Öppen Ridå

Alla inlägg under mars 2016

Av Malin wiper - 28 mars 2016 15:24

Sheryl Crow Behind Blue Eyes. Sheryl Crow, född 11 februari 1962 i Kennett, Missouri, är en amerikansk rocksångerska. Hon skrev sin första låt när hon var 13 år och har en universitetsutbildning i musik. Källa Wikipedia

 

   

Jag har tyvärr bloggtorka så jag har inget att komma med just nu. Vi har bara ägnat oss åt hemmet trots det fina vårvädret men vi är så trötta. Min man överraskade med att servera kaffe på nya brickan vi köpte på Sam Hjälp. Fick ingen fin bild på våra smörgåsar så på bilden har vi fikat klart redan. Jag hoppas det går att veva igång mig tills i morgon för då skall A-G och jag till gymmet igen.

 

   

I morgon skall även min man och jag sätta om våra "Svärmors Tungor" som nu har blivit omöjliga att vattna på grund av för många skott som nu skjutit i höjden. Har en kruka till att ta hand om. Svärmors tunga är en art i bajonettliljesläktet som tillhör familjen sparrisväxter och ursprungligen kommer från Sydafrika, Kongo och Tanzania. Det är en mycket tålig och populär växt. Den passar mig för blommande blommor har inget till övers för mig...  tyvärr.

 

 

 

Nu kryper jag tillbaka i mitt lilla bo igen och önskar er en fortsatt fin annandag påsk               

 

 

 

#Bloggtorka #Bricka #Tunga #Sheryl

Av Malin wiper - 28 mars 2016 08:00

  

Då var det dags att vakna upp och gå ut i friska luften för i dag är det promenad som gäller för gymmet skall vi inte på förrens i morgon. Fågeln på bilden fotade jag i Linnarbäcksparken på en bänk förra sommaren. Det märkliga var att fågeln satt så stilla trots att jag var så nära, där satt den ett bra tag och fågeln hade sånt allvarligt och nästan lite barskt uttryck. Min man tror att det är en brjörktrast-unge. Klicka här för att se ett klipp med björktrastungar

 

                                                      

 

 

   

Jag har inte så mycket att komma med nu för det har inte hänt ett smack. Önskar er en fin annandag påsk med denna andbild som jag tog förra sommaren också.              

 


Detta klipp är så gulligt så man smälter...  

 

 


Free as a bird med The Beatles. Free as a bird är en låt av The Beatles som ursprungligen var skriven av John Lennon. Den gavs ut som singel den 4 december 1995. Lennon spelade själv in låten med endast sång och piano 1977. De andra beatlarna tog 1994 sig an demoinspelningen, bidrog med nya texter, lade på trummor, en gitarr, bas och bakgrundssång. Jag har den själv på singel och har inte spelat skivan utan köpte en cd med samma låt. Jag har två singlar som är ospelade med The Beatles som ligger i ett kuvert

 

 

 

                                  

 

#Björntrast #Andbild #Beatles

Av Malin wiper - 27 mars 2016 19:00
Ola Magnell är på ropet igen läste jag om i Aftonbladet. Han har nyss fyllt 70 år och jag lyssnade mycket på honom förr men nu har en ny generation upptäckt honom. I klippet ovan framför han aukustiskt "Livet är en cykel"

 

     

Walking chair


Klicka här för att komma in på Aftonbladet och läsa om honom. 2010 drabbades han av en stor hjärtinfarkt och han har även en obotlig ögonsjukdom. Han har som oss andra i den generationen blivit en "Fattigpensionär" och en del får bara ut 8000 kr/månad och fattigdomsgränsen är under 11.500 kr så det känns som man blivit bestulen på pengar man avstått i lön under ett helt arbetsliv. Det gör mig verkligen förb...nad. Därför måste Ola Magnell fortsätta att turnera utefter vägarna än om han hade velat trappa ner och det är han inte ensam om.

 

    

 Den här låten  "Påtalåten" ger mig nostalgivibbar. Den fanns på en LP som jag nästan spelade sönder under 1970-talet. Ola Magnell föddes 1946 på Skälby gård i Kalmar och han är en svensk sångare, låtskrivare och gitarrist. Han skivdebuterade 1974 med LP:n Påtalåtar. Han brukar räknas till "Proggrörelsen även om han inte tillhörde denna rörelses mest politiska gren. Klicka här för att komma in på en sida som heter "The Musical Box" och läsa om ett bortglömt album

 

 

 

 

Min man kom hem 13.30 efter att ha lämnat bilen på Hertz och det gick jättebra. Det var en dieselbil så det lilla vi åkte kostade inte mer än 16 kr. Nu är vi billösa tills nästa vecka och det känns lite instängt. Ha en skön påskkväll..  

 

 

Bilar i choklad från Le Chocolatier

 


 

#Ola #Cykel #Påtalåten #Hertz

 

Av Malin wiper - 27 mars 2016 14:30

 


Jag såg en film om komikern Tommy Cooper cmore  i går. När jag växte upp såg man honom ofta på tv och hans kännetecken var en fez som han köpte på en utlandsresa, det blev hans signum och jag tyckte han såg så rolig ut och var helt galen som komiker. När mina föräldrar var unga så var det vanligt att man hade en partyhatt på huvudet när det vankades fest och det var såna där strutar och även fez i tjockt papper. Klicka här för att se Tommy Cooper i ett klipp från 1982. Tommy Cooper föddes 1921 i Caerphilly, Wales och dog 1984 i London. Klicka här för att se the best of Tommy Cooper

 

 

 

 

Filmen heter Not Like That, Like this och är från från 2014 i regi av Benjamin Caron. I rollerna ser vi David Threlfall, Helen McCroy, Amanda Redman, Gregor Fisher, Andy Rush, Paul Ritter, Bob Golding mfl.

 

 

                                

 

 

Filmen fokuserar på den populära brittiska komikern Tommy Coopers liv och dilemmat han möter när han blir förälskad i sin assistent Mary Kay.

 

 

        

David Threlfall som sig själv                     Som Tommy Cooper

 

 

David Threlfall som spelade rollen som Tommy Cooper i filmen gjorde en helt sanslös rolltolkning och man undrar hur han mådde efter denna film för han levde sig in i rollen så bra så han blev Tommy Cooper. Hela skådespelarkåren i denna film var otroligt duktiga. Man fick en inblick i hans värld där det var full fart hela tiden och han varvade ner med alkohol och cigarrer och det tog ut sin rätt så småningom.

 

 

Jag kan inte annat än ge filmen 4 fezar i betyg av 5 möjliga

 

 

       

 Trailern till filmen

 

 


#Tommy #Fez #Like #David

Av Malin wiper - 27 mars 2016 11:30  

Vi vaknade 09.00 i dag också men när vi kollade nyheterna så var kl 10.00 så vi hade glömt att ställa om till sommartid. I går kunde min man inte lämna tillbaka hyrbilen för det var kaos på vägen mot Jönköping på grund av nån bilmässa. Han åker iväg i dag istället och tar sen tåget hem. Jag har inte mycket att skriva om för vi har inte gjort nåt särskilt i påsk. Vi har inte varit på vinden och tagit ner en enda påsksak och rumsbordet är belamrat med min mans kontorssaker som han håller på att rensa bort men det tar sån tid för vi är så trötta, så påsken har bara gått oss rätt spårlöst förbi. 

 

 

Acleja

 

Vädret är ju i alla fall vårigt och fint igen och så skall det tydligen förbli.    

 

   

Min son fick sin segelbåt såld för ett tag sen, den på bilden. Han var ute och seglade med den förra sommaren men det blev för ensamt att åka ut själv, båten är en Shark 24 från 1978. Det var en tysk som köpte båten och förra helgen var han och hämtade segelbåten. Han var jättetrevlig sa min son och han fick en flaska tyskt vitt vin av honom, en sort som inte finns i Sverige.

 

                              

 

   

Här ser ni min sons båtmascot i form av en nalle som han satt flytväst på..  Nallen är köpt på vårt ICA Supermarket när min son var hit sist och hälsade på. Flytvästen är köpt på en båtmässa i Stockholm. Min son har nu nya projekt på gång..phu!      

 

   

Nu åkte min man till Jönköping för att lämna tillbaka hyrbilen. Tåget tillbaka går 12.25 så han är snart tillbaka. Jag blir galen av att jag inte kan följa med på grund av min förbaskade ländrygg. Man har verkligen blivit bortskämd med att ha bil men nu blir vi utan några dagar till innan verkstan är klar med vår bil. Jag är så glad att vi har en hög och bekväm bil att sitta i

 

 

   

Ha nu en härlig påskdag i vårvädret. Nu går jag in i duschen och snyggar till mig lite. Sköt om er och stor påskkram

 

 

 

#Sommartid #Vårigt #Segelbåt #Tysk #Shark #Påskdag

Av Malin wiper - 26 mars 2016 18:00


Jag och min man satt framför tv:n med smörgås och kaffe och zappade till kanal 11 där vi såg detta fantastiska nummer från "So you thing you can dance" Dansarna är Jim & Ariana med Contemporary . Det var ett fantastiskt nummer med inlevelse och känsla trots att det är ett mörkt tema av att ha upplevt tråkigheter och visa upp detta i deras dansnummer. Att dansa förlöser mycket av sorg, besvikelser, dålig hälsa mm. Själv har jag dansat till musik i många år och haft en förlängningssladd på lurarna, har gjort detta för att det kännts bra och även roligt. Jag tror man rensar bort mycket som man går och bär på inom sig. Jag kommer att börja igen men lite lugnare  när ländryggen rättat till sig lite mer men i ett lugnare format. 

 

   

Jim Nowakowski                                           Ariana Crowder                Jag försökte kolla på Let's dance i går men jag känner mig mättad på programidén än om jag älskar dans. Programserien har hållit på så många år nu så jag tycker dom borde hitta på nåt nytt. Omväxling förnöjer är nog inget galet uttryck. Jag tyckte inte nån i går höll den klass som man sett förut i serien. Precis som min man så har jag börjat se mindre på tv och ägnar mig mer åt att se filmer på nätet och även dokumentärer mm. Min man har kopplat upp tv:n mot Internet så vi kan se filmkanaler och annat på tv:n som har större skärm. Fast ibland sitter jag och kollar på laptopen i sovrummet eller har den på ett litet datorbord i sängen.   

 


Detta nummer från Let's dance i år tycker jag passar i dag (hittade på Youtube) när man vill vara lite laid back och vill ha nåt smooth..   Pia Johansson har i alla fall känsla, inlevelse och mjukhet. Dom dansar bra och synkat ihop                  

 

 

 


 #Dance #Jim #Ariana #Förlöser #Let's  #Pia

    

Av Malin wiper - 26 mars 2016 10:45

  

När vi hade hämtat hyrbilen i går för att ge oss av till ett Café så jag kunde ta värktabletter så hade vi denna cyklist framför oss mitt i trafiken. Det fanns jättefina cykelbanor så jag antar han hade kommit in lite fel och var på långcykling från nåt annat land. Han gjorde tecken bakåt så att bilarna skulle förstå, det såg ut som olika tecken, antar att han åkte efter GPS. Jag måste säga att han var väldigt smidig och höll sig undan och försökte parera så han inte störde resten av trafiken. Sen kom han in i den värsta rondellen på Atollen där det är lätt att komma fel men han kom ut därifrån och in på rätt väg. 

 

Vi har sovit till 09.00 i dag för vi var så trötta efter äventyret i går. Jag är lite bättre i ländryggen nu på grund av tabletter och kylgelépåse. Törs inte sätta mig i hyrbilen igen och min man tycker det är onödigt att vi har den stående här så han åker antagligen in med den i dag och tar tåget hem. Vi var helt inställda på att åka till min mamma i dag så det blev som ett streck i protokollet. Annars hade vi inte tagit nån hyrbil. I dag har vi i alla fall fått tillbaka våren efter en dag med duggregn och dis. Påsken syns inte hos oss så den går oss spårlöst förbi i år, men det är ingen katastrof

 

                      


 


Sen hade vi detta ekipage framför oss. Kunde inte se vad det var för bil men den såg urläcker ut från sidan, en sån där lång bil

                                                                           


  

Sen satt vi oss på Bryggans Café vid  Munksjön. Där får man varsin presskanna och kaffet var jättegott                      

Min man tog en jättestor lunchsmörgås med brieost och salami   

Jag tog en smörgås med skinka och ost men orkade bara halva. Jag blev automatiskt bättre i ländryggen när jag hade promenerat från Atollens parkeringshus till Cafét. Det märks ändå att jag gått på gym så det blir inte så dåligt som i början. Det går tillbaka snabbare nu än förut och det gäller att behandla sig så fort problemen dyker upp. Det är som Kiropraktorn sa att har man fått ländryggsbesvär så är det svårt att bli helt av med problemet

               

 
 


Detta är utsikten från Café Bryggan, där sitter folk på trappavsatser fina vår och sommardagar och myser


        


Klickbilder. Bild 1 där ligger Bryggans Café, restaurang och lite butiker. Hela denna länga fanns inte för några år sedan. Dom andra bilderna är på helt nybyggda hus där det i botten ligger butiker, fler cafén och restaurganger. Bild 4 mot andra hållet där det finns lite äldre byggnader


 


Atollen har blivit så här bebyggt dom senaste åren och det ser ut som fågelholkar som hänger ut och färgerna på husen ger ingen myskänsla precis. Hela detta område och bakom husen var förut en jättestor parkeringsplats                            

  

  

Här ser man resten av det som byggts där det inte fanns nåt då vi flyttade till Vaggeryd för 16 år sedan. Sista huset är Kulturhuset Spira. Det har ju i alla fall fått lite färg och karaktär                      


 


Fågelholkarna på nära håll. Hade jag mycket pengar då hade jag ändå inte bott i dessa hus utan haft ett eget hus utanför en stad. Det är för gyttrigt för min "Karusellhjärna". Min man fick hjälpa mig med att göra iordning en del bilder eftersom jag inte kan sitta för länge nu vid datorn.

 

I går hade vi tänkt gå på Folkets Hus bio "The Danish Girl" men det satt ryggen stopp för. Jag tror jag köper den istället eller se den när den kommer på filmkanalerna.

 

 

 

               Nu åker jag lite försenat till blåkulla för att möta upp dom andra påskkärringarna. Hoppas ni får en njutbar påskafton

 

 


      

#Cyklist #Ländryggen #Ekipage #Bryggan #Salami #Skinka #Atollens #Bebyggt #Fågelholkarna 


Av Malin wiper - 25 mars 2016 18:30

  

Här ser ni mig på språng mot Hertz biluthyrning. Det var rätt kallt och ruggigt så jag önskar att jag tagit med mig vantar. Var helt stelfrusen innan vi kom fram men det var lite att se på efter gångvägen så  det tog inte så lång tid innan vi var framme vid målet för vår miniresa       


  

Vid Rocksjöns strand såg jag dessa två "sädgäss" med sina färgstarka näbbar.  Bilden blev inte så tydlig för jag var tvungen att zooma. Klicka här för att se sädgäss på nära håll


  

Lustigt med en vinglig brygga till den lilla närbelägna miniön. Där blir man ingen strandsatt "Robinson Crusoe"..                           


En gren av familjen Bergström, min mans torra humor..             


  

Kanotstadion. Jönköpings kanotklubb, JKK, kanotklubb i Jönköping har sitt klubbhus vid vätterns sydvästra strand men kanotklubbens tävlingar hålls vid kanotstadion på Rocksjön bilden "ovan". Jönköpings kanotklubb grundades 1936 JKK har bland annat två medlemmar som är mycket duktiga kanotister som även medverkat i OS i Athen, Sofia Paldanius och Anders Gustafsson. Klicka här för att se ett klipp från Rocksjön                                                                        


Här ser man baksidan av kanotstadion.               


  

12 maj 2016 drar "Vårruset" igång såg jag på denna banderoll utefter rocksjön       

  


  

Äntligen var vi framme vid Hertz biluthyrning där man använder sig av en "Self service" inte så lätt första gången för det är mycket som skall klickas in. Först skall man visa sin legitimation på rätt sätt och sen fylla i uppgifter. Vi gjorde allt rätt tills vi slog in fel landskod och då fick vi börja om igen.                                                                                        Den här trevliga och fina killen från Hertz kom till vår undsättning och guidade oss vidare. Nästa gång finns alla uppgifter där och då blir det mycket lättare. När allt är klart så ramlar det ner en nyckel i ett fack och då är allt klart.

             


  

Detta är bilen vi blev tilldelad, en Volvo S60 diesel. Då började mina problem för bilen var låg och sätena passade inte till min ländryggskada så efter bara några minuter så var det kört. Vi fick åka och söka efter ett Café så vi kunde ta en fika medans jag tog värktabletter. Annars hade jag fått åka tåg hem. Vi fick även ta en liten promenad efterråt för att det skulle rätta till sig lite. Vi hade tänkt åka till mamma i morgon men det har vi fått lägga på is nu och bilen kommer att bli stående ända tills på måndag. Min man kan använda den för att åka och handla det som behövs men jag vill inte riskera nåt så vi får åka till mamma nästa helg då vi har vår egen bil igen. Det var inget fel på Volvon den var som ny och fräsch till tusen och man startade den genom att sätta nyckeln på tvären och trycka på en startknapp. Tyvärr passade sätena inte till mina ryggproblem, sånt vet man inte i förväg och vi har ju inte behövt betala nåt annat än tågresan.

 


Känner att jag behöver lite self control och det får Laura Braningan stå för. Lite 1980-tals vibbar. Laura Branigan föddes 1952 i Brewster, New Yoru. Tyvärr dog hon redan 2004 i en ålder  av endast 52 år gammal, dödsorsak hjärnaneyrysm. Hon var en amerikansk sångare och skådespelare.        

 


 

 


#Hertz #Rocksjön #Sädgäss #Robinson #Bergström #Kanotklubb #Kanotstation #Killen #Volvo #Laura

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se