Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2011

Av Malin wiper - 21 februari 2011 08:44

  

Garn från Mimmis.


EN NÄRSTUDIE I HANDARBETE

 

   

Min man tog en massa närbilder på dom närvarandes handarbete. Här lägger hon upp masker för att sticka nåt.

 

   

Här är det också fråga om maskuppläggning

 

   

Häftigt mönster på en lyxhalsduk.

 

   

Virkade fyrkanter som antagligen skall bli ett lapptäcke?   

 

  

 

Så här kan det se ut på bordet. Full aktivitet.

 

   

Detta ser ut att bli en mössa

 

   

Massor av fina garner

 

    

 

Av Malin wiper - 21 februari 2011 07:34

  


I går var det som sagt Stickcafé hos Mimmis Magasin och det är så trist att ha missat två gånger. Min man tog en massa bilder och jag är glad att han ville göra det. Längst ner i röd jumper och vit kofta är en vän från min promenadgrupp som jag var med i flera år. Kul att hon gick dit också. Min man sa att det var minst 15 st där och i olika åldrar.

 

  

Mimmi...  

 

Klicka här för att komma in på Mimmis Magasin

 

  

 

Helena sitter till höger och alla är koncentrerade på det dom gör. Gillar T-shirten med fredsmärket på som tjejen rakt fram har på sig.

 

Klicka här för att kolla vart jag hittat denna virkade grytlappsfot.

 

  

 

Här sitter Mrs MG som var min promenadvän och hon är jättegullig och snäll.

 

  

 

Här står hon med Mimmi och väljer garn.

 

Klicka här för att komma in på ett ställe där dom färgar garn med svamp

 

  

 

Här samtalar Mimmi med två deltagare

 

  

 

Här handarbetas det och ser så mysigt ut

 

  

 

Här övervakar Helena handarbeterskorna och hjäper till om nåt problem uppstår. 

  

  

 

Här har vi dom två yngsta deltagarna. Det skall börjas i tid och dom är så fina och ser nästan ut som tvillingar.

 

  

 

Här handarbetas det febrilt.

 

    

 

Här väljer Mrs MG mönster till sitt garn. Om ni visste vad trivsamt det är där och härlig stämning.

 

    

 

Detta som kvinnan har på ena fingret är en garnavskiljare när man stickar med många garner samtidigt. 

 

  

 

Här är det uppdukat för fikat som brukar intas efter nån timme. Det ser jättegott ut. 


   

Fortsättning följer i nästa inlägg.................

Av Malin wiper - 20 februari 2011 19:27

     

 

Klicka här för att komma in på The Playtones Hemsida

 

     

 

Klicka här för att komma in på Boppin Stevens and the Playtons hemsidaTyvärr klarade jag inte av att gå på stickcaféet. Jag gjorde mig i ordning men blev kallsvettig och illamående så jag skickade ner min man dit för att fota lite och det var jättemycket folk där. Jag skriver om det i morgon. Det är så trist att jag inte kunde gå dit. Jag skulle träffa en vän från min gamla promenadgrupp där också. Man är som i en bubbla när man inte varit ute på några dagar.

 


  


God natt och sov gott...   

Av Malin wiper - 20 februari 2011 12:34

  


Jag såg denna film häromdan "Eat Pray Love" i regi av Ryan Murphy. Det är ett drama/romance från 2010. Filmen bygger på en memoarbok av Elizabeth Gilbert. I rollerna ser vi Julia Roberts, Javier Bardem, Billy Crudup, Viola Davis, Tuva Novotny mfl. 

 

      

 

HANDLINGEN

 

 

 

Jag såg den långa versionen av filmen "directors cut". Det är kul att dom har olika versioner att välja på i vissa filmer.

 

          

 

MIN RECENSION

 

Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om denna film. Dålig är den inte men lite för flummig och gud hit och dit. Ingen annan kan lösa ens problem och vara ens motor varken i livet eller äktenskapet. Jag har nog varit med lite för länge och har upplevt liknande saker att man försöker hitta sig själv. Huvudpersonen ger sig ut i världen för att söka nåt som fattas och då blir det lite flummigt ibland än om jag själv inte har nåt emot meditation och annat som jag själv testat. Julia Roberts spelar bra och man blir överraskad när helt plötsligt vår svenska skådespelerska

 

     

 

Tuva Nouvotny dyker upp i några scener när huvudpersonen är i Italien. Tuva gör en bra roll och pratar lite italienska med den äran. Dom blir lite väninnor men men får inte nån djupare inblick i hur bra vänner dom är tills Julia skall lämna Italien för att bege sig till Indien och Bali. Då samlas dom hon träffat i Italien runt matbordet och Julia skall bjuda på Thanksgiving middag med kalkon. Det jag njöt av var bilderna från Italien som var så bekanta eftersom Mr T och jag var dit på 90-talet. Jag är faktiskt glad för att jag levt ensam i långa perioder än om jag inte lärt känna mig själv till fullo förrens jag gick in i väggen och var tvungen att ta ett steg tillbaka och se på mig själv.

 

  

 

Hon besöker en ashram i Indien och får lite livsinsikt och ägnar sig åt meditation. Hon har dåligt samvete för att hon lämnat sin man och måste förlåta sig själv. Dessutom träffar hon en medicinman på Bali som hon tyr sig till och försöker få råd och vägledning av.Till slut mår hon rätt bra men då träffar hon en man trots att hon behövt vara ensam längre. Jag är själv en djup och tänkande person men jag är inte så imponerad av filmen. Det är mycket som fattas i filmen så den blir lite ytlig. 

 

Jag ger den ändå 3 filmrullar av 5 möjliga för miljöerna och fotot.

 

      

 

  

Av Malin wiper - 20 februari 2011 08:39

  

Mimmis Magasin (Cult design)


I dag är det stickcafé på Mimmis Magasin och jag hoppas jag kan gå dit. Jag missade det förra för jag var dålig då också. Det håller på från 15-17 och jag vill så gärna gå dit för det har varit så trevligt dom gånger jag varit där. Jag har stickade ju en halsduk och har börjat på ett pannband i samma garn. Det är bara lite kvar så jag klarar nog av att sticka färdig bandet. Kylan verkar hålla i sig för i dag på morgonen har vi hela 20 grader kallt men solen skiner varje dag. 


 

Jag börjar lessna på melodifestivalen, känns som den gjort sitt och det behövs nåt annat. Fast jag gillade Playtones så det var kul att dom gick till final. Pratade med min son efter festivalen och han tyckte att Linda Sundblad var bäst för han blev 80-talsnostalgisk. Han gillar hennes röst och låten var lite 80-tal. Det är ingen vidare syn ute i världen nu med alla oroligheter, oljekatastrofer mm. Ser lite dystert ut och man undrar om handlingen i katastroffilmen 2012 kommer att slå in. 

  

 

  

 

Vår diskbänksskiva är i nyatho material och den måste slipas upp och oljas in nån gång/år. Den såg hemsk ut så min man slipade upp skivan häromdan och hade hittat en vaxolja (Herdins) som skulle vara mycket bättre och hållbarare. Så här fint blev det. Nu har vi bordsskivan kvar och skivorna vid spisen. Trä Nyatoh är lätt att arbeta med och man blir inte ruinerad när man köper en sån bänkskiva. Fast man har ju besväret av att måsta slipa upp och vaxa den med jämna mellanrum. Ytan är mörkbrun/röd färg. Vi hade fått en massa fläckar och även ett brännmärke men allt gick bort i slipningen. Blev lite förskräckt när jag läste vad som stod om nyatho så jag kan inte rekommendera materialet för det påverkar rengnskogen. Klicka här för att läsa om detta.

 

Pratade med min man om detta och han sa att den vi köpt kommer från en plantage som är godkänd. Den är gjord av småbitar, spillvirke så nu känns det lite bättre...  Jag hade glömt bort detta.


 

Nu önskar jag er alla en härlig söndag...   

Av Malin wiper - 19 februari 2011 18:33

  

 

Här kommer en musikönskan från min ungdomsväninna Anki som bor kvar i Norrland. Jag trodde jag hört alla låtar med Dire Straits men denna är ny för mig så det var kul. Hon och jag hade jättekul när vi var tonåringar. Hon var ofta hemma hos mig och vi stod i mitt badrum i källaren och sminkade oss och tuperade håret...  Det var modernt då att ha så högt hår som möjligt och även en massa hårspray. På den tiden luktade dom starkare och man tog i alldeles för mycket i håret så det var alldeles hårt och stelt. Man köpte en plastflaska och sen fyllde man på den med en återfyllnadsgrej som såg ut som en kudde. Man fick klippa upp den i ena hörnet så man spillde ut rätt mycket...  Jag skulle kunna berätta mycket mer men jag orkar inte just nu.

  

 

  

 

Klicka här för att komma in på en sida som heter 60-talet.nu

 

    

 

Klicka här för att komma in på Mark Knopflers hemsida. Dire Straits var en brittisk rockgrupp som var aktiv mellan 1977 och 1995. Gruppen bildades av sångaren och gitarristen Mark Knopfler, basisten John Illsley, gitarristen David Knopfler samt trummisen Pick Withers. Dom slog igenom 1978 med hiten "Sultans of Swing".

 

Av Malin wiper - 18 februari 2011 14:32

  

 

Var in på en blogg där det fanns en massa nostalgiklipp från gamla melodifestivaler. Klicka här för att komma in på den bloggen. Det är så kul att kolla på gamla klipp för många är hur roliga som helst och man får skratta åt kläder och företeelser. Dessa sticker inte ut så mycket utom killarna med sitt hår...     men det är en fin melodi som New Seekers gör bra i Eurovisionen 1972. Klicka här för att komma in på deras hemsida. Gruppen bildades 1969 och var en australisk popgrupp. Klicka här för att läsa mer 

 

   


Klicka här för att läsa om rullbandspelaren som kom före kasettdäcken...  och var supermoderna på 70-talet.  


Av Malin wiper - 18 februari 2011 08:29

  


Som ni ser är det illa ställt...  Det finns inte så mycket att skriva om när man inte upplever nåt just nu. Vill i alla fall tipsa om ett suveränt tv program i svt 1 som heter "Idiot på resa" en reseserie av Karl Pilkington. Det har visserligen varit några avsnitt redan men man kan titta på dom man inte sett på svt play.

 

 

 

Här ser man Karl Pilkington själv som skickas ut på dessa resor mot sin vilja,  jag får skrattanfall av detta program för det är som att dom slängt ut en man i en miljö han inte är intresserad av och roliga dråpliga saker händer.


 

Hans mimik och sätt att uttrycka sig är obetalbart. Samtidigt är det en intressant reseskildring på ett annorlunda sätt. Den går inte att beskriva utan måste ses. Jag jublar när jag ser att dom planerar ytterligare en säsong  av programmet till hösten 2011. Serien sändes först på brittiska tv-kanalen sky1. Till skillnad från reseprogram så har huvudpersonen en ganska kritisk och obildad syn på de remål han besöker. Klicka här för att komma in på hemsidan för programmet  


 

Klicka här för att se ett smakprov på svt play. Klicka här för att läsa om Karl Pilkington som är min nya idol


 

Här skiner solen för fullt och det verkar bli en toppendag. Jag är lite bättre i magen och känner mig piggare. Hoppas ni alla får en toppenfredag...  

Presentation

Vaggerydstorget

   

Mitt nya bildspel 19/1

 

Mitt nya bildspel 14/1 Prom i Hallsta

 

Hallstahems elbilspool

 

friday for future

 

Hammarteatern "Fångad på nätet" en fars

 

Musikteater Sagabiografen 7/2 19.00

 

Hallstahem fyller 75 år. Evenemang 13/6 Åsby

 

Arkiv

Haga Vintage Bernshammar

 

Strömsholms Kanals Historiska förening

     

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se