Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2010

Av Malin wiper - 12 januari 2010 10:40

  


I dag var det segt att komma upp. Gardinen är inte uppe helt men vi var uppe 09.30 men jag har bloggtorka och dåligt med material till bloggen. Detta är vårt ena vardagsrumsfönster och som ni ser är jullyktan och elljustaken kvar. I vår skall vi skrapa fönstren och måla för det behövs verkligen. Det är inte gjort sen 70-talet. Sonen till byggmästaren bodde flera år i huset men drunknade tyvärr nere i ån när han stod i sin båt och föll i vattnet. Ingen var tyvärr hemma i husen bredvid. Det var tragiskt. Sonen hade inte gjort så mycket i huset mer än att bygga en inbyggd altan.

 

   Jag skall gå ut före lunch och ta mig en promenad. Blev så sugen på att åka skridskor igen bara för att testa hur det känns. Nu är det -13 grader igen men solen skiner. Det går att ploga upp en bit där man kan åka skridskor. Först måste jag köpa mig ett par och sen ha en stabil man (min) att hålla i...  Är det nån av er som har åkt skridskor i år?.

 

   

 

Hittade ett kort från musikstunden på Caté Lakatos som var rätt lyckat än om Jeanettes ögon blev lite röda. The Odd Couple heter dom. Gittarristen är bjuden till USA där han varit flera gånger och spelat med en del stora musiker.

 

   

 

Vi tog ett glas juice på Lakatos efter fikat och den var så grymt god. Maria Lakatos har bara kvalitetsgrejer. Den heter Santal  och vi tog persika. Hittar ingen hemsida.

 

   Här ser ni min man som halvmåne. Han kom ivägen för en bild och jag tycker det ser så kul ut...  

 

   

 

   

 

När vi var på Café Ritz i går så köpte vi äkta kravmärkt vanilj på burk. Det är ett teföretag som säljer denna. Bourbon vanilla.

 

klicka här om ni vill besöka hemsidan som heter: khoisantea.com 

 

  

 

När vi var på Lakatos så stod en fin lykta bredvid oss och det är småländskt hantverk och säljs i Skillingaryd.

 

  

 

  

 

Här är min variant fast liten.

 

Här är turistbyråns startsida

 

  

 

Som ni ser blir det mycket axplock och en salig blandning här på bloggen och jag är lite smått förvirrad...  

 

   Ha en fin dag alla ni goa bloggläsare...  

  

Av Malin wiper - 11 januari 2010 19:44

   


Ovanlig och läcker möbel från 60-talet.


Här är en av Tages låtar som jag spelade om och om igen i mitt flickrum...  


       


Klicka här om ni vill gå in på en bra nostalgisajt.

 

   Vino tinto var 60-talets kräkmedel men blev ett bättre vin sen.  

 

 

Av Malin wiper - 11 januari 2010 19:00

     


I ett inlägg längre ner så skrev jag om när jag förfrös knäna på hemvägen från en popklubb när jag var ung. Nu har jag hittat medlemskort man måste ha för att komma in på dessa klubbar i ett fotoalbum.

 

  

 

Här ett medlemskort från en av dom finaste klubbarna "Teen Beat". Det var alltid full fart och kul när man var där.

 

  

 

  

 

Här är Teen-Beat Club 1966 och det var där jag var den kvällen jag förfrös mig. Jag fick namnet Margaretha som nu är mitt andra namn. Jag tog Namnet Malin när jag konfimerade mig eftersom jag inte gillade mitt namn.

 

  

 

  

 

Här är jag själv på en otydlig bild. Jag har en kort kjol som satt på höften och ett brett lackskärp. På överkroppen en lila löst hängande polo som då var modernt.

 

     

 

  

 

Här en klubb som brann ner samma dag men på natten efter att jag varit där jag besökt den. Det var trist för den var bra. Alla saknade klubben. Medlemskorten är slitna och fula numera men bevarats för att jag haft dom i album. Kolla in texten: popcluben med hålligång...  

 

   

 

Tages var ett av mina favoritband och jag var hopplöst förälskad i Danne Larsson     

 

  

 

Korten är tagna på skolgården där jag gick i årskurs 9. Min naturliga färg är som ni ser mörkaste brunt nästan svart.Var tid har sin tjusning och jag skulle inte vilja vrida tiden tillbaka. Det är bara mer tid jag vill ha...    

 

  

 

Familjen Flinta gick för fullt på tv då och alla satt bänkade.

 

  

 

Dessa klädda galgar var högsta mode och min mamma har några såna kvar fortfarande. Dom är rätt slitna.

 

   

 

Jag var även medlem i Manzanilla club som låg i stockholm gamla stan. Bodde där ett tag när jag var 17 år och jobbade på Postbankens girobokföring.

 

  

 

  

 

  

 

 

Av Malin wiper - 11 januari 2010 18:15

  


Häromdan såg jag Wallanderfilmen "Skytten" från 2009. I rollerna: krister Henriksson, Lena Endre mfl. Regissör Agneta Fagerström Olsson. Musiken står Fläskkvartetten för.

 

              

 

Wallander - Skytten, är en svensk thriller från 2009 med Krister Henriksson. Filmen hade DVD-premiär 16 december 2009 och är den åttonde filmen i den andra omgången av Wallander-filmerna.

En prickskytt håller Ystad i skräck och hans offer är personer som har anknytning till en juvelkupp. Snart förstår Wallander att det finns kopplingar till en kriminell organisation. I ett misslyckat försök att skjuta dom två sista som är kopplade till kuppen dras Wallanders kollega, Pontus in i en jakt på liv och död. Wallander tvingas nu leda en utredning i vilken skyttens lista har utökats med ett namn - Pontus Ung. Samtidigt dyker Pontus pappa upp som vill få Pontus att sluta som polis, Pontus pappa är advokat och väldigt krävande. Pappan har med sig Pontus oplanerade son (för Pontus del).

 

     

 

Filmen är lika bra som dom sista 2-3 Wallanderfilmerna jag sett. Här har dom stylat om Wallander så nån övrrock och kostym syns inte till i denna film. Dessutom har dom färgat hans hår i brunrött. Målet var väl att göra honom ungdomligare och förnya. Filmerna har blivit lite råare och mer spänannde. Sen får man en större inblick i Pontus liv. Hans pappa dyker upp och konflikter uppstår. Filmen känns lite längre utan att bli långrandig. Tempot är högre och jag gillade filmen så den får 3 filmrullar av 5 möjliga.

 

        

 

Av Malin wiper - 11 januari 2010 14:02

     

 

Hörde en fin duett med Rod Stewart och Cher alldeles nyss på WWR och sätter in den här också. Den heter "Bewitched". Det verkar som om låten är från en tv serie.  


  

Av Malin wiper - 11 januari 2010 13:36

      


Hej igen! nu blir det tjatigt men jag blir så glad när jag lyckas få bilder på mig själv som går att visa upp... . Jag blir inte bra på foto numera och är stel som en pinne...  Här ser jag ut som en väckelsepredikant...Halleluja!...  

 

 

   


Jag träffade på min kära man på byn så vi bestämde att gå och ta en fika på Ritz innan vi gick hemåt. Här ser ni en av dom trevliga och fina kvinnorna som jobbar där. Jag hade henne inne förut men bilden blev inte så bra då. Om du på bilden går in och kollar och vill se när du var med sist så gå till höger spalt och leta efter kategorier= Café & restaurang.

 

   

 

Vi lyckades motstå alla frestelser i dag också. Här följer en kavalkad av godsaker. Håll för ögonen ni som går på viktminskning...  vill ju inte förstöra för nån...    

 

 

 

     

 

   

 

Mindre modell av den förra.

 

   

 

   

 

   

 

Smörbullarna till vänster är riktigt delikata. Även dom andra.

 

   

 

Nu rinner snart tandvattnet...  

 

   

 

Deras Winerbröd är nåt alldeles extra...  Tänk att ha ett sånt fantastiskt Café i samhället. Dom följer med sin tid och tar in nytt och har nu även cappuccino och espresso mm. 

 

   

 

Så här ser vårt fika ut och jag är så glad att jag motstod alla frestelser. Dessa smörgåsar var jättegoda och deras skinka är lite över det vanliga och inte så salt som den man köpter, dessutom helt fri från en massa fetränder inuti.

 

              

Av Malin wiper - 11 januari 2010 13:17

     


Jag kom hem från en promenad för en stund sen och vill bara vinka åt er alla... . Det är underbart ute och solen skiner. Som ni ser så blir jag bländad och det är svårt för Mr T att ta kort. Jag har en bra dag i dag och det njuter jag av fullt ut.

 

   

 

När jag gått tillräckligt länge så gick jag in till samhället för att kolla lite. I frissans skyltfönster står julsakerna kvar och det gör det nog överallt än så länge. 

 

   

 

Här en jättefin tomte som jag själv skulle vilja ha. Undra om man kan gå in och köpa den... . Det är fin stämning i byn och jag träffar på en dam som bott i vårt hus. Hennes pappa byggde vårt hus 1943 och han var byggmästare och det fanns bara vårt hus i området då. Än om utsidan ser skruttig ut så är huset väldigt välbyggt och har bästa virket i väggarna. Vi stod och pratade ett tag och jag sa att vi skulle komma och hälsa på henne en dag framöver. Hon har sålt sitt hus och bor nu i en insatslägenhet i ett tvåvåningsträhus som är jättefint.

 

  

 

Utanför Café Ritz så hängde en affisch om att dom påbörjar sin nyårsrevy i Skillingaryd 5/2. Skillingaryd ligger 5 km härifrån och jag tror vi skall försöka få biljetter. 

 

   

 

   

 

Lions Club har knutdans på torget 13/1 och då måste vi ner och kolla. Det är för hela familjen. Här ställer folk mangrannt upp när det vankas fest och annat. Det är en härlig livsglädje i detta samhälle och enligt tidningen Metro så är Vaggerydsborna dom gladaste i landet...      

 

  

 

  

Av Malin wiper - 11 januari 2010 09:35

  


  

Chris Montez, sångare, född den 17 januari 1943 i Los Angeles, Kalifornien.

En sångare med latinskt ursprung som slog igenom 1962 med låten "Let's Dance". Låten låg som högst på plats #4 på Billboards singellista, och blev långkörare på svenska Tio i topp. Han hade även mindre framgångar med låtarna "Call Me" och "The More I See You" 1966Tänk att man stått och shakat till denna låt...    det känns töntig nu fast då var det en höjdarlåt som man gillade till max. Jag blev påmind om låten igen när jag lyssnade på WWR internetradion häromdan när dom spelade 60-70-talsmusik.

     


Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Klappafton Hallstahammar 19/12 17.00

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Haga Vintage Bernshammar

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se