Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2009

Av Malin wiper - 16 december 2009 13:33

     


Jag avslutar nu min senaste omröstning.

 

Frågan som ställdes var: Hur firar ni julen i år?. 22 personer har svarat och detta blev resultatet:

 

1. hemma ensamma    27.3%

 

2. hemma med släkt och vänner 59.1%

 

3. borta ensamma 0%

 

4. borta hos släktingar eller vänner 13.6%

 

5. reser utomlands 0%

 

6. alternativjul 0%

 

Stort tack till er som varit med i omröstningen...  

 

     

 

 

Av Malin wiper - 16 december 2009 12:56

     

 

Så här mycket snö har vi just nu och det har börjat snöa igen. De här är en bild från torget i samhället. Jag blev sittande i 2 timmar hos banken. Vad mycket som händer med fonder och annat på ett år. Jag fick sätta om en del och även göra en del andra transaktioner för att förbättra läget. Nu vill dom att man skall binda sina lån eftersom vi ligger så lågt med räntan nu och den kommer att gå upp. Hoppas vi har gjort rätt i allt men jag tror det. Nacken tog lite stryk att sitta så länge så nu är Valdemarskragen på igen... .

 

  

 

Efterråt gick vi till Café Ritz och delade på en tonfiskbaguett så vi klarar oss till lunch som blivit försenad. Där är det mysigt, varmt och gott att sitta en stund och koppla av. Det är ju inte klokt att man nästan spekulerar bort sin pension. Jag har bara tagit säkra kort nu, törs inget annat men Folksam blir man inte av med och den har gått rätt mycket back.

 

  

 

Det var bättre som det var förr att dom som gick i pension bara fick sina pengar utan att man måste satsa och spekulera hela tiden. Tyvärr så ville dom få ner pensionerna och då blev det här ett bra tilltag. Hur skall vi vanliga som inte är insatta i såna grejer kunna handskas med detta? då får man läsa på och utbilda sig. Bara jag ser det oranga kuvertet så vänder jag ryggen till. Blir även så för............ad av att pensionen blir så liten trots att man jobbat ett helt liv. 

 

   

Jag fotade dessa små kaffekoppar på second hand sist vi var där. Dom är ju jättevackra och glansiga men ingen vill ha dom längre och dessa är turistkoppar från olika ställen. Den röda är inköp av nån i Hannover, Tyskland. Ändå har dom satt ett pris 25:-/kopp och det tror jag inte håller. Dom är mest som prydnad numera, att hålla i örat på koppen är en balansakt i sig.


 

Av Malin wiper - 16 december 2009 08:02

  


I dag har jag vaknat utan dimsyn och man blir så otroligt glad och tacksam för att se ordentligt igen. Än om jag haft så här många gånger sen jag fick min nackskada så har dom två sista gångerna varit panikartade. Tänk er att vakna på morgonen och ta på er glasögonen men ändå inte se... . Jag lider dessutom av lite klaustrofobi och det är som att bli instängd. Jag var ganska nära en panikattack men kan numera kontrollera bättre och försöker sätta mig och slappna av. Sitter nu här med en kylpåse på nacken sen åker Valdemarskrage på en stund. Vi har en tid till banken i dag. Banken erbjuder varje år kostnadsfri konsultation för att sätta om fonder eller annat. Vi skall vara där 10.00

 

 

Jag blir så illa tvungen att ändra mitt bloggande för att överhuvudtaget kunna fortsätta och det vill jag gärna. Kommer att göra bara ett inlägg på morgonen och sen sprida ut mina inlägg över hela dan istället för att göra flera åt gången. Tror att det kommer att underlätta för då sitter jag inte så länge och anstränger mig.

 

Ute är det hur fint som helst med rätt mycket snö nu. Det är otroligt vackert och jag hoppas den ligger kvar ett tag. Jag klarar inte av att svara på era kommentarer än utan får ta lite pö om pö. Vill ändå tacka för allt fint ni skrivit och min man tackar också för dom fina orden till honom. Ni är jättegoa  . Nu vet jag inte om jag kommer in här igen eftersom bredbandsbolaget skall arbeta med ledningar och även byta ut grejer i dag.

 

 

   Jag önskar er alla en fin dag. Återkommer senare om det går att komma in här.

  

 

 

Av Malin wiper - 15 december 2009 16:48

   


Det är Mr T som skriver igen. Min fru tackar för era fina och omtänksamma kommentarer. Ett tack från mig också  . Min fru är inte så bra än att hon kan blogga. Nacken är ostabil och hon har fått migränkänning av nackbesvären. Hon vilar sig helt från datan i dag och behandlar sig med det tunga artelleriet.

 

 

   


I morgon skall vårt bredbandsbolag göra underhållsarbete och då kommer det att bli stora störningar som gör att det är risk för att internet är helt eller delvis utslaget för oss.

 

  

 

Ha en fin kväll allihopa   

Av Malin wiper - 15 december 2009 09:53

  


Detta är Mr T (wipers man)

 

Min fru vaknade med dimsyn i morse. Hon ser inte att blogga. Detta beror på hennes whiplashskada. Troligen är några nerver irriterade. Nacken är öm och stel så hon kyler ned nacken med ispåse. Hon återkommer när hon klarar av att sitta vid datorn.

 

Hon hälsar så mycket till er alla.

 

  

Av Malin wiper - 14 december 2009 17:32

  


Jag är med i en tävling hos "Dagssländan". Frågan är när tomten tar sitt bad.

 

Klicka här om ni vill gå in och vara med på tävlingen

 

  

Av Malin wiper - 14 december 2009 16:22

  


Efter att ha skrivit dessa inlägg så är jag makalöst trött och orkar inte gå in på era bloggar just nu. Sov uruselt i natt och det kommer surt efter. Hoppas att ni alla har det bra och får en fin kväll. Nu är snön nästan borta och det är bäcksvart ute.

 

  

 

När jag ser denna låda med julgranspynt så blir jag otroligt nostalgisk. När jag växte upp så såg det ut så här. Kulorna låg i precis såna här kartonger. Då var dom i glas och det gällde att vara försiktig och många tappade man på golvet och då var det kört...  då blev inte mamma och pappa glada. Det gällde att hanskas med dom försiktigt. Man hade även förgyllda kottar i granen. Från början var det levande ljus i granen men jag kom inte ihåg att vi hade det utan bara elektrisk. Många tyckte att det gav mer stämning med levande ljus. Fast vilket jobb att tända och även kolla så inget tog eld.

 

 

Av Malin wiper - 14 december 2009 16:05

  

Det är kul när man hittar såna här roliga neonskyltar ute på stan. Denna hänger ovanför en glasögonaffär som inte är svårt att förstå. Kul att dom låtit den hänga kvar ovanför den moderna nyditsatta skylten. När jag började blogga och ha med mig kameran överallt så upptäcker man så mycket som man förut bara gått förbi utan att ta minsta notis. Mycket roligt går ens öga förbi om man inte ser sig omkring. Kommer att kolla mer efter neonskyltar när jag är ute på stadsvandring.    

  

   

Inte långt från denna skylt så ligger Säfvers Tobak där jag köpt en del av mina roliga tändare. Nu finns det snart inga fler att köpa som är speciella. Då blir det i så fall dyra lyxtändare. Nu är man hänvisad till Tradera och andra ställen och länder. Denna tobaksaffär har ändå ett stort utbud av allt som har med rökning att göra och det är rätt ovanligt nu när snart alla slutat röka.

 

 

Denna tändare fick jag av syrran och svågern för nåt år sedan. Det finns ställen där man kan få tryck på tändare. Samma orm som på tändaren har jag på mina visitkort och det är en vän till syrran som ritat den. Hon är väldigt konstnärlig.

 

   

Tror ni inte att jag gick förbi ytterligare en gatumusikant. Dragspel denna gången också. Han stod utanför Hemköp i samma område som tobaksaffären. Han var också en fena på sitt instrument. Han var otroligt glad och hade drag av framlidne skådespelaren Charles Bronson...  men i gladare version och inte så fårad. Det syns inte så väl på bilden. 

 

Presentation

Vaggerydstorget

   

Jonathan Hammarteatern 8/11 premiär

 

Mitt senaste bildspel djurliv 12/10

 

Arkiv

Hallstaparkens höstprogram 2019

 

Vinylcafeét Västerås Saluhallen Slakteriet

 

Juegopadel.se

 

Supernova Sightseeing (sonens video)

 

Mitt senaste bildspel 3/9 2019

 

Hallstas Café & Restaurang Hallstahammar

 

Mitt bildspel Hallsta Café & Restaurang

 

Thore Skogmans Museum Hallstahammar

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Mel's Garage Enköping bildspel

 

Bildspel Hallsta Cruising del 3

 

Filmklipp Hallsta Cruising Malin

 

Hallstaparken Hallstahammar

     

Sagabiografen i Hallstahammar

   

Hammarteatern Hallstahammar

   

Kulturhuset Hallstahammar

 

Gunnar Höglund JP skrev om oss

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

                     

Tematrädgårdar Enköping

 

Westerlunds Praktalbum. App från sonens arbet

 

Onedotzero promo

 

Moliden nostalgimack

 

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Mitt inlägg om Vaggerydstorget.se

 

Fråga mig

107 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Frisering

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok

Följ bloggen

Följ Öppen Ridå med Blogkeen
Följ Öppen Ridå med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se