Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 10 april 2013

Borås, Skene...

Av Malin wiper - 10 april 2013 08:00

    

Detta är andra gången vi fått denna långtradare framför oss när vi varit ute och åkt och det känns glädjande.  Vi kom inte hem förrens 18.30 eftersom vi åkte iväg strax efter 11.00 till min mamma.   

 

     

Det var kallare än vi trodde så vi satt inne i bilen och åt vår medhavda sallad. Den blev jättegod och ingredienserna jag använde var: Stekta kycklingbitar, knaperstekt bacon, grovriven ost, små tomathalvor, gurka, champinjoner, blandadade salladsblad och hackade cashewnötter. Jag ville inte göra en oljebaserad dressing men hade bara creme fraiche hemma så jag använde mig av den och blandade den med peppar, salt, en knivsudd socker och mangocurry. Det blev rätt gott till salladen.   

 

    

Här hade det kunna hända en olycka. Jag skulle köra om denna bil men tydligen tyckte personen i bilen bakom att jag körde om för sakta så jag blev omkörd på höger sida och han åkte ut framför mig och vi nästan nuddade vid varandra. Bilen som var en BMW hade jättehög fart och det var nog tur annars hade det smällt. Jag skulle aldrig kunna ta såna risker och hade polisen sett detta så hade personens körkort rykt.      

 

     

Det var så pass varmt i solen så vi tog ut mamma på den lilla altanen utanför hennes vardagsrum. Fast hon frös ändå när solen försvann trots både tjock kofta, kappa filt, basker och vantar. Hon såg så fin ut, och var rätt pigg. Tänk att hon fyller 90 år i sommar.  

 

Klicka här för att komma in på en av mina bloggvänners (Lillemor) sida där hon skriver så bra om just senil demens. Hennes mamma drabbades av denna sjukdom också och jag blev så rörd när jag läste hennes inlägg och såg bilderna.   

 

     

Jag hade med mig en morotskaka med topping som räckte både till dom andra boenden och personalen. Dom kom sen ut med fikat till oss men vi själva drack bara kaffe eftersom vi har slutat med allt sött sen ett tag tillbaka och ingen av oss känner nåt sug. Mamma åt i alla fall både morotskakan och en vanlig kaka.  

 

   

Tiden då man kunde ta med mamma ut i bilen är tyvärr förbi så nu får man vara glad om man kan sitta en stund med henne på uteplatsen eller dra henne i rullstolen runt serviceboendet. Hon kan stå på benen men har lite ont när hon stödjer sig på benen, så jag tror att hennes konstgjorda knäleder är på upphällningen efter 20 år. 

  

      

Sen åkte vi hem genom Borås och såg denna fina fontän utanför ett bananformat stort hus. Jag har nog aldrig fotat så lite som i går och det beror på att vi var så trötta när vi åkte hem. Det var så skönt att träffa mamma och få krama om henne lite och umgås några timmar.  

 

 

   

 

 Tack för era fina kommentarer som väntade mig här. Ni är toppen...  

 
 
Sirpa

Sirpa

10 april 2013 12:03

Hej Malin! Oj vad lik du är din mamma:) Så söta är ni! Jag har stor respekt för äldre människor, de har levt livet länge och har sett så mycket mer än tex. jag. Jag lyssnade alltid gärna mina mormors berättelser från hennes barndom osv. hon blev 89 år.
Roligt den där "smile" bilen!
Har det bra!
Kram Sirpa♥

http://anglarochparlor.blogspot.se

Malin wiper

10 april 2013 12:30

Alla säger att vi är lika ändå har hon bruna ögon och jag lite blågröna. Det är dragen som är lika. Det är jättebra att ha respekt för äldre för som du säger dom har en lång livserfarenhet. Härligt att du fått reda på så mycket av din mormor. Jag vet inte mycket för på den tiden så skulle det inte pratas om nåt. Härligt att hon blev så pass gammal. Ja du det känns som ett tecken för jag har sett denna bil varje gång jag behövt det.

Ha det bra själv
kramar

 
Filifjonkan

Filifjonkan

10 april 2013 12:17

Hej. Hu så obehagligt med bildårar kunde ju gått illa en del är inte kloka alls. Tur det gick bra. Jaha du har med en liten mamma som är dement man blir plötsligt mamma åt sin egen mor inte lätt att vänja sig vid jag är i början med min men det går utför som i trappsteg tycker jag. Men det är ju sånär man blir gammal det gäller oss alla den saken är klar.Härlig sallad ni åt blev hungrig kom på att jag måste äta lunch jag med straxt,Skall göra mig en sallad men inte så fin som din har lite tomt i skåpen måste handla upp lite igen.Fin fontänen är med ljus på kvällen. Ha det så bra solen lyser idag.

http://.se

Malin wiper

10 april 2013 12:27

Ja du ibland har man änglavakt. Tråkigt att du också går igenom nåt sånt. Det har tagit många år innan mamma blivit så här dement. Jag tänker på Maj Fant som skrev boken "Mamma åt sin egen mamma" när du nämner detta.

Salladen var jättegod och det smakar ännu bättre utomhus. Jag skulle vilja sen detta vattenspel live

Ha en skön dag
kramar

 
Ingen bild

-Nena-

10 april 2013 15:03

Där var den glada lastbilen igen =)

Usch för sådana bildårar, tur att ni inte smällde ihop.

Såg mysigt ut att sitta där ute med din mamma.
Kram och ha det så bra.

Malin wiper

10 april 2013 16:51

Ja du man blir glad att stöta på den. Det finns många bildårar i trafiken. Vi hade det jättemysigt

Tack för att du tittade in
Ha en fin kväll
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Fredag 19 april 08:30

                      Vi har sålt vår förra bäddsoffa (ovan) som vi aldrig satt i utan bara hade till gäster som sov över. Vi köpte ju en ny på Jysk som vi har i tv-rummet och den större och bättre att sitta i när man är fler och skall sitta i d...

Av Malin wiper - Torsdag 18 april 09:00

    I går när min man var till sin tandläkare i Hallstahammar så promenerad jag omkring i vårt bostadsområde. Här ser man att nåt är på gång så det dröjer inte länge nu innan folk kan sitta ute och njuta     Nu har skottkärran fått lite ...

Av Malin wiper - Onsdag 17 april 07:30

   I går hade jag tid på Citypraktiken för att undersöka mina öron. För ca 1,5 år sedan så hörde jag ett litet brus i öronen på kvällarna. Sen eskalerade det men jag har inte hört bruset när jag varit utomhus utan mest när jag skall sova. Tyvärr ha...

Av Malin wiper - Tisdag 16 april 08:45

    I går hade vi en riktig vårdag och jag såg detta andpar som låg i solen vid svartån och hade det bra     En ringduva dök upp på en gräsmatta och brydde sig inte om oss     Ytterligare en bild på den fina ringduvan. Jag är så fö...

Av Malin wiper - Måndag 15 april 15:15

    Efter all musikunderhållning i lördags på Röda Korset så var det dags för dans. Det är en tjejdansgrupp från Fryx dance company. Dom väldigt duktiga, smidiga och hade en väldigt bra rytm och enérgi. Dom går på Fryxellska skolan          ...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

OKQ8 Bilpool Västerås

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards