Öppen Ridå

Alla inlägg under april 2013

Av Malin wiper - 9 april 2013 14:00

   



En dag åkte vi ut till Rolstorpasjön som ligger i Jönköpings län och det är ca 2 mil dit. Klicka här för att se vilket betyg dom får på badkartan.se


   


Det är alltid roligt att åka på dom små vägarna för man får se både hästar, kor, får och andra djur. Klicka här för att se hur det ser ut på sommaren (2012). Klicka här för att se när vi var dit 2010  



    


Här är vi framme vid badplatsen som vi  har  besökt i några år men aldrig när isen legat kvar. Badplatsen har en långsträckt sandstrand  och det är så idylliskt och avslappnande att sitta där och mysa medans man njuter av en kopp kaffe med medhavd smörgås.  På sommaren så är det alldeles lagomt med folk där och ibland har vi stött på Vaggerydsbor.   

  


      



            


Det var ganska kallt och blåsigt men funkar ändå när solen är framme.   



 



  


Till och med jag som är höst och vintermänniska längtar nu till öppet vatten.   



  


Klicka här för att se vart jag hittade denna picnickryggsäck för två personer. Klicka här för att se en läcker gammal picnicväska.


  


Vi var tvungna att stanna till här för granen var så otroligt fin. På nära håll såg det ut som pärlband runt granen.



  



  


Skådespelaren Kevin Spacey sings "Beyond The sea" från filmen med samma namn. Jag har sett den och den var jättebra. Klicka här för att läsa om filmen. Detta får bli ett filmtips från mig.



Av Malin wiper - 9 april 2013 08:00

    

Här följer lite bilder jag tagit när vi varit ute och promenerat under min bloggvila. Vi skulle ha åkt och hälsat på min mamma ända sen i påskas men det blev inte så men nu gör vi ett nytt försök i dag och min man började tidigare och arbetade så vi kan åka iväg 11.00 Jag skall fixa till varsin lunchlåda med en god sallad så vi kan sätta oss ute i naturen och äta på nån rastplats utefter vägen. Vi vill inte börja vräka i oss och äta ute just nu.  Det är 10 grader kallt just nu men det är bara på natt och morgon sen är det 5-6 varmgrader som gäller. 


  

  

  

Nu dröjer det inte länge förrens alla cafémöbler är ute hos Ritz Konditori.


    

   

  

Inte långt från oss så ligger Östermoskogens Naturreservat. Klicka här för att läsa om reservatet. 


  

 

Av Malin wiper - 8 april 2013 14:00

   


Här kommer ett vintips som jag fick för ett tag sen av min son över mms. Vinet är rött och heter Il Nostro. Klicka här för att läsa om vinet som har nr 32205 på Systembolaget, och  kostar ca 55 kr. Det är ett lättdrucket vin men han sa att det finns absolut ingen eftersmak.



   


Klicka här för att se vart jag hittade denna bild.

 

 

  


    


Samtidigt fick jag denna roliga bild över mms av min son. Det är ingen fart på ungdomarna nuförtiden...    (skojar)   

  

 

   

 

 

Goditi la serata 

  

 

betyder: njut av kvällen på Italienska. Felet är att det inte är kväll än...  inte i Sverige i alla fall...

   

Av Malin wiper - 8 april 2013 09:00


          

 Efter att ha promenerat varje dag minst 2 gånger/dag, och även tagit till avslappningsövningar 2 gånger/dag så börjar jag känna mig redo för bloggen igen. Jag har  saknat mina läsare  mycket än om jag inte vet vem alla är. Jag kan ändå se er framför mig som en massa av "Gott och blandat". Det ger mig så mycket att blogga, och nu med denna bloggvila så kanske jag kan begränsa mig lite eftersom jag måste sköta kroppen och sånt tar tid. Just nu är allt sötsug borta och jag har inte samma matlust heller och det känns toppen. Hoppas ni haft en fin och njutbar helg. 

 

      

Nedanför vår Shellmack där Linnarsjön ligger har dom fixat till så man kan promenera runt. Det är bänkar av olika slag som är utsatta runt promenadstråket. Även bord så man kan ta med sig matsäck. Det kommer att bli jättefint till sommaren. Vi såg både änder och kanadagäss.  


 


Tracy Chapman med låten "Fast Car". Klicka här för att komma in på hennes hemsida.  


Av Malin wiper - 4 april 2013 08:15

Jag gick en lång och skön promenad i går men fotade inte så mycket. Det var så skönt men snart måste man klä sig lite lättare för jag blev jättevarm efter ett tag i vinterjackan. 


  

Snart så är det dags....    


    

Sen hamnade jag efter ett tag utanför vår handelsträdgård. Visste inte att dom hade öppet året runt. 


Här gror det för fullt i varenda kruka. 

 

   

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna roliga självvattnande kruka.   

 

Jag har inte så mycket att skriva om så kommer jag inte in här varje dag så har jag tagit en bloggvila. Nu önskar jag alla min bloggläsare en härlig och okomplicerad dag. Kommer in på era bloggar i dag men efter min promenad och avslappning. 

 


Av Malin wiper - 3 april 2013 13:00



 

 

Nu kommer utlottningen på maskerna jag fick av Salong Hon & Han Frisör Interiör


  


Den första min man drog heter mary-ann och hon vinner dom två masker som ni ser ovan. Grattis till dig....   Jag har inte din adress så mejla mig på:

 

 

wiperium@hotmail.com

  

  

Personen som blev dragen i lotteriet som nr 2 är Biggan och hon vann en mask. Grattis till dig...  . Tyvärr så fanns det bara 3  masker kvar  hos Salong Hon & Han Frisör Interiör som var dom som  skänkte maskerna till mig. Därför blev det bara en mask till andra personen som drogs i lotteriet. Mejla mig din adress: 

Det var sammanlagt 10 st som deltog i utlottningen. Tack för att ni ville vara med....  

 

 

'  

 

Kom ni ihåg denna låt med Mendez som var med i Melodifestivalen 2003?. Tänk att 10 år redan gått sedan dess. Klicka här för att läsa om honom.




Av Malin wiper - 3 april 2013 08:45

  


Nu har jag sett den andra av tre filmer som jag lånade sist på biblioteket. Den heter "Safe House" en action/thriller från 2012 i regi av Daniel Espinosa. I rollerna ser vi: Denzel Washington, Ryan Reynolds. I två av rollerna ser vi våra svenska skådisar Fares Fares och Joel Kinnaman. Klicka här för att se vilka fler som är med i filmen. Har ett litet deja vu att jag sett filmen förut men har en känsla av att jag inte såg klart den. 

 

 

 

Tobin Frost har undvikit att åka fast i nästan ett decennium. Tidigare var han en av de bästa agenterna som CIA haft, nu överför han istället tillgångar och säljer underrättelseinformation till vem som helst med pengar. Från handel med Nordkorea till stöd åt terroristceller – den skada han orsakat USA går inte att mäta. Nu är han tillbaka och han bär på en hemlighet.

 

 

 

 

 

 

 

Filmen är som en liten parentes för mig och jag är inte så förtjust i actionfilmer. Den är väl inte den sämsta jag sett än många andra action/thrillers men denna tilltalade mig inte. Jag har inte mycket att säga om den så läs här så får ni lite mer kött på benen. Jag hade inte lånat den om det inte varit för att det endast fanns 3 filmer kvar på bibblan som jag inte hade sett.     

 

 

Av mig  får den 2 maskinpistoler av 5 möjliga i  betyg.

 

  

 

 

   

 

  

 


Här skiner solen och det är minus 7 grader men om några timmar så har vi varmgrader igen. Jag är lite sen i dag så nu skall jag göra mig iordning för en promenad och sen avslappning. Avslappningen har jag blivit beroende av nu och det är bra för mig och gör mig starkare och får mig att tänka efter lite ang mig själv.  det stärker  självkänsla  och självförtroende och det gör även healing som jag numera tar del av hos min bloggvän Kristina som jag även träffat. Min man tog bilen för han är på kurs i dag i ett närbeläget samhälle. 13.00 blir det dragning i min utlottning och jag är så glad att det kommit in fler som vill vara med. Nu önskar jag er alla en angenäm och skön dag.



Av Malin wiper - 2 april 2013 13:00

  


Nu har jag sett den andra filmen av tre jag lånat på biblioteket "En man som skriker". Den är från 2010 i regi av Mahamat-Saleh Haroun.



På ett lyxhotell i Tchads huvudstad N'Djamena arbetar Adam, även kallad Champ sedan sin tid som simmästare. Nu är han dryga 50 år och lever ett harmoniskt liv med sin fru och vuxne son. Arbetet som poolskötare är hans liv till den dag då sonen plötsligt tar hans jobb. Samtidigt står det redan krigshärjade landet än en gång inför våldsamma stridigheter och rebellgrupper närmar sig. Myndigheterna hetsar alla att bidra till kampen mot rebellerna. 

 

 

Detta är mer en Folkets-biofilm så klicka här för att komma in på dess hemsida och läsa lite mer om filmen. 

 

 

Jag gillade filmen som visade på ett djupare sätt vad som händer när man tar ett felbeslut och det slår tillbaka på en själv och får ödesdigra konsekvenser. Filmen  var annars en långsam historia och det var inte fel alls när det gäller denna typ av film som är  en finstämd berättelse. Den var klart sevärd och skådespelet var jättebra med många gripande närbilder som påverkade starkt. Den visar även på ett cyniskt sätt hur människor bara kan bytas ut på ett arbete från en dag till en annan, trots många års slit åt ett företag. 

 

Av mig får filmen 4 solar av 5 möjlig för att den berör  

  

 

         

 

 


Vill ni vara med på min utlottning så passa på nu för i morgon sker dragningen 13.00 Klicka här för att komma in på inlägget. 

 


Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards