Öppen Ridå

Alla inlägg under januari 2010

Av Malin wiper - 5 januari 2010 11:13

  

 

 

Hittade ett klipp på youtube så att ni kan se hur skulpturen ser ut där den står i rondellen.



  


  

Av Malin wiper - 5 januari 2010 09:48

  


Mitt i en rondell i Borås så kan man skåda denna omtalade skulptur föreställande "Pinocchio". Många har förfasat sig över just denna men nu känns den lite rolig och annorlunda. Den går inte att missa i alla fall. Synd att det inte går att ta en bra bild. Tog denna från bilrutan och det var stressigt.

 

Läs här lite om denna skapelse.



 

  

Hittade en pan flöjt som bara kostar 120:- på nätet. Den kommer Syd Amerika och är ett indianhantverk i bambu med 13-toner. Panflöjten är bara 31 x 28 cm. Den är fin bara som prydnad om inte annat.

 

  

 

Klicka här för att besöka sidan

Av Malin wiper - 5 januari 2010 09:29

  


När man sitter och äter på sushibaren i Borås så har man utsikt över detta fina gamla välskötta hus. Nu är jag äntligen på min egen data och det känns lyxigt eftersom min mans skärm är äldre och inte så tydlig. Nu blev han sugen på att skaffa sig en modernare för hans data är rätt ny. Då får han min och jag en ännu större skärm... . Jag har ännu inte hunnit vara ute på era bloggar men så fort jag skrivit min inlägg på morgonen så går jag en rundvandring.

 

  

 

Vi vandrade förbi en kyrka i går som heter Caroli kyrka i Borås, den är jättegammal och inte så väl bevarad på utsidan utan skulle behöva en finputsning och målas. Annars var den helt enormt stor och var placerad på en höjd med lite utsikt ut mot centrum. Min man fick agera handmodell. Två såna här ringar satt på den stora dörren.

 

     

 

  

 

Den här bilden var inte lätt att ta för en nackskadad så jag fick skynda mig. Ett jättehögt ton som tornade upp sig... .

 

           

 

  

 

Fönstren var enormt höga och rätt snygga.

 

  

 

  

 

Alla dörrar på kyrkan var jättevackra och tagna av tidens tand på ett varsamt sätt. Vi såg då i alla fall minst 4 stora dörrar i olika form och färg.

 

   Jag hittade en bild på ett gammal fint fickur.

 

Klicka här för att gå in på en sida full med jätteläckra fickur.

 

  

 

Jag önskar att ni alla får en härlig trettondagsafton   

 

 

Av Malin wiper - 4 januari 2010 20:15

 
  


Det är så kul att kolla hus när man går i stan och dessa funkishus var extremt fina och arkitektoniska. Se balkongen som rundar sig huset så fint.


Klicka här för att läsa om funktionalism (arkitektur).


 


 


Det är såna kontraster överallt och mångfald berikar. Detta står mitt på huvudgatan och tycks sitta direkt på trottoaren. Det är verkligen njutbart att bara gå omkring på upptäcksfärd. Jag njuter av såna här bra dagar då krämporna är lite mer lagom.


 


Här står jag mitt uppe på en trappa och fotograferar. Detta är en thailländsk restaurang med en fin elefantskulpur på taket. Det stället kanske man borde äta på. Får fråga Pisan om hon ätit där nån gång.



   


 


Jag älskar såna här gamla biografer än om det nu är en teater som även har underhållning. Inne finns det ett stort ultramodernt Café.


 


Sarah Dawn Finer kommer dit i 16 april. Har sån lust att åka dit och höra henne sjunga.


 





Av Malin wiper - 4 januari 2010 19:40

  

Innan vi åkte till mamma så hann vi varar i Borås några timmar. Vi åkte mot Göteborg så vi hade motorväg nästan hela tiden och det tjänade vi en timme på. Den vägen skall vi börja åka.


  

Naturligtvis åt vi sushi på "Futomaki" som är den bästa sushibaren i Borås. Den har fått högsta betyget på sushikartan.


Klicka här för att komma in på deras hemsida.


 


Uppepå kassaapparaten stod en liten bricka med konstgjorda minisushin som vi trodde var kylskåpsmagneter, men så var inte fallet. Dom hade detta till prydnad. Deras gröna te är helt underbart gott.


Sen gick vi omkring och bara myste i stan. Jag letade motiv att fota och hittade rätt mycket bl.a denna fina träbänk i en liten park. Jag fick den i en liten lustig vinkel så det ser ut som att den går längre ut på ena sidan men så var inte fallet. Min man har inte köpt nån ny skärm så det är svårt att se hur fotona blir. Min egen er så tydlig och klar.


     


   

Av Malin wiper - 4 januari 2010 19:10

 


Nu är vi hemma och allt har varit toppen. Vi har varit piggare än på länge trots att vi sovit så lite i natt. Mamma var humoristisk och spirituell som vanligt men ändå lite lugnare. Hon verkadet må rätt bra och minnet var lite bättre i dag. Ibland kände hon igen oss men sen helt plötsligt så var vi bara bekanta...  det är jobbigt men man börjar bli van.


 


Mamma och jag framför pappas grav. Hon går lite dåligt så det var svårt att ta sig fram men med gemensamma krafter så lyckades vi ändå. Hon går med rullator numera.


 


Det var rätt mycket snö på graven och runtomkring men ack så vackert ändå.


 


 


Vi kunde inte vara där så länge för mamma frös. Pappa ligger på en jättefin skogskyrkogård med hästhagar utanför och det passar toppen. Det är lugnt och fridfullt där. Det märkliga är att hur dåligt väder det än är så skiner det upp och blir uppehåll varje gång vi kommer dit.


Tusen tack för era fina kommentarer som jag skall svara på så fort jag hinner. 


 


Alla mammas blommor hade dött i rumsfönstret. Vattning av blommor verkar inte ingå i servicen. Eftersom hon inte klarar nåt numera så åkte jag ner till Fyndlagret som hade rea och köpte 4 st konstgjorda blommor som hade varit mycket dyrare och såg rätt äkta ut. Nästa gång så köper jag till dom andra fönstren också.


 


 


Mammas lilla godisbord... Vi tog även med mamma och fikade på Skene Järnhandel. Det är det enda stället som vi kommer in på numera eftersom det inte är några trappor och andra hinder. Hon åt en god bakelse medans vi bara delade på en smörgås...  nu är vi duktiga.


       

Av Malin wiper - 4 januari 2010 07:12

 
  


Min man skickade efter en filmbox och och fick 2 för ett pris. Då blev det en serie som gick på tv 1980 som heter "Mot alla vindar". Den skildrar en av de mest våldsamma och turbulenta epokerna i Australiens historia. Serien slog ner som en bomb i början av 80-talet och följdes av miljoner människor världen över. John English prisbelönta ledmotiv blev så populärt att det översattes till Svenska. Serien har fått pris för bästa skådespelare. Serien är ett drama


 


Serien består av 4 cd som vardera innhåller 4 avsnitt. Jag blev riktigt arg ibland när man ser hur folk blev behandlade av överheten. Det är en skrämmande men både rafflande och fin människoskildring med skådespel på hög nivå.


Klicka här för att läsa mer


Serien får 5 megafoner av 5 möjliga


         



 

Av Malin wiper - 4 januari 2010 07:01


Jennifer Lopez föddes 1969 i Slottshöjden South Bronx, New York USA. Amerikansk skådespelerska, sångare och dansare. Hon är gift med sångaren Marc Anthony. Hon är bättre skådespelerska och dansare än sångerska tycker jag. Gillar bäst när hon sjunger latinska rytmer men här gör hon en cover på en Diana Rosslåt.


 


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards