Öppen Ridå

Alla inlägg under februari 2011

Av Malin wiper - 14 februari 2011 19:03

  

 

Här sjunger Katie Melua en passande låt till förra inlägget "If you were a sailboat"

 

  

 

Klicka här för att komma in på Katie Meluas hemsida


Av Malin wiper - 14 februari 2011 18:21

  


Här följer lite fina kvällsbilder som min son tagit. Detta område finns utanför Enköping, Området heter gröngarnsåsen och bilden är tagen på vintern.

 

  

 

Min son är en van seglare och har seglat hela sin uppväxt med sin pappa. Min son Mr C tog först kursen skärgårdsskeppare och sen Kustskepparintyg så han får numera framföra hur stora båtar som helst men inte kommersiella fartyg...  om man inte har dessa intyg så får man inte framföra en segelbåt som är mer än max 14.4 m. Han har även VHF radiointyg. Han har alltid varit intresserad av segling så länge jag kan minnas. Han drömmer fortfarande om den ultimata segelbåten och att ge sig av på stora äventyr jorden runt.

 

  

 

Här följer några bilder från Öregrund som är den enda stad på hela östkusten där man kan se solen gå ner i havet. Öregrund är en tätort (stad) i Östhammars Kommun. orten har omkring 1600 invånare, och är därmed en av Sveriges minsta före detta städer. Staden grundades 1491 efter uppmaning av fyra borgare i den närbelägna staden Östhammar. Källa...wikipedia...

 

  

 

Min son var där 2009 med sin tjejkompis Miss M och dom var ute och kollade lite överallt och bara njöt en hel dag.

 

  

 

 

  

 

Kameran han tagit dessa bilder med har han inte kvar längre och det var en Casio exeilim z 300, han tog inte på på automatiskt utan i motivprogram. Nu har han en Fujifilm 3D

 

  

 

Nära Enköpings center.

 

   

 

Denna bild är tagen utanför regementet i Enköping. 


 

 Ha en fin alla hjärtansdags kväll... 

  

  

Av Malin wiper - 14 februari 2011 11:44

  


  


Jag frågade Christina som har Butik Ingelund om hon vill önska musik i min blogg och till min glädje så fick jag ett "Ja"... . Christina är född och uppvuxen i Vaggeryd. Hon är gift och har en son och dom bor i ett underbart hus bredvid Butik Ingelund. Hon öppnade sin fina butik 3/10 2009. Hon har även jobbat inom hemtjänsten både med matlagning och städning.

 

Klicka här för att komma in på Butik Ingelund

 

      

Hennes intressen är: musik, heminredning, design och att laga mat. Det syns att hon gillar kläder för hon är alltid personligt och snyggt klädd.

 

   

Christina musikönskan är en låt med Peter Le Marc som heter "Du och jag mot världen". Klicka här för att komma in på Peter Le Marcs hemsida. Han hette ursprungligen Peter Lenn Marc Fransson och föddes 1958 i Trollhättan. Han är en svensk sångar och låtskrivare. Klicka här för att läsa mer om honom. 


Tyvärr finns bara detta klipp på låten och det börjar hacka ibland...  


     

Tack fina gulliga du för att du ville vara med och önska en låt i min blogg...    

 


Av Malin wiper - 14 februari 2011 07:55

  

Jag och Mr T önskar er alla en härlig Alla hjärtans dag...   Här blir det som en vanlig dag men man får väl vara lite extra hjärtlig...  Jag skall ta en långpromenad och Mr T har fullt schema med både museieföreningen och projektet. Klicka här för att läsa lite om Alla hjärtans dag och dess betydelse och uppkomst 

 

                                           

 

Klicka här för att komma in på Rolf Wikströms hemsida

 

Klicka här för att läsa om diktaren Nils Ferlin som skrivit dikten.   

 

Av Malin wiper - 13 februari 2011 16:17

  


Vi brukar köpa kryddblandningar och Himalayasalt som har en liten rosa ton. Här är det lite mindre förpackningar.


Klicka här för att komma in på Butik Ingelunds hemsida

  

  

 

Nu har dom även fått in lite större förpackningar av kryddorna. Dom håller hög kvalitet och maten blir jättegod. Kryddorna kommer från crea rome

   

  

 

Här lite av deras tesorter. Äppelkake-te och höstglöd-te har vi testat och dom är jättegoda. Nu finns det även polkagris-te och hjärtegott-te

 


 

Dom har en massa olika safter och drycker. Även sylt, gelé med vinbär och annat, marmelader och godis mm.

 

   

Man kan hitta mycket i spaväg i butiken. Fantastiska tvålar, oljor mm. Även tillbehör som massageborstar, spapaket mm.

 

   

Här lite oljor.

 

  

 

Dessutom har dom barnkläder och barnböcker mm. Här en rolig tröja med texten "Världens bästa skitunge"...  

 

   

Här lite mer kläder.

 

   

Fin liten dress

 

 

  

 

Hon har även tagit hem barnbestick i två olika färger.

 

Av Malin wiper - 13 februari 2011 13:34

  


Vi bestämde oss för att stanna hemma för man skall lyssna på kroppen. Fast det var synd att vi inte kunde umgås med syrran och svågern. Så här fint är det ute nu men jag tar ändå en morgonrocksdag...  kan inte förmå mig att gå ut så jag får göra lite inomhusaktiviteter.

 

  

 

I fredags var vi en tur till Butik Ingelund som ligger så vackert till och har så fina saker. Det var så länge sen jag var dit och måste kolla om dom fått in nåt nytt att fota.

 

Klicka här för att komma in på Butik Ingelunds uppdaterade hemsida

 

  

 

Det fanns massor av nytt och här ser ni en jättefin liten ljushållare med krona på toppen. Ägarinnan Christina och hennes mamma var i butiken och dom är så trevliga så vi fick en pratstund också.

 

   

Här en kopp som man kan plantera en blomma i eller ha nåt annat i.

 

  

 

En liten fin skål som man säkert kan ha sås i.

 

   

Hon hade fått in massor av såna här kupor i olika storlekar och det är inristat olika ord på kupan. En står det choklad inristat på.

 

   

Det fanns massor av nytt på detta bord.

 

  

 

Denna skål var så superlätt så jag trodde den var i plast men Christina sa att det är glas men jättetunnt.

 

   

Snygg servettkorg   

 

   

Snygga kökshanddukar

 

   

För mig som tändar och tändstickssamlare blev jag eld och lågor...   när jag såg dessa stora tänsticksaskar med gammaldags motiv på...

 

   

Tändare från min tändarsamling. Dom fanns på lagret hos en spelbutik och hade stått där i många år.

 

   

Här ytterligare en, dom kostade 40kr/ask

 

   

Dom har ju smycken också. Här ett änglahalsband Jag tog så mycket bilder så fortsättning följer..............

 

Av Malin wiper - 13 februari 2011 10:17

  


Nu känner jag mig så fruktansvärt frustrerad och har riktig beslutsamhetsångest. Vi vaknade 10.00 och jag har varit vaken flera gånger i natt p.g.av konstiga drömmar. Nu är min man i duschen och jag skall försöka ta ett beslut om vi orkar åka till Skene. Vi känner ju även för att se gruppen "Andra Generationen" på folkets hus 16.00 Syrran och svågern skall dit också...  Varenda gång vi varit ute på nåt kul så har vi svårt att göra nåt dagen efter och det beror ju på att vi inte är som förr. Det är lika bra att göra sig i ordning och ta ett beslut när man står färdigklädd...  Jag hinner tyvärr inte gå in på era bloggar kära vänner men det gör jag senare istället. Vi måste ändå hem i kväll för mannen har ju sitt projekt i morgon igen. Hoppas ni hade en fin lördagskväll.

 

    

Här är han The Moniker, jag blev glad av den låten. Klicka här för att komma in på hans hemsida      

 

Jag kollade lite på Melodifestivalen men det var endast två låtar som jag gillade. Christina Walz var toppen och även hans låt, riktigt proffsig kille som jag haft en skiva av. Tyvärr blev han utslagen. Sen gillade jag killen som förut varit med i IDOL nu heter han The Moniker och hans låt lät lite Beatles och 60-70-talsfeeling. Synd att Brolle som har sån bra röst och utstrålning hade en sån tråkig låt utan melodi. Det är skönt att slippa skrikiga programledare så dessa två tycker jag gör ett rätt bra jobb. Allrahelst Richard Olsson som tycks vara helt utan nerver. 

 


Denna låt med honom gillar jag. Det hade varit kul om han åtminstone kommit till andra chansen men det verkar som det är svårt att komma ny. Sanna Nielsen lät som vanligt, inget nytt där.


 

Christian Johan Walz, född 4 september1978 i Stockholm, är en svensk artist, låtskrivare och musikproducent, BMG (nu Sony Music) signade Christian Walz 1997 och det första albumet Christian Walz släpptes två år senare, 1999. Debutalbumet innehöll hitsinglar som Lovin is Alright och Sentimental sålde i över 20 000 exemplar. 2004 släpps andra skivan Paint By Numbers med hitlåtarna Wonderchild, Never Be Afraid Again och Maybe Not som resulterade i fyra Grammisnomineringar och en Grammis för Bästa Pop. 


   Ha en fin dag....  


Av Malin wiper - 12 februari 2011 17:37

  

Sen var det dags att se naturfilmen "Ocean" på Folkets Hus i Vaggeryd. Det var den bästa naturfilm jag någonsin sett. Det är en storslagen natur/Dokumentär från 2010 som fått 4 plus i betyg. Den tog 4 år att göra och kostade 50 miljoner Euro. Den filmades på över 50 platser världen över. Musiken i filmen var också helt fanstastisk och ibland var jag så nära till tårar.

 

   

Klicka här för att läsa om filmen och även se trailern.

 

Det var faschinerande att få se allt djurliv under vatten i haven. Massor av djur man aldrig sett förut och ibland riktigt rös man till av dessa märkliga varelser som kunde se ut hursomhelst. Lite robotliknande ögon mm. En bit in i filmen så fick man se hur mycket djur vi utrotat och som aldrig kommer tillbaka mer. Allt var storslaget och vackert med ett inslag av vad vi människor håller på att förstöra än om intresset blir större att bevara våra djurarter. En otäck sekvens var när en fiskebåt fångat hajar och sen skar av fenor och stjärtarna och sen slängde tillbaka hajarna levande. Då mådde jag illa, dom tog sig inte ens tid att avliva hajarna som sjönk till botten och inte kunde ta sig fram.

 

   

 

Jag kan verkligen rekommendera er att se filmen om ni får tillfälle. 

 

Av mig får den i betyg 4 starka hajar av 5 möjliga 

 

           

 

  

 

  

 

Dom har en ny ljudanläggning så det var riktigt njutbart. Synd bara att det inte blev fullsatt på bion för man går miste om mycket om man inte ser den filmen. Stort tack till Folkets Hus som ordant denna intressanta och roliga dag. Det är en härlig stämning och trevlig personal...    

 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

friday for future

 

Hallstahems elbilspool

 

Carl-Einar Häckner 21/11 19.00 Sagabiografen

 

Le Mans'66 Sagabiografen 24 och 26/11

 

Knives Out Sagabiografen 29/11 19.00

 

Arkiv

Shop Esmeralda firar 25 år

 

Gammaldags Julmarknad Skantzen 7-8/12

 

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se