Öppen Ridå

Alla inlägg under december 2009

Av Malin wiper - 19 december 2009 13:57

  


Nu har jag bara tagit det lugnt men skulle helst vilja gå ut och njuta av det vackra vädret. Skall ställa klockan lite tidigare i morgon så jag får mer tid och då kommer jag kanske ut på en liten stärkande promenad. Några köttbullar blir inte stekta i dag för min man ängnar sig åt lite städning av sitt kontor istället i dag. Där skall min son sova så jag vill inte att det skall se ut som ett bombnedslag...  mannen har en tendens att stöka till där och samla en massa småprylar överallt.

 

   Han var till systemet i går och köpte ut lite vin och annat. Detta vinet på bilden är ett portvin som passar jättebra till choklad, chokladtryfflar och efterrätter.

 

Det är ett Sandeman Oldvinvalid. Det står inte i beskrivningen att det passar till choklad men det sa dom på systemet. På dom större systembolagen finns det mycket mer att välja på som passar till choklad.

 


 

Porto
  
Alkoholhalt19,5 %
  
FärgMörk, blåröd färg.
  
DoftFruktig doft med inslag av plommon, björnbär, peppar och lakrits.
  
SmakSöt, fruktig smak med inslag av plommon, körsbär, peppar och lakrits.
  
Användning

Serveras vid 16-18°C till desserter eller lagrade ostar.

 

Vinet har nr 8064 och kostar 109:- och kommer från Portugal

 

   Här är ytterligare ett vin som passar till choklad. Passar även bra till grytor, nötkött och stekar. Det har 13% och nr 2560 och kostar 79:- och kommer från Portugal

 

 

 

  

Kolla in dessa roliga självlysande glas här


Av Malin wiper - 19 december 2009 09:57

  


Är det nån som har ett bra recept på en röra man lägger på ägghalvor?. Det är inte gott med bara majonnäs. Det finns en del på nätet men det skulle vara kul om nån av er har nåt som jag kan testa

 

 Klicka här om ni vill se receptet på röran på bilden.

 

   

 

Klicka här om ni vill kolla in vart jag hittade denna eggtimer.

 


Detta står om henne på wikipedia: 


Ketevan "Katie" Melua (georgiska: ქეთი მელუა) /uttal: mɛ'luə/, född 16 september1984 i Kutaisi, Georgien (i dåvarande Sovjetunionen), är en brittisk-georgisk sångerska, musiker och låtskrivare.

1993, under det georgiska inbördeskriget, flyttade Melua med sin familj från Georgien till Belfast, Nordirland, men hon bor i London sedan 1997. År 2001 började hon skriva jazzinflueradpopmusik. Hon albumdebuterade 2003 med Call Off the Search på skivbolaget Dramatico, vilket blev en stor hit i Storbritannien. I augusti 2005 blev Melua brittisk medborgare.

 

  

Av Malin wiper - 18 december 2009 12:17

  

Jag har inte kunnat komma in här förrens nu. Det har tagit 4 minuter mellan varje moment. Era bloggar har jag inte heller kunnat besöka.

 

   

Jag orkar ändå inte blogga nåt mer i dag utan återkommer när det känns bättre. Det går inte att få nån akupunktur nu före jul heller för nacken så jag måste vara försiktig. Tack för era kommentarer.

 

Ha en fortsatt fin dag och sköt om er    


Av Malin wiper - 18 december 2009 09:51

  


Jag var uppe tidigt i dag men har inte kommit in här sen i går kväll. Att sen ladda upp bilder och annat tar längre tid än vanligt. Bloggplatsen håller kanske på med nätarbeten eller annat. Här har ån frusit och vi har 7.3 grader kallt med snö och sol. Mr T är ute och handlar och jag skall in i duschen. Julafton närmar sig med stormsteg.

 

   

 

Jag har inte nåt att skriva om just nu utan återkommer lite senare...  det är ju inte så händelserikt just nu.

 

Jag önskar er alla en fin och stressfri fredag

 

     

Av Malin wiper - 17 december 2009 19:01

  

Jag har sett en skräckfilm som är en kultklassiker från 1981. Den heter "The evil dead". Genren är splatter/zoombie film. Nydanande med extrema utmanande scener. Regissören är: Sam Raimi. Placebohoe har rekommenderat den på sin blogg. Hon är en ung tjej som går på Kulturamas filmlinje och vill så småningom göra en skräckfilm. Jag gillade skräckisar när jag var ung´men har inte sett nån på länge annat än nån enstaka nygjord. 

   

Jag skulle adrig klara av att se en sån här film på kvällen för då kommer mardrömmarna direkt. Blev lite nyfiken och försökte se filmen ur en regissörs synvinkel. Många av dom gamla skräckisarna har som sagt blivit kult hos yngre.

 

 

 

Handlingen:

 

Filmen handlar om fem ungdomar som hyr en gammal stuga i skogen. Kort efter sin ankomst råkar de komma över en bok, Necronomicon, och en bandinspelning av en professor som läser ur boken. När de spelar upp bandet väcks demoner i skogen till liv och ungdomarna dödas en efter en, för att sedan själva bli zombier.

 

Denna film är inget för kräsmagade den innehåller mycket blod och obehagligheter. Jag måste ändå säga att för att vara en lågbudgetfilm så är den inte illa alls. Behållningen är ljussättningen som belyser ansikten och andra ställen på ett bra sätt så det blev lockande och spännande. Känns lite som ett konstverk i sitt uttryck. Jag blev inte så rädd eftersom jag var beredd och även stålsatte mig och försökte njuta av både ljud, ljus och personerna i filmen och hur den var uppbyggd. Försökte fånga detaljer och jag förstår att den väcker intresse hos en som skall bli filmare. Filmen var välgjord med små medel som ändå blev stort uttryck på nåt vis.

 

    

 

Det är ändå inte min typ av film så jag håller mig till Thriller och andra genrer. Filmen får ändå 3 starka döskallar av 5 möjliga.


 

Jag önskar er alla en fin kväll och spökfri/zoombifri natt 

 

 

Av Malin wiper - 17 december 2009 13:29

  

Detta är en men´s vacuum cleaner...   min man grovstädar just nu köket och jag kan inte hjälpa honom eftersom nacken varit så dålig men jag gör det roliga finliret sedan. Han är en jäkel på att vara noga så välstädat kommer det att bli. Vi är ute i sista minuten med det mesta eftersom vi inte är i form och har våra krämpor och trötthet. Det är inte livsviktigt att det är 100%.

 

   Klicka här så kommer ni in på en sida med dammsugarhistoria. När jag letade på google efter bilder på män som städar så kom det bara upp kvinnor. Först när jag skrev in men cleaner så dök det upp lite bilder. Inte mycket har hänt på alla dessa år.

 

Han skall dessutom ta köksfönstren som är helt eftersatta. Vi skulle behöva leja bort lite städning nu när det är avdragsgillt.

Det blir ingen rast och ingen ro för gubben... fast just nu hör jag att han tagit en paus 

   

 

När jag letade efter cleaner så hittade jag denna film som jag inte tror att jag sett men blir inte förvånad om jag sett den. Bad mannen skicka efter den till mig.

 

Det är en thriller från 2007. I rollerna: Samuel L.Jackson, Ed Harris och Eva Mendes.

 

 

Av Malin wiper - 17 december 2009 13:04

  

Sån här fin utsikt har vi från fönstret nu när snön kommit. Vattnet är isfritt än så länge. Jag har varit ute och handlat på ICA. Det är såna köer redan så alla kassor var öppna. Nästan alla laktosfria produkter utom mjölk var helt slut. Folk har börjat upptäcka att dessa har längre hållbarhet och laktos är inte livsnödvändigt. Konstigt ändå eftersom dessa produkter är dyrare. Min mage har blivit betydligt bättre sen jag började köpa låglaktos eller helt laktosfria produkter så långt det är möjligt. 

 

   

Jag hittade jättefina handgjorda blockljus för 12.90 på ICA. Ett av dom passar ypperligt på ett giftgrönt fat jag köpte på Café Lakatos för ett tag sen. Hade tänkt ha chokladtryfflar på fatet men detta passar bättre. Tyvärr såg jag att det är doftljus jag köpt och såna tål jag inte. Det luktar inget om själva ljuset och det är möjligt att doften är så mild att jag tål den. Dom hade doftljus vid kassorna ett tag på IKEA och jag höll nästan på att få sluta handla där. Dom har en brevlåda där man kan lägga klagomål, önkemål eller skriva nåt snällt. Det var så många som klagade över detta så ledningen beslöt att flytta ljusen längre in i lokalen och det uppskattades verkligen. Alla doftljus har inte sån lukt men jag är lösningsmedelskadad och även mögelskadad och då tar det värre. Har faktisk kännt dofter som jag tålt och är dom milda och behagliga så går det bättre. Är det nån fler som är känslig mot olika dofter?.

 

   

Jag gick in på Cafè Ritz och köpte saffransskorpor som skall vara en höjdare. Nu har jag hamstrat en massa innan jul så det inte blir så stressigt. Tyvärr så kommer inte min mans bror som det var tänkt så vi blir bara tre stycken på julafton. Min svåger fick sån lång ledighet att han kunde åka upp till släkten i övre norrland.

 

   

nbkelser med pärlor på grädden som små juveler. Så man plågar sig själv... 


 

Av Malin wiper - 17 december 2009 10:01

  


Kerstin ger alla sina bloggvänner detta julkort som hon tillverkat själv i datan. Det är hennes fina hundar som syns. Hon är jätteduktig på att göra hemsidor och annat på nätet. Hon har gjort flera av mina headers men inte den jag har nu

 

Klicka här om ni vill gå in och kolla hennes blogg och hemsidor. Det finns även en julkalender som man kan öppna och svara på frågor.

 

Tack snälla Kerstin för kortet.

 

  

 

Kolla in detta roliga klipp. Här kan man verkligen säga att kören tog över...    

Presentation

Vaggerydstorget

   

GoMore Biluthyrning

 

Move About Västerås

 

Röda Korset modevisning 13 april 11-16

 

Röda Korset Västerås Instagram

 

Min sons Youtubekanal

 

Vintagemannen

 

helpii App Store

 

Direkten Västerås centrum

 

friday for future

 

Arkiv

Mitt bildspel från Bread & Sweets by Jennie

 

Tandläkare Reza Razifar

 

Jonny Cutz

 

Konstnär Kerstin Wiklund

 

Vaggerydstorget intervjuade mig

     

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Fråga mig

108 besvarade frågor

Nostalgi

Kultursajter

Jag rekommenderar

Hälsobloggar

Inredningssajter

Medialänkar

Second hand

Café & Restaurang

Animeringar och bakgrunder

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Länkar

RSS

Wipers Gästbok


Skapa flashcards