Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2013

Av Malin wiper - 14 april 2013 20:15

  

Efter lunchen så gick vi en promenad som tog ca 1 timme. Vi gick så vi kom mer ut på landet och fick se lite hästar. Vi träffade rätt mycket folk för det var en tipspromenad på gång utefter vägen. Det var inte så lätt att fota för solen sken för fullt och det var rätt många varmgrader. Det känns nu som om våren är på intåg.   

  

  

Efter promenaden vilade vi en stund och sen var det dags att ge sig av till våra fd grannar som vi bodde bredvid när vi hade hus. Nu bor dom i detta rätt nybyggda hyreshus som inte ligger långt ifrån där vi bor nu. Vi hade tänkt att dom skulle komma till oss men just nu har vi stökigt eftersom vi inte orkat städa. Vi tog med oss en kaka som vi bakade i går men satt topping på i dag.  

Dom bor 3 trappor upp och så här ser det ut med 3 lägenheter på varje plan.  


  

Dom har en härlig inglasad balkong som är rätt stor med fin utsikt  


  

Vi satt på balkongen ett tag och pratade men sen var det dags för fika. Det var lite för varmt därute så vi flyttade in. Dom ville bjuda oss på hembakade wienerbröd men vi kan inte äta sånt nu under viktminskningen.


 

Därför hade vi med oss smörgåsar. Jag gjorde en till oss var men delade dom på två så vi lurade oss själva så det kändes som vi åt två...     

Sen satt vi oss på balkongen igen och då insisterade dom på att få bjuda på lite vin. Jag tog ett glas för jag åt inte lika mycket som min man till lunchen. Vi hade dessutom med oss bilen så en måste köra. Vi hade jättetrevligt för dom är så lättsamma och ungdomliga trots att dom är rätt mycket äldre än oss. I slutet av nästa vecka kommer dom till oss och har önskat att bli bjudna på min mans laxsoppa som dom tycker är jättegod. Vi bjöd dom på den sist och nu vill dom ha mer och det är ett bra betyg. Dom ville vara med när min man gör soppan för att se precis hur han gör den. Då skall dom få komma på en kväll så vi kan bjuda på lite whiskey och vin också.  

 
Av Malin wiper - 13 april 2013 09:00

    

Mrs A-G och jag gick in på Selmas klädbutik i går när vi träffades. Där pågår just nu en färgexplosion eftersom vårens färger är både starka och mönstrade. Jag tycker det är jättefint och man blir glad. Det känns från 70-90 talet.


  

    

Detta ser ut som rena rama konsttrycket.  


  

Detta känns bekant i både färg och form. 


  

      

Såna här byxor och nåt liknande på överkroppen hade jag i början av 90-talet. Kornblått verkar vara en stor färg i vår. 


  

   

Halsduken till jumpern är som en tunnelformad sort som sitter ihop. 


  

I dag har vi fullt upp att göra så vi fick till och med skriva upp punkter för att bara fokusera på dessa. Vädret är inte det bästa men vi har blivit beroende av promenader så det är bara att pälsa på sig. Till veckan har det lovats fint väder upp till 17 grader. Jag  har gett mig sjutton på att klara av det vi skall göra framöver än om jag inte på alla plan är i toppform. Jag var till frissan i går och klippte mig lite mer för håret växer så fort. Jag blev jättenöjd men glömde kameran och det hör inte till vanligheterna, jag hade ju mobilen men jag vill helst ta bilder med kameran. Hoppas ni har en fin dag framför er vad ni än skall hitta på. 


  

Rachael Yamagata med "Saturday morning". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Klicka här för att läsa om henne.Av Malin wiper - 12 april 2013 13:15

   

Min väninna A-G och jag träffades i dag på förmiddagen för att ta en promenad men det regnade jättemycket och sen började det snöa så vi bestämde oss för att först ta en fika på Ritz konditori och sen bara gå i butiker och kolla lite i centrum.  Jag kommer ändå att promenera på eftermiddagen som vanligt men då med bättre kläder. Just när jag tog denna bild föll stora snöflingor men det gick inte att få fram   

 

    

Vi tog varsin smörgås men jag kunde knappt äta upp en halv en gång och fick lämna resten. Jag skulle kunna vara utan både mat och fika just nu. I dag kunde jag knäppa alla knappar i en rutig blus som jag inte fick ingen förut utan hade T-shirts eller linnen under. Fast det är så mycket att ta av så det kommer att ta tid att komma ner i normalvikt.  Det var så roligt att träffa A-G och umgås lite. 

 

    

Dom hade en ny bakelse i dag som jag aldrig sett där förut. Den såg väldigt god ut. Träffade en tjej som arbetat där förut och nu var hon ute och fikade med sin 3-åriga dotter och skall snart ha tvillingar. Jag kallade henne för Minnie Driver när hon arbetade där för hon var så lik den skådespelerskan. Hennes dotter och hon har båda långt mörkt hår och bruna ögon, jättefina och goa. 

 

    

En sån här cheescake har jag inte heller sett där så ibland dyker det upp nya bakverk. 

 

    

Sen gick vi in till Salong Hon & Han Frisör Interiör eftersom jag skulle beställa en klipptid. Dom hade drop in så jag kan komma redan 16.00 i dag. Kolla in vilka fina bestickplåtställ dom fått in. 

 

    

Dom hade även fått in oljeflaskor och till dom olika såna här prydnader att sätta på.   

 

    

Ha en skön eftermiddag. Det lär dröja innan nån sitter på denna stol. 

 

   

Stacey Kent med "It Might As Well ba Spring". Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Behaglig låt och en fin röst. Hon är en engelsk-amerikansk jazzsångerska som föddes i South Orange, New Jersey 1968 


Av Malin wiper - 12 april 2013 08:00

  


Nu har vi hållit på med långpromenader i 8 dagar och det känns som man börjar bli rörligare. Denna staty känner jag igen men då stod den utanför idrottsplatsen...       


Vi såg en snygg träbåt i en trädgård nära sjön. 


       


Arkitektoniskt snyggt.   

Här fick min man hjälpa mig för att förklara vad detta är eftersom han arbetar på museiföreningen. 1/4 mil betyder en fjärdingsväg, och är en fjärdedel av en Svensk landmil = en gammal svensk landmil.  Stenen som sitter under har att göra med vem som skall underhålla vägen. En fjärdingsväg är 2.672 meter. Han har alltid varit intresserad av historia så han har hamnat på rätt plats.    


  


  


Modern "Funkis"    

Mycket av dom gamla uthusen är så vackra trots att dom är nedslitna. Synd ändå att dom snart är ett minne blott. 

 

 


Här ett par till synes hemstickade vantar som hamnat i naturen. När man är ute och promenerar så ser man mycket som slängts eller tappats. Det är även en del leksaker och kläder av annat slag.    


Detta är en damm utanför ett hus och jag tyckte den blomliknande plåtgrejen i mitten var så fin. Kan det vara lampor eller det kanske sprutar vatten ur dom.  


Här testar min man också den fina solbänken som jag låg i sist i parken nedanför Shellmacken. Min man gick iväg på möte på Museiföreningen i går 18.00 Det är så roligt att se att han trivs så bra där. Han både fixar med dator, bilder och håller i studiecirklar mm. Han har fått gå några korta utbildningar också.
Marie Bergman med låten "Dagar" som jag aldrig hört förut. Jag gillar  låten, och hon sjunger den så bra.  Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Det var ett tag sen man såg henne på tv. Hon föddes 1950 i Stockholm, och är en svensk sångerska som började på Vispråmen Storken i Stockholm. 1968-1969 sjöng hon i Putte Wickmans band. 1969-1972 var hon medlem i Family Four, och 1974 inleddes solokarriären. 


 


   

   

      

 

Av Malin wiper - 11 april 2013 14:00

  


Jag klarade inte av att gå på stickcafét sist och fick sen reda på av A-G att Jönköpings Posten varit dit och intervjuat och fotat. Jag gick till Biblioteket och tog fram den aktuella tidningen från i måndags. På bilden ser man Aina som är en kvinna jag tycker jättemycket om.  Saja som står vid hennes sida är bara 9 år gammal och gick dit själv för att hon har varit intresserad av stickning sen hon var 3 år gammal.  Det hade samlats 22 stick- och virkentusiaster på Cafét denna gång som var i söndags. Hoppas jag kan gå nästa gång men jag stickar ju inte själv. Har testat flera gånger men det funkar inte för nacken och sen är det inte mitt intresse. Brukar sitta och klippa till lite ur tyger, samtala och fota istället. Det ser ut som jag inte har varit med på stickcafét sen i slutet av november 2012. Klicka här för att se vad jag skrev då. 

 

 

Aina har stickat i 65 år och det är fantastiskt, och hon tycker det är så kul att det blivit så populärt igen. För henne är det som terapi säger hon så man glömmer allt annat. Hon tycker bäst om att sticka koftor. Stickcafet går av stapeln första söndagen i månaden kl 15-17.

  

      


Här en bild över hur vi brukar sitta.  Jag har själv fotat där sen det var Mimmis Magasin men nu har Martina tagit över med sin Gretas Butik. Hon säger att det är synd att lägga ner ett vinnande koncept som funkat så länge, heders åt henne som fortsätter med detta. Det inte bara stickas och virkas utan vi pratar och fikar så det blir lite varierat.   

 

 
Kolla vad häftigt. Det behövs stor yta för detta ...    Cirkus Cirkör med "Knitted Pie" som även passar in i detta inlägg. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Cirkus Cirkör är Nordens största aktör inom konstformen nycirkus. Dom har turnerat runt om i världen med en rad nycirkusföreställningar och events. De har också grundat utbildningar för nycirkusartister på gymnasie- och högskolenivå. Källa Wikipedia

  

 

 


Av Malin wiper - 11 april 2013 10:30

  


Så här snöfritt och fint är det ute nu och denna bild är från i går då jag var på väg in till samhället för att handla. Jag vaknade sent i dag för jag sover dåligt just men i och med mina dagliga promenader och avslappning så skall det nog ordna sig. Egentligen skulle jag ha varit ute på en promenad med min gulliga väninna A-G men jag var för trött så vi gör ev ett nytt försöker i morgon förmiddag. Min man och jag promenerar tillsammans efter luncherna. Det är rätt kallt och blåsigt ute men i solen känns det jättehärligt. Det kommer inte att bli så många Caféinlägg tills vidare för jag äter mest hårt bröd och får bara i mig 2 smörgåsar/dag eftersom jag har mycket mindre matlust och det gör att det går lättare för mig att klara detta. Jag hinner heller  inte med lika mycket på nätet som förut eftersom jag har så mycket annat som måste klaras av.   


Denna Volvo Cab stod parkerad utanför vårt hus i går och det är väl ett vårtecken?.  Det börjar dyka upp lite gamla häftiga bilar på gatorna nu är snön är borta.  Jag kommar att sakna bilträffaran och våra vänner som förgyllt flera år av vårt liv.  Klicka här för att se en annan häftig lite äldre Volvo cab


  


Sleeping in my car med Roxette


Great Day Picture Cards
Great Day Pictures

Av Malin wiper - 10 april 2013 13:00

      


Då var det dags för en liten  "Anslagstavla" igen.


  

  

Kulturskolan kommer att ha en vårkonsert i Vaggeryd torsdag 25 april 18,00 i Multihallen- Fenix Kulturcentrum.    


Vår Café anordnas i Multihallen Fenix Kunskapscenter i Vaggeryd torsdag 11 april 19.00 Vi skall promenera till biblioteket i dag för att kolla om det finns några biljetter kvar till detta evenemang eller om man bara kan komma dit. Nu har jag hittat tillbaka till stället där jag såg denna affisch och det kostar 50 kr/person och man kan boka plats i förväg så det kan redan vara för sent men jag skall ändå kolla upp detta.    

  

Denna Svenska film "Små citroner gula" visas på Folkets Hus bio i Vaggeryd söndagen 14 april 18.00 Klicka här för att se vad MovieZine skriver om filmen som dom gett en 3:a i betyg. 

 

 

     

Det anordnas en loppis 27:e april på Syntema Vaggeryd. Klicka här för att komma in på deras hemsida.  

 

  

  

Hemsöborna visas på Skillingehus i Skillingaryd söndagen den 14 april 19.00 Inträdet är 200 kr.  Klicka här för att komma in på 123 Schtunk och läsa om föreställningen som skall vara lite annorlunda.


   Emeli Sande med låten "Clown".  Klicka här för att komma in på hennes hemsida. Hon föddes 1987 i Alford. Aberdeenshire, Skottland, och är en skotsk sångerska och låtskrivare. Jag gillar både låten och hennes röst.   


Denna film skall tydligen vara en höjdare. Klicka här för att läsa om den på MovieZine där den fått en femma i betyg, alltså full pott. Den kommer jag att gå och hyra så fort jag kan.  

  

Av Malin wiper - 10 april 2013 08:00

    

Detta är andra gången vi fått denna långtradare framför oss när vi varit ute och åkt och det känns glädjande.  Vi kom inte hem förrens 18.30 eftersom vi åkte iväg strax efter 11.00 till min mamma.   

 

     

Det var kallare än vi trodde så vi satt inne i bilen och åt vår medhavda sallad. Den blev jättegod och ingredienserna jag använde var: Stekta kycklingbitar, knaperstekt bacon, grovriven ost, små tomathalvor, gurka, champinjoner, blandadade salladsblad och hackade cashewnötter. Jag ville inte göra en oljebaserad dressing men hade bara creme fraiche hemma så jag använde mig av den och blandade den med peppar, salt, en knivsudd socker och mangocurry. Det blev rätt gott till salladen.   

 

    

Här hade det kunna hända en olycka. Jag skulle köra om denna bil men tydligen tyckte personen i bilen bakom att jag körde om för sakta så jag blev omkörd på höger sida och han åkte ut framför mig och vi nästan nuddade vid varandra. Bilen som var en BMW hade jättehög fart och det var nog tur annars hade det smällt. Jag skulle aldrig kunna ta såna risker och hade polisen sett detta så hade personens körkort rykt.      

 

     

Det var så pass varmt i solen så vi tog ut mamma på den lilla altanen utanför hennes vardagsrum. Fast hon frös ändå när solen försvann trots både tjock kofta, kappa filt, basker och vantar. Hon såg så fin ut, och var rätt pigg. Tänk att hon fyller 90 år i sommar.  

 

Klicka här för att komma in på en av mina bloggvänners (Lillemor) sida där hon skriver så bra om just senil demens. Hennes mamma drabbades av denna sjukdom också och jag blev så rörd när jag läste hennes inlägg och såg bilderna.   

 

     

Jag hade med mig en morotskaka med topping som räckte både till dom andra boenden och personalen. Dom kom sen ut med fikat till oss men vi själva drack bara kaffe eftersom vi har slutat med allt sött sen ett tag tillbaka och ingen av oss känner nåt sug. Mamma åt i alla fall både morotskakan och en vanlig kaka.  

 

   

Tiden då man kunde ta med mamma ut i bilen är tyvärr förbi så nu får man vara glad om man kan sitta en stund med henne på uteplatsen eller dra henne i rullstolen runt serviceboendet. Hon kan stå på benen men har lite ont när hon stödjer sig på benen, så jag tror att hennes konstgjorda knäleder är på upphällningen efter 20 år. 

  

      

Sen åkte vi hem genom Borås och såg denna fina fontän utanför ett bananformat stort hus. Jag har nog aldrig fotat så lite som i går och det beror på att vi var så trötta när vi åkte hem. Det var så skönt att träffa mamma och få krama om henne lite och umgås några timmar.  

 

 

   

 

 Tack för era fina kommentarer som väntade mig här. Ni är toppen...  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Hallstahems elbilspool

 

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Juegopadel.se

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frĺgor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridĺ med Blogkeen
Följ Öppen Ridĺ med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se