Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2009

Av Malin wiper - 6 december 2009 10:20

  


Tänk vad dagarna går fort nu redan andra advent  . Ute syns inte ett spår av vintern. Vi tog oss en liten sovmorgon efter gårdagens äventyr. Nu blir det bara hemarbete såsom syning, städning och motion. Vi spårade ur i går på bion och köpte varsin godispåse  . Nu tänker vi sköta oss fram till jul och sen bara äta lagomt på julen. Jag hämtade mina nya glasögon i går och jag ångrar mig inte för jag passar bra i dom än om dom inte är så extrema och färgglada. Jag är mer en klassiskt typ som inte passar i för mycket mönster och utsirningar tyvärr.

 

  

 

Här ligger dom nu i fodralet. Jag har haft på mig dom på morgonen men har nu så ont i näsan och bakom öronen mot huvudet så det blir dom gamla tills vi varit tillbaka till Synoptik så dom får böja ut dom lite. Jag har dom dyraste glasen på marknaden eftersom jag inte kan ha tyngd på min näsa som är smal upptill. Jag har så tunnt känsligt skinn just där så det är alltid stora problem med glasögon. Dessa är ju lite större än mina förra men väger inte mer eftersom jag tog dessa specialglas. Det blev fruktansvärt dyrt. Bågen är i titan och bronzfärgade som passar till mitt numera ljusare hår.

 

  

 

När vi var på Café Lakatos i går så hade dom en cheescake som såg helt underbar ut men vi lyckades motstå frestelsen...  och var så nöjda med oss själva tills vi kom till bion och vräkte i oss mycket sämre sötsaker... 

 

  

 

Jag önskar er alla en härlig andra advent   

Av Malin wiper - 5 december 2009 20:38

  


Vi var in en sväng till Indiska också där jag köpte en lykta till ett av köksfönstren där jag har en julstjärna på ena sidan. Nu är det shopping för hela slanten men bara billighetsgrejer.

 

   

Där hittade jag ett brödfat i en form jag sökt länge. Dessa tvåvåningsbrödfat har kommit tillbaka i modet igen. Detta köpte jag för 40:-. Det finns massor av såna fat ute nu men dom kostar mellan 199:- och uppåt. Överst kan man ha små kakor och tryfflar och lite större bröd nedtill.

 

   

Hittade även ett helt nytt jultyg som är perfekt att sy i. Flera meter för 30:-.

 

   

På Café Lakatos köpte vi en julsenap som vi köpte förra året också. Den är väligt god och innehåller lite honung också som ingrediens. Den kommer från Krydderi Krokus.

 

Klicka här om ni vill kolla deras sortiment.

 

Av Malin wiper - 5 december 2009 20:02


   

Vi for vidare in mot Bankeryd som ser ut att vara ett stabilt samhälle med en riktig gräddhylla av hus som ser ut som små herrgårdar och slott på vissa ställen.  

 

   

Vi stannade vid detta vita stenhus som visade sig vara en second handaffär.

 

  

Bankeryds Second Hand U-hjälpen. Det var rätt stort därinne och stämningen var vänlig och inbjudande. Jag hittade ett snyggt rött tyg med stjärnor och lite annat på i guldfärg. Tyvärr så blir inte färgen bra på bilden så jag låter bli att sätta in den.

 

   

Jag hittade en häftig kylskåpsmagnet för 10:- och det roliga med den är att bara jag sätter in ett nytt batteri baki så kommer det att komma musik ur magneten.

 

     

Hittade även ett brosch i form av en romersk ruin. Passar bra för så känner jag mig nu  

  

   

Här är ingången till affären men jag kunde inte ta kort därinne eftersom det var så mycket folk.

 

   

Jag köpte även en spratteldocka som jag skall hänga i en dörrpost. Rycker man i snöret så åker armar och ben upp och ner. Jag köpte mycket skräp som jag säkert lämnar in igen senare. Hade väl spader i dag. Min man köpte en kvalitetslergryta för 20:- som räcker till 2 personer. Vi gjorde mycket mat i lergryta förr och den blir mager och nyttig. Jag har två böcker med recept för lergryta och kålpuddigen är helt suverän att göra i en lergryta.

 

   

När vi åkte hemåt så stannade vi vid ett gammal hus som inhyste en gammal industri som heter Bröderna Miller och startade redan 1903.

 

    

Här ser ni den nya tegelbyggnaden som byggts till genom en mellanbyggnad som syns som vit på sidan.

 

Klicka här för att gå in på deras hemsida för att se vad dom tillverkar  

    

Av Malin wiper - 5 december 2009 19:02


   

Jag är så fruktansvärt trött och kraftlös så jag har fått tvingat mig till allt i dag. Min kondition är på noll igen och diciplinen under all kritik. Vi har i alla fall upplevt lite i dag. Innan filmen åkte vi mot Bankeryd för att kolla om nåt hände där.

 

Jag har tyvärr måst rensa i mina inlägg och bilder så att det funkar bättre och inte skall ta sån tid att komma in här. Jag har tagit bort en massa bilder och inlägg från juli-augusti månad. Tråkigt men vad gör man. Det kommer även snart att bli kris med bilder för mig. Man får nu sätta in högst 300 bilder/månad och jag är redan på 5 dagar uppe i 140 bilder. 

 

   

På vägen dit fotade jag två jättefina trähus på avstånd som har en underbar utsikt och strandremsa. Det är Vättern som är Sveriges näst största sjö.

 

   

Så här fint hade dom nedanför sina hus.

 

   

Vi åkte förbi en lada som höll på att förfalla helt. Synd att dom inte bevaras för framtiden. Fast den var så vacker ändå i sin skröplighet.

 

   

Det var verkligen ett stort, välskött hus.

 

  

 

   

Utanför stod 2 killar och grillade korv med baconskivor lindade kring sig. Där kunde man köpa sig lunch. Dom andra som stod där serverade tillbehör till korven och folk gick in och satt sig i en stor samlingssal för att äta. Alla verkar känna varandra så vi var rena utbölingarna. Församlingar är ju inget jag besöker i vanliga fall  .

 

   

Vi åkte sen vidare och fortsättning följer....  

 


Av Malin wiper - 5 december 2009 18:35

  

Vi kom hem för en stund sedan och har haft en bra dag i storstan. Vi gick och såg filmen som vi hade förutsatt oss. Den förra var ett snäpp bättre enligt mig men det är så hårfint. Filmen var lika välspelad som dom två förra och Noomi Rapac är helt suverän. Skådespelare som jag inte gillat förut gör sina livs roller i dessa filmer. Regissörens pappa Hasse Alfredsson gjorde en roll i filmen också. Han klarade det med glans.

 

   

Jag lyckades ta ett foto inne i biografen för vi var först där. Rätt stor salong och inte fullsatt, den har ju gått ett tag nu. Fattar inte varför biograferna måste vara så svarta och dystra numera. Förr såg man hur bra som helst fast det var ljusa väggar och lite roligare omgivning. När vi var på bio i Helsingborg så hade biografen blågrå väggar och det kändes mycket bättre.


Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander försöker bli fri från anklagelserna mot henne. Samtidigt som Mikael Blomkvist gräver i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren.

 

Det går inte att skriva så mycket mer utan filmen måste ses. Min man sa att dom hade utelämnat en del bra grejer från böckerna men hade allt kommit med så hade filmen måst bli längre. Det känns att detta är slutklämmen på triologin.

 

   

Jag ger filmen 4 filmrullar av 5 möjliga.

 

            

    

Hittade en sajt där dom säljer gamla biografstolar.

 

Klicka här för att kolla. 



Av Malin wiper - 5 december 2009 08:34

   

Beach Boys är ett Amerikanskt rockband som bildades 1961 i Hawthorne Kalifornien. Dom har kallats surfrockare också. Jag visste inte att dom spelat in julmusik.

 

Klicka här om ni vill läsa mer



VISSTE DU ATT...

 

 

LUTANDE TORNET I PISA LUTAR NUMERA MINDRE, EFTER TIO ÅRS ARBETE MED ATT BLAND ANNAT TA BORT 70 TON STEN UNDER ENA SIDAN.

 

 

Källa: allt om historia. 


 

Klicka här för att läsa mer om lutande tornet i Piza 



Av Malin wiper - 5 december 2009 08:03

      


I dag är vi verkligen uppe tidigt och har redan ätit frukost. Vad mysigt det är att sitta och fika vid levande ljus och ta god tid på sig. Vi skall åka till Jönköping i dag för det fattas lite snedslåband till min syning så vi skall besöka den stora torghandeln igen dit vi var förra lördagen med Pisan och hennes familj. Orkar vi sen så går vi på dagbio och ser sista filmen i Stieg Larsson triologin. Här är det 4 grader varmt och både frost och snöfritt. Jag längtar efter snön som lyser upp och piggar upp. I IDOL blev det en riktig skräll och Calle blev kvar fast man trodde att han skulle åka ur. Han passade inte så bra i Rod Stewartlåten men folk har tydligen tagit honom till sitt hjärta. Jag bryr mig inte lika mycket nu eftersom min favorit Reza redan åkt ut. Tyvärr så slarvad hon bort sig lite och var lite ojämn. Ibland lysande och sen lite halvdan.

 

 

   


Tog denna bild sist på två lyktor som fanns till försäljning på torghandeln och det påminde mig om att vi köpte en jättestor lykta till utetrappan förra året så nu är det till att gå upp på vinden och leta igen    jag tycks inte hitta nåt i år och en julkartong är helt försvunnen. Det fattas en massa julsaker. Fattar inte vart mannen ställt allt förra året.

 

 

   


  


Sophie Zelmani med låten "Time" som är lungn och skön så här på morgonen. Hon föddes 1972 i Stockholm och slog igenom 1995 med låten "Always gone". Hon är svensk sångerska och låtskrivare. Hon har ingen jätteröst utan sjunger lågmält men ändå rätt bra.

 

 

Klicka här om ni vill besöka hennes hemsida

 

   Önskar jag er alla. Ta hand om er    

  


Av Malin wiper - 4 december 2009 17:56

     


Jag glömde ju ett ställe som jag också bott på det är Mölndal utanför Göteborg. Då har jag flyttat 29 gånger istället för 28.

 

     

 

Sidan funkar inte så bra nu och jag har nog fått in nån bild som inte funkar här. Har bytt bakgrund några gånger och försökt byta ut lite bilder men vi får se i morgon om det blivit bättre. Min vän Pisan säger att inre bakgrunden tar jättelång tid på sig att komma upp.

 

Nu önskar jag er alla en härlig kväll  .

 

 

Nat Cing Cole med The christmas song. Han föddes 1919 i Montgomery, Alabama och gick ur tiden 1965.

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards