Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2011

Av Malin wiper - 23 februari 2011 09:31

  

 

Jag har inte hunnit kolla på nyheterna men var inne på Vickes blogg och där såg jag att Laila Westersund gått ur tiden i en ålder av 68 år efter en lång tids sjukdom. Det är så många som gått bort nu så man blir beklämd. Jag har sett henne live i Götebort hos hos Hagge Geigerts revyer på Lisebergsteatern. Detta var jättetråkigt... Klicka här för att se Vickes länk. Klicka här för att läsa lite mer.

 

  

Lisebergsteatern

 

Detta uppträdande har jag sett live på Lisebergsteatern då Hagge Geigert hade en av sina revyer. Det var sanslöst roligt och det håller än i dag. Vi blev bjudna på revyn av den arbetsplats jag jobbade på då. Hon har funnits med i hela mitt liv och jag har ibland undrat vart hon tagit vägen. Har inte sett att hon varit med i nåt sammanhang på länge. Läste att hon haft lite sporadiska uppträdanden sista åren. Hon kommer alltid att vara "Yrvädret" från Trollhättan...  

 Av Malin wiper - 23 februari 2011 08:48

  


Undrar om det var fullmåne i natt för jag har vaknat flera gånger. Fast jag har ändå sovit rätt bra. Solen skiner och änderna ligger ute på vägen och väntar på sina fodervärdar...  Det kan vara lite stressande för jag vill ju ge dom fröna direkt men vad gör man när man inte är påklädd?. En gång blev jag lite förskräckt och rädd att nån skulle komma gående på vägen för jag såg att min man stod där i morgonrocken för att mata änderna....    Jag förbjöd honom sen att göra så igen...  som tur var så kom ingen men folk kan ju se från fönstren. Vi har 18 grader kallt. Nu har jag sån storstadsabstinens så vi åker nog till Jönköping i dag. Alla stora second hand har öppet och jag måste köpa lite mer koppar och skrin till mina nåldynor. Vi åker inte förrens efter lunch.

 


 

Jag har fått lite problem med att när jag skall hämta bilder till inläggen så tar det flera minuter innan jag kan se bilderna. När dom väl är inne i inlägget så syns dom men det tar tid och kraft. Min man skall kolla igen datan ordentligt. Sen har jag dåligt med bilder och animeringar så jag får nog ta en bloggfri dag snart för att fylla på lagret. Hoppas ni alla har sovit gott och får en fin dag (lilla lördag).
Av Malin wiper - 22 februari 2011 18:02

  


Vi har fått en hel del gjort hemma i dag. För nån timme sen så började det snöa men det fick jag inte fram på bilden. Min grovstädat sitt kontor och det känns toppen för nu ligger inte en massa saker utspridda överallt. Jag har städat sovrummet grundligt med många pausar emellan...  

 


 

Mitt på dan går ett program på tv 4 som jag missade i dag. Det är Lulu Carter som åker hem till folk som tappat kontrollen över ett rum i sitt hus eller lägenhet. Programmet heter "Släng eller sälj" Klicka här för att komma in på dess sida Hemmakanalen.se. Så illa har vi aldrig haft annat än i källaren som nu ser lite bättre ut. Ofta får samlare ont om plats och till slut ryms dom inte själva...  Det är ett program från 2010 som nu går i repris.  

 

  

 

Jag har lovat bort två klädnypeklänningar som jag nu börjat med. Först skall jag klippa till flera i olika färger och mönster så får dom välja. Så här ser mönstret ut och jag har en tyngd på i form av en tung glasljushållare och sen har jag en tygpenna som ritar med runt mönstret. 

 

  

 

Detta tyg med franska liljor på hittade jag på vinden.

 

 

  

 

Jag hittade inget tyg som kunde passa till förkläde så min man åkte ner till Mimmis och kom hem med detta som kommer att bli jätteläckert till. En kul blandning när jag fått på ett passande snedslåband. Tack min kära man att du ställer upp på mina galenskaper...  

 

  

 

Detta klatschiga blommiga tyg har jag fått av syrran.

 

  

 

Han hittade detta tyg hos Mimmis som passar till förkläder så den blir lite färgstark. Skall leta efter fler tyger i källaren i morgon.

 

  

 

Sen har jag flera meter kvar att detta tyg som jag köpt hos Mimmis Magasin på rea.

 

  

Bilden kommer från Cinas Grafik 

 

God natt och sov gott....   

Av Malin wiper - 22 februari 2011 14:51

  

 

Jag blev så nostalgisk när jag var in på stevies blogg. Han hade satt in ett klipp med Bellamy Brothers. Dom lyssnade jag mycket på förr.

 

           

 

Klicka här för att komma in på Bellamy Brothers hemsida. Dom är en amerikansk countryduo som bildades 1968. Dom består av bröderna David Bellamy född 1950 och Howard Bellamy född 1946. Duon hade en hit med "Let your love flow" som var etta i USA. Dom är ute och spelar fortfarande.

 


Av Malin wiper - 22 februari 2011 13:37


   


Vi var på väg ut mot samhället när jag började se mig om hemma och då tappade jag lusten och vi bestämde oss för att göra ett ryck och städa så mycket vi kunde och rensa bort en massa. Här bakom draperiet på vår "walk in closet budget"...  hade det smalats så mycket grejer så vi kunde knappt städa. Jag behöver ju inte ha två symasiner där när det finns en vind att ställa upp den andra på. Det stod även en massa tavlor som vi inte har plats med och annat. Nu är det hur fint som helst och vi har tagit en liten paus. I dag mår jag mycket bättre i magen så det var nog en virus och det gjorde att jag spände upp nacken också.

 

     

 

Klicka här för att kolla vart jag hittade dessa lustiga galgar. Galgarna finns att köpa på Dutch interiör men är svindyra med sina 260:-/galge. Klicka här för att komma in på Dutch interiör

 

 

   


Tänk om man hade kunnat ha detta rum till en stor garderob med alla tillbehör av smycken, skor och annat. Nu är det både garderob, kontor och gästrum...  När man kollar på nätet på "Walk in closet" så ser det mer ut som det gör på klädaffärer och jag skulle nog känna mig lite vilsen...   

 

   


Här ser man en walk in closet som är lite häftigare, full av känsla. Den är inredd på en vind och vår vind ser nästan likadan ut. Tänk om man kunde varmbona och få det så här...   då skulle det bli en helt annan ordning på alla sak

 

  

 

Jag har duschat av våra konstgjorda blommor som vi har i sovrummet. Vi blev tvungna att skaffa såna för jag får inte vanliga blommor att överleva därinne eller också är det jag som är så dålig på blommor. Här ligger dom för att droppa av lite.

 

   

 

Vi orkade inte laga mat så vi tog take away i dag från vår Thaikiosk. Man får så mycket så en person räcker till oss båda. 

 

   

 

Jag har ingen nåldyna själv så jag tog denna själv. Det var länge sen jag gjorde den. Den står nu i rumsfönstret, jag gillar glasyren och formen på skålen. Under skrinet står det H & C selb Bayern, Germany. Klicka här för att gå in och kolla stämplar på en sida. Den som finns under mitt skrin är på övre bilden

  

   

 

Så här ser den ut inuti med en liten kattnål i mitten. Man behöver ju inte ta bort den till påsk...  Nu blev det en salig blandning i detta inlägg. Det känns så skönt att vi tog tag i hemmet och får lite bättre ordning. Vi skall samla ihop allt som vi inte skall ha kvar och stå på loppis eller sälja över nätet så man får in en slant för grejerna. Hittills har vi lämnat in allt på second hand. 

 

Av Malin wiper - 22 februari 2011 08:47

  

 

Klick här för att läsa en biografi över Björn Afzelius. Hans texter är ständigt aktuella och nu mer än någonsin . Han blev bara 52 år...  

 

  

  


Av Malin wiper - 22 februari 2011 08:08

  


Min man fick denna vackra blombukett i går på Museieföreningens årsmöte. Han har varit webbansvarig där sen hösten 2009 och det verkar som att dom är jättenöjda med honom. Han trivs så bra med alla där och tycker det är så roligt. Jag är medlem också men jag orkade inte följa med i går kväll. Just nu har vi 12 grader kallt här och vintern verkar hålla sitt grepp än om jag läste i tidningen i går att våren är på väg. Jag sitter här och våndas för det står still i huvudet och jag vet absolut inte vad jag skall skriva om. Det har inte hänt nåt särskilt och vi har inte varit till storstan på jättelänge. Egentligen behöver man bara gå in på nättidningen så finns det massor att skriva om men jag orkar inte ta till mig allt jämmer och elände just nu med krig, oroligheter och ungdomar som far illa mm.

 

  

 

Klicka här för att komma in och se Dokument Inifrån. Skrämmande program om hur ungdomar blir utnyttjade av The Phone House. Fast det händer nog på många arbetsplatser nu när alla trygghetssystem sätts ur funktion. Det värsta är att vi låter detta hända.

 

  

 

Jag önskar er alla en härlig dag och återkommer när hjärnkontoret har öppnat igen...    

 

Av Malin wiper - 21 februari 2011 13:18

  


Jag skulle inte ha gått ut i dag utan tagit mig en promenad runt kvarteret bara. När jag kommit ner till samhället så kände jag mig så konstig så jag gick in och tog en kopp te med smörgås på Ritz. När jag satt där så fick jag en sån konstig känsla i huvudet både yrsel och som om jag inte kunde samla tankarna en längre stund. Jag blev lite rädd och tänkte gå fram till Åsa och be om hjälp men då försvann det värsta och jag bestämde mig för att promenera hem. När jag kommit en bit så kände jag att jag tog snedsteg hela tiden och blev så yr. Då ringde jag min man som var på Magnisastugan (museieföreningen) han skjutsade hem mig och sen tog jag ice gelé på nacken och satte på mig nackkragen, sen har jag bara vilat. Kände mig bättre efter en stund och då förstod jag att det kom från nacken. Jag har ju varit inne i flera dagar och legat i sängen rätt mycket och då far nacken illa. Nu är jag lite bättre men törs inte gå ut nåt mer i dag.

 

  

 

  

 

Här kommer lite bilder hur det ser ut vid ån nu sen dom rensat bort en massa träd och buskar. Nu har vi verkligen vacker utsikt och ser mer av ån

 

  

 

 

   


 

  


 

  

 

 
Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se