Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2013

Av Malin wiper - 22 april 2013 20:15


 

 

 

   

 

Här kommer ett litet tillägg som tillhör förra inlägget ang MC och bilträffen i Ställdalsparken. Kolla in vilket härligt påhitt av Annelie (kommentaren nedan)...    . Vi saknar er också kära vänner...    Klicka här för att komma in på förra inlägget som handlar om denna träff. Man vet aldrig vi kan ju också dyka upp...    

 

    Kommentar från Annelie

 

  


Annelie

Måndag 22 april 19:20

Tänkte göra en kul grej till alla som läser Malins blogg...kommmer ni till ställdalen och säger öppen ridå så bjuder vi på fikat.Så välkomna. Och Malin Er saknar vi verkligen.Vad är 30 mil:)))

 

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.

 

 

 

Av Malin wiper - 22 april 2013 19:00

   Hade vi bott i närheten så hade vi gått på detta eveneman som anordnas i Ställdalen dit våra vänner Marianne och Annelie flyttat. Dom arrenderar en del av Folkets Park och dom har redan haft en del evenemang ex loppis mm och då har det varit mer än fullsatt och en himla fart och fläkt. Jag har sett två bra Elvistolkare men inte denna man men jag känner igen namnet. Vi hoppas ändå kunna åka dit nån gång under sommaren för att hälsa på våra vänner och uppleva lite däruppe. Vi bodde i 2,5 år i Hällefors och det ligger inte så många mil därifrån och jag har för mig att jag dansat några gånger i Ställdalsparken.

 

  

 

 

 

  Pic gifs
  

 

 Klicka här för att komma in på Ställdalsparkens hemsida. Klicka här för att läsa om parken. Klicka här för att läsa om Ställdalen.

 

 

 

 

Pic gifs 

  

 

 


  Här ser ni Saxdals Elvis med "The Cadillac band" (dom har jag sett live). Han heter egentligen Åke Dahlman.

 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild

 

 


Av Malin wiper - 22 april 2013 13:00


Vi kom iväg på Bio på Folkets Hus men det var inte lika mycket folk som på förra filmen men det kan bero på att vädret  var så bra i går och så även på kvällen. Klicka här för att komma in på Folkets Hus Centrum bio facebook.


   


Jakten var en stark historia som berörde och upprörde. För regin står Thomas Vinterberg och det är ett danskt drama från 2012. I rollerna ser vi Mads Mikkelsen, Alexandra Rapaport, Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen, Anne-Louise Hassing, Ole dupont, Susse Wold. Klicka här för att läsa om filmen på MovieZine som gett den full pott i betyg. Klicka här för att läsa en bra och välskriven recension på Kulturbloggen 

  

 

Handlingen

 

  

 

40-åriga Lucas har äntligen lyckats styra upp sitt liv. Efter en tuff skilsmässa har han träffat en ny flickvän, fått nytt jobb och är på god väg att bygga upp relationen med sin tonårige son Marcus. Men något går fel. Inte mycket. Bara en liten lapp. En slumpmässig lögn.  

 

 

 

 

   

 

Filmen är otroligt stark och välspelad och man ryggar för det hemska ämne som filmen tar upp. Mads Mikkelson har en närvaro som inte många har och gör en fantastisk rolltolkning. Även dom andra skådespelarna är jättebra och speciellt den lilla flickan som det handlar om. Det handlar om vad fruktansvärda konsekvenser det kan få om man inte utreder till fullo när en person blivit anklagad för att ha gett sig på ett barn. Det känns stundtals krypande och man hoppar till flera gånger. 

 

 

Filmen får av mig 4 filmrullar  i betyg av 5 möjliga  

 

 

        
  


Centrum biografen på Folkets Hus är så trivsam och biofotöljerna är väldigt bekväma. Skönt att slippa svarta väggar som dom har på dessa stora biopalats i städer. Dessutom slipper man sitta i ett litet rum och känna sig instängd och sån här bra miljö får man se bio i för endast 80 kr.


  

Ordföranden för Folkets Hus är en trevlig kvinna som även sa att jag kunde gå upp och kolla maskinrummet. Det är en gammal brant orginaltrapp upp dit och det var kul att få se den digitala anläggningen.


   


Jag tror att detta var en av maskinisterna en trevlig man som gav mig tillåtelse att fota lite men filmen var på gång så jag fick inte tid att gå omkring.


     


Så här ser det digitala underverket ut.


      


Här står jag själv för att riva biljetter eftersom jag vill hjälpa till ibland när dom visar film och då tyckte ordföranden att jag skulle testa lite innan filmen och det kändes jättekul. Dom ringer mig sen när dom behöver hjälp. Jag kommer att gå med i Folkets Husföreningen. Det är ett väldigt fint och levande Folkets Hus som även byggde ut för några år sedan så det är rätt stort och det händer mycket där. När vi kom till bion så pågick en konstutställning men den skulle precis stänga så vi hann inte se så mycket. 


    


Jag hade fel blixt så bilderna blev inte så bra. Det finns en upplättningsblixt som jag använder ibland men här hade behövts den vanliga


    


Detta är ett kommande program På Folkets Hus med Jimmy trollkarl som ger en familjeföreställning 3 maj 16.00

   

Klicka här för att komma in på hans hemsida  

 

Här ser ni Jimmy när han var med i Talang 2009

Av Malin wiper - 21 april 2013 13:00
  

Jag har nu sett den andra filmen av 3 som jag lånade på Biblioteket. Den heter "Äta sova dö" ett svenskt drama från 2012 i regi av Gabriela Pichler och i rollerna ser vi: Nermina Lucak, Milan Dragisic mfl. Det är en lågbudgetfilm och i rollerna finns främst amatörer. Nermine Lukac blev mycket uppmärksammad för sin prestation. Filmen fick fem nomineringar vid Guldbaggegalan 2013. Däribland i kategorin Bästa film, som den också vann. Gabriela Pichler belönades för bästa regi och Bästa manus, och Nermina Lukac fick Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll.

  

 

 

Handlingen:  ÄTA SOVA DÖ är ett starkt och angeläget drama som spänner över teman som arbetslöshet, immigration och landsbygdens avfolkning. Ämnen som lätt för tankarna till filmskapare som Ken Loach och bröderna Dardenne, men humorn, värmen och den exakta tonträffheten bär ett otvivelaktigt personligt avtryck. Äta sova dö vann publikpriset på Venedigs filmfestival. För regin står Gabriela Pichler som vann en Guldbagge 2010 för kortfilmen Skrapsår. Äta Sova Dö vann fyra guldbaggar bl.a för bästa film. 

 

 

 

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild på Nermina Lucak som spelade huvudrollen i filmen  

 

Jag tyckte filmen kändes väldigt sorglig och när man tänker på vart samhället är på väg så stämmer den in. Nermina Lucak var helt fantastisk i sin rolltolkning och man förundrades över att det var debut för henne. Även Milan Dragisick som spelade hennes pappa gjorde bra ifrån sig och är även han helt ny i branschen. Det jag inte gillar med svensk film är att ljudet är så dåligt så man får anstränga sig för att höra vad dom säger och ändå har jag en jättebra hörsel. Tyvärr slutade filmen helt abrupt så man satt som ett frågetecken men det fanns väl inget slut på eländet.  Det hade hunnits med mer om inte kameran fastnat på samma motiv för länge. Jag är lite kluven inför filmen nu när jag sett färdigt den och jag vet att det är svårt för många och allrahelst för dom unga som blir utan jobb men att det är så illa som det skildras i filmen visste jag inte.

  

 

Filmen har fått allt från 1-6 i betyg av kritiker. Jag ger den 3 hårskydd (förekom i filmen) av 5 möjliga i betyg eftersom jag gillade filmen, handlingen och skådespelarna. 

  

 

          

  

Av Malin wiper - 21 april 2013 08:00

Jag har fått en liten favoritoas i parken vid Linnarsjön där det även är lite fågelliv och flera bra ställen att slå sig ner på. Förut har vi gått omkring där ensam men nu var lite fler folk där. Vi skall ta med oss termos och smörgås nån dag och sätta oss ner och njuta i samband med vår dagliga promenad.  Nu när vi inte har eget hus där vi kunde sitta ute och även nere vid ån så får man hitta andra njutningsställen. Det känns lite konstigt att jag inte sörjer huset mer än jag gör, det går bättre än jag trodde och det beror nog på att jag trivs så bra i denna lägenhet och att det inte är nåt höghus vi flyttat till. Jag väntar på att Svenska Spel skall ringa så jag kan köpa hela detta hus...   


  

Jag får svindel av detta klipp än om det är makalöst vackert. Klicka här för att komma in på en sida och läsa lite mer om detta. Nu känns det som man skulle vilja åka dit och bara njuta av naturupplevelserna som finns där i Norge.  


  

När man ser sånt här utanför ett fönster, ja då är det vår....      


  

Vi gick ner till Linnarsjön i lördags för att ta lite bilder till en ny header. Före det så gick vi på "Ellen Nybergs promenad" för att hitta inspiration men trots att vi hade rekvisita med oss så misslyckades vi med fotona. Jag fick skrinlägga projektet och vi försökte igen för "Skam den som ger sig" som dom sa förr...  . Nu har jag en tillfällig header som ser lite kitschig och lustig ut...  men den får duga tills vidare.  


  

    

En ung kille var ute och luftade sin "Guldfärgade" BMW Cab.  


  

   

När vi nästan var hemma så kom denna fina bil emot oss. Eftersom jag inte fick närbild så vet jag inte vad det är för bilmodell. Nu börjar fantasterna ta ut sina mästerverk till bilar och det är härligt att få njuta av konstverken.


Skådespelaren Jeff Bridges sjunger här "What A Little Bit of love can do". Fick byta till detta klipp för det andra togs bort från Youtube helt plötsligt, nåt med upphovsrätten. 

 

 

Hoppas ni har en härlig helg med sol och vindstilla som vi har det. I lördags morse så var det 8 grader minus men bara nån timme senare flera plusgrader och sen värmde solen upp så det kändes som en försommardag. I dag blir det tipspromenad med ett par vi känner och på kvällen bio "Jakten" på Folkets Hus. Jag skall även försöka hinna baka Ambrosiakakan som jag fick recept på av Stintan 


Av Malin wiper - 20 april 2013 08:00

  

Lars-Åke Krantz


Jag fick kommentaren nedan för några dagar sen och blev nyfiken på Lars-Åke Krantz. Han är en svensk författare och frilandsjournalist.

 


Kommentaren: 
Jodi


Tisdag 16 april 08:41


Just i Härnösand finns the real deal som bygger bilar själv då Sten gör inget åt sina bilar och har skrivit böcker om sitt eget mekande och raggarliv och som sedan många år skriver kåseri i Classic Bilsport. Fruktansvärt roliga historier. Han heter Lars-Åke Krantz och är en större superkändis i raggarkretsarna.

 

 

    

 


Lars-Åke Krantz är född 1957 och är en svensk författare och frilandsjournalist uppväxt i Ullånger i Ångermanland. Han skriver i ett flertalet motortidningar. Han har gett ut fyra krönikesamlingar samt en bok om brandmannen Lasse Gustavsson: boken har översatts till norska och finns även som talbok. Lars Åke Krantz är den ende som varit huvudspeaker på samtliga Sveriges tre största motorträffar Classic Car Week i Rättvik, Power Meet i Västerås och Wheels Nationals i Stockholm. Han skrev tidigare i Wheels Magazine men flyttade över till Bilsport Classic 2004. Lars-Åke har också varit publicerad i Nostalgia, Retro, Trucking och bilsport.  2008 blev han chefredaktör för en egen tidning med namnet Classic Börsen och skriver fortsättningsvis parallellt i både Bilsport och Classic Börsen.

 


  

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.   

 


Klicka här för att komma in på en sida som heter "Krantz Challenger". Klicka här för att se vart man kan köpa en bok han skrivit. 

 

  

   

Bilträffen i stockaryd 9 september 2012. Chevrotet Impala 2 dörrars Coupe från 1970. Klicka här för att se vad jag skrev om bilträffen. Klicka här för att se del 1 från bilträffen. Klicka här för att se del 2. Klicka här för att se del 3. Klicka här för att se del 4. Ljuva minnen.... 

 

 

 

Nu tar jag en eller några lediga dagar från bloggen för jag har lite att pyssla med.  Önskar er mina bloggläsare en fin och givande helg.  

 Av Malin wiper - 19 april 2013 19:00

    

Nu har jag äntligen sett en av dom tre filmerna jag lånade på Biblioteket sist. Den heter "my week med Marilyn". Det är en amerikansk/brittisk film från 2011 i regi av Simon Curtis. Filmen är baserad på Colin Clarks böcker. I rollerna ser vi Michelle Williams, Kenneth Branagh, Eddie Redmayne, Judi Dench, Emma Watson, Dougray Scott mfl 

  

 

 

                            

 


   

Den handlar om en vecka under skapandet av filmen "Prinsen och balettflickan" från 1957, en film där bland annat Laurence Olivier och Marilyn Monroe medverkade. Klicka här för att läsa hela historien om Colin Clarks vecka med Marilyn. 

 

  

   

Eddie Redmayne som spelar Colin Clark har en nästan magisk utstrålning på film. Hans ögon är helt otroliga. Det är han som fick tillbringa en vecka med Marilyn.  

 

 

Jag tycker filmen var rätt bra och välspelad men ingen höjdare. Michelle Williams gjorde en bra rolltolkning trots att hon inte var helt lik Marilyn. För övrigt tycker jag precis som MovieZine som som ni kan läsa om här. Den är ju ingen film som jag kommer att se om eller kommer ihåg en längre tid.  

 

Jag ger den 3 Marilyn av 5 möjliga i betyg  

 

         

 

  


Nu vill jag bara önska er en fin kväll kära bloggläsare. Sköt om er, kram Malin

Av Malin wiper - 19 april 2013 14:00

 

Mot Magnisastugans vägg  


Jag var så sent uppe i dag så tiden har bara runnit iväg. Upptäckte sen att det inte fanns varken kyckling, fisk eller nåt annat mataktigt i frysen. Jag gav mig ut för att handla och promenera lite. Gick förbi min mans arbete och gick in för att slänga några ord.


  


Jag hade ingen fantasi så det blev stekt korv med ägg, potatis, grönsaker och en korvsås. Tur att vi har sån fin korv som "Vaggeryds Chark" som har sin korvfabrik i samhället. Dom har vunnit pris många gånger för sin korv. Klicka här för att komma in på Vaggeryds Charks hemsida


  

Bläddrade lite bland gamla recept och hittade en korvsås som jag gjort några gånger. Den är inte dum alls och det blir lite mildare än bara senap.


 


Så här ser receptet ut men jag har gjort om det så här får ni det nya:  1 dl creme fraiche 34% eller turkisk yoghurt.


senap efter behov


salt och svartpeppar.   


Sen dök jag på denna bil efter vägen hem. Det är en fin gammal Citroen som man ser ofta i samhället. Jag har fotat den några gånger förut och fått den på nära håll. Klicka här för att läsa om bilmärket som tillverkades mellan 1948-1990

 


Nu är det dags för långpromenaden med min man. Han har nu fått ner sitt blodsocker 20% men han har bara gått ner drygt 3 kg men får ändå fortsätta med den nya medicinen i några månader till för att förhoppningsvis få bort sprutan. Vi har ju bara hållit på i 14 dagar så det är ju inte lång tid.

Presentation

Vaggerydstorget

   

ABF Hallstahammar

 

Mitt nya bildspel 19/1

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se