att dansa.

 

     

 

Claudia Galli var jättebra och avslappnad. Hon tog inte sig själv på så stort allvar utan verkade avspänd och cool. Det var ett lite häftigare nummer som piggade upp.

 

                    

 

Fler som utmärkte sig tycker jag var: Gudrun schyman, Mattias, Agneta Sjödin. Det är ju i alla fall lite underhållande utom dom löjliga kommentareran från Tony Irving som bara blir plumpa...  

 

   

 

Dom verkar inte ha satt ut klippen på Youtube eller också letar jag på fel sätt.     

Av Malin wiper - 9 januari 2010 10:53

   


Vill tipsa om ögondroppar på små pipetter som är bra när man känner att ögonen är lite torra. Dom heter Cellufluid och finns att köpa på Apoteket och kostar 65.50 för en förpackning som innehåller 30 st endosbehållare. Dom är helt utan konserveringsmedel. Jag har använt dessa periodvis när jag kännt att det behövts. Det räcker för det mesta att man behandlar sig några dagar med 1-2 droppar i det påverkade ögat/ögonen upp till 4g/dag. Testa först med 2g/dag för det har jag upptäckt räcker när man är tillfälligt torr i ögonen.


   


   


Sen har vi dessa som är vanligt ögonskölj om man inte orkar göra i ordning lösning själv. Den är också helt utan konserveringsmedel. Detta är toppen när man fått skräp i ögonen eller är lite känslig för smink. När jag tagit bort sminket så brukar jag ofta skölja ögonen med en sån engångsförpackning. Hittar inte priset på denna men tror att paketet kostar ca 80:-. Att jag började skölja ögonen i perioder beror på att jag jobbade i mögelhus i 5 år och även blivit lite lösningsmedelsskadad på mina sista jobb.

 

 

       




Jag har en liten känsla av att jag rekommenderat dessa produkter förut också men har man haft 3 bloggar så kan det gärna bli så.

 

  

Av Malin wiper - 9 januari 2010 10:10

  


I dag är jag lite sen här på bloggen och det beror på att jag hade börjat få slut på bilder. Det tar tid att går runt och plocka upp bilder från olika ställen. Jag har mina ställen som är gratis och sen sajter där jag skrivit och frågat om jag får låna. Ibland är det inte så lätt eftersom det är Holländska och från andra länder. Då gäller det att få engelskan rätt så vederbörande förstår vad jag menar... . Här är det nu offattbara -24 grader och solsken. Börjar nästan få lust till skidor igen fast det blir nog en sparkstötting för mig med min skraltiga kropp. Kan även känna känslan av att åka på en pulka nerför en backe.

 

  

 

Konståkning var min stora passion under hela uppväxten och blev eld och lågor när jag fick ett par helt nya vita konståkningsskridskor i julklapp när jag var ca 7-8 år. När man kollar på priserna då och nu så är det inte så stor skillnad och då kan ni förstå att det var en stor utgift för föräldrarna. Jag hade en jättefin isplan att åka på som hette "Nackstaplan" där fanns omklädningsrum och jag var alltid där när det inte var så mycket folk. Kom ihåg att jag kunde göra en del konster såsom åttor och annat.

  

  

 

försökte mig på lite småhopp också. Föräldrarna fick alltid hämta hem mig eftersom jag glömde tiden helt. Jag har alltid följt konståkning på tv:n men dom sista åren har jag sett lite sporadiskt men i år skall jag försöka hänga med igen.

 

  

 

Klicka här för att kolla vilka svenskar som blivit uttagna till VM 2010

 

     

 

Klicka här för att gå in på ett ställe där dom har rea på skridskor mm

 

        

 

 

Av Malin wiper - 8 januari 2010 17:43

        



        

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards