Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2011

Av Malin wiper - 12 februari 2011 17:18

  

Sen gick vi in i det sista rummet där Lars Petersson hade sina fotoalster,

 

   

Denna var helt fantastisk och är en "Ormvråk" tror min man i alla fall. Undrar om fjädrarna blåst upp ovanför huvudet eller om det är din andra vingen som sticker upp. Han jobbar från ett gömsle där han matar fram fåglar och därför kan han välja neutral bakgrund. Objektet står i centrum.

 

   

Denna var full av rörelse och känsla.

 

  

Denna gillade jag skarpt också. Detta är en ejder och det är så fint med den andra som är lite diffus i bakgrunden.

 

   

Vad sägs om denna? suveränt fotat.

 

Klicka här för att komma in på Lars Peterssons hemsida 


Av Malin wiper - 12 februari 2011 17:00

     

Nu är vi hemma efter att ha sett den fantastiska naturfilmen "Ocean" som jag skriver om senare. Här höll fotokonstnär Mattias Bokinge till. Han var inte där när vi kollade hans konst.

 

  

   

Här är ett av hans verk och man kan riktigt känna kylan i bilden, han har verkligen fått fram hur kallt det är när han tog detta foto.

 

    

Här en annan känsla när solen går upp eller ner?.

 

   

Man undrar vart han fotat detta träd som ser så lustigt ut och sen det andra som tittar fram och en stam bredvid. Wow! vilken känsla.

 

    

En lite kargare bild men ack så snyggt fotat. Han fotar även djur men jag kunde ju inte fota allt. 


 

Klicka här för att komma in på Mattias Bokinges hemsida 

Av Malin wiper - 12 februari 2011 13:33

  

Här är vi framme vid Folkets Hus för att bevista fotoutställningen. Mr T borstar bort lite snö på skorna så ordentlig som han är...       

 

   

Här en lite tydligare affisch som fanns inomhus om utställningen.

 

   

Vi träffade först Fotokonstnären Urban Ireklint som berättade lite om sin konst. Han var jättetrevlig. Klicka här för att komma in på Urban Ireklints hemsida

 

    

Här en av hans panoramafoton i canvas. Jag gillar verkligen hans tavlor som gav en fantastisk känsla och djup i bilden och en visuell skönhet. Han bor på landet i Hagshult och har möjlighet att fota på mycket nära håll. En sån tavla får man ge 1500:- för och det tycker inte jag är dyrt. Jag önskade att jag haft möjlighet att köpa en direkt.

 

    

Denna är också en panoramabild där solen står lågt på himlen och man får en känsla av tystnad när råddjuret står stilla och lyssnar. Alla dessa panoramabilder har en härlig känsla i sig som föll oss i smaken. Det går inte att göra dom rättvisa på bild utan dom skall ses live.

  

    

Denna svart/vita bild har han själv hemma på väggen och den var jättehäftig. Bilden föreställer en älg antagligen i dåligt väder.

 

    

Här ett råddjur som står och spanar rakt fram. Jag gillar även hans svartvita bilder. Det var även en fin ljussättning på bilderna 

 

    

Sen tog vi oss en kopp kaffe innan vi gick vidare till nästa fotokonstnär. Jag fick ta ett foto av dom trevliga kvinnorna som serverade kaffe. Dom hade bara sånt kaffebröd dom inte vi kan äta men då sa kvinnan till vänster att dom hade sockerfria kakor som hon gick och hämtade. Det var service må jag säga. Både kaka och kaffe var jättegott. 

 

Eftersom dom är tre fotokonstnärer som ställer ut så skriver jag om alla i varsitt inlägg. Nu har vi ätit en god vegetarisk lasagne och snart skall vi tillbaka till Folkets Hus för att se naturfilmen "Ocean" som vi köpt biljetter till.

 

  

 

Hade vi köpt biobiljetterna före fikat så hade vi fått dessa gratisbiljetter som gäller för kaffe. Vi kanske fikar en gång till när vi kommer dit.  

 

 

Fortsättning följer senare..............  

Av Malin wiper - 12 februari 2011 09:39

  


Klicka här för att komma in på Bon Jovis hemsida
Av Malin wiper - 12 februari 2011 09:17

  


I dag är det toppenväder ute och solen skiner för fullt efter en stormig natt. Det började nästan låta som stormen Gudrun hade kommit tillbaka men nu har den bedarrat. Mannen är i duschen och sen skall jag klippa hans hår. Sen jag blev blondin så har det blivit dyrare för mig att sköta håret så vi har fått dragit in på min mans friseringsbesök och jag har sett att jag kan klippa honom hjälpligt utan att han måste gå till frissan akut efterråt...   

 

  

 

I dag skall vi gå till Folkets hus här i Vaggeryd för att bevista en fotoutställning som börjar 10-18.00 Sen skall vi se en naturfilm på deras biograf som heter "Ocean" och börjar 15.00 Klicka här för att se vad jag skrev om detta evenemang för några dagar sen.

 

  

 

Nu har jag inte tid att skriva mer för mannen är klar för saxen...  och det är bara att hålla tummarna att jag lyckas denna gång också. Hoppas ni alla hade en fin fredagskväll. Let´s dance var rätt bra i går och jag tycker Figge Norlin och Tina var bäst. Tyvärr kan jag inte hitta nåt klipp på dom danserna på Youtube så jag letar nog på fel sätt.

 

     

 

Ha en toppenlördag mina gulliga bloggläsare...    

 

  

 

Blommorna jag fotat i detta inlägg kommer från ICA i Vaggeryd inför Alla Hjärtans Dag.

 

 ize: medium;"> 

Av Malin wiper - 11 februari 2011 17:03

  

 

Här en liten nostalgitripp för min egen del. The Animals med "The house of the rising sun" som var en långkörare förr i tiden då gruppen var mäkta populär. Sångaren heter Eric Burdon och jag lyssnade väldigt mycket på denna grupp. Det är så kul att se dessa tidstypiska klipp som man finner lite lustiga nu men ändå häftiga. Klicka här för att komma in på deras hemsida.  Klicka här för att läsa om gruppen. Sångaren Eric Burdon har en sån bra och säregen röst så dom kom senare att heta Eric Burdon and the Animals.

 

  

 

Detta är ett par hörlurar av märket Pioneer från 1974. Hittade bilden på en Vintagesida så gå in här för att kolla

 

Av Malin wiper - 11 februari 2011 15:54


   

Bild från Animatie wereld    

 

Jag har en dålig dag i dag men har ändå försökt ta mig ut. Vi skulle ta en promenad men när vi kom ut så blåste det och snöade och jag kände att det inte funkade. Sa lite försiktigt till mannnen...  känner du som jag just nu?..han tittade på mig och sa: skall vi ta bilen istället...  När man varit ihop länge så kan man nästan läsa varandras tankar. Vi åkte ner på byn för att trösta oss lite på Ritz konditori och storhandlade sedan på ICA. Det har även pärlsnöat nästan som förstadie till hagel men väldigt lätta flingor. Till och med en vinterälskare som jag börja lessna.

 

  

 

Nu syns det att dom börjat baka inför Alla Hjärtans dag...  dessa vaniljhjärtan var läckert dekorerade.

 

  

 

Här ser ser man jättefina hjärtformade maränger med två liggande rosor bredvid.

 

  

 

Medans vi stod där för att välja vad vi ville ha så kom Carina in med flera hjärtetårtor i marsipan i två olika storlekar...  Tandvattnet började rinna på Mr T och mig...  

 

  

 

Dessa semlor var verkligen välfyllda med grädde och gapade emot oss och ville bli uppätna...  men vi lyckades stå emot frestelsen. Ritz har alltid haft fantastiskt goda semlor. 

  

  

 

Istället tog min man en räksmörgås som nu var på rågbröd och var supergod enligt Mr T.

 

   

 

Här har Mr T hittat nåt skräp på marken som han inte kan gå förbi. Han måste hitta en soptunna att slänga i...  

 

   

 

När vi var närheten av ICA så har dom en anslagstavla ute och där satt denna lapp som var lite rolig. Blev nästan sugen på att ha en ökenråtta men jag har ju testat att ha en dansmus och inte ens det klarar jag av...    Om nån annan vill ha en ökenråtta så kanske den finns kvar, fast lappen kan ju ha hängt där länge. Det är en gullig och rörande lapp där dom är så generösa att man får med både mat och bur till råttan

 

     

 

Så här står det på wikipedia om ökenråtta:

 

Ökenråttor, gerbiler är en underfamilj av små gnagare som omfattar ungefär 110 olika arter av afrikansk, asiatiska och indiska råttdjur. De är ca 10-12 cm långa och därtill kommer svansen som är 8-10 cm. Ökenråttorna lever oftast i 2-5 år men kan bli äldre i fångenskap. Dom är sociala djur som lever i familjeflockar och dom tvättar varandra och sover ihop. Dom är populära sällskapsdjur då de sällan bits och är relativt luktfria.  

 

 

Av Malin wiper - 11 februari 2011 10:47

  


Nu har turen att önska en låt kommit till Helena på Mimmis Magasin. Hon är dotter till Mimmi. Helena är född i Vaggeryd men har bott på några andra ställen också bl.a Jönköping och Mariannelund. Hon har arbetat på Mimmis i 10 år och är otroligt duktig på att dekorera och inreda.  Hon har även arbetat inom hotell, skoaffär och som dagisfröken. Hon har man och två barn. Det hon gillar mest är att umgås med sin familj men hon har även andra intressen såsom: trädgård, inredning, handarbete. Dessutom går hon på vattengymnastik, promenerar och läser böcker.

 

  

 

Helena är en varm, fin behaglig person med stilkänsla. Hon är dessutom väldigt omtänksam och personlig. Hon hade så tuffa nya glasögon på sig med svarta plastbågar som passade henne ypperligt.

 

  

 

Helenas önskelåt är "Av längtan till dig" av Åsa Jinder. Det är en vacker och känslosam låt som hon även hade med på sitt bröllop för 5 år sedan. Det finns ingen instrumental version så här kommer den med sång av Cajsa Stina Åkerström


     


Klicka här för att komma in på Åsa Jinders hemsida. Åsa Jinder är född 1963 i Danderyd, Stockholms län och är en svensk riksspeleman. Hon spelar nyckelharpa och komponerar sin egen musik. Hon är även författare och föreläsare. Hon bor sedan 2006 i Acktjära utanför Bollnäs, Hälsingland. Hon är gift med Jonas Otter. Hon hade 2009 turnerat oavbrutet i 30 år

 

  

 

Klicka här för att läsa om nyckelharpa. Klicka här för att läsa om Cajsa Stina Åkerström

 

  

 

Tack gulliga Helena för att du ville vara med och önska musik i min blogg...    och dela med dig lite om dig själv. 

   

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se