Direktlänk till inlägg 11 december 2009
Nu har jag gjort slutklämmen i baket. Jag rekommenderar Lindts choklad till att doppa kakorna i. Jag gjorde ett vattenbad och satt i en rostfri skål och det smäte rätt snabbt och chokladen blir så god.
Doppade halva kakorna i den smälta chokladen. Detta är hälften av kakorna som blev av receptet. Dom andra som blev lite brända får vara som dom är för då kan man välja vad man vill ha.
Här kommer receptet en gång till:
JORDNÖTSKAKOR
De här jordnötskakorna är livsfarliga, det är helt omöjligt att sluta äta när man väl börjat! Vill man kan man lyxa till det kan man doppa halva kakan i smält choklad.
ca 40 kakor
200 g smör (eller margarin)
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl hackade jordnötter
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Blanda smör och socker poröst, blanda ner havregryn, hackade jordnötter, mjöl och bakpulver i smeten.
Forma detta till små bollar och grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
För mig var 15 minuter för lång tid och värmen varierar från ugn till ugn så sätt ner värmen om så behövs. Dom får bara bli bruna en bit upp på sidorna sen måste dom ur ugnen.
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|