Öppen Ridå

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2010

Sömnproblem!

Av Malin wiper - 6 oktober 2010 08:36

   '

God morgon gott folk...  Jag slänger mig med lite gamla ord ibland...  I dag känns det lite bättre än i går och det känns skönt. Det kommer att vara så här emellanåt och då är det bara att kurera sig och ta det lugnt. Ute är det grått och disigt men just nu vindstilla. I går var telefonnätet utslaget helt ett bra tag så vi fick använda mobilen. Mannen fixar frukost så jag kan blogga. Innan jag gick in i den berömda väggen så hade jag haft sömnproblem i flera år. Jag arbetade ständig natt och före det treskift och kunde inte sova när jag kom hem utan gick till jobbet utan att ha fått tillräckligt med sömn. Det håller inte och till slut kollapsar kroppen.  

 

  

 

Jag läste i Aftonbladet i går att folk blir sömnlösa av att vara uppkopplade jämt och det blir ju naturligtvis en stressfaktor och allra helst för dom som har barn. Jag fattar inte hur dom hinner numera att klara alla sysslor och dessutom vara ute på nätet. Det står att en fjärdedel av Svenskarna har grova sömnstörningar. Sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt säger att det är ett stort samhällsproblem. Man skall kolla Facebook, prata i mobilen, in på datan emellanåt mm. Hur i hela friden orkar barnfamiljer för det tillhör ju dagens puls att hänga med i svängningarna för att man skall få information och även hänga med när man har barn som är uppvuxna in i detta system.

 

   

Klicka här för att läsa om sömnproblem. Klicka här för att läsa lite mer om sömn

 

  Hoppas ni sovit gott och får en bra dag...  

  

 
 
Helga

Helga

6 oktober 2010 10:24

Jag jobbar ju konstiga tider och har svårt att få tillräckligt med sömn många ggr. Jag försöker ta igen det andra dagar och än så länge så fungerar det. Jag kan absolut förstå att folk har svårt att sova i dagens samhälle där allt snurrar så fort!

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Malin wiper

6 oktober 2010 10:41

Förstår att inte du får tillräckligt med sömn som jobbar såna tider och. Bra att du tar igen det när du är ledig och försöker slappna av och sova lite mer. Ja du det snurrar verkligen på och värre kommer det nog att bli.

Ha en fin dag
kram

 
Cattis

Cattis

6 oktober 2010 10:29

Godmorgon! Du har så rätt i det här med att vara uppkopplad. Jag kollade min blogg som jag skrev för nästan exakt 1 år. Där skrev jag om det här att alltid vara nårbar. Redan då kände jag så.
Alltid är datorn på när man är hemma. Facebook med så klart. Och så mobilen bredvid och hemtelefonen. Har någon ringt? Har någon skrivit nått? Ständig jakt på att nå eller bli nårbar.
Det första man gör på morgonen, kollar datorn.
Det sista man gör på kvällen, kollar datorn.
Och du, jag har sömnproblem. :)))
Det är inte lätt att bryta det här men jag försöker. Men på nått sätt finns datorn i huvudet ändå.
Vad ska jag skriva idag? Vilka bilder ska jag lägga in? Fanken, jag har inget att skriva och så lite panik.
Otroligt men sant. Men det är tur man inte är ensam om det.
Kram och ha det så bra i höstvädret

http://www.bergbrink.blogg.se

Malin wiper

6 oktober 2010 10:39

Ja då känner du igen dig. Förr var allt mycket enklare och man hann vara ute mer och uppleva saker. Jag måste också in direkt när jag vaknat så det är verkligen en besatthet man blir drabbad av. Tråkigt att du har sömnproblem. Yoga skall vara bra för sånt och jag själv funderar på att börja i nån slags lättyoga eller annat som gör att det går lättare att somna. Ja du man är verkligen inte ensam utan det är en folksjukdom.

Ha det bra själv i höstvädret
kramar

 
-Nena-

-Nena-

6 oktober 2010 10:58

Har ofta tänkt på det där med att alltid vara nåbar.
Jag gillar inte när mobilen ringer när jag är någonstans men jag vill inte stänga av den om det är barnen som ringer. Är de med oss har jag den antingen på ljudlös eller avstängd.
För ett tag sedan kände jag att jag måste blogga var dag, läsa allas bloggar var dag och kommentera men det fungerar inte och det blev för mycket.
Nu bloggar jag när jag känner för det. Läser bloggar gör jag fortfarande men inte alls lika många som innan och vissa läser jag bara en gång i veckan t,ex.
Kommenterar gör jag när jag känner att jag orkar och när jag känner att jag har något att skriva om.
Jag har Facebook och i början var jag "tvungen" att kolla den jämt men det har också blivit mindre nu och det känns väldigt skönt att inte känna det där tvånget att jag MÅSTE kolla in direkt på morgonen t.ex eller innan jag lägger mig.
Det finns ju kvar när jag tittar in när jag har tid/lust och gör det inte det så är det ju inte hela världen.

Sömnproblem har jag men det är ju en del av min sjukdom och jag förstår att många har det eftersom det som skrivits innan snurrar hela tiden.

Ha det så bra
Kram

http://nena.bloggagratis.se

Malin wiper

6 oktober 2010 12:15

Du gör helt rätt som dragit ner på kommenterandet och bloggandet. Man måste sätta en gräns. Jag har svårt för det och är besatt men jag jobbar på att försöka vara ute på nätet mindre. Jag har lyckats klara mig från att starta facebook för det skulle bli för mycket när jag lägger ner så mycket tid på bloggandet. Jag kommenterar inte varje dag längre heller och kan inte gå in på allas bloggar varje dag. Bra skrivet av dig och så sant. Ja jag har förstått att fibro för med sig sömnproblem också. Jag tror att jag själv har lite fibro men en lindrigare sort för det brukar utbrända drabbas av också.

Ha en fin dag vännen
varm kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin wiper - Torsdag 28 mars 08:45

    I tisdags tog vi en promenad nere i Öster Mälarstrand, Notudden. Här satt vi oss ner på dom nya bänkarna framför småbåtshamnen. Sen gick vi omkring och kollade runt lite på dom båtar som fanns där, än om inte så många än     Här sitte...

Av Malin wiper - Onsdag 27 mars 08:30

  I mångdags innan vi hämtade min son i Enköping så dukade jag klart så allt var färdigt till lunchen hos oss. Min son har blivit vegetarian så vi tillagade morotsbiffar som vi gjort några gånger förut. Klicka här för att få receptet på morotsbif...

Av Malin wiper - Måndag 25 mars 07:15

    Här kommer lite fler bilder från promenader, och som ni vet så gillar jag pelare. Här ett pampigt hus i centrala Västerås     Lite fler pelare jag stött på och jag tycker såna tillför mycket i stadsbilden     En lite annorlunda...

Av Malin wiper - Söndag 24 mars 09:00

    Detta är en Alfa Romeo Spider från 1972. Den såg jag på en av våra promenader och den var så läcker. Nu börjar det snart dyka upp lite mer veteranbilar och det känns kul                                                                 ...

Av Malin wiper - Lördag 23 mars 10:30

      Vi skall sälja våra två gula fotöljer av märket Swedese Nova. Vi har ingen plats för dom i  denna lägenhet för vi har tagit sovrummet till vardagsrum där vi även har våra datorplatser. Därför köpte vi denna stol Mellby på Jysk för ett tag s...

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards