Direktlänk till inlägg 2 november 2009
Mr T:s korvsoppa
Rotfrukter
(Potatis, kålrot, rotselleri, morot, palsternacka, fänkål och liknande.)
Lite purjolök
Skalas och skivas i tunna plattor (2-3 mm tjocka)
1 st kycklingbuljong tärning
½ svampbuljongtärning
7,5 dl vatten
1/3 tsk Sambal Oelek
Några varmkorvar slantas.
Svartpeppar
Skär upp rotfrukterna och lägg dom var för sig eftersom de har olika koktider.
Gör färdig buljongen och lägg i Sambal Oeleken och peppra något.
Fräs rotsakerna i stekpanna någon minut var för sig med lite smör.
Koka upp buljongen och lägg i kålrotskivorna. Sätt äggklockan på 10 min.
Starta klockan när det åter kokat upp.
Lägg i potatis och morotsskivorna när det återstår 8 min. stoppa klockan tills det kokar igen.
Lägg i rotselleri, palsternacka och fänkålskivorna när det återstår 5 min. Stoppa klockan tills det kokar igen.
Lök och korvslantarna läggs i när det återstår 2 min.
Smaka av och efterkrydda, inte för mycket Sambal O.
En tsk grillsås kan förhöja smaken.
När man skär rotfruktsplattorna så skär man först fram en platt yta som den kan ligga på medan man skär övriga plattor.
Servera gärna med en klick Creme fraiche. Senap går också bra.
Naturligtvis använder vi Vaggeryds korv som kommer från vår egen fabrik "Vaggeryds chark" Den har fått pris 2009.
Klicka härom ni vill läsa om detta med priset.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|